plynove zbrane

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Pinhead »

Je k tomu aj návod........ neboj sa....... postup na čistenie tam je tiež...... Ale v zásade.... zbraň rozoberieš....... pomocou handry a kartáča (ten je tiež so zbraňou v kufríku) očistíš komoru, nábojisko a hlaveň od nánosov prachu a splodín streľby....... potom použi nejaký olej na stroje a zbrane (napr. Konkor 101)...... naolejuj hlaveň, pohyblivé časti zbrane........ rozotri handrou a zbraň zlož........ bežná údržba je hotová.........
Edward88
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Edward88 »

Kickboxer, keď ťa zastavia policajti pri razii... Myslíš normálne na ceste ako cestná kontrola? Nemusíš. Nikto, ani ten kto má ZP nemusí nič hovoriť. Iba na ich otázku či si ozbrojený si povinný uviesť pravdu. V takomto prípade ak chceš byť ústretový, tak povieš, ozbrojený nie, ale mám plynovú pištoľ. Vyzvú ťa na ukázanie - si povinný- presvedčia sa poprípade letmo či nie je upravená a tým to hasne. Policajt pri dôvodnom podozrení môže zbraň zadržať ak nadobudne pocit, že je nelegálna a to nie iba pôvodom ale aj úpravami, píše sa o tom záznam atď., ale to sú extrémy.
Iné je, keď je razia v podniku. Tam sa ťa nikto nič nepýta, skôr keď si ticho a ležíš v kľude je lepšie. Až pri prehliadke keď ti vytiahnu pištoľ a kopnú do teba aby si viac roztiahol nohy. Oni si chránia kožu a nie ty, vtedy odpovedáš na otázky len keď si opýtaný. Inak policajti nemajú radi keď je človek v podniku ozbrojený. Máš na to právo, ale na pravé zbrane je to vymedzené staťami v trestnom zákone.
Aj pri bežnom nosení takejto zbrane si povinný ju nosiť skryto. Tak isto ako majiteľ ZP, aj triedy A, nesmie nosiť zbraň voľne viditeľnú. To môžu iba zložky uvedené vo výnimkách (Ozbrojené SBS, Polícia, Armáda). Sprosto povedané a veľmi diskutované je to, že keď máš polopriesvitnú igelitku a je v nej vidieť tvar zbrane či je to skryté nosenie. Ale u nás na SK sa v igelitkách nosia milióny a nie ostré zbrane že áno?
Keď vytiahnem zbraň, už musím byť pripravený strieľať, pretože mávať ňou už je neskoro. A zastrašovať sa dá aj pekným nožíkom čo sa aj v tme zaleskne. Niekto si myslí, že keď má pištoľ a vytiahne ju, tak sa všetci poserú. Je to ako keď žaluďovým esom chce človek zobrať dolníka. Výrazný nepomer. No a človiečik si pomyslí, že ha, vytiahol som naňho kvér a on má iba bejzbolku, prejdú 2 sekundy a ten čo mal v rukách bejzbolku už má červené eso - pištoľ. Odkiaľ ju vzal? Kedy? Ako? To už potom ten čo prvý vytiahol hlaveň na svetlo už nemusí mať čas reagovať, pretože zaspal na vavrínoch.

No a na záver tohto si kladiem otázku: Plynové zbrane, poplašné zbrane, teleskop obušky..... myslím že aj keď je problém a nejako sa vyrieši a robí sa záverečný účet na súde (ranení, mŕtvi, s následkami, poškodení), aj tak vyhráva lepší advokát a kopa čím lepších svedkov a nie pravda, tak čo je najlepšie? Niekto tu už povedal, zdravý rozum. V krízových situáciách si prajme aby ho bolo čo najviac.
Kickboxer2
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Kickboxer2 »

ale radčej by som ju mal keď že Niekto zdravý rozum nemusí mať :D a keby som ju už musel vytiahnuť tak to bude už velmy vážny dôvod na to a určite vystrelím.... Aj tak stále sa spolieham na svoje telo...
Pinhead
King
King

Edward88,

len pre spresnenie, ostrú zbraň môže nosiť na ochranu života, zdravia a majetku iba držiteľ ZP sk.A...... nie každý čo má ZP (tých skupín je vyše)........ ostatné skupiny sú o niečom inom........

Ako bolo povedané, iná vec je cestná kontrola a iná vec je razia v podniku..... tam najprv treba plniť príkazy policajtov a až sa situácia trochu ukľudní potom niektorému z uniformovaných policajtov (nie kukláčovi) treba oznámiť, že máš pri sebe legálne držanú strelnú zbraň.......

Toto som zažil pred viac ako rokom....... Sedím v podniku, bavím sa...... a zrazu...... "policajná akcia, všetci na zem, všetci ku stene" a podobne...... Sedel som vtedy pri stole, takže na mňa platil príkaz ruky držať na stole...... Potom začali uniformovaní kontrolovať....... ako prišiel k nášmu stolu, pýtal si občianske, tak mu vravím.... "mám pri sebe svoju osobnú zbraň"....... okamžite mi dvaja páni v kuklách namierili samopaly na hlavu a uniformovaný hovorí........ "tak ju teda opatrne vytiahnite"........ úplne pomalinky som ju vytiahol, položil pred seba....... a pomaly som začal vyťahovať ZP a preukaz zbrane...... policajt si to odkontroloval........ opýtal sa či som niečo pil........ hovorím, že nie, veď mám pri sebe zbraň..... tak som im ešte fúkol a boli spokojní........ Potom mi kázal zbraň vybiť a dať mu zásobník.... Pištoľ ostala položená na stole tak aby sa jej nikto nedotýkal.......... Jeden zakuklený ostal v blízkosti nášho stola a kontrola pokračovala ďalej......... Keď skončili a odchádzali, policajt mi vrátil zásobník, poďakoval za bezproblémovú spoluprácu a dovidenia.........

Je to také všelijaké s nosením zbrane do podnikov, keď som ešte chodil na strednú školu, pamätám si ako policajti jedného chlapca dobre uje*ali kvôli plynovke........ Lenže ten chlapec bol napitý ako riť.......... takže sa tomu ani nedivím........ je to vždy o prístupe a správaní sa oboch strán.... Ale zažil som aj podniky, kde biletári chlapcov s nožíkmi ani nepustili a mňa s pištoľou áno......... Potom mi to bolo vysvetlené tak, že ten kto má pištoľ na 99% nebude ožratý a potom nebude robiť k.k.tiny....... Zato ten "nožikár" si vypiť môže a potom môže byť inák veselo........

A na záver.......... Lepšie je mať zbraň tisíckrát som sebou a nepotrebovať ju, ako raz potrebovať a nemať........
Kickboxer2
Novice
Novice

Plne s tebou suhlasim bodaj by bolo takých ako ty čo najviac čo držia zbraň.... Lebo veľa je takých čo si len liečia niake komplexi....
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

Pinhead K+
Edward88
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Pinhead,
tak karty na stôl, mám skupinu A, viem o čom hovoríš. Naštastie som v podniku nikdy nezažil raziu a nemusel vysvetľovať že mám niečo pri sebe a div že sa za to nie hanbiť.
Otázka 1.: Aj keď u mňa to nejak nefunguje, to si keď máš pri sebe zbraň nemôžeš absolútne zobrať alkohol do úst ako keď šoféruješ? Ja som to fakt zabudol, pretože sa ma to netýka, už roky nepijem skoro vôbec a jedno-dve pivá v krčme mi už dávno nič nehovoria.
Otázka 2.: Sú nejaké novinky? Už je aj preukaz zbrane? Ja mám moje zbrane zapísané v iba v ZP, žiadne iné doklady nemám.

"A na záver.......... Lepšie je mať zbraň tisíckrát som sebou a nepotrebovať ju, ako raz potrebovať a nemať........" - no tak takto sa asi musí odpovedať ľuďom keď sa pýtajú "A to naaačo nosííííš?"

Ja zase takýmto zvedavcom vravím: "A ty si prečo berieš dáždnik aj keď zrovna neprší?"

Inak trochu od veci, poznám jedného SBSkára, čo nosí poplašák Berettu ako svoju služobnú zbraň a hrdo ju nosí v púzdre... No čo ja viem, ale keď on sa z toho tak teší a čistí si tú nerozoberateľnú srandu akoby bola ozajstná. Nevie sa dokopať urobiť si ZP a čo ho poznám aj keď som ho už dlho nevidel, tak aj na tú pištoľ by si musel chudák zobrať pôžičku, lebo má večné suchoty. :(
Pinhead
King
King

Edward88,

to máš aj jasne v zákone. Keď máš pri sebe zbraň, nemôžeš ani piť alkohol, byť pod vplyvom drog či požívať nejaké lieky, ktoré môžu ovplyvniť psychický stav...... Je myslím jasné, prečo...... rozhodovacie schopnosti sú iné a podobne.......
Mne ako viac-menej abstinentovi je to jedno a v podstate s tým súhlasím, zbrane a alkohol k sebe nepatria....... Ale pokiaľ by Ti policajti dali fúkať, a nafúkaš, tak je to priestupok na úseku zbraní a streliva na pokiaľ nemáš známeho vysoko postaveného policajta, prídeš o ZP....... Totiž okrem bezúhonnosti je aj kritérium spoľahlivosti a tam sa jasne píše, že spoľahlivou nie je "osoba dokázateľne požívajúca nadmerne alkohol či omamné látky"...

Aké sú teraz doklady???? Ja mám ZP od roku 2007 a teraz je to tak, že máš zbroják (zaliata kartička s fotkou, údajmi a skupinou) a na každú zbraň ti policajti vystavia za 150,-SKK (v kolkoch) Preukaz zbrane (tiež zaliata kartička s údajmi zbrane a tvojimi údajmi)..... Pochopiteľne ak máš A-čko, tak okrem ZP treba nosiť aj Preukaz zbrane.....
Platnosť ZP je 10 rokov......... na starých sa mi zdá, že to bolo 5, že????

S tými SBS-kármi je to niekedy sranda....... Som už pár-krát na tomto fóre spomínal, že sú to šašovia....... zvlášť tí v obchodoch....... Henten, ktorého si spomínal, tak ten nech radšej behá s tú plynovku stále....... ako zbrane mám rád, ale idiotov so zbraňami teda nie....... 8)
Takému človeku by som ostrú zbraň do ruky nedal....... ako som za to aby mohol mať zbraň každý slušný človek......... ale to znamená, že ten človek má byť aj kľudný a vyrovnaný........ a nie niekto kto si zbraňou nahrádza chýbajúce ego či impotenciu, popr. nejaký deprimovaný pošuk, čo nedokáže normálne rozmýšľať lebo má depresie...... alebo nevybúrený mladík, čo sa chce ukázať, že je gangsta, lebo má kvér....... takýmto ľuďom zbrane do rúk nepatria.......... :!:
Edward88
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Pinhead:
BTW K+ za info a novinky

Dík, nechcelo sa mi šprtať v zákone, ja ten ZP mám už zopár rokov, vyše 10, vravím, netýka sa ma ten alkohol, tak som to nejak vypustil z hlavy, tak na to nemyslím. Vieš, tá moja otázka vychádzala hlavne z jednej vetičky, ktorú som si zapamätal a to bolo to kritérium spoľahlivosti. Jednak som sa nad tým zasmial, pretože je to typický výklad SK zákona: "osoba dokázateľne požívajúca nadmerne alkohol či omamné látky...
Do riti, čo je to nadmerne? Niekto vypije 10 pív, je v poho a ja si udriem 3 a točí ma. To znamená že buď nič alebo aj 100. Takže by tam vôbec nemali vyjednávať so slovíčkom nadmerne.
Ja viem, onehdy keď som zažiadal o vydanie ZP, tak som čakal a zrazu jeden pekný večer prišli ku mne pred dvere dvaja uniformovaní policajti a že dobrý večer, vy ste ten a ten, zažiadali ste si o ZP atď... Tak vravím áno, čo sa deje? No viete, my sme sa prišli presvedčiť o tom, či ste to vy, ako si žijete a či nepožívate alkoholické nápoje. Rehot strašný, normálne som sa pobavil a oni s vážnym ksichtom že to je rutina. Aha, vravím tak poďte ďalej, nestojte tu ako stĺpy, susedia chodili domov a čumeli čo u mňa robili policajti, no trapasík menší. Oni že nie, oni nesmú ísť dovnútra, oni by mali chodiť po susedoch a pýtať sa na mňa čo som zač atď. No vravím si super, pre mňa za mňa choďte, ale tie babky zase budú mať o čom klebetiť a aj tak vám povedia, že ma videli už zopárkrát učiť feťákov počítať schody smerom dole rukami a nohami.
Pýtam sa tak ako chcete vedieť ako si žijem keď nechcete ísť dovnútra? Oni že to stačí, mali také dosky jeden si tam niečo písal, poďakovali a išli het. Aká lustrácia? :shock:
Tak to sú nové info, ohľadom preukazu zbraní atď. Dobrý biznis, za každú zbraň 150 Sk kolok. Ale nech sa najedia ak im to pomôže Ale jedno je pozitívne, ja ho mám ešte na 5 rokov, ale bude 10, tak ušetrím za lekára nejakých L400.
Inak ja sa čudujem keď vidím niekedy v obchodoch tých SBS, alebo na nejakej stavbe, preboha, ako hentaké indivíduum mohlo dostať Preukaz odbornej spôsobilosti???
Ten môj kamarát, no chudák, jemu tak maximálne B nech sa ide vyzúriť na strelnicu a nemusí si požičiavať od správcu za ťažkú škváru. Ale inak fajn chalan, ale musí dorásť, možno už sa aj stalo, ale pochybujem. Tá ručná brzda tam bola trochu zatiahnutá. :)
Pinhead
King
King

Edward88,

http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=940708#940708

tam je tiež zopár postrehov o zbraňovo/bezpečnostnej problematike..... Čo je to NADMERNÉ požívanie alkoholu a podobne???? Tak to nevie ani divá sviňa, lebo v tejto republike asi tí debili, čo robia a schvaľujú zákony nad tým ani neuvažujú, čo tam napíšu.......... Takže jasná definícia proste nie je.... a záleží na orgánovi (policajtovi) ako si to vyloží........ A keď sa policajt, zle vyspí, poprípade žena sa mu kurví s poštárom, tak si to môže vyložiť aj tak, že dve pivá je NADMERNÁ konzumácia alkoholu......
K tomu preverovaniu spoľahlivosti...... oni skutočne chodia po baráku a pýtajú sa susedov, či nie si násilník, alkáč, vagabund a podobne..... napr. mne sused hovoril, že sa ho policajti pýtali okrem obvyklých vecí aj to, či chodím často do zahraničia :lol: Som sa smial ako hovado a hovorím mu, si asi mysleli, že som napojený na Al-kaidu asi...... :)

S tými preukazmi odbornej spôsobilosti by to ale až tak zlé už nemalo byť....... Teraz je ten zákon pomerne prísny a bežne sa stane, že viac ako polovica uchádzačov nespraví........ Čo sú strážnici po stavbách, to je v pohode (väčšinou starí alkáči), lenže sú zalezení kdesi v búde a chlastajú až do konca šichty, aspoň sa neukazujú........ ale SBS-kári v obchodoch ako je Tesco, Polus, Max a podobne....... To sú rambovia...... to sú búchači....... za cca 60,-SKK/hod.... ako nehovorím že všetci, ale niektorí sú takí múdri ako by zožrali Šalamúnovo hovno........
boborko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boborko »

ViRuS napísal:predajca by si mal poznacit seriove cislo zbrane a tvoje udaje z obcianskeho
dpc...bo by som si vybavil tipka co by mi to kupil a potom by som si to odneho kupil...bo ete nemam 18-ete si chvilku pockam...a kedze sa pohybujem v sfere dost nebozpecnej/menovat nebudem/tak kaser nestaci...+prechadzky po lese-nie kilak ok civilizacie ale take celodenne pochody riadne dpc...a tiez by ma udrzba zaujimala
Kickboxer2
Novice
Novice

udržba je ktomu návod kde to je podrobne uvedené ak niesi lavý tak to bezproblémov zvládneš.... Ja mám zasa problém s peniazmy chcel by som tu P22 a 4500 momentálne nemám.... Ale zasa ak si kupym niečo od Bruni....za cca3000 nepotrebujem aby sa my v takej situacii zasekla.....?
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

Kickboxer2 napísal:udržba je ktomu návod kde to je podrobne uvedené ak niesi lavý tak to bezproblémov zvládneš.... Ja mám zasa problém s peniazmy chcel by som tu P22 a 4500 momentálne nemám.... Ale zasa ak si kupym niečo od Bruni....za cca3000 nepotrebujem aby sa my v takej situacii zasekla.....?
tak si kup zanovnu... ja mam tiez P22 za 3 a v dobrom stave. sice bola bez prislusenstva ale tak ide ti o zbran nie o nastavec na svetlice...
Kickboxer2
Novice
Novice

A kde si ju zohnal len za 3000 ???
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Kickboxer2 napísal:A kde si ju zohnal len za 3000 ???
ti vravim ze nebola nova (zanovna=pouzivana)... pohladaj v army shopoch v tvojom okoli
boborko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boborko »

to v army shopoch predavaju aj pouzite?bo ja som iba nove vydel/aspon sa tvaryli novo/a k ake prislusenstvo je k tej zbrani?
Kickboxer2
Novice
Novice

Ja som si objednal cez internet Ekol Voltran special M-99, výzorovo a velkostov my uplne vyhovuje a to som neni ziadna korba :) hmotnost no neni to tak hrozné gate vám nespadnú... Došla my kurierom priamo do bytu hned na druhý den. Rozborka ani prislušenstvo okrem nadstavcu na svetlice nebola.... Ale našiel som na yutube video rozborka tychto zbrani a je to hracka.... olej si musim kupit ale stoji zhruba 160 SK specialny na zbrane... Tak že prvé dojmy su dost dobré....
buko03
Novice
Novice

Príspevok od používateľa buko03 »

pocuvajte chlapci takze ja by som odvas chcel odpoved na otazku plynak alebo teleskopicky obusok?
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

definitivne telskop.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

lol no to je ako porovnavat jablka s hruskami ...
plynak-vyhody:
niekedy staci utocnikovi/utocnikom len ukazat a vyhnes sa konfliktu
pouzitelne proti zvieratam, bojovym psom, atd. (pri troche cviku)
ucinne na par metrov
nevyhody:
minimalny vek 18 r.
vaha
cena
tazsie nosit nenapadne
potrebna urcita vzdialenost od utocnika aby pri pouziti nedoslo k vaznejsim zraneniam
nesmies pozivat alkohol a drogy ak ho mas pri sebe
proti normalnej zbrani si v riti

obusok-vyhody:
lahko prenosne
nenapadne
lacne
min. vek 15 r.
bez obmedzenia voci alkoholu
par naucenych tahov a dokazes rychlo odzbrojit utocnika
nevyhody:
predsalen vyzaduje vacsiu davku agility
samotnym vytiahnutim obuska sa potycke pravdepodobne nevyhnes
na zvierata ti to moc nepomoze (ak na teba neutoci civava)
potrebny bezprostredny kontakt s utocnikom

v prvom rade si ujasni kedy a kde by si chcel dane obranne prostriedky nosit a potom sa rozhoduj
Napísať odpoveď