Poradte prosim ako urobit domacu bezdrotovu siet na vyuzivanie Internetu?
Mam opticke pripojenie na Inet a chcel by som ho doma vyuzivat aj v inych miestnostiach na notebooku.
Akym sposobom by sa dala urobit bezdrotova siet medzi desktopom beziacim na XP a notebookom beziacim na Viste s tym, ze na desktope by bolo mozne sledovat traffic pre oba pocitace resp nastavit objem dat ktore mozu byt prenesene na notebooku.
Tiez by takato siet mala byt chranena proti tomu aby sa k nej mohol niekto pripojit z vonka.
Ake su naklady na vystavbu takej siete?
Dika za rady.
domaca WIFI siet
Najjednoduchšie je zakúpiť si wifi router, ak je pripojenie viazane na MAC, tak treba pozerať po routri, kde sa dá MAC adresa naklonovať.
-Internet (RJ-45) pichneš do WAN, PC priamym kablom do LAN a notebookom sa pripojiš cez wifi, keď ti tam šlape vista predpokladam, že to bude docela novy notebook kde bude wifina integrovana.
-Zabezpečíš sieť cez WEP or WPA, ak sa velmi bojíš o svoje údaje, môžeš si to poistiť viazanim na IP adresu.
Náklady sa pohybujú od tých 2500-3000 za router, záleží od značky, funkcii, dosahu, ...
-Internet (RJ-45) pichneš do WAN, PC priamym kablom do LAN a notebookom sa pripojiš cez wifi, keď ti tam šlape vista predpokladam, že to bude docela novy notebook kde bude wifina integrovana.
-Zabezpečíš sieť cez WEP or WPA, ak sa velmi bojíš o svoje údaje, môžeš si to poistiť viazanim na IP adresu.
Náklady sa pohybujú od tých 2500-3000 za router, záleží od značky, funkcii, dosahu, ...
-
vladino001
Light Professional
neviem ako to je ale na routri sa da nastaviť na jednotlivu IP kolko to ma preniesť? (jedna z josefs požiadaviek) ešte aj na MAC nemusi byť na IP.Frikso napísal:Najjednoduchšie je zakúpiť si wifi router, ak je pripojenie viazane na MAC, tak treba pozerať po routri, kde sa dá MAC adresa naklonovať.
josefs : ak vytvoriš sieť z routrom či hocičím tak vždy uvidiš trafic ak vieš meno a heslo na ten router.
-
vladino001
Light Professional
to nič mna by len zaujímalo či sa da na routeri nastaviť dátové obmedzenie na danu ipFrikso napísal:vladino001:Nerozumiem ani jednej z tvojich pripomienok. A napr. ja na svojom SMC routri nevidim traffic a meno a heslo viem. Na taketo blbosti uz su softy, dolazite je hlavne, aby tu siet rozbehol. Ked ju bude mat, potom sa budu riesit veci okolo trafficu.
-
Don_Pipino
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Co viem tak datovy tok (pokial myslis rychlost) sa da na 100% nastavit na jednotlive LAN porty na router_i.Co sa tyka wifi to netusim ale nemal by to byt dnes uz problem. V tom pripade asi najviac zalezi na zvolenon routeri, ktory si kupis. Aby obsahoval pozadujuce nastavenia, preto by som asi v tomto pripade rozmyslal o LINKSYSe.Aj ked cena zodpoveda funkciam ale myslim ze do tych 3000 SK by si sa mal zmestit.
A este ma napada jedna vec co sa tyka rychlosti, je tu jedno nastavenie co by mal obsahovat kazdy router a to zvolit wifi protokol teda 802.11b alebo 802.11g,802.11a pripadne 802.11n. co vlastne tiez udava rychlost toku dat.Teda ak zvolis 802.11b to je najpomalsia rychlost 11Mb/s.
Ak myslis objem dat (teda napr 2000 MB cistych dat napr. hudba, film, atd.) co si asi skor mal na mysli kedze si to tam napisal, tak to ti neviem povedat. Ale pri LINKSYSe si jeden nemoze byt nicim isty (takze moznoze je to mozne).
A este ma napada jedna vec co sa tyka rychlosti, je tu jedno nastavenie co by mal obsahovat kazdy router a to zvolit wifi protokol teda 802.11b alebo 802.11g,802.11a pripadne 802.11n. co vlastne tiez udava rychlost toku dat.Teda ak zvolis 802.11b to je najpomalsia rychlost 11Mb/s.
Ak myslis objem dat (teda napr 2000 MB cistych dat napr. hudba, film, atd.) co si asi skor mal na mysli kedze si to tam napisal, tak to ti neviem povedat. Ale pri LINKSYSe si jeden nemoze byt nicim isty (takze moznoze je to mozne).
-
holenda
Expert
- Kontaktovať používateľa:
potreboval by som poradit. mam domacu siet. net ide do Wifi routra AirLive WMM300R. sietovym kablom mam k nemu pripojeny svoj komp s Win XP a bezdrotovo notebook s Win Vista. Internet takto funguje a zvladol som este aj nejake zdielane zlozky. Ale co neviem to je ci je mozne takto hrat po sieti na tychto 2 pocitacoch hry, napr. CS... vie niekto poradit? ked vytvorim server na jednom pocitaci, tak druhy ho nenajde... co je vo veci? dakujem za odpoved