Neviditeľný plášť- výmysel alebo neuveriteľný pokrok vedy?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
tomPD
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

ades napísal:ide tu o material podobny optickym vlaknam, pricom princip som ti nakreslil.
No podla toho nakresu a mojich znalosti fyziky (nehovorim, ze som nejaky fyzikalny guru) by som povedal, ze ak to funguje na tom principe ako je tam uvedene, ze svetelne luce obtekaju dany objekt znamenalo by to pre zobrazovany predmet za objektom asi toto: Cim vacsi by bol objekt, tym viac by bol obraz predmetu zkreslenejsi, kvoli tomu ohybu svetelnych lucov. (Vacsi objekt = vacsi ohyb svetelnych lucov = vacsie skreslenie).
No dufam, ze ma aspon niekto pochopil, lebo som to napisal asi ako madar
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

jj ale to by platilo aj naopak v priamej umere s dialkou ze cim si dalej tym by to bolo skreslene menej, a na takej oblohe alebo v pozadi s rovnakou farbou to by bolo uplne jedno ;)
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

To ano, urcite by si si vsimol nejaku anomaliu svetla, keby okolo teba prechadzal nejaky maskovany tank :D
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

co veta "americkych vecov" to hlaska
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

tomPD napísal:To ano, urcite by si si vsimol nejaku anomaliu svetla, keby okolo teba prechadzal nejaky maskovany tank :D
Najprv ešte musia doriešiť novy pohon tankov :D idealny by bol ultratichy, napriklad aby sa vznašal par cm nad zemou :) ked to pôjde 2 metre od teba, aby si to ani nepočul :)

//využitie to určite ma... na maskovanie... neviem si to predstaviť v priamom boji... podobne ako tie exoskelety... lol...
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Old Dirty Bastard napísal:Najprv ešte musia doriešiť novy pohon tankov :D idealny by bol ultratichy, napriklad aby sa vznašal par cm nad zemou :) ked to pôjde 2 metre od teba, aby si to ani nepočul :)

//využitie to určite ma... na maskovanie... neviem si to predstaviť v priamom boji... podobne ako tie exoskelety... lol...
Nevies si to predstavit? Odporucam pozriet si film PREDATOR :D Totizto podla mna to bude presne tak ako ked sa zneviditelnil on. a endoskelet? O tom by som ti ja mohol rozpravat hodiny a hodiny-hmmm,ako ti to napisat. -- o tom niekedy zalozim samostatnu temu.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

qwerty-xyz napísal:Nevies si to predstavit? Odporucam pozriet si film PREDATOR :D Totizto podla mna to bude presne tak ako ked sa zneviditelnil on. a endoskelet? O tom by som ti ja mohol rozpravat hodiny a hodiny-hmmm,ako ti to napisat. -- o tom niekedy zalozim samostatnu temu.
Endoskelet je pravy opak toho o com on pisal...
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

tomPD napísal:No podla toho nakresu a mojich znalosti fyziky (nehovorim, ze som nejaky fyzikalny guru) by som povedal, ze ak to funguje na tom principe ako je tam uvedene, ze svetelne luce obtekaju dany objekt znamenalo by to pre zobrazovany predmet za objektom asi toto: Cim vacsi by bol objekt, tym viac by bol obraz predmetu zkreslenejsi, kvoli tomu ohybu svetelnych lucov. (Vacsi objekt = vacsi ohyb svetelnych lucov = vacsie skreslenie).
No dufam, ze ma aspon niekto pochopil, lebo som to napisal asi ako madar
imho je to ale vzdy milionkrat lepsie, ako nemat maskovanie ziadne. ono vsetky taketo vynalezy maju svoje muchy, mozme byt asi iba radi, ze nieco taketo existuje/bude existovat. vezmite do uvahy, ze takmer vsetky moderne vynalezy boli povodne vyvinute pre armadu (internet bola siet medzi univerzitami a v armade, mikrovlnka bola povodne radar, mobil bol povodne polny telefon atd). co sa skreslenia tyka, podla mna na to, ze je to novy vynalez (aspon na verejnosti), je to super. dolezita je ta zakladna myslienka, dalsi vyvoj uz ide velmi rychlo (platilo to vsade, pochybujem ze tu ten vyvoj bude pomalsi)
Napísať odpoveď