Úvaha : Blesk + more

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Úvaha : Blesk + more

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Minule ma to napadlo a nenapadla ma logicka odpoved.Ked do mora udrie blesk tak vlastne co sa stane s ludmi ktory su v mori?Mozno je to hlupa otazka ale zaujima ma to
pershing
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pershing »

od okamziku, ked blesk udrie do vody tak sa zacne naboj sirit vsetkymi smermi a tak prudova hustota bude klesat s druhou mocninou vzdialenosti. Pokial sme vo vode, tak okolo nas nevznikne dostatocny potencialny rozdiel, ale pokial nam trci hlava nad vodou, tak sme naopak idealny ciel. Ale kedze blesk uvidime az do nas udrie, tak s tym vela nenarobime.

- no podla mna sa vec má takto, ked blesk udre do vody siri sa vsetkymi smermi rovnako, ALE
uvažujme že voda ma konstantny odpor v celom svojom objeme, cize potencial je tem distribuovany rovnako vsetkymi smermi smerom k zemi. Mne sa to fakt nechce ratat, lebo neviem odpor vody, čiže by si mihol lahko zistit ze ake napatie by bolo medzi tvojimi spickami prstov na rukach a na nohach. Prúd sa distribuuje vsetkymi smermi tym padom taktiez rovnako, cim mensi objem kde ten blesk tresne tym vacsi pruser pre plavca.
No fakt ze blesk je svina, a to este docela silna. Preto ked blesk udrie niekde blizko vedla vas, co ja viem 10m, tak ked stojite na mieste nic by sa vam nemalo stat, ale staci ak mate rozkrocene nohy(robite akurat krok) tak uz medzi chodidlamy je celkom slusne napatie a ty vas dorazí. Vid ten pripad ked v afrike udrel blesk do futbaloveho ihriska kde hrali dva tímy. V okamziku popadali ako hrusky, a ti co boli blizko to neprezili, dokonca neviem ci neprezili len hraci jedneho timu, a tak sa povravalo ze pomsta z nebies a podobne halušky, jediné v čom bol rozdiel, bol ten že jedno družstvo malo kopacky inej značky a to mali o par milimetrov silnejsiu gumovu podrazku(rádovo mega ohmy) co im prave zachranilo zivot.
boborko
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boborko »

tak v mory by to bolo...slana voda je dobre vodiva...ale ono je to tam aj hlboke teda by sa ta energia z blesku rozmiestnila vsade po vode...a zalezi od toho ako daleko si od toho blesku...cim blyzsie tym mensi rozptyl energie-tym viac ta to doj*be...///cisto moj nazor...ak lolovina tak sora...
Napísať odpoveď