Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
-
nejakymarko
Addict
ja som mal 15 jazd po 1,5hodke. celkom v pohode. kamos mal 15 jazd po 45 min a to istrruktor meskal tak 10 vzdy cize jazdim asi pol hodky a tak aj dopadol na jazde. musel ist na dva krat
Inac ja mam na autoskolu v pohode spomienky. Instruktor strasy haluzak. Jeden den povedal ze budeme mat rally jazdu. Tak v jednom useku v Poprad velkej (kto pozna smer na letisko) som predbehol 3 auta naraz..tachometer uz ukazoval 110km/h a instruktor vyskereny viac ako ja. Potom este v ten den v PP smerom na kezmarok som predbehoval kamion, ale to som siel tak 70 mas, ale troska poprchavalo, a mal som ist do prava, ale ekd si instruktor myslel ze nesthnem tak zacal ujukat s humorom je rovnoooo....ale ja som to vytocil..az pozeral
A este sa mi raz pacilo, ked bol taky strasny hic a on mal vzdy dole okno, ruka vonku a obkukoval zeny. Ako vzdy. A na prechod isli take 3 take suknicka a vystrih. Mal som takky cas prejst pokojne cez prechod ze by som ho dal aj 40tkou, ale on mi kazal zastavit pre prechodom..Tak som zastavil. On si ich nenormalne obzeral, tak som chcel spravit haluz..presli cez prechod a ja plny plyn...gumy zacali piskat ako na F1 slecny sa otocili, instruktor na nich zmurkol a za odmenu som mal celu jazdu volnu..jazdil som kde sa mi chcelo. A on pekelne happy z toho.
Skratka instruktor bol fasa chlap. Aj na skusky nas dobre pripravil. Uz jazdim skoro 2 mesiace bez nehody. Viem ze to niesom ziadny vodic, ale tak snazim sa. A neblbnemako v autoskole. Predsa len ma nema kto v kritickej chvily poopravit.
Inac ja mam na autoskolu v pohode spomienky. Instruktor strasy haluzak. Jeden den povedal ze budeme mat rally jazdu. Tak v jednom useku v Poprad velkej (kto pozna smer na letisko) som predbehol 3 auta naraz..tachometer uz ukazoval 110km/h a instruktor vyskereny viac ako ja. Potom este v ten den v PP smerom na kezmarok som predbehoval kamion, ale to som siel tak 70 mas, ale troska poprchavalo, a mal som ist do prava, ale ekd si instruktor myslel ze nesthnem tak zacal ujukat s humorom je rovnoooo....ale ja som to vytocil..az pozeral
A este sa mi raz pacilo, ked bol taky strasny hic a on mal vzdy dole okno, ruka vonku a obkukoval zeny. Ako vzdy. A na prechod isli take 3 take suknicka a vystrih. Mal som takky cas prejst pokojne cez prechod ze by som ho dal aj 40tkou, ale on mi kazal zastavit pre prechodom..Tak som zastavil. On si ich nenormalne obzeral, tak som chcel spravit haluz..presli cez prechod a ja plny plyn...gumy zacali piskat ako na F1 slecny sa otocili, instruktor na nich zmurkol a za odmenu som mal celu jazdu volnu..jazdil som kde sa mi chcelo. A on pekelne happy z toho.
Skratka instruktor bol fasa chlap. Aj na skusky nas dobre pripravil. Uz jazdim skoro 2 mesiace bez nehody. Viem ze to niesom ziadny vodic, ale tak snazim sa. A neblbnemako v autoskole. Predsa len ma nema kto v kritickej chvily poopravit.
-
Mateq
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
No jazdy s policajtom sú po meste, a keďže tam vpredu by mal policajt pedále tak by určite dokázal vyriešiť situácie aj sám. Defecto jediné čo totiž môže spraviť, je stlačiť brzdu a zastaviť auto. Siahanie na volant tam nemá význam, auto by totiž v tej rýchlosti či hlavne pri rozjazde do križovatky skôr zastavilo ako niekam zmenilo smer točením volantu.. Ono policajta dopredu bolo myslené zrejme hlavne tak, že inštruktori na poslednej jazde často pomáhajú z rozjazdom a dobrzďovaním, alebo ti nenápadne rukou naznačuje čo máš robiť a policajt nato z pravého zadného sedadla nevidí. Takto možno prelezú aj takí, ktorí na to ešte nemajú a bez pomoci inštruktora by ich policajt vyrazil ešte než by vyšiel z parkoviska od autoškolyColdRain napísal:keby sedel policajt v predu, tak by to bolo jedno z tych rizikovejsich povolani, kedze ak by bolot reba daco riesit neviem ci by to zvladol sama zozadu ma omnoho lepsi vyhlad na skusaneho ako zboku, aby to bolo uplne fer museli by tam byt dvaja z ktorych jeden vie poriadne jazdit ako instruktor
a co sa tyka pomahania, ja som sa stym u nas nestretol
BTW rizikové povolanie: vzhľadom na to, že môj policajt sedel vzadu rozvalený s papiermi a nepripútaný (zákon mu to umožnuje) tak myslím, že sa nijako rizikovo necítil...
Oni majú podla zákona autoškoly buď trenažér, a najprv "jazdíš" určitý počet na tom, kým ideš do real auta, alebo ak nemajú prachy na trenažér, tak ho mať nemusia, ale musia mať cvičisko a odjazdiť určitý počet jázd tam, kým vyjdeš do real premávky. Inak trenažér je podľa m)na maximálna zbytočnosť, ja som mal dva, jednu kokpit zo Š120 kde som si len cvičil radenie a robotu zo spojkou pri tom - žiadna obrazovka. To beriem, ale druhý bol kokpit z felície a tromi premietačkami. Podĺa mňa zbytočnosť o žiadnej simulácii alebo podobnosti z reálom nemôže byť reč, hociktorá lepšia PC hra s trafficom a mestom by poslúžila lepšieVesper napísal:A trenazer to ani neviem co je
Hehe, nechodil som, ale bol som raz v PN na plavárni, a videl som ako si to zrejme inštruktor, lebo bol sám v aute zastavil zrejme pri vlastnom činžiaku a išiel hore. Tú cestu a zastavenie na chodníku zvládol jednou rukou, pretože v druhej držal a jedol počas jazdy nanuk... Bola to Octavia, ujo Google mi vraví že by to mohla byť Autoškola MatušVenom napísal:chodil niekto do autoskoly do pezinka?
mateq: myslel som to skor tak, ze instruktor ziaka pozna, resp pozna ziakov, vie kde zvysit pozornost aj ked to mozno vyzera ze si tam vala sunky vie to a ma urcite lepsie reflexy ako ktorykolvek policajt takze napr pri vjazde do krizovatky kde mas dat prednost z prava a ziak iduci napr 50 prednost neda, tak si dovolim tvrdit, ze instruktor by to zachranil policajt skor nie ako ano a to strhnutie volantu, moze sa stat ked sa jazdi po sidlisku moze to mat vacsi vyznam ako brzdenie, nahoda je blbec...a ta pomoc to je taka sluzba ak by si to vsimol policajt ziak okamzite konci a myslim, ze po tych 30 hodinach jazdy(15 dvojhodinoviek) sa uz snad kazdy vie rozbehnut a ma ako taky odhad kedy brzdit a ako silno...ked nie tak ho nezachrani ani ten isntruktor pretoze ked nema zaklady ako moze zvladnut to druhe?
-
Mateq
Medium Professional
Ja som mal jazdy z inštruktormi z autoškoly, ale poslednú s policajtom sedel vedľa mňa "šéf" - majitel. Išiel som s ním prvý a posledný krát. Ukazoval mi, že máme blikať a keď sme išli do križovatky tak ukazoval aby som brzdil... Prišlo mi to až smiešne ako tam nenápadne kýval rukou medzi kolenami, ako keby som plánoval napáliť to do áut pred sebouColdRain napísal:mateq: myslel som to skor tak, ze instruktor ziaka pozna, resp pozna ziakov, vie kde zvysit pozornost
Inak s tým policajtom vzadu bol evidentne kamarát, rozprávali sa tam jak staval dom a podobne..
By si sa čudoval, kolko ľudí má na záverečných skúškach problém. Stačí aby križovatka na ktorej musí zastaviť bola dokopca a už je na svete problém - balansovanie so spojkou medzi rozjazdovými otáčkami aby to neskapalo a zjazdom do auta stojaceho za ním... Myslím, že drtivá väčšina inštruktorou tu pridrží brzdu.ColdRain napísal:myslim, ze po tych 30 hodinach jazdy(15 dvojhodinoviek) sa uz snad kazdy vie rozbehnut a ma ako taky odhad kedy brzdit a ako silno...ked nie tak ho nezachrani ani ten isntruktor pretoze ked nema zaklady ako moze zvladnut to druhe?
Mateq: no napriklad u nas (Renner Kosice) bolo zastavenie a rozjazd na kopci uz niekde v zaciatkoch kurzu. Mna to instruktor ucil s rucnou brzdou, to je menej zatazujuce pre spojku ako korigovanie plynom a spojkou bez rucnej. To sa da pouzit na nejakom mini kopceku, ale na vlastnom aute som to nikdy nerobil.
//Skolacik: mna to tiez ucil na takom kopci v KE, kde neboli ziadne auta a mohli sme trenovat do aleluja.
Lenze pri tom tvojom sposobe spojka place, hlavne pri dlhsom stati
//Skolacik: mna to tiez ucil na takom kopci v KE, kde neboli ziadne auta a mohli sme trenovat do aleluja.
Lenze pri tom tvojom sposobe spojka place, hlavne pri dlhsom stati
-
nejakymarko
Addict
ked sa tu spomina rozjazd do kopca
Rozjazd do kopca mi na zaciatku ako tak
siel, ale asi 4 lebo 5 jazda bola strasne krizova. citil som sa blbo a uz pred jazdou som vedel, ze to bude katostrofa...do kopca som sa rozbehol na treti krat a instruktor uplne pokojne ze za "odmenu" sa mozem ist ucit rozjazd na jeden "kopcek". Kopec na okraji mestskej casti (PP velka) riadny strmak a isli sme...vystartoval som, musel som zastavit a o5. Tak som to opakoval asi 5x. od vtedy sa do kopc rozbieham cisto na spojke a do zadu sa nepohnem ani milimeter...dost ma to naucilo... ale na ten den v autoskole asi nikdy nezabudnem. trapas ako nikdy..
Rozjazd do kopca mi na zaciatku ako tak
Nuž tak sa môžem s vami tiež podeliť o zážitky zo skúšok
Celé to začalo o siedmej ráno a skončilo cca pred dvoma hodinami. Ujo policajt dosť prísny bol, cez jazdu sme prešli štyria.. moja jazda napodiv ušla, normálne som bola spokojná, aj pedále poslúchali, samozrejme, že inštruktorka pomohla, aby nehádzalo s nami príliš, 15 minút prešlo ako nič a bolo po tom. Jedna z najťažších životných skúšok za mnou, u jednej tety aj slzička šťastia vypadla, iní boli nahnevaní na seba.. Nuž ale poviem vám, nebola to sranda a vôbec to nie je hanba robiť vodičák na viackrát.
Tak teda v utorok dostanem vytúženú kartičku a budem jazdiť po prázdnych cestách, maximálne opatrne a vzadu s nálepkou Začiatočník
Celé to začalo o siedmej ráno a skončilo cca pred dvoma hodinami. Ujo policajt dosť prísny bol, cez jazdu sme prešli štyria.. moja jazda napodiv ušla, normálne som bola spokojná, aj pedále poslúchali, samozrejme, že inštruktorka pomohla, aby nehádzalo s nami príliš, 15 minút prešlo ako nič a bolo po tom. Jedna z najťažších životných skúšok za mnou, u jednej tety aj slzička šťastia vypadla, iní boli nahnevaní na seba.. Nuž ale poviem vám, nebola to sranda a vôbec to nie je hanba robiť vodičák na viackrát.
Tak teda v utorok dostanem vytúženú kartičku a budem jazdiť po prázdnych cestách, maximálne opatrne a vzadu s nálepkou Začiatočník
Oumaja napísal:Jedna z najťažších životných skúšok za mnou
Ja som urobil, na prvy krat, ale ltt ze ma necapli policajti, pretoze na teste som mal tu karticku, kde su napisane prve styry pismena z testu a potom uz len odpovede... A zacal som normalne robit test a som si chcel zapamatat pismena testu, som pozrel na to a som ich zopakoval a vtedy to prislo ... policajt ma videl a asi vie ako to chodi, tak cely test nadomnou stali dvaja
A hned ako som odovzdal prisli ku mne a hovoria, ze kde mam pomocku? Ja ze aku? tak sme sa tam nejako natahovali ze ja o nicom neviem, ze som svaty... a policajt to uzavrel, ze ak som ju aj mal tak som ju nemal moznost pouzit
-
mehmed
Darca
Bol som sebavedomý.
Test som spravil na 55 bodov bez zaváhania. Išiel som na cvičisko. Sadol som sebaisto prvý do auta; nik nechcel ísť prvý. Sedím si v aute, otvorené okno mám, zapínam si pás, stojí pri mne môj inštruktor a vraví mi: "Áááále, to si nemusíš zapínať pás tu na cvičisku..." Nezapol som si ho. Odjazdil som čo som mal, po mne išli dvaja chalani, tiež si nezapli pás. Oni si ale predtým počas písania testu radili a fízel ich videl. Tak im to teraz zrátal a padol som mu tiež do rany.
Vyhodil nás troch. Pán Slavomír Lunter, ľudia z Banskej Bystrice možno poznajú..
a išiel som smutný domov.
Ale už ho mám, spravil som na druhý krát, zasa s Lunterom. Som hrdina!
Test som spravil na 55 bodov bez zaváhania. Išiel som na cvičisko. Sadol som sebaisto prvý do auta; nik nechcel ísť prvý. Sedím si v aute, otvorené okno mám, zapínam si pás, stojí pri mne môj inštruktor a vraví mi: "Áááále, to si nemusíš zapínať pás tu na cvičisku..." Nezapol som si ho. Odjazdil som čo som mal, po mne išli dvaja chalani, tiež si nezapli pás. Oni si ale predtým počas písania testu radili a fízel ich videl. Tak im to teraz zrátal a padol som mu tiež do rany.
Vyhodil nás troch. Pán Slavomír Lunter, ľudia z Banskej Bystrice možno poznajú..
a išiel som smutný domov.
Ale už ho mám, spravil som na druhý krát, zasa s Lunterom. Som hrdina!
-
nejakymarko
Addict
-
mehmed
Darca
vo vyhláške je, že nemusíš byť zapásaný, len keď cúvaš. ja som šiel pomedzi kužele aj dopredu nezapásaný, takže preto. vytrtkanému byrokratovi to stačí a on má moc dať tam tie pečiatky. ja si môžem
akurát.
iste ich mal vydrbať už z testu, len to nespravil a ja som spravil ten "priestupok" tiež, tak som sa zviezol. samozrejme, že som šiel za ním to riešiť, toto všetko s tým mojím mumáckym inštruktorom som mu povedal, on mi ale odpovedal, že som samostatný vodič a mám vedieť, čo môžem a čo nie. no snažil som sa ho presviedčať, ale keď sa zaťal...
nepomôžeš si. ten fízel je babrák
/edit: jackb - no toto spravil. je debo. mojej bývalej, čo som s ňou robil na 2. raz, ho dal aj keď parkovala na trojke. čiže to dá tomu, komu chce. nuž... mala pekný výstrih
iste ich mal vydrbať už z testu, len to nespravil a ja som spravil ten "priestupok" tiež, tak som sa zviezol. samozrejme, že som šiel za ním to riešiť, toto všetko s tým mojím mumáckym inštruktorom som mu povedal, on mi ale odpovedal, že som samostatný vodič a mám vedieť, čo môžem a čo nie. no snažil som sa ho presviedčať, ale keď sa zaťal...
nepomôžeš si. ten fízel je babrák
/edit: jackb - no toto spravil. je debo. mojej bývalej, čo som s ňou robil na 2. raz, ho dal aj keď parkovala na trojke. čiže to dá tomu, komu chce. nuž... mala pekný výstrih
toto bolo takmer presne aj v mojom pripade (53b), ale bol som taky nervozny, ze ten pas som si zabudol dat a cele cvicisko som bol bez neho, az ked som vystupoval z auta som si to uvedomil. Jedine stastie bolo, ze instruktori zabavali Luntnera a reagovali len na praskanie kuzelovmehmed napísal:Test som spravil na 55 bodov bez zaváhania. Išiel som na cvičisko. Sadol som sebaisto prvý do auta; nik nechcel ísť prvý. Sedím si v aute, otvorené okno mám,...
jackb - z rozpravania instruktora viem, ze on vie pekne zneprijemnit jazdu a to tak, ze ta to donuti spravit dalsiu chybu, nastastie som to nezazil, siel som prvy a mal este dobru naladu
-
Začiatok Konca
Professional
Re: správa
ty sa masJ.O.S.E napísal:Hlásim sa k úspešným absolventom vodičského preukazu![]()
, podarilo sa mi urobiť dnes vodičak a všetko išlo v pohodke, takže som celkom šťastný, kedže som nikdy predtým za volantom nesedel
-
mehmed
Darca
Re: správa
len nebuď dlho v eufórii, aby si niekoho nezrazil! ti ho hneď vezmú.J.O.S.E napísal:Hlásim sa k úspešným absolventom vodičského preukazu![]()
, podarilo sa mi urobiť dnes vodičak a všetko išlo v pohodke, takže som celkom šťastný, kedže som nikdy predtým za volantom nesedel