Ochrana na súkromnej párty + legálnosť donuc. prostriedkov
Si to prečítaj poriadne..........
vlastniť a NOSIŤ zbraň je dosť podstatný rozdiel.....
Vlastniť zbraň nemôžu osoby duševne choré a osoby trestané za ťažký zločin...
V mnohých štátoch USA je NOSENIE ZBRANE ("concealed carry") zakázané, to znamená, že pušku/pištoľ môžeš mať doma v skrini, ale nie bežne so sebou....
A v niektorých štátoch (napr. California, Massachusets, Idaho aj iné) je zakázané vlastniť zbraň (je jedno či pušku, či pištoľ) s kapacitou zásobníku väčšou ako 10 nábojov.....
Druhý dodatok ústavy USA síce hovorí o práve VLASTNIŤ zbrane, ale v zásade legislatívu okolo tohto spravuje každý z 50 federálnych štátov (plus ešte hlavné mesto Washington D.C. si tiež toto spravuje samo - napríklad tam krátku zbraň je zakázané vlastniť, iba pušky) po svojom........ niektorí voľnejšie, iní prísnejšie........
A odkiaľ tieto informácie čerpám?????
Veľa som sa dozvedel od samotných Amíkov na adrese www.nra.com
edit. gramatika
vlastniť a NOSIŤ zbraň je dosť podstatný rozdiel.....
Vlastniť zbraň nemôžu osoby duševne choré a osoby trestané za ťažký zločin...
V mnohých štátoch USA je NOSENIE ZBRANE ("concealed carry") zakázané, to znamená, že pušku/pištoľ môžeš mať doma v skrini, ale nie bežne so sebou....
A v niektorých štátoch (napr. California, Massachusets, Idaho aj iné) je zakázané vlastniť zbraň (je jedno či pušku, či pištoľ) s kapacitou zásobníku väčšou ako 10 nábojov.....
Druhý dodatok ústavy USA síce hovorí o práve VLASTNIŤ zbrane, ale v zásade legislatívu okolo tohto spravuje každý z 50 federálnych štátov (plus ešte hlavné mesto Washington D.C. si tiež toto spravuje samo - napríklad tam krátku zbraň je zakázané vlastniť, iba pušky) po svojom........ niektorí voľnejšie, iní prísnejšie........
A odkiaľ tieto informácie čerpám?????
Veľa som sa dozvedel od samotných Amíkov na adrese www.nra.com
edit. gramatika
dost vela statisktik a informacii najdete tu:
http://www.gunlex.cz/wp-content/uploads ... cts-cz.pdf
pinhead, len by som ta chcel poopravit, na ziskanie zbrojneho preukazu (Ečko) v 15 rokoch som potreboval este potvrdenie od slovenskeho streleckeho zväzu, ze som v reprezentacii SR. a odvtedy sa myslim zakon nemenil (je to nieco cez dva roky)
inac som rad, ze sa este najdu ludia so zdravim rozumom a nazormi na taketo veci, kebyze mozem dam ti dalsiu K+
http://www.gunlex.cz/wp-content/uploads ... cts-cz.pdf
pinhead, len by som ta chcel poopravit, na ziskanie zbrojneho preukazu (Ečko) v 15 rokoch som potreboval este potvrdenie od slovenskeho streleckeho zväzu, ze som v reprezentacii SR. a odvtedy sa myslim zakon nemenil (je to nieco cez dva roky)
inac som rad, ze sa este najdu ludia so zdravim rozumom a nazormi na taketo veci, kebyze mozem dam ti dalsiu K+
-
Edward88
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Teraz ti to tu Pinhedad vysvetľoval a ty to stále nechápeš. Jasnejšie sa to už nedalo vysvetliť. K tým dvom vetám čo si tam doložil sa radšej vyjadrovať nebudem, jedine tvoj vek ťa môže ospravedlniť k písaniu takých nezmyslov. O podsvetí vieš h***o, ty vidíš iba nablýskané silné autá s holohlavcami a automaticky to priraďuješ k podsvetiu. Ja ti tvoj názor neberiem, ale na tvojom mieste by som sa ním veľmi neprezentoval. Ver mi, nie je to tak ako to vidíš, aj keď povrchne a zjednodušene by sa to dalo tak povedať.Tempus7 napísal:Každý Američan má právo vlastniť zbraň tak neviem o čom hovoríš
To že sa aj tu dá zohnať zbraň je pravda, ale u nás je to oveľa zložitejšie, pokiaľ niesi v podsvetí alebo nemáš kontakty
V tých štátoch (nielen) USA hodne zaleží od rasovej príslušnosti obyvateľov...
skus prosim ta citat, inac na tento bullshit reagovat radsej nebudem...Tempus7 napísal:Každý Američan má právo vlastniť zbraň tak neviem o čom hovoríš
To že sa aj tu dá zohnať zbraň je pravda, ale u nás je to oveľa zložitejšie, pokiaľ niesi v podsvetí alebo nemáš kontakty
V tých štátoch (nielen) USA hodne zaleží od rasovej príslušnosti obyvateľov...
a to co tu splietas o amerike... vidim ze mas skusenosti z prvej ruky
som momentalne v state pennsylvania, a kratku zbran tu moze DRZAT clovek starsi ako 21 rokov, povolenie na nosenie podpisuje miestny serif (zhodou okolnosti otec typkov, ktori ma hostuju)
btw ty genius, tu ti prikladam aj zdroj. obcas by bolo lepsie zamysliet sa nad tym, co ti ujo rozprava z televizie a ze nie vsetko mus byt pravda
http://en.wikipedia.org/wiki/Gun_laws_i ... (by_state)
-
Tempus7
Star
Pinhead
Dakujem, zase som o niečo múdrejší
Edward88
Tie kontakty som myslel všeobecne, ja osobne by som si vedel zaobstarať krátku zbraň...z jednej vedľajšej vety dedukuješ moje vedomosti
Petoo
"Každý Američan má právo vlastniť zbraň"
Teoretická veta, keby si mi nevysvetlili určite by som ostal v tom že to platí aj pre adolescentov
Asi vy dvaja nechápete, tou rasovou príslušnosťou som reagoval na
Dakujem, zase som o niečo múdrejší
Edward88
Tie kontakty som myslel všeobecne, ja osobne by som si vedel zaobstarať krátku zbraň...z jednej vedľajšej vety dedukuješ moje vedomosti
Petoo
"Každý Američan má právo vlastniť zbraň"
Teoretická veta, keby si mi nevysvetlili určite by som ostal v tom že to platí aj pre adolescentov
Asi vy dvaja nechápete, tou rasovou príslušnosťou som reagoval na
Pinhead napísal:ono to je tak........ asi 25 štátov USA povoľuje nosenie zbraní na osobnú obranu........ A sranda je to, že 4 z 5 vrážd sa stanú v tých zvyšných 25 štátoch, ktoré nosenie zbraní nedovoľujú........ Takže ono tá situácia kvôli noseniu a vlastníctvu zbraní až taká zlá nebude........
-
Edward88
Light Expert
Tempus: Ak v tom máš jasno, tak niet o čom, no prepáč z prvého pohľadu som nabral ten názor.
Ja osobne som rád, že nemusím riešiť otázku plynovej pištole a lámať si hlavu ako si zachránim holý život a či sa mi zasekne náboj, alebo rôzne iné trable ktoré sú pomaly nočnou morou -násťročných na tejto téme. Asi môj vek a skúsenosti mi nedovoľujú bystro reagovať a hlbšie dedukovať cieľové myšlienky tuto niektorých.
Ale nevadí, hlavne zdravíčko a dobrý pocit že po mne príde bystrá, mladá generácia, ktorá mi k švajčiarskemu dôchodku zabezpečí aj trvalý prísun výplaty dôchodku na účet v banke.
Ja osobne som rád, že nemusím riešiť otázku plynovej pištole a lámať si hlavu ako si zachránim holý život a či sa mi zasekne náboj, alebo rôzne iné trable ktoré sú pomaly nočnou morou -násťročných na tejto téme. Asi môj vek a skúsenosti mi nedovoľujú bystro reagovať a hlbšie dedukovať cieľové myšlienky tuto niektorých.
Ale nevadí, hlavne zdravíčko a dobrý pocit že po mne príde bystrá, mladá generácia, ktorá mi k švajčiarskemu dôchodku zabezpečí aj trvalý prísun výplaty dôchodku na účet v banke.
Nemám chuť tu polemizovať o rasových otázkach........
ale fakt je ten, že obyvateľstvo inej ako bielej rasy pácha závažné trestné činy častejšie ako zvyšok populácie......... Tak to platí v USA......
A u nás???? Percentuálne najviac zločincov v populácii má cigánske obyvateľstvo...... Číslo je o dosť väčšie ako u ne-cigánskej populácie......
Ako nie som rasista, je mi jedno či ma napadne nórsky mafián, či angolský vagabund....... ale čo je isté, tú gulu do hlavy by dostali obidvaja rovnako bez ohľadu na rasu, náboženstvo, či politické presvedčenie.......
Je to smutné, ale závažné a násilné zločiny v percentuálnej miere k zastúpeniu v populácii pácha najviac práve menšinové obyvateľstvo.......... Toto je tá multikultúrna spoločnosť v praxi........ a ak slušného človeka neochráni polícia (možno príde tak za dve, tri hodinky) tak sa musí ochrániť sám....
Kua, kua.... ale som už poriadne OT.....
ale fakt je ten, že obyvateľstvo inej ako bielej rasy pácha závažné trestné činy častejšie ako zvyšok populácie......... Tak to platí v USA......
A u nás???? Percentuálne najviac zločincov v populácii má cigánske obyvateľstvo...... Číslo je o dosť väčšie ako u ne-cigánskej populácie......
Ako nie som rasista, je mi jedno či ma napadne nórsky mafián, či angolský vagabund....... ale čo je isté, tú gulu do hlavy by dostali obidvaja rovnako bez ohľadu na rasu, náboženstvo, či politické presvedčenie.......
Je to smutné, ale závažné a násilné zločiny v percentuálnej miere k zastúpeniu v populácii pácha najviac práve menšinové obyvateľstvo.......... Toto je tá multikultúrna spoločnosť v praxi........ a ak slušného človeka neochráni polícia (možno príde tak za dve, tri hodinky) tak sa musí ochrániť sám....
Kua, kua.... ale som už poriadne OT.....
-
Tempus7
Star
Asi preto "Každý Američan má právo vlastniť zbraň", najmä tí biely, ked sa tak zamýšľam nad tamojšími okolnosťami, nebol by som proti...Pinhead napísal: Toto je tá multikultúrna spoločnosť v praxi........ a ak slušného človeka neochráni polícia (možno príde tak za dve, tri hodinky) tak sa musí ochrániť sám.....
Ale u nás taký zákon nepotrebujeme, aspoň zatiaľ...
Mladá generácia odíde do zahraničia a ostanete tu len Vy a jedna menšina, ktorá sa o Vás "postará"...Edward88 napísal:Ale nevadí, hlavne zdravíčko a dobrý pocit že po mne príde bystrá, mladá generácia, ktorá mi k švajčiarskemu dôchodku zabezpečí aj trvalý prísun výplaty dôchodku na účet v banke.
Ešteže ti neubýva toho optimizmu...
A čo nám spravia tunajší "zelení"...Pinhead napísal:Kua, kua.... ale som už poriadne OT.....
Druhý dodatok ústavy USA, kde sa hovorí o vlastníctve zbraní má svoj pôvod ešte v 18. storočí....... Dôvodov bolo viac....... Veľkú časť kontinentu ešte nebola civilizovaná a teda rôzni lovci, stopári a podobne strelné zbrane potrebovali. Dalo by sa povedať, že dobrá puška bola otázka života a smrti. Ďalším dôvodom bolo to, že Spojené štáty mali pomerne malú armádu a v prípade potreby sa počítalo s vytvorením občianskej milície...... Ten dodatok práve toto spomína...... že občania majú právo vlastniť zbrane práve z dôvodu udržovania domobrany....... ktorej úlohou by bolo okrem iného v prípade potreby aj zvrhnúť vlastnú vládu, keď sa prestane chovať demokraticky (to je správne, v demokracii vláda sa má báť občanov, nie občania vlády, tak je to v totalite)...... Takže toto sú v podstate dôvody pomerne voľného držania v USA....... sa to už snažili niekoľkokrát kadejakí pseudohumanisti zmeniť, ale nevyšlo im to nikdy.........
Inak osobne som už pár krát na tomto fóre svoj názor na toto povedal a stojím si za ním........
Právo vlastniť a nosiť zbraň je nespochybniteľným právom každého slušného človeka....
Inak osobne som už pár krát na tomto fóre svoj názor na toto povedal a stojím si za ním........
Právo vlastniť a nosiť zbraň je nespochybniteľným právom každého slušného človeka....