WiFi - prieniky do sietí a pripojenie na Internet

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Peko00001
Light Expert
Light Expert

WiFi - prieniky do sietí a pripojenie na Internet

Príspevok od používateľa Peko00001 »

Zdravim vas, chcem sa opytat ci by mi niekto nevedel poradit. Sused ma wi fi a ja chytam na notebooku jeho signal. Mam vzdy skoro 100%, ale ked spustim prehliadac (Mozilla) tak nic. Pise ze je pripojeny na nezabezpecenu siet, ale surfovat sa mi neda. Raz to islo ale iba na minutu a od vtedy nic.
Dakujem za kazdu radu
pershing
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pershing »

no mozno nema na to wifi routovany net...wifi je normalna siet [LAN], tj ten net tam nemusi byt, alebo mas zle nastavenu IPcku, to sa mi stalo par krat na PDA ako som sa pripajal na dedine [oni nemali DHCP server]
ping, tracert si neskusal?
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

To ze sa pripojis na jeho wifi siet, este neznamena, ze ti pojde internet. Nikde nieje napisane, ze ked ma niekto doma wifi siet, tak mu na tom bezi aj NET. Moze to mat len koli tomu aby medzi PC zdielal data. Alebo tam ma net ale nema zapnute DHCP, teda sa pripojis, ale neprideli ti IPcku, tym padom si nezasurfujes. Este som rozmyslal aj nad MAC filterom, ale v tedy by ta nepripojilo.
Peko00001
Light Expert
Light Expert

wifi

Príspevok od používateľa Peko00001 »

pershing: Dakujem za rady, ale nejako mi to nepomohlo a co sa tyka ping, tracert tak fakt ani netusim o co ide. Ak by si bol taky dobry a priblizil mi to trosku. Urcite vyskusam.

Don Pipino: ked som pozeral v nadstaveniach tak naozaj nemam pridelenu IP. Mozno je problem tam

Inac zaujimave je to ze ked som prvy krat chytil sygnal tak to islo na par minut a potom to vyhodilo a od vtedy nic. Aky mate nazor na to???
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Mno asi si pozrel logy a zistil, ze tam ma cudzie zariadenie a zariadil sa podla toho. Keby sa ti podarilo nejakym sposobom zistit, co je to za router, vedeli by sme podla toho aky rozsah IPciek pouziva (aj ked vacsina pouziva implicitne 192.168.x.x). Samozrejme vieme to vyuzit s predpokladom, ze majitel nezmenil rozsah IP adries.
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

ako chces zistit rozsah? ved on si tam moze nastavit rozsah aky chce...
ping je jednoduchy prikaz na zistenie ci sa vies spojit s druhym hostom [laicky], tj ty napises ping www.google.sk, tvoj PC mu posle nejaky paket stym ze on by mu ho mal vratit...ked to funguje tak internet ti ide, ked nie tak nie...a mozes stym ocekovat setky IPcky na svete.. dufam ze som to napisal dost zrozumitelne..
tracert by som riesil az potom, na zistenie gatewayu pripadne niecoho takeho, je to vlastne TRACE ROUTE, teda ti vypise cez ktore vsetky zariadenia cestuje ten tvoj paket z PINGU...
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Nastav si ako vychodzi branu jeho IP adresu routra.

Inak nieco ma napadlo. Daj STAR, SPUSTIT, napis tam cmd a daj enter.
A potom napise "ipconfig /all" a enter a odfot to a daj to sem.
Android16
Novice
Novice

zdravim

Príspevok od používateľa Android16 »

potreboval by som poradit...ide o to ze cez wifi sa napajam na urcitu siet v meste a dneska som si nainstaloval novy antivirus a upozornil ma ze sa namna chce niekto cez wifi pripojit a pise mi jeho IP adresu..tak som sa chcel spytat ze ci sa nejako neda z tej IP adresy zistit nieco blissie o tom uzivatelovi ktory sa na mna chce napojit cez siet..najlepsie by bolo keby ze pridem na to kde byva a ako sa vola... :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Nie, neda. Doporucujem pozerat menej hollywoodskych filmov.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Android16: To urcite nie, ale da sa kadeco zistit, zalezi vsak od nastavenia siete a skusenosti administratora. Tiez zalezi od uzivatela pocitaca, zabezpecenia pocitaca (firewall, aktualizacia operacneho systemu)..., takze skus vyskusat program GFI LANguard alebo tiez GFI Network Monitor, daju sa cez to zistit zaujimave veci, napriklad nazov PC, otvorene porty, zranitelne miesta, zdielane adresare...
Napísať odpoveď