miesta bez gravitacie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Opak
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Opak »

no ja som sa tešil že jaká haluz ked som zbadal tento topic a vydím že je to len fake a nejaký o*eb...ved v tom článku to píše že sú tam nejaké magnety a celé je to optický klam
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Jasne,ze su to oje.. .Gravitacia plati rovnako vsade na zemi .Voda tecie hore kopcom :roll: ..

Ja nic v zlom,ale nechapem,ako mozete niektory verit takym blbostiam.Ak by na tom bola aspon troska pravdy,tak by sa dalo sledovat v odbornejsich kruhoch.,zaoberali by sa tym vedci atd. ...
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

axXis napísal:ma pravdu, a sviste tam balia cokoladu do alobalu :idea:
do folie! :-D
Topim
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Topim »

dudo02 napísal:Jasne,ze su to oje.. .Gravitacia plati rovnako vsade na zemi .Voda tecie hore kopcom :roll: ..

Ja nic v zlom,ale nechapem,ako mozete niektory verit takym blbostiam.Ak by na tom bola aspon troska pravdy,tak by sa dalo sledovat v odbornejsich kruhoch.,zaoberali by sa tym vedci atd. ...
Ty kokoce odborny. Najdi si odkaz LAKE DELTON.(Wonder Spot) Hovori sa tomu gravitačne viry. vole a len v Severnej Amerike ich je okolo 25. Cape
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Topim:Prečo sú také veci, ako únosy ufom, gavitačné víry, pád lietajuceho taniera vždy v severnej amerike a to najmä v USA? Nebudú to náhodou mentálne víry, či degenerácia mietneho obyvateľstva? (napr. pravidelným pitím vody tečúcej do kopca) :slap:
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Killerjoke napísal:Co snivas?A kde?Uz len ta veta ze je taky kopec... :? Neviem ale nezda sa mi to.
no za normálnych okolností som tomu neveril ani ja, ale niekde v poľsku taký kopec je, bol tam otec a ten je dosť skeptický voči všetkým takýmto veciam.proste zaradíš neutrál a auto sa pohybuje hore kopcom...samozrejme nevravím, že tam nie je gravitácia, skor nejaké narušené magnetické pole alebo čo..
gastovnik
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa gastovnik »

Vsetky tieto "divy",co ste tu popisali, su bud len iluzie a opticke klamy alebo obycajne kecy. Ja osobne neverim v taketo bludy, ak to kraca proti fyzike ( nariklad to tecenie vody hore kopcom ), a nemozem ani uverit, ako moze byt vacsina z vas taka naivna. Staci sa o takychto veciach porozpravat s nejakym vystudovanym fyzikom a hned vas navedie na spravnu cestu takymi jednoduchymi vysvetleniami, ze by ste sa divili ...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

M142 napísal:no za normálnych okolností som tomu neveril ani ja, ale niekde v poľsku taký kopec je, bol tam otec a ten je dosť skeptický voči všetkým takýmto veciam.proste zaradíš neutrál a auto sa pohybuje hore kopcom...samozrejme nevravím, že tam nie je gravitácia, skor nejaké narušené magnetické pole alebo čo..
Nemas odtial fotky alebo videa? Alebo aspon nazov toho kopca.
Zatial jedine materialy co som nasiel su tieto: http://www.hojko.com/post823445.html#823445 a tam je evidentne, ze ide len o iiny styl stavania a nie o zmeny v gravitacnom poli.
boborko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boborko »

mozno trepnem ale podla mna je na celej zemy rovnaka gravitacia...a aj by aj nebola tak by sa to dako vyrovnalo podla mna...nie? :)
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

mozu to byt vsetko fotomontaze videomontaze neverim tomu kym neuvidim na vlastne oci :roll:
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

Nedavno na Discovery v Mythbusters/Borici Mytov skusali nejak dosiahnut antigravitaciu a pozvali si tam dvoch fyzikov, ktory vysvetlovali rozdieli medzi nulovou gravitaciou(ze ta sa da dosiahnut v lietade atd...) a antigravitaciou(poznaju len poucku co je to ale nikdy, nikto nezostrojil pristroj ani nic podobne pomocou, ktoreho by sa dala dosiahnut). Tie veci co tu pisete mozu byt pravdive, su to nejake gravitacne vykyvy podobne ako su aj magneticke vykyvy.
Flinstone napísal:mozu to byt vsetko fotomontaze videomontaze neverim tomu kym neuvidim na vlastne oci :roll:
nevidel som vsetky videa v tejto teme ale myslim ze niektore su vazne FAKE
eXo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa eXo »

nazov: spook hill

http://en.wikipedia.org/wiki/Spook_Hill

a vela inych videii na youtube
tukilluki
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tukilluki »

jaj ludia, nulova gravitacia neexistuje, dokonca ani v kozme nie je nulova gravitacia, ved zem je vzdy pritahovana k slnku, tam je len stav beztiaze takze nemylme si pojmy s dojmami, stav beztiaze sa da vytvosrit v padajucom lietadle pri volnom pade lebo je jedno ako je predmet otoceny pri pade lebo je vzdy pritahovany k zemi rovnakou silou.... Nic ako nulova gravitacia neexistuje a ani taka komora, lebo doteraz je nevysvetleny vobec povod gravitacie. NIe to este vytvorit stav opacny :D
A7X
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa A7X »

tukilluki napísal:jaj ludia, nulova gravitacia neexistuje, dokonca ani v kozme nie je nulova gravitacia, ved zem je vzdy pritahovana k slnku, tam je len stav beztiaze takze nemylme si pojmy s dojmami, stav beztiaze sa da vytvosrit v padajucom lietadle pri volnom pade lebo je jedno ako je predmet otoceny pri pade lebo je vzdy pritahovany k zemi rovnakou silou.... Nic ako nulova gravitacia neexistuje a ani taka komora, lebo doteraz je nevysvetleny vobec povod gravitacie. NIe to este vytvorit stav opacny :D
suhlasim stebou(len si to nemusel az s takym vysmechom povedat :D ).....vysvetlit si tento jav neviem ale toto miesto som videl na discovery TV a tam ukazovali dvoch muzov......jeden bol o hlavu vyssi...postavili ich nato miesto-dajme tomu ze muz X bol vyssi ako Y......zrazu ich prehodili a teraz Y bol rovnako velky akoX.......ziaden zostrih.....nechapal som a pozeral som v nemom uzase.....co je zaujimave:letci co preletovali cez to uzemie videli rozne svetla a svetelne objekty atd...ptm ukazali gulicku ktora isla sikmo nahor po dreve polozenom nasikmo....ako fakt zaujimave to bolo...neviem co si otom mam mysliet
berynatorko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa berynatorko »

dudo02 napísal:Jasne,ze su to oje.. .Gravitacia plati rovnako vsade na zemi .Voda tecie hore kopcom :roll: ..
to mam pre teba asi novinku ale gravitacia neplati rovnako na celej zemi. gravitacne zrychlenie 9,81 je brane ako priblizne. na specialnych vojenskych mapach je zaznacena hodnota G nad uzemiami. lietadla to beru do uvahy pri vypoctoch letov. samozrejme ze ta hodnota je vacsinou velmi blizka ku 9,81, ale je mozne ze sa pohybuje na zemi od 9,78 - 9,83.
citat z wiki:

Gravitačné zrýchlenie pri povrchu Zeme v naších zemepisných šírkach má hodnotu približne 9,81 m/s². Presná hodnota je 9,80665 m/s². Závisí od nadmorskej výšky a zemskej šírky. Na rovníku je nižšie než na póloch. Na rovníku predstavuje hodnota gravitačného zrýchlenia približne 9,78 m/s² a na póloch 9,83 m/s². Spôsobuje to hlavne odstredivá sila. Vo fyzike má gravitačné zrýchlenie značku g
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

banda ortodoxnych fyzikov

Príspevok od používateľa Deafboy »

Najskôr by som chcel poďakovať tomasso - vi za nasmerovanie na tento topic, ale aby som povedal niečo k veci...

Nemám rád keď sa zíde partia ortodoxných "fyzikov". Prečo by tento jav mal odporovať fyzikálnym zákonom? Logicky vzaté nemôže odporovať fyzikálnym zákonom, pretože tie platia globálne. Chcete snáď povedať, že poznáte všetky fyzikálne zákony vesmíru? Za naozaj vedecký prístup by som považoval zozbieranie faktov a zhodnotenie ako by takáto vec mohla fungovať a nie odsúdenie veci s tým, že je to podvrh a že to odporuje fyzikálnym zákonom. Je to unáhlené a svedčí to o neinteligencií.

Donedávna sa napríklad verilo, že zmagnetizovať sa dajú len niektoré látky (tzv. feromagnetické látky - napr. železo) Prednedávnom som v jednom dokumentárnom filme o levitácií videl levitovať živú žabu za použitia silného elektromagnetu. Ak teda niekto tvrdí, že pod týmito miestami je veľké ložisko magnetickej rudy, je možné, že táto pôsobí ma objekty rovnako ako spomínaný elektromagnet. Neide teda o nulovú gravitáciu (na prvý pohľad sa mi nezdalo že sa jedná o zmenu gravitačnej sily samotnej) ale o pôsobenie magnetického poľa na rôznych (geografických) miestach v rôznom smere.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Deafboy: vyvediem ta z omylu: http://kdf.mff.cuni.cz/veletrh/sbornik/ ... ranek.html
Merania jednoznacne dokazali, ze ide o opticky klam aj napriek tomu, ze miestny ucitel fyziky tvrdil, ze ide o silne magneticke pole.
Keby na tychto miestach bolo silne magneticke pole, tak by si na sebe nemohol mat nic kovove, pretoze by to z teba magneticka sila strhla.
Video: .

//autoeditácia príspevku (04 Máj 2011, 22:53)
A dalsia blbost co sa siri po Facebooku:
Dokaz, ze to nie je ziadna anomalia, ale iba opticky klam:
http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/zaujim ... alena.html

Za precitanie stoja komentare na youtube, uvadzam vyber toho najlepsieho:
V tom kopci bude nějaká velká hmota, která to lokálně přitahuje. Třeba meteorit z velmi husté hmoty - zbytku po supernově.

ked polozili tu gulu, mali ju nechat kotulat az do konca....a na mieste kde by sa zastavila by bola pravdepodobne gravitacia najsilnejsia...a to miesto by potom mohli skumat...

ludia si myslia ze uz maju vsetko preskumane, zmaknute a pod palcom. Sranda je ze si to mysleli vzdy v historii, napriklad pred sto rokmi chceli zavriet patentovy urad, pretoze je uz vsetko vymyslene :D Aka naivita. Skutocnost je taka ze o gravitacii nevieme vlastne nic, iba pozname jej prejavy.
kazdy vzdelany geodet predsa vie, ze to suvisi s ekvpotencialnymi polami a je to len nahoda ze su zrovna tam tak umiestnene (cize opacne ako kopec) a ziaden zazrak.
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: miesta bez gravitacie

Príspevok od používateľa hughito »

Klasický prípad - v telke sa objavila sprostosť o kopci, kde neplatia gravitačné zákony a všetci sa išli dosrať. Najviac ma dojímali tí vraj učitelia fyziky (všetci okamžite vrátiť diplom) tí zúfalci na čele s učiteľkou so SŠ, čo to tam akože merali a namerali, že ide naozaj o kopec (tí by mali zanechať štúdium geodézie). :lol:

Teraz fakty, aj keď ich tu už vlastne spomenul GothaR.

Odporúčam tento článok o pod. prípade v Čechách.

A ešte táto jednoduchá animácia :arrow: http://i56.tinypic.com/15ed6i8.gif
Prílohy
222450_1860891954840_1017175544_32046967_730378_n.jpg
Napísať odpoveď