podla mna urcite, ak teda tomu dobre chapem, tak vrstvenim toho kovoveho nanosu ziskavas "tmavsie sklo"marian152 napísal:ja som myslel ze je len jedno tonavanie. A teraz pozeram ze sa da vybrat farba a zaby este aj intenzita?
tonovane skla
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Vdacna tema o tonovanych sklach a foliach. Najma teraz ked vzali policajti cez vikend v Bratislave technicak od auta, ze na aute su folie aj vpredu. Co ich do toho ko*ot, ze su tam, hoci tam byt nemaju??? Nech sa radsej staraju o auta a soferov, ktori ohrozuju ostatnych ucastnikov cestnej premavky a nie o to, ze niekto ma folie aj vpredu. Ale vsak ten technicak pojde spat, len to musia poslat z Bratislavy a to potrva udajne 2 tyzdne.
-
Kibo
Hardcore addict
hojko, pokial nepojdes do parlamentu a nepresadis to ako novelizaciu vyhlasky, tak sa mozes pajedit do puknutia s policajtom sa neuhadas
folie vpredu nemam, ale je asi iba jeden policajt, s ktorym by sa to mozno dalo uhrat
mal som s nim tu cest, na konci zahlasil, ze som jeho krvna skupina a ze mozem ist dalej. a to som isiel nepriputany, s telefonom na uchu a tocit som si skoro pomahal kolenom a este sa mu nepacilo, co mam nalepene na celnom okne
bol to tuner telom aj dusou a organizuje kazdorocne jeden velky zraz 
-
hojko
Site Admin
Kibo: Folie na aute ostanu, inu cestu nevidim. Skor ma zaujima to, ze ked vzali technicak, ako sa to bude riesit??? Lebo nejake tie znamosti a kontakty su, takze sa to bude tlacit cestou, ze nech tam hodia pokutu 500 korun za daky priestupok a technicak pojde spat, teda ako to tak pojde. Pretoze ak to pojde na spravne konanie, tak sa asi tazko nieco take stornuje a zabudne na to.
hojko, predpis je predpis bohuzial, ale aj tak neviem aky maju tonovane skla ci folia z hladiska riadenia auta vyznam, teda pokial vezies male deti tak im to das dozadu nech to na nich nesvieti ale vpredu ti to fajne muselo skreslovat vyhladhojko napísal:Vdacna tema o tonovanych sklach a foliach. Najma teraz ked vzali policajti cez vikend v Bratislave technicak od auta, ze na aute su folie aj vpredu. Co ich do toho kok****, ze su tam, hoci tam byt nemaju??? Nech sa radsej staraju o auta a soferov, ktori ohrozuju ostatnych ucastnikov cestnej premavky a nie o to, ze niekto ma folie aj vpredu. Ale vsak ten technicak pojde spat, len to musia poslat z Bratislavy a to potrva udajne 2 tyzdne.
btw, deti nemas takze mvp
-
hojko
Site Admin
Sheep: Neskesluje ti World od Warcraft rozmyslanie??? Evidentne hovno vies o foliach a tonovanych sklach, ale ide mi tu vypisovat ako to skresluje a podobne. Keby bola tmava folia na celnom skle, tak nepoviem ani pol slova, nakolko som mal moznost sediet v aute kde nieco take bolo a jazda v uz za sera bola otrasna. Tonovane skla sa bezne pouzivaju a predavaju uz od vyroby, preco asi tak???
PS: Zadne folie maju znacku, tonovane skla su zapisane v evidencii, avsak tie priedne bocne folie a tam nejak pritrafili naviac.
PS: Zadne folie maju znacku, tonovane skla su zapisane v evidencii, avsak tie priedne bocne folie a tam nejak pritrafili naviac.
-
Kibo
Hardcore addict
vam tu preplo z rannej ovsenej kase?
robite tu humbuk, ako keby mal tie okna zalepene 100% ciernou vystavnickou foliou
kamarat ma taktiez na svojom aute folie aj vpredu, zeby to vsak dako drasticky znizovalo vyhlad, alebo skreslovalo
aj ja ked som si daval dozadu, kamarat ich uz mal, najtmavsie na trhu ake sa vtedy dali zohnat s atestom a vystrihal ma, ze v noci pcu uvidim, ale nepostrehol som ziaden problem...
jasne, ze vidim horsie, ale nie zas tak, ze by som daco trafil, no problema, cize dake slabsie folie na prednych oknach nemozu branit viditelnosti...
-
Kibo
Hardcore addict
aha, aj telefonovanie je zakazane a aj tak sa za volantom telefonuje... mas byt priputany a aj tak jazdi kopa ludi bez pasov... daky iny argument nemas? to ze je to zakazane, este neznamena, ze si to na auto nemozes dat. hojko sa tak rozhodol a je si vedomy, ze riskuje prave to, co sa mu stalo... je to kazdeho slobodne rozhodnutie a za to ho mam odsudzovat?
u na vsak kompetentni zaspali dobu (ako obycajne), lebo v EU je to povolene. ocividne im to ale takto vyhovuje, ved za nieco pokuty brat musia, nie? policajt, ktory ma nieco v hlave by taketo auto nemal pokutovat aj ked mu to zakon prikazuje, pretoze folie s rozumnym odtienom podla mna prispievaju k vyssej bezpecnosti posadky a ku komfortu cestovania! prizvukujem to slovne spojenie rozumny odtien - skodovky a zigulaky ci "mafianske" koraby s uplne ciernymi sklami by som daval na pranier. robi sa okolo toho zbytocne velke halo... folie vpredu su zakazane, ale slnecne okuliare sa pouzivat mozu - to je absurdita mozna iba na Slovensku!
ak by sa napr. schvalili folie do odtiena 15% ci ako sa to oznacuje, jazdilo by tu o tolko aut s foliami vpredu navyse...
a bol by klud
konkretne znenie vyhlasky mas tu:
u na vsak kompetentni zaspali dobu (ako obycajne), lebo v EU je to povolene. ocividne im to ale takto vyhovuje, ved za nieco pokuty brat musia, nie? policajt, ktory ma nieco v hlave by taketo auto nemal pokutovat aj ked mu to zakon prikazuje, pretoze folie s rozumnym odtienom podla mna prispievaju k vyssej bezpecnosti posadky a ku komfortu cestovania! prizvukujem to slovne spojenie rozumny odtien - skodovky a zigulaky ci "mafianske" koraby s uplne ciernymi sklami by som daval na pranier. robi sa okolo toho zbytocne velke halo... folie vpredu su zakazane, ale slnecne okuliare sa pouzivat mozu - to je absurdita mozna iba na Slovensku!
konkretne znenie vyhlasky mas tu:
Podľa ustanovenia § 2 písm. aa) zákona č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon č. 725/2004 Z. z.) doplnkovým príslušenstvom a výbavou vozidla je samostatná technická jednotka, ktorou môže byť vozidlo vybavené nad rámec schváleného typu, variantu typu alebo verzie variantu typu vozidla, pričom jeho použitie na vozidle
nie je povinné. Protislnečné fólie pre použitie na sklách vozidiel sa považujú za samostatnú technickú jednotku ako doplnková výbava vozidla.
Výhľad vodiča motorového vozidla upravujú smernice č. 77/649/EHS a č. 71/127/EHS v platnom znení a Predpisy EHK č. 43 a č. 46. Výhľad z miesta vodiča musí byť zabezpečený za každých prevádzkových a poveternostných podmienok. Sklami slúžiacimi k výhľadu z miesta vodiča je čelné
sklo, predné bočné sklá a zadné sklo. Typ čelného skla musí byť homologizovaný pre typ vozidla, na ktoré má byť namontované.
V zmysle ustanovenia § 8 ods. 5 zákona č. 725/2004 Z. z. Ministerstvo dopravy pôšt a telekomunikácií SR (ďalej len „ministerstvo“) neudelí typové schválenie samostatnej technickej
jednotky, ak z hľadiska jej použitia môže ohroziť bezpečnosť premávky na pozemných komunikáciách alebo bezpečnosť cestujúcich.
Na základe horeuvedených smerníc, predpisov EHK a ustanovenia § 8 zákona č. 725/2004 Z. z. ministerstvo nepovoľuje použitie fólií na čelnom skle a predných bočných sklách vozidla. Na zadné bočné sklá a na zadné sklo vozidiel kategórie M1 a kategórie N1 v rozhodnutí o schválení typu sa povoľuje ich použitie v obmedzenom rozsahu z hľadiska globálnej priepustnosti svetla fólie.
Pre typové schválenie ES a značku typového schválenia ES pre dodatočné použitie fólií na sklá vozidla nie je samostatná smernica EÚ ani predpis EHK.
ak si toho vedomy bol tak preco sa stazuje?Kibo napísal:aha, aj telefonovanie je zakazane a aj tak sa za volantom telefonuje... mas byt priputany a aj tak jazdi kopa ludi bez pasov... daky iny argument nemas? to ze je to zakazane, este neznamena, ze si to na auto nemozes dat. hojko sa tak rozhodol a je si vedomy, ze riskuje prave to, co sa mu stalo... je to kazdeho slobodne rozhodnutie a za to ho mam odsudzovat?![]()
budem nasrany v prvom rade na seba, mozem si za to totiz sam...to ze zastavil akurat mna je jeho pravomoca keby som netelefonoval/bol zapasany/mal co mam mat a nemal co nemam mat, nebol by ziadny problemKibo napísal:ty ked dostanes pokutu za nieco (rychlost, pas, mobil...), nebudes v prvom momente nasraty a nebudes nadavat, ze preco ta ten bu*erant stopol, ked tam bolo plno inych kandidatov? mi nehovor