Porovnávanie a usporiadanie čísiel
Porovnávanie a usporiadanie čísiel
Hľadám návod ako a akým programom sa dajú vyhľadať opakujúce sa čísla prípadne ak je to možné tak aj tie čísla zoradiť podľa poradia.
Konkrétne mám dva stĺpce 5 miestnych čísiel a chcem vyhľadať rovnaké čísla a zvyšok čísiel uložiť podľa poradia.
Vraj sa to nijako dá pomocou Total Commanderu a textového dokumentu ale neviem ako .
Poradte čo najskôr, je to súrne.
Konkrétne mám dva stĺpce 5 miestnych čísiel a chcem vyhľadať rovnaké čísla a zvyšok čísiel uložiť podľa poradia.
Vraj sa to nijako dá pomocou Total Commanderu a textového dokumentu ale neviem ako .
Poradte čo najskôr, je to súrne.
Je jedno či sa čísla opakujú v jednom s tých dvoch riadkov alebo či je rovnaké číslo v každom riadku.chrono napísal:To nie je odpoveď na moju otázku. Keď mám:
11111 22222
a
22222 11111
sú tam rovnaké 11111 a 22222, alebo sa celý riadok berie ako jeden záznam (a teda tie dva riadky, čo som vyššie písal, sú rôzne).
11111 11111 - rovnaké
22222 57457 - rovnaké
22222 24568
25648 66666
48549 66666 - rovnaké
Ale tie rovnaké čísla musí nijako označiť alebo vypísať.
Ak máš prístup k nejakému Unixu, môžeš vyskúšať toto:
(ak nemáš, tak sa to bude musieť urobiť inak)
Kód: Vybrať všetko
cat vstup.dat | tr -cs "[:digit:]" "\n" | sort | uniq -d > rovnake.dat
cat vstup.dat | tr -cs "[:digit:]" "\n" | sort | uniq -u > rozne.datSpojiť ich nepotrebujem tak je zbytočný. A lepšie by bolo keby rovnaké čísla program označil alebo vypísal a nie napísal že ide o rovnaké.chrono napísal:Čo je zlé na tom prvom riadku?
//autoeditácia príspevku ( 12 Aug 2008, 23:32 )
Nemám. Ako sa to dá ešte urobiť?chrono napísal:Ak máš prístup k nejakému Unixu, môžeš vyskúšať toto:(ak nemáš, tak sa to bude musieť urobiť inak)Kód: Vybrať všetko
cat vstup.dat | tr -cs "[:digit:]" "\n" | sort | uniq -d > rovnake.dat cat vstup.dat | tr -cs "[:digit:]" "\n" | sort | uniq -u > rozne.dat
Neviem čo je na tom také zložité. Ak poznáš program ktorý dokáže označiť rovnaké čísla v dokumente tak mi odpíš názov programu a návod.kupo napísal:tak potom si myslel stlpec a nie riadok, nie?
ten stlpec je len taky bonusovy, aby som kde mal nakopirovat tie tvoje hodnoty
Tie čísla čo som napísal bol iba názorný príklad.