Rusko vs. Gruzínsko

Diskusie na politické témy...

Ktora z krajin nesie vacsiu zodpovednost za sucasny konflikt?

Gruzinsko
69
50%
Rusko
44
32%
Neviem sa jednoznacne vyjadrit
25
18%

Celkom hlasov: 138

Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

pripomienkam z opacnej strany? myslis co teraz? V case ked som zacal pisat svoju odpoved, bolo vo vojakovom poste napisane len to, ze rusi bombardovali medzinarodne letisko. Ja som len podotkol ze to celkom lahko moze byt strategicky vyznamny ciel. Tiez by si asi nenechal ako vojak nejake nepriatelske obrnene transportery tak len preto, ze maju nalepku CSAD tak ich mozu byuzivat aj na pravidelnu prepravu civilistov )asi blby priklad ale priklad)

Ak narazas na tvoju otazku pod mojim postom, netusil som ze sa pytas priamo mna, predpokladal som ze davas vseobecnu otazky do plena. A na rozdiel od mnohych sa snazim nekomentovat ak k teme nemam co povedat. To ze niekedy komentujem mimo si priznam, a nehanbim sa za to, sak som tiez len clovek a ak mi niekto dokaze chybu rad si ju priznam.

PS Neviem za co dostal dotycny prvy ban, ale kazdy dalsi je opravneny, nech pise co pise.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Linkman napísal:fakticky nechcem povedať že mam proti Rusom ako národu niečo, ale Ruský vojensky system nechápe asi nikto a hlavne nie od tejto udalosti.
1. pokus sa pisat v prvom rade za seba
2. vysvetli, v com sa ti zda byt "rusky vojensky system" nepochopitelny, hlavne od tejto udalosti.

Zial, presne o tomto je zvrateny precedes vo forme Kosova, na ktoreho zvratenost o.i. na BR OSN najhlasnejsie upozornovali prave Rusi, dokonca prave v suvislosti s Juznym Osetskom a Abchazskom (Spanieli v suvislosti s Baskitskom atd.). Co ine si teraz cakal od Rusov po zbabelom utoku Gruzinskych jednotiek, ktory ma za nasledok 1400 mrtvych civilistov Juzneho Osetska a 10 mrtvych ruskych vojakov, ktorych v tejto suvislosti zabili ich gurizinski kolegovia z mierotvornych jednotiek???

RESUME: Pociatocny utok gruzinskych jednotiek sa prejavil pocetnymi obetami na civilnom obyvatelstve a masivnym nicenim. Desattisice ludi muselo utiect a pravo na zivot celeho naroda bolo fakticky ignorovane. Rusko sa po tomto zbabelom utoku gruzinskeho babkoveho rezimu, prirodzene snazi ochranit juhoosetskych civilistov, ktorych vacsinu tvoria ruski statni obcania.

PS: USA, ako aj EU sa zvratenym precedensom vo forme Kosova postavili do nelahkej ulohy, ak nie doslova do slepej ulicky...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

So much for "objectivity"

porovnajte tento blog (obete gruzinskeho bombardovania Osetska)
http://drugoi.livejournal.com/2691106.html#cutid1
s tymto clankom na SME (obete ruskeho bombardovania gruzinska)
http://www.sme.sk/c/4013265/bombardovanim-za-mier.html
zaujimave ze?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

http://www.zvedavec.org/komentare/2008/ ... e-sily.htm

Nieco k mediam a ich postojom k problemu juzneho osetska + foto.
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Zabudol si este na Blisty. Zdroje objektivity. :lol:

Rusko ukradlo Gruzinsku uzemie. To co Rusko kritizovalo teras robi samo.
Ked Rusko "ochranuje Rusov" , preco znicilo cele Cecensko a zabilo desattisice nevinnych civilistov. Ked maju Oseti pravo na nezavislost a Rusko ich v tom podporuje preco nie Cecensko???

A ked Rusko len "ochranuje" Osetsko preco vyvolalo boje aj v Abchadzku preco tam poslalo armadu. Preco utoci na cisto Gruzinskom uzemi na civilnu infrastrukturu, preco utoci na ropovod, preco zabija civilistov, preco zautocilo na letisko??? A preco namorne a vzdusne blokuje Gruzinsko... Preco pokracuje v bojoch ked Gruzinci uz ohlasili primerie???

http://www.sme.sk/c/4015026/rusko-odhry ... inska.html
http://www.sme.sk/c/4014989/moskva-opla ... osovo.html
http://www.sme.sk/c/4013265/bombardovanim-za-mier.html

http://www.sme.sk/c/4015867/estonsko-un ... uskom.html
http://www.sme.sk/c/4015802/dodavky-zbr ... covat.html
http://www.sme.sk/c/4015754/sef-nato-kr ... -sily.html
http://www.sme.sk/c/4015649/miliband-od ... insku.html

Necenzurovane informacie : Info o konflikte : http://georgiamfa.blogspot.com/
kali520
Darca
Darca

Ked Rusko "ochranuje Rusov" , preco znicilo cele Cecensko a zabilo desattisice nevinnych civilistov. Ked maju Oseti pravo na nezavislost a Rusko ich v tom podporuje preco nie Cecensko???
Cecenci su teroristi.
A ked Rusko len "ochranuje" Osetsko preco vyvolalo boje aj v Abchadzku preco tam poslalo armadu.
Prevecnia a poskytuje ochranu pred Gruzinskym nebezpecenstvom, vid do Osetska zamierili prvy Gruzinci.
Preco utoci na cisto Gruzinskom uzemi na civilnu infrastrukturu, preco utoci na ropovod, preco zabija civilistov, preco zautocilo na letisko???
Civilistov nezabijaju, letisko bol vojensky ciel, a co sa tyka ropovodu a kedze ti chybaju blisty tak:
Toto není válka o ropovod - jde o soupeření ruského a amerického vlivu
A preco namorne a vzdusne blokuje Gruzinsko...
Preto lebo Gruzinsko je agresor.
Preco pokracuje v bojoch ked Gruzinci uz ohlasili primerie???
Neviem o ziadnych bojoch.

Takze pekne som ti odpovedal v podstate to co si po cely cas ignoroval v tejto teme. A teraz by si mohol byt tak slusny a odpovedal by si mi ty na moje otazky?
Preco uznavas nezavislost Kosova a Osetsko ti vadi aj napriek tomu ze Osetsko ma ovela vacsie prava na samostatnost ci uz z historickeho hladiska alebo etnickeho?
Preco sa nevyjadris k skutocnosti ze Gruzinsko zacalo prve vojnu a obyvatelstvo Osetska ma z 90% ruske pasy.
Preco sa nevyjadris v skutocnosti ze Gruzinsko ma na svedomi asi 1500 civilistov.
Preco mame brat ako doveryhodny zdroj nejaky mainstream konkretne sme, kedze v
tomto poste je jasne napisane ako sa k danemu problemu stavaju?
Preco ignorujes fakt ze Saakasvili je len predlzena ruka USA a je to viac menej vrah ako politik.
Preco neustale porovnavas odlisne situacie a konflikty?
Preco stale ignorujes skutocnosti uvedene v tejto a inych temach?
Preco si stale zakladas nove ucty ked si vedenie a vacsina uzivatelov nezala tvoj posthunting a tvoju pritomnost na fore?
HardiKrishna
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa HardiKrishna »

Dovod, preco maju pravo Rusi to riesit ako bolo spomenute ,je to, ze v Osetsku zije vacsina rusov ( aspon podla pasov) + to ze sa ze spolocenstvo narodov na cele s USA svoj volne dovolila Kosovu sa odtrhnut od Srbska , ktore vsak vojensky nezasiahlo na rozdiel od Gruzinska , a pritom malo na to rovnaky ak nie vacsi dovod. Saarkasvlili je kupny diktator, ktoreho kampan bola sponzorovana zahranicnymi zdrojmi , a na proti vladnej demonstracii sa pouzili zbrane 5 gen. o.i. z Izraelskej vyroby..Saarkasvili nie je zubny kaz ktory treba zablombovat , je to kaz, kvoli ktoremu treba trhat zub :evil:
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Dovolim si citovat jedneho uzivatela so SME

Kód: Vybrať všetko

Rusi ukazuju o co im vlastne ide...
Rusi neodolali volaniu sily. Ako vlastne nikdy.
Gruzinci boli Ti zli. Zabili civilistov a "mierotvorcovia" mali ist zabezpecit v J.O pokoj a presetrenie toho co sa stalo. Zabezpecili ale nieco ine...

To co sa deje teraz je agresia Ruska voci Gruzinsku:

- Rusi sa snazia otvarit 2. front (Abchazsko),
- Utocia aj vo vnutrozemi,
- Odmietaju primerie,
- Dezinformuju (alebo im treba verit, ze v J.O. proti nim stale operuju Gruzinci? Tak to potom spochybnuju aj vlastne vyjadrenie spred niekolkych hodin. BTW - ze by neboli schopni zaistit ten kus zeme???
P
To, ze svoje vojska aj teraz oznacuju za mierotvorcov je kruty cynizmus, tupa odplata za Kosovo. A ako to uz byva, velmi neprimerana.

Gruzinci su teraz rusky rukojemnici a sam som zvedavy co vsetko este mierotvorcovia zachrania... 
To Kali : Cecenci su teroristi vsetcia??? Tak to iste mozme povedat o Srboch nie??? Cecenci len chceli samostatnost a ked im Ruska vlada odmietla dat a napadlo ho tak to vzniklo ako reakcia na situaciu.

Rusi podporuju roky Osetov ktory ostreluju Gruzinsko.

Jasne Gruzinsko ktore si chrani svoje uzemie je agresor.

Rusi narocky otvorili aj 2 front v Abchadzku. Vsak chceli len Osetsko "chranit".

Rusko nezabija civilistov, nebuc smiesny... pozeral si linky co som dal???

6.a 7 Augusta tazko ozbrojeni separatisti strielaju na Grusinske dediny zatial co ich predstavitelia odmietaju rokovat z Tbilisi.

O 7 popoludni lokalneho casu Saakasvili hovori v TV m vyhalsuje zastavenie palby a primerie.

Vyzyva k rozhovorom a potvrdzuje status sirokej autonomie Osetsku spolu s vseobecnou amnestiou

Temur Iakobshvili prichadza do Cchinvali a ponuka rozhovory, Predstavitel Osetska Kokojty sa vsak rozhovorov odmieta zucastnit a odchadza z Cchinvali…

Kratko na to utoky na Grusinke dediny zintenzivnuju. Dediny Anevi, Tamarasheni a prisi su takmer uplne znicene,

Policajna stanica v Kurte – sidle Sanakojevovej administracie je znicena,,delostreleckou plabou

Civilisti unikaju z dedin

O 22.30 na to Tbilisi opatuje palbu
Ani tu fotku si nepozeral????

Ruské počínání v Gruzii odsoudily NATO, OSN i Evropská unie. V rámci té se nejvíc angažují Polsko a státy Pobaltí, které volají po svolání mimořádného unijního summitu. Zda by taková schůzka přinesla nějaký posun, je ale otázkou. Analytici se většinou shodují, že Unie ani v souvislosti s konfliktem v Gruzii nedospěje k opravdu společné zahraniční politice.

http://www.sme.sk/c/4016199/rusko-odmie ... meria.html

Rusi bombarduju civilnu infrastruktru, obytne domy, zabily najnovsie 60 civilistov!!!

Podľa denníka Libération predviedlo Rusko, ktoré vidí na svojich hraniciach iba vazalské štáty alebo nepriateľov, svoju brutálnu silu. Je možné kritizovať Gruzínsko a jeho prezidenta, že sa hrali s ohňom a precenili reakciu svojich západných priateľov.  Ukazuje sa ale, že Putin v snahe obnoviť ruskú moc naviazal na praktiky bývalého Sovietskeho zväzu, pričom “chudák“ ruský prezident Dmitrij Medvedev je jednou z vedľajších obetí tejto vojny.
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/ev ... ?id=613310
http://www.cas.sk/clanok/85410/rusko-od ... meria.html

//autoeditácia príspevku ( 11 Aug 2008, 15:34 )
rezident Gruzie Michail Saakašvili (Mikhail Saakashvili) přijal plán Evropské unie na příměří s Ruskem v gruzínské Jižní Osetii. Poté, kdy podepsaný dokument přivezli do Moskvy ministři zahraničí Francie a Finska Bernard Kouchner a Alexander Stubb, agresor jej údajně odmítl

http://eretz.cz/content/view/6485/41/

http://www.president.pl/x.node?id=479

Dakujem Polsku, pobaltskym statom, Ukrajine, OSN, OBSE, EU , NATO, USA ze stoja na strane Gruzinska :)

Specialne pre kaliho : !!!!!

Russian battleships heading to Georgia

The Russian Federation, which has launched a full-scale war against the sovereign nation of Georgia, is preparing to dramatically escalate its invasion. Two Russian battleships are en route to the Georgian Black Sea port of Poti, which was destroyed by bombs dropped earlier today by Russian fighter jets. The port of Poti is in a civilian zone far from the conflict areas of South Ossetia and Abkhazia. It serves as a vital energy transit route to Europe.

Over the past 48 hours, Russian forces have killed over 100 Georgian civilians and soldiers, after targeting residential complexes in Georgia, as well as airports, bases, and other vital infrastructure. The goal of the Russian Federation appears to be the complete submission of the democratic, European nation of Georgia.

The Government of Georgia is calling upon the world community to compel Russia to cease its hostilities and withdraw from Georgia immediately. This illegal invasion, which recalls the Soviet Union invasion of Afghanistan in 1979 and Iraq’s invasion of Kuwait in 1990, poses a serious risk to European stability and to the broader international security system. 

A ked chce zdroj je hore. S oficialnej Polskej stranky prezidenta. :)

Darcom karmy - odkazujem ,ze to mam na haku aku mam karmu.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Sabo, ale vysvetli mi len jedinu vec: preco USA mozu a Rusko nie :roll:
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Ty my vysvetli preco na jednej strane sa staty/ludia postavia za Srbsko a na druhej za Rusko???

A ked ako Rusko ,ze chce len "oslobodit" Osetsko, preco zacalo boje aj v Abchadzku. Preco bombardovalo civilnu infrastrukturu, preco civilne stvrte, preco cenzuruju gruzinsky internet, preco uvalilo namornu blokadu a vzdusnu blokadu, preco sa Ruska armada premava po celom Gruzinsku a robi si co chce???

Toto nerobilo ani NATO ani USA v Srbsku.

Na jednej strane co Rusko kritizovalo robi.
Preco ked Gruzinci uz niekolko krat vyhlasili primerie Rusko stale utoci po celom state???

Ak sme v Ruskej logike potom USA a NATO mali pravo aj osamostatnit Ciernu Horu alebo Vojvodinu. Potom aj USA malo uvalit na Srbsko blokadu nie??? Malo sa premavat po celom Srbsku a robit si co chce...

Mozete argumentovat ,ze robi to co USA a NATO v Kosove ale toto je uz velmi prehnane co sa deje.

PS : Vojnov v Gruzinsku si Rusko len poskodi v statoch ako Ukrajina, pobaltske staty, Polsko, NATO, OSN, OBSE, EU a pod... A Cecenci to mozu brat tak ,ze maju aj oni pravo na samostatnost.
jackb
Redeemer
Redeemer

MakeFake napísal:Ty my vysvetli preco na jednej strane sa staty/ludia postavia za Srbsko a na druhej za Rusko???

A ked ako Rusko ,ze chce len "oslobodit" Osetsko, preco zacalo boje aj v Abchadzku. Preco bombardovalo civilnu infrastrukturu, preco civilne stvrte, preco cenzuruju gruzinsky internet, preco uvalilo namornu blokadu a vzdusnu blokadu, preco sa Ruska armada premava po celom Gruzinsku a robi si co chce???

Toto nerobilo ani NATO ani USA v Srbsku.

Na jednej strane co Rusko kritizovalo robi.
Preco ked Gruzinci uz niekolko krat vyhlasili primerie Rusko stale utoci po celom state???
Sabo, otazkou sa neodpoveda :wink: ale budis
lebo USA ukazali, ze je to beztrestne a chvali hodne, preto. takze povazujem na nemiestne odsudzovat Rusko za Gruzinsko ked velebis USA za Kosovo, Irak, Afgan...
Rusko obahajujem preto, lebo chce ukazat, ze nielen zidosionisti na Kapitolskom gruni mozu robit co chcu. Bud kazdy hra podla pravidiel, alebo pravidla niesu. Kedze zidosionisti si vytvorili vlastne pravidla hry, Rusko ich len pouzilo v nehostinnych horach v inej casti sveta.
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Vies ale Osetsko bud bude samostatne alebo clenom RF. Ale Irak a Afganistan su slobodne a maju vlastnu vladu. Tu je ten rozdiel... A nikto neprisiel AF alebo Irak okupovat ale len odstranit terorizmus a diktatora.
A s tymi zidosionistami si trapny maximalne. Ja zas poviem ,ze Rusko ovladaju hasici. :lol:

Rusko a Gruzinsko ma spolocne zo zidmi asi to ze nic.

Izrael vraj zmrazil dodavky zbrani Gruzinsku.... Mozes sa radovat
jackb
Redeemer
Redeemer

MakeFake napísal:Vies ale Osetsko bud bude samostatne alebo clenom RF. Ale Irak a Afganistan su slobodne a maju vlastnu vladu. Tu je ten rozdiel... A nikto neprisiel AF alebo Irak okupovat ale len odstranit terorizmus a diktatora.
A s tymi zidosionistami si trapny maximalne. Ja zas poviem ,ze Rusko ovladaju hasici. :lol:

Rusko a Gruzinsko ma spolocne zo zidmi asi to ze nic.

Izrael vraj zmrazil dodavky zbrani Gruzinsku.... Mozes sa radovat
Zidosionistov som vysnival pri pozerani cerpin s * :roll: Skoda ze je to studia Harvardu, ze US su ovladane zido-sionistami, nikdy som netvrdil ze v Rusku tahaju spagatiky zidia, alebo ini Sionski mudrci...
Ked Zidovsky stat zastavil dodavky zbrani, tak preco tvrdis, ze zid nikdy nemal nic spolocne s Gruziou?
Netusis co je terorizmus, preto je nemisetne rozoberat to, naozaj.
"Vies, ale Kosovo je samostane, alebo sa stane castou Albanska".
este sa zastavim pri Iraku a Afgane: boli tam asi tak slobodne volby ako v CS(S)R za komara, ale to ty neberies, lebo tam boli pozorovatelia... [metafora]vies co? ked mi zaplatis dost, osobne ti pridem potvrdit, ze sportovy zapas, ktory budes hrat bude v pohode...[/metafora]
a s tou okupaciou si robis dudy,nie? keby to okupacia nebola Chodiaci Ker by sa nezdrahal s odsunom vojakov ked mu povedali pevny datum...
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Ale ved Kosovo sa mohlo pripojit k Albansku a nepripojilo.
Vies je to cudne ked v pripade Srbska sa ludia postavia na Srbsku stranu a v pripade Gruzinska na Rusku.

Je jasne ,ze Izrael predava statom zbrane, to robi skoro kazdy stat. Dokonca aj Rusko s Izraelom spolupracuje pri vyvijani zbrani.

Kazdy definuje terorizmus inak. Niektory ludia vidia Cecencov ako teroristov, a teroristov v Iraku oznacuju za odboj.

A zas niekto presne naopak.

USA sa stiahnu aj s Iraku aj s Afganistanu, ale Rusko s tychto oblasti nie.

Ked Rusko islo len "oslobodit" Osetsko preco robi toto:

Podle Gruzínců ruská vojska vstoupila na gruzínské území a tanky jsou už na dosah metropole Tbilisi.

Ministři zahraničí zemí G7 vyzvali Moskvu, aby přistoupila na nabídku okamžitého příměří s Gruzií a respektovala tak její územní celistvost. 
Takze uz sa proti Rusku stavia aj Japonsko. Aspon si Rusko narobi nepriatelov....

Slavomír Horák si nemyslí, že by konflikt mohl skončit až připojením Gruzie k Rusku. "Rusko podle mě trochu hloupě nevyužilo situace, kdy mohlo celkem věrohodně označit Saakašviliho za agresora a samo se postavit do role obránců trpících. Tento kredit vzal za své v momentě, kdy ruská letadla začala bombardovat cíle v samotné Gruzii," napsal Horák, který právě odpovídá na otázky čtenářů.
http://www.poland.pl/news/article,Day_o ... 341260.htm
http://www.president.pl/x.node?id=20119 ... d=18527868

Sa mi paci ,ze byvale Sovietske (Ruske) sateliti sa spojily proti Rusku.
husis
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa husis »

Ruská armáda obsadila severogruzínske mesto Gori, rodisko Josifa Stalina, ktoré sa nachádza 60 kilometrov od Tbilisi.
Tak Rusi uz pokracuju smer Gruzinsko 8)
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Aj toto podporujete?

(ak ano tak logicky malo USA a NATO obsadit cele Srbsko)

Dakujem darcovi - karmi, nabuduce sa aspon podpis ty chudak.

Rusko obsadili gruzínske mesto Senaki

http://www.sme.sk/c/4016199/rusko-obsad ... enaki.html
http://zpravy.idnes.cz/rusove-se-pustil ... ranicni_ad

Konflikt mezi Ruskem a Gruzií se rozšiřuje mimo separatistické regiony Abcházie a Jižní Osetie. Podle vlády v Tbilisi už ruské jednotky obsadily město Gori vzdálené 60 kilometrů od gruzínské metropole. Moskva to popřela, nabízené příměří ale stále odmítá.
Ty vole toto je sila!!!

Ruský veľvyslanec v Rige v pondelok varoval pobaltské krajiny a Poľsko, že "za kritiku Kremľa v konflikte Moskvy s Gruzínskom budú musieť platiť", uviedla tlačová agentúra Baltic News (BNS). "Pri takýchto vážnych udalostiach sa nemožno ponáhľať, pretože môže dôjsť k veľkým chybám, za ktoré bude treba dlhý čas platiť," citovala kritiku Alexandra Vašnjakova agentúra BNS. Hovorca ruskej ambasády v Rige potvrdil slová veľvyslanca, no odmietol uviesť konkrétnosti.

Vešnjakov tak reagoval na sobotňajšie spoločné stanovisko lotyšského prezidenta Valdisa Zatlersa a prezidentov Litvy, Estónska a Poľska, ktorí vyzvali Európsku úniu a NATO, aby sa postavili proti ruskej imperialistickej politike Ruska voči Gruzínsku.

Tri pobaltské krajiny, ktoré boli súčasťou Sovietskeho zväzu, a Poľsko sú spojencami Gruzínska, rovnako bývalého člena ZSSR.
Dovolim si jeden citat so s diskusie so sme.sk:

Co dnes hovoria tunajsi rusofilni zradcovia na to, ze rusi uz vtrhli aj na uzemie samotneho Gruzinska mimo jeho autonomnych republik?

Vrchol!!!
http://www.sme.sk/c/4016199/rusko-postu ... ilisi.html

Rusko malo ochranu Osetska ako zamienku k okupacii celeho Gruzinska.
http://www.zive.sk/Bleskovky/Estonsko-c ... fault.aspx
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

k tomu ko*ot makefake sa ani nebudem vyjadrovat.

Len dnes spravy na jojke, proste kopa hnoja, objektivny pohlad ziadny, reportaz zakoncili slovami (nie je to presna citacia):

"Expanzia Ruska sa prirovnava k nacistickej expanzii pocas druhej svetovej vojny. Ktovie, ci aj Rusko dopadne tak, ako nacisticke Nemecko po skonceni vojny."

Tak toto je uz silna kava :?

Potom som urobil kratky prieskum v rodine, otec samozrejme hned bez debaty oznacil za agresora Rusko. Prirovnal som mu JO a Gruzinsko ku Kosovu a Srbsku a pytal som sa ho, preco USA vytvorit a branit Kosovo moze a Rusko JO nie. Na to my vsak odpovedat nevedel :) Myslim, ze tak vyzera celkovy "prehlad" priemernych Slovakov o tomto konflikte.

Takze Rusko FTW !!!

EDIT: s pravidlami na mna nechod sabo. Ty tu mas viac uctov nez ja na traviane.
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

1. V pravidlach je zakazane urazat a nadavat uzivatelom.
2. vulgarizmy: 2 dni basa

(takze poprosim adminov o konanie)

Ty este Rusko podporujes, vyborne!!! V JOJ to bolo prehanane to je pravda.
A ako ze sa ku mne nevyjadrujes, pravda boli???
kali520
Darca
Darca

Makefaker, k tym tvojim pofidernym zdrojom a obetiam
http://www.hojko.com/post946922.html?highlight=#946922

A neodpovedal si na Jackbovu pripomienku preco USA mozu Rusko nie.

K tym dalsim hlupostiam ako cecensko utok Gruzinska ,Osetsko a pod. co si smeroval na moju osobu som ti davno vyargumentoval ja aj ostatny uzivatelia fora, ty aj tak trepes to iste. Tak my vysvetli preco ti nedat ban?

Co sa tyka Ruskeho utoku do Gruzinska.
Ruské jednotky vstoupily na území Gruzie ze vzbouřeneckého regionu Abcházie. Konflikt mezi oběma zeměmi se zřejmě rozšiřuje.

Moskva uvedla, že zahájila útok na město Senaki, aby Gruzie nemohla útočit na ruské jednotky v Jižní Osetii. V osmnáct hodin informoval rozhlas BBC, že ruská vojska zřejmě okupovala město Gori. Reportér BBC v Gori svědčil o tom, že gruzínští vojáci se stahují z Jižní Osetie a že je zachvacuje panika - gruzínští vojáci podle reportéra utíkají v civilních automobilech. Reportér BBC na útěku neměl možnost ověřit informaci, zda Rusové skutečně ovládli město Gori.

Zpravodajství BBC konstatovalo v 18 hodin, že pokračuje i válka slov mezi Gruzií a Ruskem a že obě strany činí protikladná emocionální prohlášení, která nelze ověřit z nezávislých zdrojů.
http://publica.cz/content/view/586/1/
http://publica.cz/content/view/583/1/
http://publica.cz/content/view/584/1/

Ked vezmeme spotas tieto clanky a aj ine skutocnosti okolo Saakasviliho v tejto teme, tak logicky nam vypliva, ze sa jedna o vojnoveho zlocinca, minimalne o diktatora ktory napadol autonomnu etnicky odlisnu oblast.

Tato situacia naramne pripomina Husainov postup proti Kuvajtu, kde dosledky tohoto konfliktu a ako sa cely skoncil snad ani netreba pripominat.

Utok Ruska na Gruzinsko z prozapadnych krajin a najma z tvojho kratkozrakeho pohladu by mal byt chapany pozitivne kedze USA sa podobne a este aj ovela horsie zachovali nie raz (Afganistan, Irak atd).

Kedze USA ako velmoc si dovoli napdat cudzie krajiny, este k tomu vsetkemu neopravnene (vid fingovane utoky na WTC) a finacnovat jedneho z najvacsich agresorov s rasistickym vedenim, Izrael, je Rusky utok ako velmoci, proti krajine, ktora pravdepodobne pachala genocidu na Osetskych obyvateloch uplne opravneny a pochopitelny.

Sumasumarum Gruzinci konkretne Saakasvili porusil pravidla a zacal pychat do osieho hniezda a ako vidiet nevyplatilo sa mu to lebo pomoc od USA nemoze ocakavat, a mam taky dojem ze sami USA su sokovany z odvazneho konania Ruska, a jednine co mu ostava je rezignacia a uznanie si svojej chyby.

Co ma najvaic na tom vsetkom tesi je fakt ze Rusko zacina vystrkovat rozky a ukazuje svetu dvojity meter USA a medii aky pouzivali v pripade Kosova a teraz v Osetsku a najma svoju silu ktorej sa USA musi a zrejme aj zacala obavat.

Dalsi fakt je aj to ze Rusko prevzalo kontrolu Turkmenskeho plynu plus maju obrovske mnozstvo ropy a asi 20% zasob pitnej vody.

Zadlzene USA by mali v prvom rade ztichnut a uvodomit si, ze Rusko je momentlane ten kto bude diktovat podmienky.

PS Makefaker ja som ti pekne a slusne odpovedal na tvoje otazky, naopak ty robis idiota ako vzdy nic si dokopi nevyvratil, iba hodis nejaky mainstream pisany nejakym amaterom a ani mne a jackabovi si neodpovedal na jednu jedinu otazku. Tak potom jedna a posledna otazka naco s tebo a tvojou hlupostou stracat cas?
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Jasne lebo tie vase stranky ako blisty a pod su uzasne objektivne. Su zname svojou proruskostou.

Davam som linky aj na ceske media, slovenske, gruzinske, polske, mozem hodit aj na nezavislych Ruskych novinarov.

Na ceskych portaloch boli aj rozhovori s novinarmi priamo na mieste...

Vsetcia klamu???

Ja mozem osrat USA. Ale Rusko robi to ako keby USA ukradli Srbsku aj Vojvodinu a obsadily cele Srbske uzemie a vrazdili civilistov...

Takze ked ste nadavali na USA teraz nadavajte na Rusko. Ale to sa nestane lebo mate proruske zmyslanie.

A co trepes ,ze Cecensko je somarina....

Takze Rusko ochranuje "samostatne" Osetsko, ale Cecensku nechce dat samostatnost a cele ho znici???

Ze fingovane utoky na WTC, a rasisticky Izrael. :lol: :lol: Dobre vtipy davas. Bol si v Izraeli???

Citaj aj ine stranky ako Blisty a prop.... Co tak eretz.cz a take portali :)

Vsetci novinari su amateri len tvoje linky su objektivne a genialne... Hned musis spochybnit moje odkazy??? Len tak ich nazves amatermi... Smiesne... Aj BBC su amateri podla teba??? Aj renomovane svetove agenturi??? Aj Japonske agenturi...???

PS : Zaujimave ,ze na sme v diskusii ma 70% take nazory a mysli si to co ja...

A ohladom niektorych diskusii Sepiroth sa uz presne vyjadril...
Nadavky, ohovaranie, branie karmy, spochybnovanie clankov a autorov...
Napísať odpoveď