Nefunguje mi takmer ziadne FTP v Antiku. Preco?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Squirrel_sK
Novice
Novice

Nefunguje mi takmer ziadne FTP v Antiku. Preco?

Príspevok od používateľa Squirrel_sK »

Byvam ako student na SEVERE v Kosiciach a moj provider je Antik. Ked sa pripajam na FTP-cka v sieti Antiku tak ma nepripoji na takmer ziadny... (skor ziadny ako takmer ziadny) zatialco doma v Trebisove sa pripojim na vsetky FTP. Kabel ide do routra MSI RG60SE. Viete mi niekto poradit v com by mohla byt chyba? ci je na to nejaka finta? pocul som nejaku zvest ze sa treba pripajat s tym ze v TC zaskrtnete ANONYMNE PRIHLASENIE a ako heslo date e-mailovu adresu od antiku... No ale my nic take nemame, pri instalacii som to povazoval za nepotrebne ked tu mame kadejaky Gmail atd... pls ak niekto viete pomoct sem s tym.. DAKUJEM
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Skus pouzit pasivny mod ked sa pripajas na ftpcko.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

A preco nevyuzivas Hube? Vyhnes sa nastavovaniu a mas ftpcka, vkuse pristupne. No a s tou metodou co si spominal, myslim ze aj ja som to tak robil...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

A si si istý, že na severe si už v tej novej sieti, ktorá má prístup na všetky FTP? Viem, že Trebišov bol do tejto siete pripojený ako prvý už myslím minulý rok, pričom košické časti sa pripájajú len postupne (napr. ja som sa tam dostal asi pred 2 mesiacmi). Poznávacie znamenie je, že máš IP adresu v tvare 10.x.x.x

Skús použiť foogle.sk a tam si daj vyhľadať nejakú vec s voľbou "Môj prístup".. malo by Ti vyhodiť názvy všetkých FTP, na ktoré máš voľný prístup 24hod. Samozrejme červené guľôčky znamenajú, že server je offline, takže môžeš skúšať len tie so zelenými guličkami. Tiež ešte sleduj, aká chyba sa ukazuje.. či ping timeout alebo či je server plný.

A inak áno, na tieto ftp sa treba pripájať ako anonymný užívateľ, pokiaľ bude vyžadovať zadať Tvoj email, tak ho zadaj.. vôbec nemusí byť ten od antiku.. môžeš si hocičo vymyslieť, nikto nebude overovať, či email je Tvoj.. a či vôbec existuje..
Squirrel_sK
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Squirrel_sK »

no som na hroncovej ulici a do siete nas pripojili niekedy po novom roku a IP mame este 172.16..... vacsinou je odozva ze connection timeout... takze ak som spravne pochopil musim si pockat na 10-kove ip-cky alebo sa to da nejak oje-kabatit? ako dlho by som asi musel na tie nove IP cakat? thx
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ešte sa pozri na nastavenie siete, či máš IP adresu nastavenú napevno alebo ju prideľuje Antik (DHCP). Radšej daj automatické prideľovanie IP adresy (DHCP), možno si už na novej sieti, ale kvôli manuálnemu nastaveniu IP si na starej. (možno.. treba vyskúšať, ale marí sa mi, že už aj Hroncova by mala byť na tzv. NWO optike)

Okabátiť to vieš akurát v čase od 0:00 do 6:00 (alebo 7:00).. vtedy by mali fungovať všetky FTP..

Ale skús cez foogle.sk si niečo nájsť cez "Môj prístup" ako som opisoval vyššie..
Napísať odpoveď