Chello - router

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
skener
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Chello - router

Príspevok od používateľa skener »

Sory ja som sice trochu na pocitacoch zavisli ovela viac ako na gramatike :( :) . Ale toto fakt neviem.

Dal som si zapojit ten net od UPC to chelo easy a kupil som si rooter konkretne WELL WRC3500.

A problem je v tom ze ked som tam volal prvi raz tak mi chceli poradit a zistilo sa ze mam adsl rooter a mam mat ethernetovy tak som kupil tento volam tam a ze seru na mna ze taku podporu neposkytuju ze akurat mi moze povedta ze musim ten rooter zaregistrovat na ich stranke.

Mam doma dva pocitace a potrebujem na ne rozbocit ten net. A netusim ako to mam nastavit a ako to tam zaregistrovat aby mi to islo. Viete o tom neikto nieco. Ak mate ktosi chelo a rooter pripadne dokonca tento rooter tak prosim poradte cosi ak sa do toho vyznate.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

- na interface pocitaca(ov), ktore pripajas k routru nastavis aby IP adresu ziskavali dynamicky (z DHCP)
- cez webove/ine rozhranie sa nalogujes do routru
- na WAN interface nastavis rovnake parametre ako si mal na sietovej karte pocitaca, ktory mas pripojeny k internetu
- v pripade potreby preregistruj MAC adresu na strankach chella (tusim ale, ze uz to nie je potreba), alebo MAC adresu naklonuj z pocitaca, ktory bol predtym pripojeny k internetu
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ano... UPC neposkytuje v tejto oblasti info...
na chello net potrebujes router s DHCP a NAT podporou..
nastav si pridelovanie automaticky...
poi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa poi »

t0m4s3 napísal:- na interface pocitaca(ov), ktore pripajas k routru nastavis aby IP adresu ziskavali dynamicky (z DHCP)
- cez webove/ine rozhranie sa nalogujes do routru
- na WAN interface nastavis rovnake parametre ako si mal na sietovej karte pocitaca, ktory mas pripojeny k internetu
- v pripade potreby preregistruj MAC adresu na strankach chella (tusim ale, ze uz to nie je potreba), alebo MAC adresu naklonuj z pocitaca, ktory bol predtym pripojeny k internetu
ako preregistrovat MAC adresu na strankach chella? aka je ta adresa?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

poi napísal:ako preregistrovat MAC adresu na strankach chella? aka je ta adresa?
chello.upc.sk
bez www a http://
tak ako som to napisal
poi
Medium Star
Medium Star

Šu-Do napísal:chello.upc.sk
bez www a http://
tak ako som to napisal
DAKUJEM ti velmi pekne :)
Len taky problem - neda sa tam zmenit adresa iba potvrdit ta co tam je :(
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Ten router tam uz musis mat zapnuty, aby ti to dovolilo preregistrovat MAC.
poi
Medium Star
Medium Star

no ved mam :/
skener
Medium Star
Medium Star

ROZHRESENIE

Príspevok od používateľa skener »

Tak uz mi to pracuje poviem ku tomu akurat toto:

Ta prva reakcia je takmer uplne presna.

1. Presne tak nahodis to a zapojis ten rooter
2. V kompe nastavis automaticky vacsinou to uz aj je.

A ak je to nastavene spravne tak ako pisal vacsinou je to uz defoult nastavenie ok.

Problem ktorý je s UPC a diva msa ze ho ma aj dalsi clovek je ten ze.
Tam ked sa prihlasi ina adresa tak tam treba potvrdit tu novu adresu ono na to automaticky vyzve.
Ona sa tam da automaticky uz ta adresa toh oco je tam napojene teda rooter a vy date potvrdit a restratuje te pripadne komp ako tam pisu.

PROBLEM

je v tom ze ked sa to restratuje stale to nejde a znovu pri vstupe na net znovu ziada potvrdenie zemyn adres y ono sa to tam proste ako keby neulozi to potvrdenie.

Vsetko mate ak oaj ja dorbe nastavene ale prsote to nejde to potvrdenie neche ani za nič si zapamatat moze sa to restratnut aj 10 krat.

Už som mal nerv tak so mtam zavolal na HELPDESK a natarafil som na ok operotora povedal som mu ze mi to neche ulozit a on sa na to pozrel videl to tam nejako a povedal ze on m it ozmeni a hned mi to aj ulozil tam tu zmenu a odvtedy to bezi ako svajciarske hodinky.
Napísať odpoveď