ospravedlnujem sa ked som to dal do zlej témy ale neviem do akej som to mal dat.
Ako urobit Radio vysielanie??
Ako urobit Radio vysielanie??
Takze chcel by som spravit take nieco ze urobim dajaku antenu a budem vysielat FM alebo AM radio (to je jedno len nech to viem naladit na magnetaku) ktore sa streamuje cez internet. Cize z PC by som vytiahol zo zvukovej karty kabel niekde do nejakeho zosilovaca a z toho zosilovaca by potom isiel kabel na antenu ktora by vysielala. Islo by to?? alebo nejaky HW ktory sa pripoji do usb a SW je k tomu a nastavia sa parametre a antena sa vytaha proste hocico len nech to ide. A aky dosah by to malo?? napriklad by to pokrilo cele mesto
?? alebo aspon sidlisko
??
ospravedlnujem sa ked som to dal do zlej témy ale neviem do akej som to mal dat.
-
MakeFake
Spammer
- Kontaktovať používateľa:
Vysielania na frekvenciach FM, AM je bez licencie dovolene len do par metrov.
Mozes vysielat aj napr. do dosahu 6 km ale ked ta zamera Telekomunikacny urad bude milionova pokuta.
Nezabudaj ze trestnopravna zodpovednost je od 14 rokov.
Ale samozrejme urad to kontroluje len raz za uhorsky rok.
V nejakej dedinke (1 tisic obyvatelov v udoli) podla mna budes vysielat aj rok a nikto na nic nepride.
Tu najdes navody http://www.svetelektro.com/clanky/tema/vysielace-9/
Vyrobit to je naozaj lahke
Mozes vysielat aj napr. do dosahu 6 km ale ked ta zamera Telekomunikacny urad bude milionova pokuta.
V nejakej dedinke (1 tisic obyvatelov v udoli) podla mna budes vysielat aj rok a nikto na nic nepride.
S eagle viem pracovat. takze si navrhnem ten plosny spoj zozeniem suciastky a dajako vytlacim ten plosny spoj aby som nanho vedel dat tie suciastky a potom uz robim podla navodu. A neexistuje nieco co si kupim lacno a len vytuningujem?? napriklad si kupim cinsku vysielacku ako hracku co vie vysielat v pasme 87 - 108 Mhz a vymontujem z nej ten plosny spoj atd... a nieco prispajkujem atd... a zapojim tam 3,5 mm jack z PC a antenu nejaku dlhu natiahnem a ideme???MakeFake napísal:Vysielania na frekvenciach FM, AM je bez licencie dovolene len do par metrov.
-
Martinekk
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Islo bz aj to. Ale je treba ratat, ze tieto kadejake vysielace nemaju preemfazu, stereo a podobne. Oscilator sa pri dotyku ruky antenou preladuje, takze... Tudy cesta nevede... Dosah to ma maly. Vykon na pokrytie mesta je treba rozhodne vacsi ako 1W, obvykle aspon tych 20W, ako to je v TN radio go deejay... Vysielat sa pokusaj mimo stanic co vysielaju normalne, inak ta niekto praskne ani nebudes vediet kto to bol. neplet sa do frekvencii rpe letecke pasmo, policajtov a CB pasmo. Opakujem, ze vysielanie mimo oficialnych amaterskych pasiem je ilegalne a trestne stihatelne. Na frekvenciach rpe amaterov sa zas nedovoluje vysielat hudba, reklama, vulgarizmy atd atd... Takze bacha na to. Neviem co ti este napisat, jedine www.pira.cz ...