Zdravim .. mam pocit ze urcite tu tema s vizami do USA je ale nenasiel som ju tak pardon
takze ...
potreboval by som vediet - ked sa vybavuju tie ,,turistcke,, nepristahovalecke viza myslim ze B2 (156?).. vybavuju sa len na konkretny cas dajme tomu na dva tyzdne od X.X.200X do X.X.200X... alebo sa to da vybavit trebarz ze by som do usa vycestoval (napr. na tie 2 tyzdne) niekde v rozmedzi od napriklad oktobra 08 do marca 09 ? (s tym ze aj mozno nevycestoval) ... alebo to je na cely rok (alebo jak ?)
a este:
aka je pravdepodobnost ze mi schvalia ,,navstevu,, spojenych statov (mam dva roky pred maturou a ziadnu rodinu v USA, dovod cesty navsteva ,,znamych,,)
a co by som si mal priniest na ,,pohovor,, na ambasadu kedze som len student (cize v podstate ma tu okrem skoly nedrzia takmer ziadne ,,zavazky,,)
VELMI DAKUJEM
Turisticke viza do USA
-
mikkimikki
Medium Professional
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Ja som mala víza ešte dávnejšie a od vtedy sa situácia asi zmenila, ale myslím, že turistické nedávali na konkrétny dátum cesty. Začínali pár dní pred odletom a boli na pol roka myslím.
Kamoška bola tento rok na turistických a dostala na 10 rokov.
No a to, že si študentom a nemáš tu žiadne záväzky by som sa nebála, nie si ešte ani plnoletý, tak by nemali robiť problémy, že by si sa nevrátil.
Ale každopádne kontaktuj radšej napriamo ambasádu, nech máš konkrétne informácie, ktoré potrebuješ.
Kamoška bola tento rok na turistických a dostala na 10 rokov.
No a to, že si študentom a nemáš tu žiadne záväzky by som sa nebála, nie si ešte ani plnoletý, tak by nemali robiť problémy, že by si sa nevrátil.
Ale každopádne kontaktuj radšej napriamo ambasádu, nech máš konkrétne informácie, ktoré potrebuješ.
-
Vesper
Professional
Ja som to tiez pred par mesiacmi riesil a poviem ti ze teraz je to uz naozaj formalita. Vizovy pohovor bol asi o tom ze sa ma konzulka pytala kam sa chcem ist pozriet ked tam budem a potom par otazok okolo sukromneho zivota a cau. Viza vydali vsetkym s ktorymi som v ten den cakal na ambasade (a z toho jeden dedo sa rozpraval sam so sebou). Fakt ziadne kontroly, ja som mal pozyvaci list od chlapa ktoreho som nikdy predtym nevidel a bolo v nom napisane ze je moj bratranec (starsi o 38 rokov) a teraz na turisticke viza veselo pracujem takze fakt vsetko bez problemov. Chod na stranku U.S. Embassy a citaj vsetko je tam aj slovenska verzia. Viem ze si este isto nervozny ale to prejde hned ako uvidis ze je to trapna formalita 
-
mikkimikki
Medium Professional
no praveze ja ten web ,,studujem,, uz dost dlho len to s tym ze od kedy do kedy tie viza platia som tam nejak prehliadol asi ...Petoo napísal:hmm... chlape poviem ti iba jedno, otvor si stranku ambasady a citaj![]()
ja som si vybavoval pred cca mesiacom studentske viza a bolo tam vsetko co som potreboval.
a mimochodom: ten pohovor je zrejme v anglictine nie ?
2zuzka&vesper: dakujem
-
Vesper
Professional
Ja som sa tesil ze aspon s konzulkou sa bude dat hovorit po anglicky ked uz zvysok ambasady boli Slovaci a ked som prisiel konecne k tomu okienku kde sa to vybavuje tak aj ona na mna vybafla takou amerikanizovanou slovencinou. Fakt sa nie je coho obavat len musis spravne vyplnit ten debilny dotaznik (Ste terorista alebo chcete akymkolvek sposobom narusit kontinuitu USA? - zopar ich fakt je takychto s poznamkou ze ak si vyplnil nejake ano tak ti nedaju viza
). No a co sa tyka platnosti v tom formulari vyplnas aj datum prichodu (ak uz vies presny) tak si tam pre istotu napis nejaky skorsi a mas vybavene nikto to nekontroluje a nevadi ked prides o par dni neskor. Co sa tyka platnosti tak si nie som isty ale je to asi podla toho ako sa konzul vyspi lebo kamos co je tu so mnou dostal viza na 10 rokov a ja na 3 mesiace
-
mikkimikki
Medium Professional