O2 zaluje bloggera
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
O2 zaluje bloggera
http://www.mobilmania.sk/Bleskovky/AR.asp?ARI=10034
no co na to hovorite? navrhujem zaplavit O2 staznostami. myslim, ze nieco take sa nesmie diat, aby nejaka pochybna sukromna firma zalovala bloggerov.
no co na to hovorite? navrhujem zaplavit O2 staznostami. myslim, ze nieco take sa nesmie diat, aby nejaka pochybna sukromna firma zalovala bloggerov.
Ja navrhujem tomu blbeckovi, co si vymysla jednu kravinu za kravinou dat zaplatit fajn pokutu.
Alebo insuo nieco. Navrhujem telefonike o danom chalaniskovi zacat sirit bludy ako - dosraval sa do 13.-stich, zoofil, matka ho kojila este v den ked maturoval (teda ak sa dostal k maturitam), ... (samozrejme nezmysel).
Sloboda slova je jedna vec, ale ked to uz niekto prehana a zachadza do krajnosti a de facto osocuje a ohovara inych, to uz je druha vec.
Imho, kazdy ma samozrejme pravo na slobodu slova, ale kazdy by si potom mal znasat aj nasledky, ak nieco "prepali".
Preto, tu som na strane kyslikoveho operatora, aj ked ich moc nemusim. Ale reklamy maju pekne.
Alebo insuo nieco. Navrhujem telefonike o danom chalaniskovi zacat sirit bludy ako - dosraval sa do 13.-stich, zoofil, matka ho kojila este v den ked maturoval (teda ak sa dostal k maturitam), ... (samozrejme nezmysel).
Sloboda slova je jedna vec, ale ked to uz niekto prehana a zachadza do krajnosti a de facto osocuje a ohovara inych, to uz je druha vec.
Imho, kazdy ma samozrejme pravo na slobodu slova, ale kazdy by si potom mal znasat aj nasledky, ak nieco "prepali".
Preto, tu som na strane kyslikoveho operatora, aj ked ich moc nemusim. Ale reklamy maju pekne.
-
nejakymarko
Addict
Re: O2 zaluje bloggera
Troska sa to prieci nie? Moze vyjadtrovat subjektivny nazor, ale ekd si zoberie do huby O2 musi vraviet len prevdu. tak subjektivny nazor ci pravdu? Podla mna sa to sudnym procesom neskonci, lebo je to blbos. Necital som jeho blogy, ale myslim ze aj tuna na hojku sa obcas nie prilis ruzovo vyjadrujeme k produktom tej ktorej firmy. Tak hojko opzor aby ta nepohnali pred sudRene o O2 napísal:Plne rešpektujeme právo blogerov na subjektívny názor, žiadame však, aby vo vzťahu k spoločnosti Telefónica O2 Slovakia používali pravdivé informácie.
Z môjho pohľadu ide o veľmi hlúpy a nepremyslený krok zo strany O2. Zabúda totiž, že Slovensko je po dobách komunizmu extrémne citlivé na otázku slobody vyjadrovania.
Okrem toho: kto tu pravidelne čítal Kotrčkov blog? Asi nie veľa ľudí, maximálne niekto narazil na nejaký link a podobne. Teraz vďaka tomuto kroku O2 je Kotrčka a jeho blog známy, čo v konečnom dôsledku môže firme skôr uškodiť - pretože oveľa viac ľudí si prečíta tie články. To či sú pravdivé alebo nie je irelevantné: podstatné je, komu ľudia uveria.
Výhra O2 v súdnom spore by bola veľmi nebezpečná pre budúcnosť blogov. Prečo? Ak napíšem článok, s ktorým niekto nesúhlasí, bude ma môcť zažalovať a "vďaka" precedensu, ktorý by sa vytvoril, má aj reálnu šancu na úspech. Pri blogoch ide však len o verejné prejavenie svojho názoru. Pokiaľ Kotrčka nepíše nič protiprávne (napr. propagácia zakázaných hnutí a podobne) nevidím dôvod na nejaký súd.
Keď sa O2 nepáči, má rovnakú možnosť ako on založiť si vlastný blog a prezentovať svoj pohľad. Ostatne, o tom blogy sú. Internetové denníky, názory a pohľady bežných smrteľníkov, ktorí ich zdieľajú s komunitou.
Okrem toho: kto tu pravidelne čítal Kotrčkov blog? Asi nie veľa ľudí, maximálne niekto narazil na nejaký link a podobne. Teraz vďaka tomuto kroku O2 je Kotrčka a jeho blog známy, čo v konečnom dôsledku môže firme skôr uškodiť - pretože oveľa viac ľudí si prečíta tie články. To či sú pravdivé alebo nie je irelevantné: podstatné je, komu ľudia uveria.
Výhra O2 v súdnom spore by bola veľmi nebezpečná pre budúcnosť blogov. Prečo? Ak napíšem článok, s ktorým niekto nesúhlasí, bude ma môcť zažalovať a "vďaka" precedensu, ktorý by sa vytvoril, má aj reálnu šancu na úspech. Pri blogoch ide však len o verejné prejavenie svojho názoru. Pokiaľ Kotrčka nepíše nič protiprávne (napr. propagácia zakázaných hnutí a podobne) nevidím dôvod na nejaký súd.
Keď sa O2 nepáči, má rovnakú možnosť ako on založiť si vlastný blog a prezentovať svoj pohľad. Ostatne, o tom blogy sú. Internetové denníky, názory a pohľady bežných smrteľníkov, ktorí ich zdieľajú s komunitou.
Urážka dobrého mena a poškodzovanie ochrannej známky ako na nástenku vyšitéSkolacik napísal:Troska sa to prieci nie? Moze vyjadtrovat subjektivny nazor, ale ekd si zoberie do huby O2 musi vraviet len prevdu. tak subjektivny nazor ci pravdu? Podla mna sa to sudnym procesom neskonci, lebo je to blbos. Necital som jeho blogy, ale myslim ze aj tuna na hojku sa obcas nie prilis ruzovo vyjadrujeme k produktom tej ktorej firmy. Tak hojko opzor aby ta nepohnali pred sud
Telefónica O2 Slovakia je hanbou telekomunikačného trhu na Slovensku, bez ponuky, ktorá by zaujala verejnosť (ak nepočítam úvodnú O2 Jednotku, o ktorú ale tiež záujem opadá a SIM karty končia v smetnom koši).
Telefónica O2 Slovakia je niekoľkomiliardový trapas, o ktorom budem raz hovoriť aj vnúčatám.
Ty si to cele vobec nepochopil. Sloboda slova nie je o tom, ze si mozem nieco vymysliet a to rozhlasovat. A prezentovanie vlastneho nazoru vyzera inak, Kotrcka iba pise same urazky, ale nevhodne ich zovseobecnuje, co tvori dojem lzi. Keby pisal: mal som taky a taky pausal, dna xx.xx.xxxx som isiel do O2 a tam sa na mna vykaslali a este ma nechali zaplatit to a to. Pripadne ze mu urcitym sposobom nefunguju vsetky sluzby spravne a nikto z O2 to neriesi...to by som bral, ale ked to bude nadalej pisat takym sposobom, ako pise, tak sa na nom budem iba smiat.Skolacik napísal:Troska sa to prieci nie? Moze vyjadtrovat subjektivny nazor, ale ekd si zoberie do huby O2 musi vraviet len prevdu. tak subjektivny nazor ci pravdu? Podla mna sa to sudnym procesom neskonci, lebo je to blbos. Necital som jeho blogy, ale myslim ze aj tuna na hojku sa obcas nie prilis ruzovo vyjadrujeme k produktom tej ktorej firmy. Tak hojko opzor aby ta nepohnali pred sud
Plne suhlasim s kinjerilom: toto je na pokutu
Každý blog sa dá chapať ako subjektívny názor. Môžeš mi dať, prosím, ukážku, ako by taký subjektívny názor mal vyzerať podľa teba? Len prosím, nepreformuluj tú vetu: Myslím si, že O2 je.... lebo to prakticky len pridáš dve slová, ktoré nič nezmenia na samotnej subjektivite, pretože názor je stále ten istý. Kto chce číta Kotrčku, kto nie, nečíta. Je veľa blogov, s ktorými mnohí nesúhlasia. No a? Teraz sa ideme všetci navzájom zažalovať, lebo môj subjektívny názor je iný ako jeho subjektívny názor? Kde to žijeme preboha...Frikso napísal:Nevidím tam nič zo subjetívneho názoru.
Ved si si sam odpovedalydoodle napísal:...
"Je veľa blogov, s ktorými mnohí nesúhlasia. No a? Teraz sa ideme všetci navzájom zažalovať, lebo môj subjektívny názor je iný ako jeho subjektívny názor?" Nejdeme sa zalovat, lebo na vacsine blogov su vlastne nazory prezentovane rozumne.
Ale precitaj si tento blog zamysli sa nad drobnostami, ktore z toho robia urazlivy clanok bez prezentovania dokazov. Snazil som sa to nejak rozpisat v prispevku vyssie.
Aby sme sa rozumeli: ja nedržím stranu Kotrčkovi, alebo ohováraniu O2. Len aj ako bloger vnímam tento problém tak, že ak O2 vyhrá, môže to znamenať problémy pre ďalších blogerov. Môj názor je, že Kotrčka mal byť ignorovaný. Tí, ktorí s ním súhlasia si mohli na jeho blogu spoločne zanadávať na O2, tí ktorí nie, mohli blog pokojne ignorovať ďalej. Keď s niekoho názormi nesúhlasím, tak ich nečítam, však?
Napriek tomu, že pre internet platia zákony tak ako aj v bežnom živote, je vnímaný ako najslobodnejšie médium. Ja osobne zastávam názor, že tu by mal dostať priestor na prezentáciu každý. A keď niekto píše blbosti, tak nech ho odsúdi komunita a čitatelia, nie sudca.
Napriek tomu, že pre internet platia zákony tak ako aj v bežnom živote, je vnímaný ako najslobodnejšie médium. Ja osobne zastávam názor, že tu by mal dostať priestor na prezentáciu každý. A keď niekto píše blbosti, tak nech ho odsúdi komunita a čitatelia, nie sudca.
ydoodle: ale existuje urcita hranica, aj tu si piseme rozne veci, z urcitej casti aj vymysly, nadavame na politikov a organizacie, ale je to v rozumnej miere a prave preto sa tym ani nikto nezaobera. Lenze Kotrcka to pisal vo vacsom mnozstve a ak dostane aspon pokutu, tak to bude znamenie pre bloggerov, ze si nemozu len tak vymyslat veci a hadzat ich na web. Podobne sme sa tu uz o tom bavili a celkovo to smerovalo k tomu, ze internetje verejne medium rovnako ako napriklad nejaka nastenka na namesti. Takze si zober, ze by si mal vlastnu firmu, ktora by zacinala a chcela prosperovat, ale niekto by neustale vyvesoval rozne negativne oznamy na adresu tvojej firmy, ktore ani nepramenili z osobnej skusenosti. To by ta urcite nahnevalo a chcel by si sa proti tomu branit.
-
Plexxak
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Ludia akoby nechapali, resp. nechceli chapat... Jedna vec je sloboda nazoru a druha vec je, ked niekoho niekto osocuje a kazi dobre meno, zvlast ak sa jedna o spolocnost ktora si zaklada na dovere zakaznikov. Precital som si vsetky blogy p. Kostrcku a musim sa vyjadrit, ze jeho pocinanie je skratka kazenie dobreho mena spolocnost za kazdu cenu, pise akoby ho niekto nutil pouzivat sluzby O2, ved ked sa mu nepaci, nech nepouziva a co...
Je jedna vec ak napisem opravnenu staznost na spolocnost a je vec druha ked napisem XY blogov o tom aki su zlodeji a ako klamu zakaznikov, cim poskodzujem dobre meno spolocnosti a teda plne chapem ze O2 sa cche sudit... Este raz pre menej chapavych, to nie je "ze O2 cche niekomu zapchat usta", to je o tom, ze ten pan poskodzuje dobre meno spolocnosti a pokial by niekto vystupoval podobnym sposobom voci mojej firme, konal by som rovnako a mozno by este pomimo dostal 2-3 po papuli aby vedel ako sa ma spravat...
Okrem toho, sice pana kostrcku enpoznam osobne, ale z jeho vystupovania na jeho blogu mi vychadza, ze je to obycajny exhibicionista, ktory na seba potrebuje putat pozornost, osobne si myslim, ze by si ako dobrovolne nezamestnany, mal v prvom rade najst pracu a mozno ho prejde chut na taketo voloviny... Este raz, jedna vec je mat nazor a druha vec, prezentovat ho verejne takym sposobom, ze ublizujem dobremu menu spolocnosti, a argument, ze firma O2 nikdy dobre meno nemala, je tak hodny 13 rocneho chlapca...
Je jedna vec ak napisem opravnenu staznost na spolocnost a je vec druha ked napisem XY blogov o tom aki su zlodeji a ako klamu zakaznikov, cim poskodzujem dobre meno spolocnosti a teda plne chapem ze O2 sa cche sudit... Este raz pre menej chapavych, to nie je "ze O2 cche niekomu zapchat usta", to je o tom, ze ten pan poskodzuje dobre meno spolocnosti a pokial by niekto vystupoval podobnym sposobom voci mojej firme, konal by som rovnako a mozno by este pomimo dostal 2-3 po papuli aby vedel ako sa ma spravat...
Okrem toho, sice pana kostrcku enpoznam osobne, ale z jeho vystupovania na jeho blogu mi vychadza, ze je to obycajny exhibicionista, ktory na seba potrebuje putat pozornost, osobne si myslim, ze by si ako dobrovolne nezamestnany, mal v prvom rade najst pracu a mozno ho prejde chut na taketo voloviny... Este raz, jedna vec je mat nazor a druha vec, prezentovat ho verejne takym sposobom, ze ublizujem dobremu menu spolocnosti, a argument, ze firma O2 nikdy dobre meno nemala, je tak hodny 13 rocneho chlapca...
Presne tak, ako hovoríš. Je to len a iba o formulácii viet.ydoodle napísal:Každý blog sa dá chapať ako subjektívny názor. Môžeš mi dať, prosím, ukážku, ako by taký subjektívny názor mal vyzerať podľa teba? Len prosím, nepreformuluj tú vetu: Myslím si, že O2 je.... lebo to prakticky len pridáš dve slová, ktoré nič nezmenia na samotnej subjektivite, pretože názor je stále ten istý. Kto chce číta Kotrčku, kto nie, nečíta. Je veľa blogov, s ktorými mnohí nesúhlasia. No a? Teraz sa ideme všetci navzájom zažalovať, lebo môj subjektívny názor je iný ako jeho subjektívny názor? Kde to žijeme preboha...
Zoberme si len prvú vetu, ktorú som tu citoval "Telefónica O2 Slovakia je hanbou telekomunikačného trhu na Slovensku, bez ponuky, ktorá by zaujala verejnosť" vypustíme z nej slovne spojenie "hanbou telekomunikačného trhu" a máme ten istý subjektívny názor bez urážky dobrého mena spoločnosti. A vyhlásiť niečo také, že O2 slovakia nemá dobré meno, lebo si ho ešte nestihla vybudovať môže vyhlásiť len totálny nevzdelanec neznalý zákona. Neexistuje žiadna komisia, žiaden súdny znalec, čo by posudzoval, ktorá spoločnosť, ktorá ochranna znamka ma dobru povesť. Pred zákonom stačí, že ide po poškodenie potencialnej povesti, mena, odradenie potecialnych zakaznikov bez argumentu založenom na fakte.
To, že ma telefonica malo zakaznikov nie je fakt, ktorý chlapca oprávňuje ohovárať.
Chápem, že ako bloger sa obávaš, že tento prípad vytvorí akýsi predsedens. No môže za to kotrčka, ktorý sa nevedel vpratať do kože, nie O2.
kotrcka toho popisal voci O2 aj v diskusiach na mobilmanii. Kazdy clanok co sa tykal O2 (aspon minimalne), tak tam ma suverenne najviac prispevkov, vsetky tvrdohlavo mierene proti O2. Dokaze sa hadat a occiernovat ich este aj v pripade, kedy je jasne ze nema pravdu.
Ci je to stastny krok zo strany o2, nebudem komentovat, v kazdom pripade je to ale nestastny krok zo strany kotrcku.
Ci je to stastny krok zo strany o2, nebudem komentovat, v kazdom pripade je to ale nestastny krok zo strany kotrcku.