Pinnacle Studio 12 - ako video do HD

Informácie o software, ankety...
Luxo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Pinnacle Studio 12 - ako video do HD

Príspevok od používateľa Luxo »

Zdravím, mám problém s Pinnacle Studio 12 Ultimate. Potrebujem poradiť. Naimportoval som si do studia video ( 1280x1024 ), upravím ho a keď idem exportovať, chýba mi v kodekoch ( aj po zaškrknutí "všetky kodeky" ) súbor na kompresiu do H264 alebo podobne, ( pritom som vkladal serial na odomknutie H264 kodeku ) tak som to dal do Uncompreset Frames aby som si to konvertol v samostatnom programe, nastavil som teda uncompreset, najvyššiu kvalitu a rozlíšenie 1280x1024. Keď mi vyšiel výsledný súbor tak to vôbec nebolo rozlíšenie 1280x1024 ale nejaké ovela menšie ( napr. 760x552 ). Už keď som išiel ukladať súbor mi Studio nahlásilo že chcem exportovať súbor s iným pomerom strán alebo čo. Pritom to video je importnute ako 1280x1024 a presne do tohoto som ho exportol. Ale výsledok bol, neviem prečo , iný ako som čakal. Žeby to také velké video importovalo ako nejaké 760x552 (priklad) ?

Má niekto dajaký tip aspoň ?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

No Pinnacle ti začne podporovať HD až keď tam vložíš to rozšírenie. V prvom rade sa uisti, či to zafungovalo, a HD podpora sa ti skutočne odomkla.
Potom je tu možnosť, že sa ti odomkla, ale naimportovala sa do programu orezaná verzia ako vravíš (to si nahrával z kamery, alebo otváral súbor z disku)? Ak je to z kamery, tak možno nebol zapnutý import v HD ale v štandartnom rozlíšení. Skontroluj to, či pracuješ z HD videom keď to striháš (je tam fullscreen náhľad tak podľa toho, alebo voláke vlastnosti, poprípade na disku v auxiliary files Pinnacle).
Inak ked nemáš v možnostiach výroby to H264, tak možno nemáš encoder (nainštaloval si možno iba kodek na prehrávanie). Skús ho tam nejako dostať, a dať ho v tom vyrábať, pretože pochybujem že ti to cez možnosť uncompresed video a neskôr zakódovať v externom programe pôjde.
Luxo
Medium Star
Medium Star

No neviem ako sa uistiť či to zafungovalo, ale vkladal som to tma niekolkokrát.Vždy som program reštartol ( teraz už aj PC ) tak snáď tam chyba nebude. Chyba môže byť v tom, že sa mi do programu importla menšia ( neviem ako tomu zabrániť a ako zmeniť aby importoval video v plnej velkosti ). Uistil som sa, a keď som strihal, dal som fullscreen náhľad ( 2x som poklepal na tú ukážku s videom hore ) a určite to nebolo 1280x1024, bolo to ovela menšie rozlíšenie, rozhodne. To video z kamery nie je. Je to súbor ( video nahrávané FRAPsom ) vo formáte avi. A čo sa týka kodekov, mám K-lite mega codeck pack. Možno aj to nieje nastavené správne, lebo v žiadnom programe nemám voľbu konvertovať do H264 ( Až na Total video converter - lebo ten má svoje kodeky ).

Za ďalšiu radu ako a čo nastaviť, pekne ďakujem
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Video z Frapsu v HD? Mohol by sa niekto vyjadriť, či je to možné? Mne to vždy robilo len menšie, tuším... Nie som na svojom PC tak sa na to pozriem zajtra. Ale predpokladám že to HD bude, teda asi si ho skúšal manuálne otvoriť a skontrolovať rozlíšenie napr. cez Gspot, no. (Aspoň niečo aj ja vyskúšam z frapsom)

Ak máš HD video, a v pinnacle dáš v záložke edit to video vybrať, tak by sa ti malo do časovej lišty načítať v plnom rozlíšení - alebo sa ti neotvorí vôbec, nejaký orez tam URČITE nepripadá do úvahy. Čiže skús nainštalovať ten H264 koder. V "mega codeck pack" budu na 90% iba kodeky na prehrávanie.

Prípadne skús tento link http://www.racing-underground.com/Encod ... enscap.pdf Mal by ist, aj ked je z fora kde nemas login. To sa venuje uploadu HD torrentov, zbežne som tam videl nejake linky na programy pre pracu z H264, možno tam najdeš aj koder. Nie som na svojom PC, tak možno zajtra skúsim viac pozrieť.

edit skús aj sem pozrieť http://www.zive.cz/Poradna/sc-20/defaul ... ion=364720 radí tam ako na coder.
Luxo
Medium Star
Medium Star

no vo Frapse určite nieje HD video, tam sa ti nahráva nekomprimovný avi súbor ( keď si dáš vo Frapse Full Size, máš slušné rozlíšenie ktoré závisí od rozlíšenia monitoru - v mojom pripade 1280x1024 ) a práve takéto video sa ja budem snažiť následne upraviť v studiu a až potom ho vyexportovať s kodekom H264 ( alebo bez neho,dal by som to ako uncompresed a potom by som convertol v Total video converter na H264). Podstatné len je, aby sa zachovala velkosť toho videa. Sony Vegas bez problémov a odvrávaní zvládal upraviť toto "avi" a následne ho exportnúť ako HD video, problém je, že vo vegase neviem robiť. Preto som siahol po niečom inom, s pinnacle už som mal tú česť ( s produktom VideoSpin ).

No, ale ako Studio 12 prinúťiť, aby mi to video ponechalo v rovnakom rozlíšení ? :) To bohato stačí
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Skús postnúť takýto screen, kde máš náhľad na to video ktoré vkladáš, a potom to druhé v nastaveniach ktorú voľbu máš vybratú.
Prílohy
Pinnacle.JPG
Toto ide?
Toto ide?
Luxo
Medium Star
Medium Star

no to bude asi trvať, len tak som program skúsil preinštalovať, a po opätovnom nainštalovaní mi nejde vôbec spustiť, skúšal som to 2x. Ja už som z tohoto trochu zúfalý. Vždy keď ho odinštalujem, si tam nechá zbytky aj zápisy v regoch ( pravdepodobne ) a stále nejde a nejde. Musím skusiť stiahnuť nejaký unninstaler ktorý zmaže všetko :( :( :(
Napísať odpoveď