Neviditeľný plášť- výmysel alebo neuveriteľný pokrok vedy?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Adry
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Neviditeľný plášť- výmysel alebo neuveriteľný pokrok vedy?

Príspevok od používateľa Adry »

Ďalší podvod, alebo neuveriteľný pokrok vedy? Čo myslíte?

Kód:
http://www.cas.sk/clanok/85414/video-kr ... vsetko.html

citujem
"Americkí vedci vyrobili materiál schopný „ohýbať“ svetlo okolo trojrozmerných predmetov, čo spôsobí, že pre ľudské oko zmiznú. Výskumníci tento princíp zatiaľ vyskúšali len v malom. Jedného dňa by sa však dal využiť na výrobu „neviditeľných plášťov“ schopných ukryť celého človeka. Neviditeľnosťou sa už dávno nezaoberajú len spisovatelia a filmári žánru scifi . Vedcom sa v laboratóriách doteraz podarilo „nechať zmiznúť“ len veľmi tenké dvojrozmerné predmety. Prelomový objav sa teraz podaril vedcom z Kalifornskej univerzity v Berkeley. Tím vedený Xiang Zhangom ich zverejní v magazínoch Nature a Science. Ľudia dokážu veci vidieť vďaka tomu, že odrážajú svetlo, ktoré na ne dopadá a tento odraz zachytí oko. Neviditeľný plášť svetlo ani nepohltí, ani neodrazí a zakrytý predmet nebude vrhať tiene. Pozorovateľ uvidí len svetlo, ktoré prichádza spoza zamaskovaného objektu. Toto svetlo bude okolo predmetu prechádzať ako voda okolo hladkého kameňa v prúde potoka. Takéto plášte majú široké možnosti využitia, najmä vo vojenstve. flážou“ dali pred nepriateľmi ukryť aj celé tanky. Nie je preto prekvapením, že na financovaní výskumu sa podieľa aj americká armáda."

Popri čítaní ma to strašne nadchlo, no nadšenie opadlo prečítaním poslednej vety, ktovie ako to dopadne ak je to naozaj tak..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

O niecom podobnom som cital uz davnejsie, ale vtedy bola rec iba o statickych objektoch. Bolo to na baze optickych vlakien a vyzera to tak, ze aj tato technologia je tomu podobna, lebo spominali, ze svetlo bude predmet obtekat, kazdopadne je to zaujimave. A ze to financuje americka armada? Na to som si uz pri vacsine hitech vynalezov zvykol :)
Adry
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Adry »

noo v podstate máš pravdu :) len ak by to bola naozaj pravda, je na mieste otázka, ako by to amíci využili? Myslím si a viem že si to myslí aj kopa iných ľudí že na "dobré" účely určite nie. Ale ako boj proti terorizmu by to bola super zbraň ;) ale to sú len špekulácie, neviem či to nieje len ďalšia z novinárskych kačíc
davo2006
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa davo2006 »

niekto pozeral vela harry pottera :P
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

pekny objav, prakticky to neviem kto vyuzije v prospech ludstva

vyuzije to jedine americka armada, no neviem naco..zakryt tanky? aby mohli bombardovat zem, kde je vela ropy?
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ledenaster »

Ze boj proti teroristom ? :lol: Bushovi a pol. je jedno ze nejaky teroristi vyhadzuju do vzduchu auta pri pakistanskych hraniciach......90% vyuzite to bude mat vo vojnach o par rokov....preto aj ten projekt financuje armada.....

Ktovie z coho to je vyrobene.....niekde som cital ze z mimozemskej plazmy alebo take nieco.....
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

nj, uz chybaju len Klingoni a STARTREK uz nebude sci-fi ale len obycajna soap opera typu FRIENDS alebo kusok napinavejsie CSI:SOLAR SYSTEM
ledenaster napísal: Ktovie z coho to je vyrobene.....niekde som cital ze z mimozemskej plazmy alebo take nieco.....
kamo, prestan hulit :? :lol:
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Adry napísal:noo v podstate máš pravdu :) len ak by to bola naozaj pravda, je na mieste otázka, ako by to amíci využili? Myslím si a viem že si to myslí aj kopa iných ľudí že na "dobré" účely určite nie. Ale ako boj proti terorizmu by to bola super zbraň ;) ale to sú len špekulácie, neviem či to nieje len ďalšia z novinárskych kačíc
:P Timto sa ako zbranovy nadsenec zaoberam,teda takymito clankami a mozem ti povedat ze pokial take nieco existuje tak sa to do supermarketu na bezne pouzitie urcite nedostane. Toto bude pouzivat LEN armada a to na spionazne cinnosti a podobne. Do novin daju spravu ze sa to este len testuje-ludia tym padom nerobia paniku a mozno uz par ludi v takom dacom niekde beha na presne urcenych miestach teda tam kde to treba. Nevravim ze na SR-u nas to v armade nebude tak skoro.
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

qwerty-xyz napísal::P Timto sa ako zbranovy nadsenec zaoberam,teda takymito clankami a mozem ti povedat ze pokial take nieco existuje tak sa to do supermarketu na bezne pouzitie urcite nedostane. Toto bude pouzivat LEN armada a to na spionazne cinnosti a podobne. Do novin daju spravu ze sa to este len testuje-ludia tym padom nerobia paniku a mozno uz par ludi v takom dacom niekde beha na presne urcenych miestach teda tam kde to treba. Nevravim ze na SR-u nas to v armade nebude tak skoro.
no toto mi nepripada az tak nepravdepodobne

tiez mam ten pocit, ze to nebude v tescu za akciovu cenu pre kazdeho
takze odteraz si davajte pozor, ci ste niekde fakt sami a na to, co poviete, neociernujte vladu na verejnych miestach :D
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

a takto sa zbytocne vyhadzuju peniaze..kym to bude tak to budem pod zemou..A ak to bude tak naco? bezny obcan to nekupi bo to bude stat majland a ostatok moze jedine vlada vyuzit vo vojne
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

americka armada uz pouziva prototypy v spojeni s exoskeletom... ale tie bajky o exoskelete sa mi nejak nezdaju.. ze ked vojak nesie zraneneho kolegu ani neciti jeho vahu vsetko nesie exoskelet.. :?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Masaker napísal:americka armada uz pouziva prototypy v spojeni s exoskeletom... ale tie bajky o exoskelete sa mi nejak nezdaju.. ze ked vojak nesie zraneneho kolegu ani neciti jeho vahu vsetko nesie exoskelet.. :?
Nie je to nerealne, nieco podobne vyvinuli uz aj japonci, ale to je na posilnenie ruk. Aspon podla tohto http://www.outzone.ru/wp-content/upload ... skelet.jpg vyzera vojenska verzia celkom uzitocne aspon na presuny, lebo v priamom boji si to neviem predstavit :)
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Masaker napísal:americka armada uz pouziva prototypy v spojeni s exoskeletom... ale tie bajky o exoskelete sa mi nejak nezdaju.. ze ked vojak nesie zraneneho kolegu ani neciti jeho vahu vsetko nesie exoskelet.. :?
ono fyziku neo****s, zazraky necakaj..
exoskelet je len nieco, co na sebe pripevnis a nesie to batozinu a pod.
urcite ti to pomoze, ked sa to "pouziva" ale zas doslova, ze necitis vahu by som to nebral
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

dair napísal:nj, uz chybaju len Klingoni a STARTREK uz nebude sci-fi ale len obycajna soap opera typu FRIENDS alebo kusok napinavejsie CSI:SOLAR SYSTEM

kamo, prestan hulit :? :lol:
Ze ja hulim :lol: ......vypni si Pana prstenou, Startrek a Starwars a pod.

TAK POVEC Z COHO TO JE VYROBENE TY MUDRC
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Adry napísal:noo v podstate máš pravdu :) len ak by to bola naozaj pravda, je na mieste otázka, ako by to amíci využili? Myslím si a viem že si to myslí aj kopa iných ľudí že na "dobré" účely určite nie. Ale ako boj proti terorizmu by to bola super zbraň ;) ale to sú len špekulácie, neviem či to nieje len ďalšia z novinárskych kačíc
Čo ty vieš, možno s tou handrou zakryli dvojičky a celé ľudstvo majú za kktov. :)
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

ledenaster: ak nemas o niecom ani paru, tak prosim ta nezadieraj veci v zmysle "mimozemska plazma" atd :D ide tu o material podobny optickym vlaknam, pricom princip som ti nakreslil.
vysvetlenie: O- objekt
ciary- opticke vlakna (v skutocnosti obrovsky pocet)
A- objekt A
A´- objekt A, ktory sa premieta na prednu stenu objektu O
takze: svetlo odrazene od objektu A sa dostane do systemu optickych vlaken a vyjde na opacnej strane, kde je vnimane pozorovatelom ako obraz, ktory vlastne prekryva objekt O.
Prílohy
harry potter style.JPG
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

ades no dobre ale nemusel si mi hned dat K-

Viem priznavam TOTO BOLA BLBOST CO SOM POVEDAL S TOU PLAZMOU !!!!!
/// iba s tou plazmou za ostatnym si stojim
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

odo mna K- nemas
boborko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boborko »

vyzera to nadmerne zaujimavo...
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

ledenaster napísal:ades no dobre ale nemusel si mi hned dat K-

Viem priznavam TOTO BOLA BLBOST CO SOM POVEDAL S TOU PLAZMOU !!!!!
/// iba s tou plazmou za ostatnym si stojim
skor si mal dostat K+ za pobavenie :D
BTW len taka hlupa otazka, ako si k tej mimozemskej plazme prisiel? (tipujem to na astara serana) :lol:

EDIT: tak od ADRYHO som dostal K- za koment so STAR TREKOM.
Star Trek mam rad a keby si o tom nieco vedel tak vies tiez ze na nom spolupracuju aj univerzity a vsetko co sa tam deje je teoreticky dosiahnutelne v blizkej (alebo dalekej ;) ) buducnosti len na to zatial nemame prostriedky alebo su momentalne tazko dosiahnutelne...... hovorim o pohone, reaktoroch, taktiez principe neviditelnosti atd.....
Napísať odpoveď