wifi router pre prijem netu

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
matthew1187
Novice
Novice

wifi router pre prijem netu

Príspevok od používateľa matthew1187 »

caute chcel by som poradit nejakz WIFI router ktori by bol schopny prijat net z ineho WIFI vysielacu a potom ho rozroutovat po kabliku alebo ako sa to da spravit dik
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

matthew1187
Novice
Novice

Príspevok od používateľa matthew1187 »

takye ten router musi mat schopnost AP ??? btw mohol by to byt aj tento ???? http://www.alza.sk/msi-rg60se-wifi-rout ... d75920.htm lebo je v sharku ya 999SK
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ten MSI nemoze.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

hojko napísal:Ten MSI nemoze.
huh a co otom rozhoduje :-) bolo by vhodne vysvetlit nam hlupejsim :oops:
BTWnemate dakto skusenosti s tym MSI v spojeni s Chellom a taktiez neni problem nanom rozbehnut WIFI ??? lebo http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=83129 a stale WiFi neuspesne a to tu uz par mozgov bolo :-D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Runes: Potrebujes AP, ktore bude fungovat v rezime klient a bude mat funkciu routra. To je pri niektorych zariadeniach mozne dosiahnut prepalenim firmware, napriklad medzi najznamejsie patri APpro, APlite a OpenWRT, ktore to umoznili aj na zariadeniach, ktore to povodne nedokazali (napriklad Ovislink AP1120). Ten MSI, ktory tu je uvedeny je podla mna len obycajny wifi router, teda zariadenie, ktore je mozne pouzit napriklad pri zdielani internetu ako je Chello a podobne, cize zapnes UTP kabel do WAN portu, nastavis zariadenie a zdielas net. Cez wifi dokaze vysielat a tak sa budes moct v byte napojit aj s notebookom. Nie je to vsak zariadenia, ktore umoznuje pripojenie k wifi sieti v rezime klient a nasledne routrovanie internetu dalej. Mozno sa myslim, nedival som popis toho zariadenia, ale na 99 percent to tak bude. Treba sa dobre pozriet, ci ma zariadenia funkciu repeater, WISP a podobne...

K danemu Ovislinku, ktory som uviedol bolo vydanych par firmwarov, neviem ktory z nich posledny, ale ten, ktory vysiel okolo velkej noci priniesol par uprav, zariadenie je tak vdaka novemu firmware mozno pouzit ako normalny router, taktiez je tam plna podpora WISP ci dokonca obmedzenie trafficu klientov. Pre Ovislink WLA5000 (to je uz vsak a/b/g zariadenie) je dostupny aj OpenWRT firmare, takze zariadenie dokaze skutocne divy, nakolko firmware je zalozeny na Linuxe, zariadenie ma chipset Atheros a viacej pamate, takze toho aj viacej zvlada.

Tu si mozes vybrat zariadenia, vacsina z nich by ti mala vyhovovat (okrem tych najlacnejsich): http://www.alza.sk/wifi/aktivni-prvky/d ... 850066.htm
jojo1996
Light Professional
Light Professional

Re: wifi router pre prijem netu

Príspevok od používateľa jojo1996 »

Da sa chytať WIFI na jeden s týchto routrou: D-Link DI-524 alebo TP-LINK TL-WR340G?
Dik
Napísať odpoveď