Repro z auta

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
David125
Amateur
Amateur

Repro z auta

Príspevok od používateľa David125 »

Slo by pripojit na pc subwoofer z auta??? Nevim proc me to napadlo ale zajimalo by me to jestli by to slo a jak a jestli jo tak jestli by to muselo jit pres nejaky zesilovac?
XtremeQTXX
Expert
Expert

Re: Repro z auta

Príspevok od používateľa XtremeQTXX »

David125 napísal:Slo by pripojit na pc subwoofer z auta??? Nevim proc me to napadlo ale zajimalo by me to jestli by to slo a jak a jestli jo tak jestli by to muselo jit pres nejaky zesilovac?
ja si myslim ze islo ale len s pouzitim zosilovacu lebo v PC neni take napatie aby ti tie repra hrali naplno

ja mam na PC pripojene cez zosilovac 30 rocne repra z gramofonu stareho :D:D ale hraju super
David125
Amateur
Amateur

Jn tak to by chtelo poradnej zesilovac co na takovejhle reprak aby hral jak ma :D a nemohl by mi nekdo nakreslit schema jak by to melo vypadat zapojeni???
XtremeQTXX
Expert
Expert

Príspevok od používateľa XtremeQTXX »

tak to fakt newiem :) ja som to robil pomocou nozniciek :) rozstrohal som sluchatka stare a spojil som kable s timi od reprakou s gramofonu :D a to som zapojil do zosilovaca ............... mozno ti poradi dakto co sa vizna v elektronike trochu viac :D ...... ale mozes to skusit na reprak daj kable a tie daj na minijack koncovku a to daj do dakeho zosilovaca ale nemam sajn ci to bude fungovat :D:D

//inac dobra pecka 1300 wattov :D na to ti treba poriadni zosilovac :D
tie moju maju 25 W :D:D
jasan21
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jasan21 »

tie 1300 su hudobny vykon a to je cisto subwoofer ....na izbu ti staci uplne nejaky 50watt...ver mi ja mam 600 wattovy subik v izbe napojeny z auta a nevyuzivam ho naplno lebo sa to ani neda zbytocne mi len duni...nieje to ono ked som predal svoje stare auto a na nove som cakal tak som si dal do izby celu aparaturu nevyzeralo to bohvieako ale ked som pustil muziku tak to stalo zato...dalej ten subik potrebujes dat do krabice...pocitaj s cenou od 800 vyssie tu najnizsiu 800,-sk som nasiel u radioamatera v KE jumbo centrum....potom druha najnizsia bola 1350,- ale to uz je dost...a pritom rovnako...ked nedas do bedne tak ti to nebude poriadne basovat....
a basak bez sredov a vysok je fakt na 2 veci...kto pocul uzna ze mam pravdu :?
David125
Amateur
Amateur

Tak vyskace mam ale chce to poradny basy tak se jen tak ptam jetli by to slo :D
jasan21
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

jj da sa...mas k tomu aj autoradio?...ja som to vyriesil tak:
autoradio som napojil na 12volt adapter..teda v nom uz bol aj slaby zosik ako u kazdeho radia...radio som mal normalne napojene cez iso konektor na normalne repro ktore som mal napojene na chinchoch koly praktickosti vyberania z auta a pod :)
autoradio bolo kazetove stale je :) a mam k tomu kazetovy adapter ktory som napojil do PC....
tak som fungoval cca mesiac :) mozno sa smejes ale ked niekto kumne prisiel tak pocitil kvalitku :)
David125
Amateur
Amateur

Tak jeslti to dobre chapu kdyz si sezenu radio do auta na kazety a pripojim ho ted k reprakum co mam a na to radio ten basak tak to pujde??? Jinak chtel bych tam napojit basak o vykonu 1000W
jasan21
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

1000 wat...pmpo :D asi tak...kamos robi diskoteky a jeho aparatura ma 3 kW.....to ma niekolko reprakov sustreduje sa na kvalitu...a zas 1 reprak o vykone 1000watt....este keby si mi povedal ze sinus tak to chcem vidiet....
ale aj napriek pmpo potrebujes aspon malicky zosik..ja som mal postaveny z radioamatera a elektronicku vyhybku postavil mi ju ten dotycny DJ.....fungovalo to ale zas nebola tam taka kvalita aku som pocul od kvalitneho zosilovaca....no funkconst ako som ti ju popisal je zarucena mne to slo...
v dnesnej dobe zohnat autoradio na kazety je najmenej sam mam doma 3...mimochodom nechce niekto?:D
David125
Amateur
Amateur

No jestli se budeme bavit o RMS tak to ma cca 300W aby jsme si rozumeli
jasan21
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ved presne a 300 by relaticne potiahlo kvalitnejsie autoradio aj bez zosilovaca sice na minimalnom vykone
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

vobec.. musi byt zosik pretoze on na low-pass filtre aby subik nehral vsetky frekvencie... a ten vykon 300w rms je taky relativny pretoze 300w rms v repraku s citlivostou 107 db vam, potrha bubienky ale 300w rms s citlivostou 89 dB je malo cim vacsia citlivost tak tym menej vykonu treba na rovnyku hlasitost.. 107 dB a 300w mozete ozvucovat stadion.. ( obrazne)
a 300 w 89dB bude taky strohy subik do auta.. osobne by som sojny nebral..
nie velmi dobre skusenosti a nekvalitna reprodukcia zvuku... take zasrane imodzofky ale nehra to nic...
jasan21
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

rms je hudobny vykon....sinus by to malo mozno niekde pri 10watt....
tie oznacenia ktore davaju na repraky su blbost.co ja sa pamatam jedine tesla robila repro ktore stalo zato mam doma 5watovy reprak sice je papoerovy ale hra kvalitne.
s tymi frekvenciami mas pravdu....ked to napoji len na kanal tak to bude hrat ako kazdy repraky naco sub nieje stavany...
nato musi mat vystup z radia alebo si spravit vyhybku
Napísať odpoveď