wifi signal pre cely dom

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Kapacitaa
Amateur
Amateur

wifi signal pre cely dom

Príspevok od používateľa Kapacitaa »

:!: OSPRAVEDLNUJEM SA, KED SOM TAKUTO TEMU PREHLIADOL!:!:

Mam nasledovny problem.
Chcem ma signal wifi po celom dome z toho dovodu aby som ho mohol vyuzivat na notebooku.
Vysvetlim situaciu. Na ulici mame internet 4 rodiny. 2 idu kablom a 2 antenkou. Konkretne ja chytam signal z routeru na access point

http://www.abcwifi.sk/buxus/images/rece ... k_5460.gif

signal ktory vysiela router neje dost silny aby som ho chytal po celom dome a preto potrebujem nejake riesenie.

poradite mi ako vyriesit tento problem? aj viecej moznosti! DAKUJEM

S pozdravom Filip
PunkPD
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa PunkPD »

Kupa dalsieho routra a pouzit funkciu WDS.

WDS

The Wireless Distribution System (WDS) provides a means to extend the range of a Wireless Local Area Network (WLAN). WDS allows an Access Point (AP) to establish a direct link to other APs and allows stations to roam freely within the area covered by the WDS.
Kapacitaa
Amateur
Amateur

hmm no to som celkom nepochopil ko by to bolo ale pohrabal som sa na nete a nasiel som nieco taketo http://westech.sk/default.asp?cls=stoitem&stiid=18056

vysvetli mi niekto ako by sa to dalo zakomponovat do mojej zostavy?
PunkPD
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa PunkPD »

http://www.marigold.cz/item/wireless-di ... system-wds

Tuto situaciu mozes vyriesit 2 sposobmy

Bud routre v rezime WDS.

Alebo dalsi router bude pripojeny kablom do LAN portu a vlastne to bude ako keby dalsia siet. Ten 2 router bude v dalsiej casti bytu (kde ten 1 router uz nemal signal), najlepsie je potom na kompe nastavit aby sa ti automaticky Windows pripajal do najdenej wifi siete. (aby si nemusel ako kon prepinat)

Ako teras chytas internet??? Lebo som nepochopil...

Ten access point mas doma???

Takto by to mohlo byt riesene:
Prílohy
navrh.JPG
goten
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa goten »

Ja by som nekupoval ďalší router ale kúpil by som výkonnejšiu anténu. Anténa ktorú máš na routery je 2dBi takže by som tam dal napr. túto. Ušetríš 1.000,- SK.
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

jj, urcite skor antena........
jacko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jacko »

pri antene vsak pozor lebo ak mas antenu niekde v svojej blizkosti tak cim viac db tak tym je to skodlivejsie pre teba takze ak mas 2db tak viac ako 6db nekupuj
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

jacko napísal:pri antene vsak pozor lebo ak mas antenu niekde v svojej blizkosti tak cim viac db tak tym je to skodlivejsie pre teba takze ak mas 2db tak viac ako 6db nekupuj
a ked mam wifi router(s tou svojou malou antenkou) asi 30cm od seba, je to skodlive?
jacko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jacko »

webmasterr napísal:a ked mam wifi router(s tou svojou malou antenkou) asi 30cm od seba, je to skodlive?
no fesak urcite je to skodlive pretoze vsetky signali alebo co to je prechadzaju aj tvojim telom takisto ako telefon ale neviem do akej mieri to je skodlive takze moc ti neporadim skus daco na nete najist
forgottten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa forgottten »

tak neviem,č i sa to užíva aj v dnešnej dobe, ale existujú aj takzvané opakovače. Slúži to na predĺženie signálu wifi. Jednoducho chytá signál wifi a preposiela ho ďalej a opačne
goten
VIP
VIP

webmasterr napísal:a ked mam wifi router(s tou svojou malou antenkou) asi 30cm od seba, je to skodlive?

Kód: Vybrať všetko

Podľa americkej Agentúry pre ochranu zdravia by sme museli stráviť celý rok na mieste s Wi-Fi signálom, aby sme čelili obdobnému náporu elektromagnetických vĺn ako pri dvadsaťminútovom telefonáte z mobilu.
Keď sa nebojíš používať mobil, tak nemusíš mať strach z Wi-Fi.
MimKoRn napísal:tak neviem,č i sa to užíva aj v dnešnej dobe, ale existujú aj takzvané opakovače. Slúži to na predĺženie signálu wifi. Jednoducho chytá signál wifi a preposiela ho ďalej a opačne
Načo si bude kupovať opakovač alebo ďalší router keď mu stačí vymeniť jednu anténu a je to. Prečo voliť ťažšiu a drahšiu cestu, keď ľahšia je jednoduchšia a lacnejšia.
forgottten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa forgottten »

Goten napísal:Načo si bude kupovať opakovač alebo ďalší router keď mu stačí vymeniť jednu anténu a je to. Prečo voliť ťažšiu a drahšiu cestu, keď ľahšia je jednoduchšia a lacnejšia.
jasne jasné, je to len alterantíva... pri betónových stenách a veľmi veľkých domoch by mohla veľká antená nebyť nápomocná nie? A sú antény vôbec kompatibilné bez problémov?
goten
VIP
VIP

MimKoRn napísal:jasne jasné, je to len alterantíva... pri betónových stenách a veľmi veľkých domoch by mohla veľká antená nebyť nápomocná nie? A sú antény vôbec kompatibilné bez problémov?
Ja som mu odporúčal výkonnejšiu anténku do routera, nie anténu na stožiar :) A či sú všetky antény kompatibilné? Tak to neviem ale myslím že nie. Ale keby sa opýtal predajcu resp. použil google tak určite niečo nájde.
Kapacitaa
Amateur
Amateur

vsetkym vam dakujem :-)
mmv38
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mmv38 »

Goten napísal:Ja som mu odporúčal výkonnejšiu anténku do routera, nie anténu na stožiar :) A či sú všetky antény kompatibilné? Tak to neviem ale myslím že nie. Ale keby sa opýtal predajcu resp. použil google tak určite niečo nájde.
treba si vybrat antenu, aby v zavislosti od rozlozenia primatelov signalu ich pokryla oboch, lebo vacsinou sa predavaju smerove anteny
Napísať odpoveď