Webcam video na stránke

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
atlox
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Webcam video na stránke

Príspevok od používateľa atlox »

Zdravím všetkých. :)

Nevie mi niekto z vás pomôcť prosím? Snažím sa urobiť niečo v tom zmysle, aby som mohol dať niekde kameru a cez net si to mohol pozrieť kdekoľvek na svete. Uja googla som sa už opýtal a povedal mi, že na to treba nainštalovať najskôr program a potom len hodiť nejaký krátky script na stránku.

Ale ja sa pýtam tu, či sa to dá (alebo či už s tým niekto má skúsenosti) aj nejako ináč... Ďakujem za rady...
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

kamos to mal na stranke...Ale neviem jak to spravil :?
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

Ja som to kedysi mal rozbehane, treba ti Webkameru, FTP a soft,
pouzival som soft Active WebCam a uploadoval som to na FTP na ic.cz :)
Mozes skusit, pripadne potom help cez SS.
jurko.info
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

hmm

Príspevok od používateľa jurko.info »

Nepoznám iný spôsob, jedine tak ako popisuješ, realizácie nie je nijak zložitá. So streamovaním videa v reálnom čase si samotné html, php, java či čokoľvek z rodiny takýchto jazykov (sgml a pod.) neporadí, jednoducho to nedokáže. Na trhu sa už síce objavili webkamerky, ktoré nie sú závislé na klasickom počítači (majú ho už zabudovaný v sebe), ale musia byť do siete pripojené cez statickú IP adresu a ich cena sa pohybuje v 5miestnych cifrách.

Osobne som mal na CD pri webkamere kompletné riešenie + software a ukážkové kódy stránok.

// autoeditácia
Heh, teraz som si všimol, že mi to píše medium expert ... akýže som ja expert :-DDD koľkokrát sa musím uchýliť k prosbám o radu... ja som len taká zanietená lamka, čo prišla k správcovstvu siete ako slepý k husiam a bez 800stranovej bichle a navštevovaniu špecializovaných fór by som si často ani nevrzol :o)
atlox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Dalo by sa to potom riešiť tak, že keby som mal vlastny server na ktorom mam webstránku a kamera je napojená na server, že ten soft by ukladal video na server hneď a na webstránke len to video sprístupniť? (myslím, že v pohode, ale pre istotu sa opýtam)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Znamy pouziva kameru ktora sa len pripoji len na net a do elektriky, ma vlastne web rozhranie a kopu nastaveni, cez LAN sa da pozerat normalne video a zaroven moze obraz uploadovat na luovolne ftp v lubovolnom casovom intervale. Co som sa pytal tak vraj stala okolo 4000, ale to nieje iste, ak by si chcel mozem ti zistit presnu cenu a typ kamery.
atlox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

O kameru nejde... kamier mam 20 na starosti a vymeniť ich nemôžem (nie su moje)... a video každej musim spojiť s webstránkou.
Napísať odpoveď