Sebaobrana - spreje, paralyzery...

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
->slavo<-
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

:D
E-ness
Novice
Novice

Re: naffin

Príspevok od používateľa E-ness »

Stoporko napísal::D na to že je toto tvoj prvý príspevok (aspoň myslím) tak ťa tu na fóre vítam... a hneď ti dám malú radu: keď v nejakej téme prispievaš, skús si ju aspoň prečítať a uvidíš, že sa tu už tento problém riešil :) A to že niekto bude nosť po vonku glock alebo desert... :P jednak su to zbrane velmo drahe, desert je VEEEEELMI velky a ťažký, takže najskor by to mohla byť tak CZ75 alebo čosik podobné. A ako už niekto písal, čím do veľkej miery zmenil môj názor: keď ťa niekto prepadne, tak už na teba svojim real gunom mieriť bude, nemyslíš?
vďaka za uvítanie :veget: písal som o tom, že som si prečítal cca len prvú polku fóra, keď budem mať čas, tak si prečítam aj zvyšok :) a reakcia na ten záver: nemal som na mysli teepkov, ktorí ťa chcú spraviť ozbrojené LP, ale spité jbliny, ktoré si chcú proste udrieť ...
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

->slavo<- napísal:lenze toto je zbabele :roll:
ked budes pred vsetkym utekat vzivote to nikam nedotiahnes .
musis sa tomu postavit. Zbabelec :lol:
hh ja vela krat kricim s kamaratmi na metlakov co nosia skoro az kanady dlhe vlasy po kolena cely dotrhany
Je to len hanba ulice ci mesta . nejsom rasista, ani nejaky skin, ale proste nemam takych ludi rad a ked mozem zakricim si . vsak co sranda bude ne . a ked to tu tak citam niektory sa stoho idu posrat :lol:
a namyslaju si ze ponich kricia skinovia ci psychopati. :lol: :wink:
No pozeram ze ty budes tiez z tych dedinskych inteligentov. neviem co mas proti kanadam, a metlaci otrhani nechodia.. skor punkaci.. dufam ze raz natrafis na nejakeho podgurazeneho 130kiloveho...
//s tym normalnym si ma dostal normalne :D:D ale dobre ket si myslis ze si normalny OK ja som hrdy na to ze nesom normalny.
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

:D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: naffin

Príspevok od používateľa Stoporko »

E-ness napísal:vďaka za uvítanie :veget: písal som o tom, že som si prečítal cca len prvú polku fóra, keď budem mať čas, tak si prečítam aj zvyšok :) a reakcia na ten záver: nemal som na mysli teepkov, ktorí ťa chcú spraviť ozbrojené LP, ale spité jbliny, ktoré si chcú proste udrieť ...
jasne, však chápem :) kto sa chce biť, zámienku si nájde a ako sa brániť... ja by som ti skôr na človeka o ktorom nevieš čo má za opaskom odporúčal použiť kaser - je menší, môeš ho nosiť v rukáve... alebo sa naučiť rýchlo tasiť plynovku a strieľať bez varovania... ale to len tam, kd enie sú žiadni svedkovia, vtedy platí čo pred súdom povieš ty :D - treba brať s nadhľadom...

pre slava a brainwirma - prečo to tu musíte zasierať flamom? To že sa niekomu nepáčia metalisti a podáva to ofenzívne ešte nemusá viesť k flame na tri strany, nie? Chodťe radšej sadnúť, popiť a bude lepšie :smt039
Leo15951
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
slade.
Novice
Novice

paralizer

Príspevok od používateľa slade. »

nemate niekto napredaj slzak ,alebo paralizer ???
ked tak mi napiste na ICQ 474-120-953
MACHINE
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MACHINE »

skoro v kazdom meste je obchod s obrannymi prostriedkami a mas na vyber z vela druhov roznych paralyzerov.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

No........ nesmrtiace obranné prostriedky........
V prvom rade, najlepšou zbraňou je ľudský mozog, len ho treba vedeť používať. Najlepší je taký konflikt, ku ktorému vôbec nepríde...... A na to je ten mozog, aby tomu vedel predísť........
Treba si uvedomiť, fyzické násilie je úplne posledným prostriedkom, ktoré nastupuje v prípade, že všetko ostatné už zlyhalo.
Je dobré chodiť na nejaké bojové umenie, nie na šport, ale na niečo, čo má použitie na ulici, lebo tam na rozdiel od ringu žiadne pravidlá neplatia. Užitočné bojové umenia sú napr. streetfight, sambo, popr. krav maga.... Tieto umenia sú prispôsobené na reálny boj a rovnako naučia človeka takticky myslieť (to je ich najväčší prínos)........
K použitiu zbraní....... Poznáme veľa druhov obranných prostriedkov. Sú to napr. paralyzéry, kasery, boxery, obušky.......

Paralyzéry pôsobia na ľudské telo elektrickým výbojom o vysokom napätí.... Majú vysokú účinnosť, následkom ich použitia človek prestáva ovládať svoje svaly a padá na zem v bolesti, pri dlhšom pôsobení v bezvedomí...... Nie raz sa stalo, že zasiahnutý sa posral a pošťal.......
Možné nevýhody....... nutnosť priblížiť sa k útočníkovi na tesnú blízkosť, možnosť spôsobiť útočníkovi smrť (môže mať citlivé srdce a dostane infarkt).......
Záver...... ako hlavný a jediný spôsob obrany nedoporučujem, ale ako doplnkový prostriedok na prípadnú pacifikáciu už zneškodneného útočníka budiž......

Kasery sú slzotvorné prostriedky spôsobujúce slzenie, dočasnú stratu zraku, pálenie dýchacích ciest, stratu orientácie a niekedy aj zvracanie...... Poznáme veľa druhov, CN, CS, OC..... ako relatívne najúčinnejšie sa ukazuje látka OC (kajenské korenie) pôsobiaca aj proti zvieratám či útočníkom pod drogami/alkoholom...... Tiež poznáme aj veľa spôsobov vymetenia účinnej látky, teda aerosol (sprej), tekutá strela (prúd účinnej tekutiny), pena (ktorá sa veľmi ťažko odstraňuje).......
Možné nevýhody....... v prípade použitia aerosolu proti vetru možnosť, že účinná látka zasiahne aj obrancu (tekutá strela a pena tento problém nemajú), použitie proti viac ako dvom útočníkom je pomerne problematické.......
Záver....... možno doporučiť ako základný obranný prostriedok...... zvlášť vhodné pre ženu, ale mužovi môže tiež veľmi pomôcť v prípade nutnosti..... keď už kaser, tak radšej zaplatiť viac a kúpiť poriadny s náplňou OC ktorý strieka tekutú strelu, nie aerosol......

Boxer je prostriedok majúci podobu spojených prsteňov, ktorý robí úder päsťou zhruba 6x silnejším........ Pri dobrom zásahu hlavy alebo srdečnej krajiny môže spôsobiť aj smrť........ Pri jeho používaní dosť nutné poznať aspoň základy nejakého bojového umenia a vedieť dobre rozdávať rany.... Nakoľko v podstate ide o klasický úder päsťou......
Možné nevýhody....... nemožnosť väčšieho odstupu, pokiaľ protivník pozná základné páky, tak sa môže stať, že veľmi rýchlo úder vyrazí a zlomí obrancovi ruku...... a so zlomenou rukou už sa toho moc nenabojuje....
Záver........ možné doporučiť človeku, ktorý aspoň v základe zvláda nejaké bojové umenie, nie úplnému začiatočníkovi...... lebo to môže spôsobiť pocit falošného sebavedomia a v konflikte veľmi nepríjemné prekvapenie......

Obušky mám na mysli iba teleskopické, nakoľko rôzne tonfy a obyčajné obušky sú dosť veľké na bežné nosenie..... Teleskopický obušok je v zloženom stave kompatkný a dá sa v pohode nosiť...... Rozloženie je okamžité a jeho veľkou výhodou je to, že od protivníka sa stále drží odstup na vzdialenosť 0,5 až 1 meter...... Pri dobrom zásahu teleskopický obušok ľahko zlomí protivníkovi kosti...... Dá sa použiť na útok aj obranu........ Mimo toho je to vynikajúca viacúčelová páka so širokým využitím...... Exitujú obušky kalené a nekalené...... Nekalené sú pomerne lacné, ale sú dobré tak na jedno použitie, lebo sa ľahko ohnú a poškodia.... Kalené sú drahšie, ale ponúkajú vysokú pevnosť a životnosť.....
Možné nevýhody....... je to zbraň ako každá iná, takže jej nosenie predpokladá základné znalosti obrany a taktického myslenia....... Môže spôsobiť pri zásahu lebky či väzov smrť.....
Záver....... možné doporučiť ako obranný prostriedok........ ale treba kúpiť poriadny kalený s dĺžkou aspoň 21 palcov....... Typické cvaknutie teleskopu pri roztiahnutí pozná kadekto a veľa ľudí si konflikt rýchlo rozmyslí...... Väčšina konfliktov končí po prvej rane teleskopom..... ale tiež ho treba vedieť používať........

Toľko k poznatkom o obrane s použitím nesmrtiacich prostriedkov.......
boborko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boborko »

ja mam zo sebou vkuse kaser a poviem vam ze sa citim trosku lepsie ked ho vecer stiskam v paprcke...ale cel by som vymenit za plynovky v blyzkej buducnosti...
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

No neviem ja som utlej vysokej postavy , povacsine sa dokazem velmi rychlo vykecat z akehokolvek problemu no minule sme mali s kamaratom na male , 100 kg 2 m dement si zmyslel , ze chce od nas 4 borovicky na co sme nemali peniaze , samozrejme pod hrozbou fyzickeho nasilia (mas tridsat sekund lebo ti tymto popolnikom sprerazam nos ) nejak ho jeho kamarat ukludnil. No rozmyslal som nad nejakym boxerom , alebo kaserom.
No boxer by som sa asi bal vytiahnut , aj s tymto mam nepriemnu skusenost .. vidim to v blizkej buducnosti na kaser ... I ked najlepsie je sa vyhybat podobnym podnikom co je v densnej dobe celkom tazke ...
Pinhead
King
King

S tým boxerom si to dobre rozmysli......... Poznáš aspoň základné techniky, ako dávať údery????? Chodil si niekedy na box, alebo na iný štýl boja zblízka????
To aby si vedel boxer dobre použiť, predpokladá aspoň jeden z vyššie spomenutých bodov.......
A navyše pokiaľ protivník pozná aspoň zopár základných techník, tak ti môže úder ľahko vyraziť a zlomiť ti ruku tak na dvakrát.......
Dôsledky sú myslím jasné......

Ako amatérovi (ospravedlňujem sa za výraz), ktorý neprichádza často do konfliktov by som Ti skôr odporučil kvalitný kaser.....
alebo keď si veľký pacifista, tak zmenu navštevovaných podnikov (aj keď večne ustupovať a utekať nepovažujem za riešenie)..........
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

a co takto taser? :P
Pinhead
King
King

Neviem presne ako je to s tasermi u nás...... Ale viem, že napríklad v ČR sú pre civilné použitie zakázané...... Je pravdepodobné , že podobne je to aj u nás......
On ten taser nie je zlá hračka, ale v zahraničí sa nie raz stalo, že jeho použitie spôsobilo smrť......
Smarton
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Smarton »

Objednavali ste uz niekto z www.afg.sk ? chcel by som si objednat nejake veci, ale zastavil som sa na tom, ze im musim poslat kopiu obcianskeho preukazu... viem ze potrebuju vediet ze som dosiahol 18 rokov a preto sa pytam, ci uz niekto nieco objednaval a posielal tu kopiu a ci nebol ziadny problem...
Benito277
Novice
Novice

LE PARKOUR

Príspevok od používateľa Benito277 »

Stačí trenovať Le Parkour a nemate s nikym problem....som niekedy az moc provokacny a zatial ma nikdy nikdo nechytil to je proste nemozne..hip hoperi s pudlom po kolena a s prefajčenymi plucami,prechlastanym mozgom nemaju sancu...fetaci tak isto atd. proste nikdy nepride k priamemu kontaktu...skuste to.Uz sa nebudete musiet báť ze vas niekdo rozkope :twisted:
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: LE PARKOUR

Príspevok od používateľa makaveli »

Benito277 napísal:som niekedy az moc provokacny a zatial ma nikdy nikdo nechytil to je proste nemozne..
a to je podla teba spravne provokovat a potom zdrhnut..?? nehovorim zdrhnut ked ta niekto napadne, ale toto mi pride dost ubohe..
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Pinhead napísal:Neviem presne ako je to s tasermi u nás...... Ale viem, že napríklad v ČR sú pre civilné použitie zakázané...... Je pravdepodobné , že podobne je to aj u nás......
On ten taser nie je zlá hračka, ale v zahraničí sa nie raz stalo, že jeho použitie spôsobilo smrť......
:wink: co takto teleskopicky obusok? alebo kombinacia realnej a plynovej pistole? Podla mne je lepsie nosit obidve pistole pri sebe a v pripade potreby ked vidis ze sa pan "podnikatel" (samozrejme slusny obcan s vyholenou hlavou a na 5 milionovom BMW) zlakne nebodaj ked vystrelis z plynovej a vytiahne samopal (vobec nie z ruska cez ukrajinu pasovany, alebo z dola z byvalej juhoslavie) tak aby sa to dalo este ako tak uhrat a nebol v podniku masaker zbytocny....a opatovat palbu. Okej to som uz prehnal ale chcel som povedat ze podla mna je naj teleskopick obusok,alebo sprej a take ze total naj su dve pistole pri sebe jedna real druha plyn :wink: a tomu debilkovi co skoce leparkour asi tolko, som zvedavy ked ho s kockou obklucia siesti ci tiez zdrhne a ju tam necha alebo ci aj ona vie tak rychlu utekat v lodickach a s kabelkou
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

no co ja viem teleskop sa v poslednej dob osvecil zopar ludom ktorych poznam. posledne na kamosa nacek vytiahol noz. ten nevahal vytasil teleskop, ako sa typek ohnal nozom tak mu noz chytil, sice za cepel, cim si sposobil reznu ranu na dlani, ale nasledne mu zarazil teleskop plece/krk -> zlomena klucna kost + nieco so stavcami tusim.. chlapik tak skoro tasit nozik nebude.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

nečital som všetko 30 stran je 30 stran ..............ale moj nazor........

paralyzér je skorej ženskej do kabelky
kaser........aj pre ženu aj pre 16 ročneho chalana
teleskopicka tyč ......dobra ako aj boxer no ked nevieš ani jedno obsluhovať protivnik ti to zobere a doje*** ta stým .......a najhoršie je že ked sa ho spita policia odkial to mal tak povei že od teba ........ciže neni očom a ešte zdrbu teba
.........myslim že naučinejšia je ta plynová zbran aj 10 ožratych nackov vytriezve ked ju vytiahneš

to je moj nazor ................
Napísať odpoveď