Pravidlo pre tých, čo hľadajú pomoc.

Napíšte nám, či sa vám páči tento board, čo by ste chceli pridať, zmeniť...
goten
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Pravidlo pre tých, čo hľadajú pomoc.

Príspevok od používateľa goten »

Môj návrh sa týka vytvorenia pravidla pre sekciu Pomoc, aby každý kto hľadá pomoc ohľadom PC (hardware alebo software) napísal do svojho príspevku okrem toho, aký má problém aj hardwarovú konfiguráciu svojho PC, operačný systém a prípadne aj to či má dotyčný nainštalované najnovšie ovládače resp. či vôbec nejaké ovládače nainštalované má. Myslím, že takéto pravidlo by prospelo tým čo chcú pomôcť a tým pádom aj tým čo pomoc hľadajú.
forgottten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Pravidlo pre tých, čo hľadajú pomoc.

Príspevok od používateľa forgottten »

Goten napísal:Môj návrh sa týka vytvorenia pravidla pre sekciu Pomoc, aby každý kto hľadá pomoc ohľadom PC (hardware alebo software) napísal do svojho príspevku okrem toho, aký má problém aj hardwarovú konfiguráciu svojho PC, operačný systém a prípadne aj to či má dotyčný nainštalované najnovšie ovládače resp. či vôbec nejaké ovládače nainštalované má. Myslím, že takéto pravidlo by prospelo tým čo chcú pomôcť a tým pádom aj tým čo pomoc hľadajú.
Nie všetky problémy vyžadujú tieto informácie a niekedy ich získať môže byť strašne otravné... Only my opinion

//Gothar lepšie sa to už povedať nedalo :wink:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Podla mna to bude zbytocne, pretoze pravidla vacsina ludi necita a skutocnost je taka, ze vacsinou v dalsom prispevku uz tu konfiguraciu dotycny na poziadanie poskytne. Pri pouziti pravidla by to bolo to iste, len by sa v prvej odpovedi neziadalo o konfiguraciu, ale odkazovalo na pravidlo.
Idealne by bolo, ak by sa pri zakladani novej temy v casti pomoc, pridal do prispevku preddefinovany text s polozkami, ktore si spomenul. To by neznalych donutilo napisat konfiguraciu a ten, kto by to nepotreboval, by to mohol zmazat. Ale neviem ci sa nieco take v phpbb2 vobec da spravit.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Dokodit to by nebol problem ...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Goten.. načo chceš nové pravidlo, keď ani Ty asi nečítaš pravidlá. :) Si pozri pravidlo 23 a v ňom link na text "Ako správne položiť otázku".

Ak niekto čítal pravidlá, tak na tento link určite narazil a tým pádom nepotrebuje Tvoje pravidlo.. a ak niekto nečíta pravidlá, tj. na tento link nenarazil, tak bohužiaľ mu nepomôže ani Tvoje pravidlo.. ;)
"J"
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa "J" »

t0m4s3 napísal:Dokodit to by nebol problem ...
netreba :)
http://www.phpbbhacks.com/download/8017
goten
VIP
VIP

Išlo mi aj o to aby príspevky boli prehľadnejšie. Pretože keď niekto napíše, že "Reštartuje sa mi počítač" tak teraz niektorý užívatelia odpovedajú: To bude grafika, to bude CPU, to bude HDD atď. Potom ďalší napíše akú máš grafiku, Aký máš CPU atď. Myslím, že ten, čo hľadá pomoc by sa mal aj zo svojho problému aj poučiť nielen vyriešiť problém. A takéto (niektoré) neprehľadné diskusije tomu nepomáhajú. A to že pravidlá nikto nečíta, tak sa im zamknú príspevky a bude. Myslíte že keď má niekto fakt problém tak nenapíše svoj príspevok podľa pravidiel?
brm
ja pravidlá čítam, viem čo je v pravidle 23. Koľko userov si pravidlá prečíta (pravidlo 23) a koľko klikne na odkaz Ako položiť správne otázku?Ak ak aj náhodou na ten odkaz kliknú tak keď uvidia ten dlhý text, tak to určite väčšina vypne.
Nejde mi o to siloumocou zaviesť to pravidlo, len som chcel upozorniť na to, že by bolo efektívnejšie keby to tam každý napísal.
GothaR
Ty by si určite sám privítal keby to každý napísal do svojho príspevku o tom aký má problém. Pravidlo asi nebude, ale možno že keď si niekto prečíta túto tému tak sa uvedomí a napíše ak bude mať problém to čo som chcel dať do toho pravidla. Keby som ťa chytal za slovíčka tak by som povedal že nabádaš userov k porušovaniu pravidla 23 (Ako položiť správne otázku). a tvoje príspevky ako napr. tu sú spam.
forgottten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa forgottten »

Goten napísal:Išlo mi aj o to aby príspevky boli prehľadnejšie. Pretože keď niekto napíše, že "Reštartuje sa mi počítač" tak teraz niektorý užívatelia odpovedajú: To bude grafika, to bude CPU, to bude HDD atď. Potom ďalší napíše akú máš grafiku, Aký máš CPU atď. Myslím, že ten, čo hľadá pomoc by sa mal aj zo svojho problému aj poučiť nielen vyriešiť problém. A takéto (niektoré) neprehľadné diskusije tomu nepomáhajú. A to že pravidlá nikto nečíta, tak sa im zamknú príspevky a bude. Myslíte že keď má niekto fakt problém tak nenapíše svoj príspevok podľa pravidiel?
brm
ja pravidlá čítam, viem čo je v pravidle 23. Koľko userov si pravidlá prečíta (pravidlo 23) a koľko klikne na odkaz Ako položiť správne otázku?Ak ak aj náhodou na ten odkaz kliknú tak keď uvidia ten dlhý text, tak to určite väčšina vypne.
Nejde mi o to siloumocou zaviesť to pravidlo, len som chcel upozorniť na to, že by bolo efektívnejšie keby to tam každý napísal.
GothaR
Ty by si určite sám privítal keby to každý napísal do svojho príspevku o tom aký má problém. Pravidlo asi nebude, ale možno že keď si niekto prečíta túto tému tak sa uvedomí a napíše ak bude mať problém to čo som chcel dať do toho pravidla. Keby som ťa chytal za slovíčka tak by som povedal že nabádaš userov k porušovaniu pravidla 23 (Ako položiť správne otázku). a tvoje príspevky ako napr. tu sú spam.
Myslím si, že keď sa na to pozrieš z nadhľadu, z vtáčej perspektívy, že sám prídeš rýchlo na to, že tu rozoberáš žabí chlp... Hojko je síce veľké fórum a intenzívne navštevované, ale zase do sekcie pomoc sa nesype 100 vlákien nových denne a tých pár problémov stíhajú usery v pohode riešiť. Nie je to nič vážne, atómová bomba nepadá, pravidlá si tu prečíta málokto, myslím že gothar mal nápad najlepší. Preddefinovaný text do postu. To by vyriešilo úplne problém myslím si najefektívnejšie, aj keď mi to ako problém moc nepripadá.

//mno práve o to ide, že žaby chlpy nemajú preto sa hovorí, "hádať sa o žabí chlp" = strácať zbytočne čas, zbytočne sa hádať :king:
goten
VIP
VIP

Veď ja netvrdím že to je obrovský problém, len som navrhol pravidlo a o tom predsa táto sekcia je "Pripomienky a návrhy". Pravidlo by sprehladnilo diskusiju. Samozrejme že GothaRov návrh podporujem a ak sa zrealizuje budem len rád.
MimKoRn
Žaby chlpy nemajú. A ak sa na to pozrieš z "vtáčej perspektívy" tak ty si za nesprehladnenie tém (v sekcii pomoc) a porušenie pravidla 23. Aspoň tak mi to z "vtáčej perspektívy" pripadá. :wink:
Myslím že môj návrh nieje nijak z cesty, žiaľ užívatelia pravidlá nečítajú, tak je asi zbytočný.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Goten napísal:Ty by si určite sám privítal keby to každý napísal do svojho príspevku o tom aký má problém. Pravidlo asi nebude, ale možno že keď si niekto prečíta túto tému tak sa uvedomí a napíše ak bude mať problém to čo som chcel dať do toho pravidla. Keby som ťa chytal za slovíčka tak by som povedal že nabádaš userov k porušovaniu pravidla 23 (Ako položiť správne otázku). a tvoje príspevky ako napr. tu sú spam.
Je jasne, ze by som to privital, ale je mi aj jasne, ze pravidla nikto tak podrobne necita. Prave preto som navrhol nieco, co by bolo naozaj ucinne a nebola by to formalita, ktora by akurat zneprijemnovala zivot. Ak sa to zrealizuje, budem rad.
A ci take prispevkuy su spam alebo nie...kazdopadne vedu k vyrieseniu problemu a pisem ich naschval tak, aby sa dotycny zamyslel a aby udreli do oci aj ostatnym, ktori si to snad zapamataju a nabuduce uz budu pouceni.
goten
VIP
VIP

GothaR
Ak by sa spravil ten preddefinovaný text ako si i navrhoval bol by som spokojný. Ak nie tak možno doplnenie pravidla 23 o to čo som navrhoval ja. Uvidíme aké budú ďalšie reakcie userov na túto tému.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ja viem, ze naras na TUTO temu
v podstate by som povedal, ze tam nebude SW chyba... cize sa to nebude tykat toho windowsu... väcsinou ked windowsu j*be tak hodi aj info o chybe.. pri takychto tazsich padoch je to formou BSOD.. lenze ak ti len restartne PC z nicoho nic tak to bude HW.. ak ked user napise ze ma na zostave CPU.

Kód: Vybrať všetko

Intel Dual Core E2200 2.2GHZ
GPU:GF 8600 GTS
2GB RAM (neviem bohuzial ake)
Zdroj: 350W Mercury.. tak je pravdepodobne, ze zdroj taku zataz nezvladne... cize user spusti hru a tuk.. uz len kuka na boot...

uhm... no.. dobre.. este sa priklanam k chybe SW... moze to byt zo strany ovladacov (idem to tam dopisat).. ale windowsacka chyba na 95% nie..
goten
VIP
VIP

Šu-Do napísal:..
Tá téma je rovnaká ako desiatky iných tém v sekcii pomoc. Ale trafil si, tá téma ma "inšpirovala" k napísaniu môjho návrhu. Či je to chyba vo windows alebo niečo iné je z pohľadu tejto témy nepodstatné. Šu-Do, ty sa ako staviaš k môjmu návrhu?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Preco ta zaujima ako sa k tomu stavia Sudo, Gothar alebo ktokolvek iny, ked v konecnom dosledku to ci sa to implementuje zavisi od dvoch ludi?

Ja sa k tej myslienke nijak extra nepriklanam. Kto chce aby bol jeho problem vyrieseny tak ho vysvetli najlepsie ako vie a doda co najviac relevantnych informacii. Kto nechce, jeho problem, tema zapadne prachom ...
goten
VIP
VIP

t0m4s3 napísal:...
Zaujíma ma to preto, lebo Šu-Do je častý prispievateľ v sekcii pomoc. To že o tom môžu rozhodnúť len dvaja ľudia mi je jasné. Chcem len vedieť aký je na to názor, nič viac.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

no takto..
uplne najlepsi su dlhodoby usery... ak nieco potrebuju tak pekne napisu maximum k rychlej pomoci.. ak sa teda jedna o taku chybu ze PC blbne.. napise zostavu, windows a pekne napise presne ako dlho mu to robi a kedy...
je to velmi dobre.. netreba stale dopisovat co ma este on dopisat k tomu aby sa dalo pomoct... lenze ked sa zavedie to pravidlo never tomu, ze to bude niekto citat ( z novych, alebo aj z momentalnych userov)... napriklad ja som si nikdy nikde necital pravidla na ziadnom fore..no snazim sa spravat podla urcitych zasad... este sa mi nestalo, ze by som mal nejaky problem voci pravidlam
ako bolo pisane... tak ako je zly nazov temy, 2x rovnaka tema... tak ako bude zavedena nova tema, tak usera akurat odkazeme na nove pravidlo.. cize vzdycky tam vznikne ta jednoprispevkova bariera... cize do toho jedneho prispevku teda nenapises (kukni si pravidlo "to a to") ale napise konkretne co potrebujes.. napriklad v tom pravidle bude.. vymenujte dopodrobna info o vasej chybe... on napise vsetko co ho napadne, ale to podstatne tam nebude, cize aj tak to budes od neho pozadovat... takto si to vyziadas ihned a je to... :) takto sa k tomu staviam ja
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kto chce, tak si tam uvedie poziadavky a opise svoj problem. Kto tie poziadavky neuvedie a nevie opisat problem, tak je to jeho problem. Ja uz zasadne take temy preskakujem a poriadne ich ani necitam, pretoze tym len zbytocne stracam cas. Ale pokial je vsetko rozpisane ako ma byt, tak si temu rad pozriet a pokial viem, tak pomozem. V tomto smere trpi len uzivatel a je to jeho problem, ze nema aspon trochu rozumu na to, aby to rozpisal. Nutit niekoho, aby vyplnal formular ci informacie o svojom PC??? To hadam nie, ved on potrebuje pomoc a pokial to nespravi sam, tak sa mu pomoci nedostane.
goten
VIP
VIP

Šu-Do napísal:...
Tvoj názor beriem a logicky s ním súhlasím. Vlastne ide o to (ak som to správne pochopil) že myšlienka to je dobrá avšak efektívnosť takého pravidla by bola minimálna.
edit:\\
hojko napísal:...
Máš pravdu.

Ďakujem všetkým za hodnotné reakcie.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

podla mna by bolo dobre zaviest skor nieco take do topicu temy ako
[Software] VMware
[Hra] Strielanie COD2
[Hardware] Prehrievanie PC

Ze to v hranatej zatvorke by trochu viac priblizilo coho sa ta pomoc tyka ze ci hardwaru,softwaru,hier atd... ale to je len navrh z mojej strany :) I ked to je mozno kravina :P
Gothar
Moderátor
Moderátor

Hojko: ano, je to pravda, ale konecny dosledok je ten, ze v teme vznikne par prispevkov, kde z dotycneho tie informacie tahaju, toto chce tato tema odstranit.
Soviet: imho zbytocnost, vacsinou sa zameranie temy da pochopit z normalneho nadpisu.
Zamknuté