Co myslite ktory je su najlepsie a co myslite ktore vlada kupi ?
Ja tipujem Americke Herkulesy, a snad dobre nahradia Antonovy.
dobre ich nahradi kazda z moznosti. zalezi na tom, na com armade zalezi - obratnost a agilita - spartan, velka kapacita - hercules, podla mna najhorsia volba (aj pre to, ze poliaci s nimi vraj nemaju velmi dobre skusenosti) - casa (ta pre porovnanie ma oproti spartanu vacsi dolet, ale je pomalsia, menej obratna a uvezie menej nakladu). ale nech to bude ktorekolvek bude to krok vpred.ledenaster napísal:Ja tipujem Americke Herkulesy, a snad dobre nahradia Antonovy.
no vies preto lebo su velke by som ich ja chcel, lebo vraveli ze to chcu hlavne na prepravu osob ked by vypukla vojna....tak cim viac ludi prepravenych, tym viac zachranenych.....Fabo napísal:Hercules je priveľký, o treidu väčší ako Antonovy rodiny 24 aj ako taliansky Spartan a španielska 295ka. Myslím, že väčšina verejnosti nevie, že VS OSSR (vtedajšie) už lietadlo triedy Hercula vlastnili - a to Antonov An-12, ktorý sa v našich podmienkach neosvedčil - a preto šiel preč.
Bohužiaľ sa však nazdávam, že klasicky pôjde skutočná potreba bokom a budeme zase raz myslieť politicky, Kefalíne, politicky, a kúpime zbytočne veľké Herkuly Made in U.S. of A. - lebo nič našej veľkosti neponúkajú.
Nic proti nikomu:) ale este par rokov sluzili? tak ako to, ktore padlo s nasimi vojakmi pri lete domov? prepac, ale nase letectvo je dost zastarale... a pri slovenskom zmyslani vsetko dosluzi az ked sa to uz nepohne a pri lietadlach to nieje dobra volbaFabo napísal:... Lietadlá by ešte pár rokov slúžili.
ale An-26tky budu sluzit nadalej, aj ked nakupime nove.Smarton napísal:Priznam sa, do tejto temy by som vobec nepisal, ale nedalo mi nereagovat na toto:Nic proti nikomu:) ale este par rokov sluzili? tak ako to, ktore padlo s nasimi vojakmi pri lete domov? prepac, ale nase letectvo je dost zastarale... a pri slovenskom zmyslani vsetko dosluzi az ked sa to uz nepohne a pri lietadlach to nieje dobra volba![]()
tot moj nazor
to su kecybraino.swk napísal:zvlast odporucam precitat http://www.c27j.cz/index.php?page=c27j-cr&lang=sk
a favorit je jasny..
FYI 24ka v Hejce bola v technickom stave bezpecne dostacujucom pre let. Tusim tam boli drobne chybicky, nejaka vypalena ziarovka v kabine a pod. ale nebudem tu zabrdat do MELov a podobnych veci, ked chces tak sukromne. Tragedia Hejce bola bohuzial plne sposobena chybou pilota a to tzv. CFIT teda kontrolovany let do terenu.Smarton napísal:Priznam sa, do tejto temy by som vobec nepisal, ale nedalo mi nereagovat na toto:Nic proti nikomu:) ale este par rokov sluzili? tak ako to, ktore padlo s nasimi vojakmi pri lete domov? prepac, ale nase letectvo je dost zastarale... a pri slovenskom zmyslani vsetko dosluzi az ked sa to uz nepohne a pri lietadlach to nieje dobra volba![]()
tot moj nazor