Instalacia systemu na M50-Sa

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Gangy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Instalacia systemu na M50-Sa

Príspevok od používateľa Gangy »

Hola, kupil som si tento notebook od asusu a kedze je tam Vista HP 32bit (debilita) tak som si stiahol Ultimate x64.

Ale mam problem, po nainstalovani, ked sa system spusti s nim vsak mozem pracovat asi len pol minuty po ktorej sa notebook samovolne restartne. Po restarte mi nabehne len logon visty ciernobielo cez ktoru sa zobrazi bud velke okno (jeho header je "Can not open file C:\RECOVERY.DAT.") alebo ponuka pre obnovenie systemu zo skrytej particie.

Ako tu kravinu vypnem? Nepotrebujem system ktory tam bol, chcem pouzivat iny ale notebook mi stale nuti obnovenie povodneho.

Ako tento problem vyriesim?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tu instalaciu si robil do uz nainstalovej Visty alebo si to formatol a spravil nanovo???
Gangy
Darca
Darca

Skusal som oboje a stale ten isty vysledok :/

Najpvr som isiel instalovat na particiu kde uz bol win (na C:), ked tomu je*alo tak som C: najprv sformatoval a ked to bolo rovnake tak som skusal priamo v obnovenej viste spustit setup ale tak to ani instalovat neslo.

//autoeditácia príspevku ( 17 Aug 2008, 23:52 )
Nikdo nic? :cry:
XtremeQTXX
Expert
Expert

Príspevok od používateľa XtremeQTXX »

skus skontrolovat ci neni zavirena instalacka tej visty

a skus pozret v StartUp ci sa ti nespusta daka sprosta sluzba co to sposobuje

skus po starte visty ist do run a tam dat : shutdown -a (niektore virusi ti automaticki resetnu PC na XP to fungovalo newiem ci to je aj na viste)
Gangy
Darca
Darca

:roll: Ani jedno.
XtremeQTXX
Expert
Expert

tak skus formatovat uplne cely HDD aj zo vsetkimi particiami (aj tu skrytu s ktorej sa ti to obnovuje)

alebo tam skus hodit XP ci to bude robit to iste
Gangy
Darca
Darca

Lol kamo cenim si tvoju pomoc ale evidentne o tom nic nevies.

Take "rady" su mi uplne na nic.
XtremeQTXX
Expert
Expert

okey mas prawdu :) si omnoho mudrejsi uznawam :) do notebookou sa vobec neviznam :) este jedna sprosta rada vimen HDD :) mozno to pomoze :D:D

//vies co mozno s tim XP by to nebol dobri napad .......... mozno ti ostane cast systemu zo starej visty a to sa ti potom drbe .............a ked tam hodis XP tak tam uz nebudu ziadne z visty ............ newem ze ci NB funguje inac ako normalne PC ale za pokus to stoji nemyslis ???

sorry za gramaticke chyby :)

//a co keby si to vyskusal ??? ja som mal podobny porblem s XP vkuse tam ostavala cast stareho systemu tak som tam dal linux a az potom win a pomohlo to

// a ta ochrana s visty sa urcite da nejak prelomit elbo ja mam aj vistu aj XP :)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

XtremeQTXX napísal:...
myslis,ze vista nema rovnake zabezpecenie proti nahodeniu stareho systemu ako malo XP? vies aka bola babracka nahodit 98 ked som mal na PC XP?

kazdopadne gangy, skus sa pripadne obratit na technicku podporu asusu, ja som mal problem pri instalovani systemu na moj notas a mne poradili... aj ked to bolo VBI a nie asus
Gangy
Darca
Darca

XtremeQTXX napísal:vies co mozno s tim XP by to nebol dobri napad .......... mozno ti ostane cast registrou zo starej visty a to sa ti potom drbe .............a ked tam hodis XP tak tam uz nebudu ziadne z visty ............ newem ze ci NB funguje inac ako normalne PC ale za pokus to stoji nemyslis ??
Trepes absolutne nezmysly.
Maki napísal:kazdopadne gangy, skus sa pripadne obratit na technicku podporu asusu, ja som mal problem pri instalovani systemu na moj notas a mne poradili... aj ked to bolo VBI a nie asus
Neboj uz som pisal, zatial ziadna odpoved.
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Daedalus »

odstran vsetky particie, vytvor nove (podla potreby), format, installni ultimate ... nieje mozne aby neslo
Gangy
Darca
Darca

To je sice pekne ale co ak si tam chcem tu skrytu particiu so zaloznym systemom nechat? Niekedy sa mi to moze zist a okrem systemu na hdd nemam ziadne dvd alebo co, takze ak to vymazem tak zbohom. Alebo nemam pravdu?
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Daedalus »

No ak tu skrytu das prec, tak je nadobro prec to ano. Fakt netusim, kedy by sa ti ta particia zisla (jediny dovod ma napadol, ze ak by si ten book chcel niekedy predat komplet s orig. zakupenym systemom...ale to zrejme nie). No je to na tebe
Gangy
Darca
Darca

No ale keby som si stiahol nejaky system z netu tak nan nemozem pouzit ten serial co mam zospodku notebooku na tej nalepke? To by neficalo?
XtremeQTXX
Expert
Expert

hej mozes, ak to bude rovnaky typ visty tak to bude fungovat
Gangy
Darca
Darca

No ok tak teda z toho HDD spravim pannu a uvidime.

//Ja len ze to fungovalo.
osiris666
Novice
Novice

ako to opravit

Príspevok od používateľa osiris666 »

caute, dnes som sa s presne tymto problemom popasoval a podaril sa mi vyriesit bez formatovania a reinstalacie, napisal som aj postup, ale v anglictine, mne to fungovalo perfektne, takze snad pomoze :)

Kód: Vybrať všetko

You will need: 
-Vista Recovery CD from http://neosmart.net/blog/2008/windows-vista-recovery-disc-download/ after download burn iso image on cd
-file bootsect.exe from http://rapidshare.com/files/207876039/bootsect.exe

1. Boot Vista Recovery CD
2. Select Repair Your Computer
3. Go in Command Prompt
4. Go in directory where is file bootsect.exe stored.
5. Enter commands:

bootrec.exe /fixmbr
x:\boot\bootsect.exe /nt60 all /force		///use destination, where you have bootsect.exe stored
del C:\boot\bcd
bootrec.exe /rebuildbcd				///option "A" is right ;)

6. Close command prompt and restart pc. Dont forget to take Vista Recovery CD out of drive.
Napísať odpoveď