nad tym si sa nezamyslel?
Rusko vs. Gruzínsko
-
HardiKrishna
Light Star
A zas sme doma, ako moze byt polska stranka objektivna ? SME pravicove noviny .. suhlasim jednoznacne s Thruth-om.. vytvor si vlastny nazor ale ak ta bere vyhlasenie Saarkashviliho : Rusko napadlo moju krajinu , moju demokraciu.. a hlavne to moje je silno späte s demokraciou .., silny prejav ani nevidno ze by bol despota. A aby nebolo malo dufam , ze svedov mas rad
SIPRI: Gruzínsko má najväčší priemerný rast vojenských výdavkov na svete
Gruzínsky vojenský rozpočet je na úrovni 9-10 % HDP (v Rusku pre porovnanie je to menej ako 3%) a Saakašvili ho neplánuje znížiť. Vojenský rozpočet, ktorý predstavoval v roku 2007 sumu 200 miliónov dolárov zvýšilo Gruzínsko na 600 miliónov dolárov, čo je 300% nárast za menej ako rok.
Podľa štokholmského inštitútu (Stockholm International Peace Research Institute, SIPRI,) má Gruzínsko v súčasnosti najväčší priemerný rast vojenských výdavkov na svete.
Gruzínska vláda však trvá na tom, že jej vojenský rozpočet je absolútne v poriadku a je potrebný za zlepšenie obranných kapacít a naplnenie záväzkov voči NATO.
Gruzínsko kupuje drahé americké a izraelské vojenské stroje, dokonca bezpilotné lietadlá, ktoré nemá ani Rusko. Saakašvili sa vyjadril, že s izraelskou pomocou „sme modernizovali sedem útočných lietadiel SU-25...“
Gruzínsky minister obrany David Kezerashvili omieta tvrdenia o nebezpečnej militarizácii regiónu.
Krajina, ktorá má hlboké sociálne problémy a chudobu je takýto vojenský rozpočet minimálne nezodpovedný. Je zrejmé, že gruzínske svaly pomáhajú napínať Spojené štáty, ktoré okrem tučných ziskov z predaja zbraní trénujú gruzínskych vojakov.
Odhliadnuc od faktu, že najväčší „demokratickí“ krikľúni, majúci plné ústa lživých mierových iniciatív, vyzbrojujú agresora.
-
MakeFake
Spammer
- Kontaktovať používateľa:
Takze SME a vsetky platky na zapade su protiruske??? Okrem samozrejme Blicich listov...
Pokial viem SME su nezavisle noviny a neovlada ich Putin ako Ruske noviny.
Aj BBC a CNN???
Tak potom to iste povieme o tom Iranskom odpade a Ruskych platkoch???
Hodim "objektivne clanky" :
Dějiny se téměř opakují, v daleké Gruzii – zemi uprostřed Kavkazu, o které nic nevíme - se lidé také pokusili vymanit z ruského vlivu, a protože kremelští vůdcové nic jiného kromě silového jednání neznají, přišla vojenská agrese a promoskevská propaganda. Jak se nyní pan Putin a Medveděv strachují o osudy občanů Jižní Osetie. Naposledy se strachoval soudruh Hitler s Goebbelsem o sudetské Němce ve třicátém osmém, bylo to také koncem léta.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/gruzie ... ranici_wag
http://www.e15.cz/nazory/gruzie-i-evrop ... ace-41623/
http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-r ... ranici_wag
Aj BBC a CNN???
Hodim "objektivne clanky" :
Dějiny se téměř opakují, v daleké Gruzii – zemi uprostřed Kavkazu, o které nic nevíme - se lidé také pokusili vymanit z ruského vlivu, a protože kremelští vůdcové nic jiného kromě silového jednání neznají, přišla vojenská agrese a promoskevská propaganda. Jak se nyní pan Putin a Medveděv strachují o osudy občanů Jižní Osetie. Naposledy se strachoval soudruh Hitler s Goebbelsem o sudetské Němce ve třicátém osmém, bylo to také koncem léta.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/gruzie ... ranici_wag
http://www.e15.cz/nazory/gruzie-i-evrop ... ace-41623/
http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-r ... ranici_wag
-
HardiKrishna
Light Star
Vidim ze tato problematika prekracuje tvoje schopnosti chapania. PS Martikan ma zlato..MakeFake napísal:Takze SME a vsetky platky na zapade su protiruske??? Okrem samozrejme Blicich listov...
Aj BBC a CNN???
-
Soviet
Darca
Ludia vsak nechajte to tak..Iba MakeFake ma objektivne noviny..Podla jeho posudkov normal zacinam rozmyslat ze ci on nieje momentalne v gruzinsku ked tak vie co je pravda a co nie..Dali ste mu tu tolko moznych veci nech vysvetli a vzdy odpoveda otazkou
Skoda sa vyjadrovat..Asi nosi ruzove okuliare fakt..Vsetky media su ovplyvnovane..Keby to tak nebolo tak by na povrch vysli ine veci a ludstvo by sa potom cudovalo....

Jasne zvycajne sa peticiou vyriesi vojnaHlasujte v peticii
-
HardiKrishna
Light Star
-
MakeFake
Spammer
To Soviet. Pokial viem odpovedal som normalne. Od teba mozem isto cakat objektivitu ked ma nick Soviet ,nie???
Kto povedal ,ze peticia vyriesi vojnu???
Podla teba su aj tzv. nezavisli novinari na volnej nohe ovplyvnovani???
To HardiKrishna :Pokial viem Abchadzko a Osetsko su casti a uzemie Gruzinska.
Takze ak podporujes samostatne Osetsko a Abchadzko automaticky podporujes urcite aj Kosovo.
----
Vies ale ja myslim ovplyvnovanie zaujmovymi skupinami, vladami, financnimi zralokmi a podobne...
Takto mozes tvrdit ,ze kazdy novinar na svete je neobjektivny.
Takze ak podporujes samostatne Osetsko a Abchadzko automaticky podporujes urcite aj Kosovo.
----
Vies ale ja myslim ovplyvnovanie zaujmovymi skupinami, vladami, financnimi zralokmi a podobne...
-
HardiKrishna
Light Star
No to si dal tomu , a väzni vo vezeni su odstrihnuty od sveta, Kamo novinar na volnej nohe nezije z tvojho usmevu , nevravim ze kazdy je kupny, ale nieco take ako nezavisly neexistuje.MakeFake napísal:To Soviet. Pokial viem odpovedal som normalne. Od teba mozem isto cakat objektivitu ked ma nick Soviet ,nie???
Pokial viem Abchadzko a Osetsko su casti a uzemie Gruzinska.
Takze ak podporujes samostatne Osetsko a Abchadzko podporujes urcite aj Kosovo.
-
Soviet
Darca
tak tak..kto by veril nezavislemu novinarovi? Dokopy nik ak by nemal dostatocne dokazyHardiKrishna napísal:No to si dal tomu , a väzni vo vezeni su odstrihnuty od sveta, Kamo novinar na volnej nohe nezije z tvojho usmevu , nevravim ze kazdy je kupny, ale nieco take ako nezavisly neexistuje.
Jasne predava..ale ako nahle to preda oni maju pravo to upravit..aspon myslim..MakeFake napísal:Vsak taky novinar predava svoj clanok tlacovym agenturam a novinam. Ak noviny poziadaju o "upravenie" moze ist do inych nie???
Novinari mozu byt objektivnost sama, ale zalezi len na mediach, ktoremu novinarovi daju priestor. Ak sa BBC paci viac sprava o zlom Rusku a dobrom Gruzinsku, daju priestor jednemu novinarovi. Ak sa BBC paci sprava o zlom Gruzinsku a dobrom Rusku, daju priestor inemu.MakeFake napísal:
----
K tomu Kosovu, mam taky dojem ze toto je ruska odpoved nan. Rusi nechceli porusit suverenitu Srbska, ale bohuzial OSN na nich hodili boba. A teraz ked Gruzinci podnikli kroky proti separatistom a zautocili na Osetsko, mali vynikajucu zamienku a cely svet musi drzat hubu, kedze to nie je nic oproti svinstvu, ktore urobili Kosovu. Ja osobne by som urcitu autonomiu Kosovu priznal, mozno aj samostatnost, ale nie takymto sposobom, ze zo dna na den odtrhnu suverennemu statu cast uzemia. Navyse Srbsko proti Kosovu neporusilo ziadnu dohodu, co sa o vpade gruzincov do JO, neda porovnat. Bohuzial Gruzinci takuto reakciu Ruska neocakavalo, co dokazuje snaha uzavriet mier v prvych dnoch konfliktu.
Amerika vyzbrojila Gruzinsko
Ked vezmeme do uvahy tieto skutocnosti a ten posledny clanok, tak si dovolim odcitovat sam seba v teme Vztahy USA a Ruska konkretne:
Lenze USA sa prepocitali a zistili ze pred nimi stoji ovela nebezpecnjesi protivnik a teraz si sami uvedomuju zlozitost svojej situacii a obavam sa, ze ju budu riesit tym najdrastickejsim sposobom, vid Washington svou chybou riskuje atomový konflikt
-------------------------------------------------------------------------------------
Priezkum CNN: ide o mierovu operaciu
Rusko poukazuje na dvojaký štandard médií pri juhoosetskom konflikteJužné Osetsko nenapadli len Gruzínci
Agentúra RIA novosti uviedla správu o možno americkom zapletení sa do konfliktu. Prezident Južného Osetska Eduard Kokoity povedal, že Ukrajinci a žoldnieri z baltických krajín, ako aj z iných krajín sa zapojili do bojov, keďže „medzi mŕtvymi sa našli aj cudzinci.“
Toto tvrdenie potvrdil aj ruský ambasádor v Osetsku Dmitrih Medoev: „Pri poslednom útoku mali tanky zrejme ukrajinskú posádku. Našli sa dve telá černochov, zrejme Američanov, nemôžme to ale zatiaľ potvrdiť.“
O cudzích žoldnieroch priniesli správy aj noviny Kommersant.
Minulý mesiac USA, Gruzínsko, Azerbajdžan, Arménsko a Ukrajina mali spoločné vojenské cvičenie pod názvom Okamžitá odozva 2008 na gruzínskej základni.
Ďalšia správa vraví o prítomnosti vojakov s americkými insígniami. Agentúra Russia Today uverejnila rozhovor so ženou z Cchinvali, ktorá vravela: „Bolo tu veľa tiel, zabitých bolo veľa ľudí, väčšinou Esetijci, ale tiež Gruzínci a niektorí mali americké emblémy na predlaktí a boli v čiernych uniformách.“
Čierne uniformy nosí súkromná americká firma Blacwater. Ich prítomnosť v okupovanej Bosne je dobre zdokumentovaná, kde boli zapletení do obchodu s prostitúciou.
podľa:
http://www.roguegovernment.com/news.php?id=11323
V Cchinvali sa našli mŕtvi žoldnieri
Orgány v juhoosetskom regióne vravia, že tmavý žoldnieri sa zúčastnili útoku na mesto.
Boli tam telá gruzínskych vojakov, ale tiež dvoch černochov, ktorí bojovali medzi http://kommersant.com/p-13072/South_Ossetia/
? ????? ?????? ???? ? ???? ???????????? ???????
http://www.izvestia.ru/news/news185341
Krátky film o prítomnosti žoldnierov
Ked vezmeme do uvahy tieto skutocnosti a ten posledny clanok, tak si dovolim odcitovat sam seba v teme Vztahy USA a Ruska konkretne:
Sumasumarum cely konflikt je celkom logicky zapricineny USA, ktore zrejme chceli otestovat ako sa Rusko zachova pri takejto prlezitosti, co si dovoli a pod. A to vyuzit na ich medialnu diskreditaciu a prakticky postvat proti nim cely zapadny svet.kali520 napísal:USA ma len dve moznosti:
1. Snazit sa o neustalu medialnu diskreditaciu Ruska a pokial mozno hladat nejake vhodne zamienky (napr. o nedodrziavani ludskych prav atd) aby bolo proti nemu mozne zakrocit aspon politicky.
2. Snazit sa presadzovat v Rusku svojich prisluhovacov a dufat v ich prevziatiu vlady.
Lenze USA sa prepocitali a zistili ze pred nimi stoji ovela nebezpecnjesi protivnik a teraz si sami uvedomuju zlozitost svojej situacii a obavam sa, ze ju budu riesit tym najdrastickejsim sposobom, vid Washington svou chybou riskuje atomový konflikt
-------------------------------------------------------------------------------------
Priezkum CNN: ide o mierovu operaciu
Nebuď smiešny sabo, ako môžeš porovnávať Kosovo s JO a Abchádzkom.MakeFake napísal: Takze ak podporujes samostatne Osetsko a Abchadzko automaticky podporujes urcite aj Kosovo.
Ako som sa dnes dočítal tak Rusko postupuje ďalej až k Tbilisi, uvidime ako sa to vyvinie. Rusko nepovažujem za agresora, konflikt začali Gruzínci a rusi chránia svojích ľudi.
Špekuluje sa aj o tom, že konflikt bol úmyselne vyvolaný zo strany Kremľa pre lepšiu kontrolu Kaukazu(ropovody atď.). Rusko v tomto prípade nie je o nič vačší agresor ako USA a ich vyčínanie v Iraku, Afganistane, kde napadli takisto suverénne krajiny. Fuck USA a NATO.
Nie ja som na nič nezabudol, dobre si si to prečital, gruzícni robia politiku diktovanú od USA a práve tie im v neskoršom diani môžu diktovať dalšie kroky smerované proti Rusku. Takže postup na ich územie schvaľujem.To Matus : Matus zabudol si Fuck Russia... Ano Rusi chrania svojich ludi preto utocia aj na cisto Gruzinskom uzemi, obsadzuju cisto Gruzinske mesta a vyvolali vojnu aj v Abchadzku...
Logicky ked podporujes Rusko si mal aj NATO a USA v roku 99 ked "chranily" Albancov...
Poslednú vetu som od teba nepochopil... Albáncov chránilo NATO a USA, čo s tým má spoločné Rusko. Amíci sa tým nikdy netajili, že podporovali teroristov z UčK a humanitárne zbombardovali Belehrad. Ešte dodám, že hambím sa za to, že Slovensko vstúpilo do NATO..ale to je iná téma.
-
MakeFake
Spammer
Moj nazor je ,ze nikdy nebude objektivita ani tu pretoze niekto je progruzinsky, niekto prorusky, niekto protiamericky, niekto proamericky.
A kazdy tu pastuje clanky zo svojho zdroja ,ktory nazyva doverihodnym.
Pre niekoho su doverihodne Blisty, pre niekoho je to propaganda.
Pre niekoho je propaganda Sme, pre ineho Ruske denniky...
To ,ze niekto tu da nejaku teoriu o Gruzinsku a USA je ok ale potom moze dalsi clovek dat podobnu teoriu ale z druhej strany...
Na internete je XXX zdrojov ktora hovori o zlom Rusku alebo zlom Gruzinsku.
http://www.sme.sk/c/4016813/kubis-znepo ... insku.html
Zaujimave, ze Rusky "spion" v SNS Chlemendik ma uplne iny nazor ako Kubis a EU:
http://www.sme.sk/c/4017578/chelemendik ... insku.html
Vsak to sa dalo od neho cakat.
To Matus : Matus zabudol si Fuck Russia... Ano Rusi chrania svojich ludi preto utocia aj na cisto Gruzinskom uzemi, obsadzuju cisto Gruzinske mesta a vyvolali vojnu aj v Abchadzku...
Logicky ked podporujes Rusko si mal aj NATO a USA v roku 99 ked "chranily" Albancov...
A kazdy tu pastuje clanky zo svojho zdroja ,ktory nazyva doverihodnym.
Pre niekoho su doverihodne Blisty, pre niekoho je to propaganda.
Pre niekoho je propaganda Sme, pre ineho Ruske denniky...
To ,ze niekto tu da nejaku teoriu o Gruzinsku a USA je ok ale potom moze dalsi clovek dat podobnu teoriu ale z druhej strany...
Na internete je XXX zdrojov ktora hovori o zlom Rusku alebo zlom Gruzinsku.
http://www.sme.sk/c/4016813/kubis-znepo ... insku.html
Zaujimave, ze Rusky "spion" v SNS Chlemendik ma uplne iny nazor ako Kubis a EU:
http://www.sme.sk/c/4017578/chelemendik ... insku.html
Vsak to sa dalo od neho cakat.
To Matus : Matus zabudol si Fuck Russia... Ano Rusi chrania svojich ludi preto utocia aj na cisto Gruzinskom uzemi, obsadzuju cisto Gruzinske mesta a vyvolali vojnu aj v Abchadzku...
pokial viem, tak su to autonomne republiky, ktore prakticky nikto na svete neuznal => je to stale gruzinske uzemieHardiKrishna napísal:som zvedavy ci bude Gruzinsko take slachetne , a nebude utocit na suverenne uzemie JO a Avchazie
teoreticky mohli gruzinci osetov s ruskymi pasmi vyhostit, kedze zakladaju organizacie na cudzom uzemi, samozrejme mierovou cestou, gruzinci si to dodrbali sami