potrebujem nabootovat CD,pls help

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Dzibo
Amateur
Amateur

potrebujem nabootovat CD,pls help

Príspevok od používateľa Dzibo »

potrebujem nabootovat cd lenze kamarat hovoril ze mam asi disk SATA abo neco take, a ked si v biose cem nabootovat CD tak to tam nikde neni jak to byva natych starsich pocitacoch, pls poradte mi niekto ako to spravit, pls, potrebujem to surne
_www_
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa _www_ »

co by sa nedalo da sa vsetko vsak pozri niekde v biose BOOT nastavenia a daj CDromku na prve miesto bootovania tot vse
j@ro
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa j@ro »

- nechapem presne tvojej otazke ale -
1. treba pohladat v biose volbu boot device a nastaviť na CD-ROM (urcite tam je)

2. ak to je sata disk a inštaluješ XP SP2 tak potrebuješ SATA radič prepnuť do emulovaneho IDE modu a inštalovať priamo

- alebo nechať SATA a zaviesť ovladač z diskety stlačenim F6 alebo ho rovno integrovať do WINU cez program vlite
Reli.C
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Reli.C »

zdravim. Mam podobny problem ako zakladatel temy. Vcera sa mi pri beznej praci s PC z nicoho nic restartoval a odvtedy sa nie a nie dostat do windowsu. V jednom kuse sa resetuje a to nenabehne ani po nacitavacie logo winu. Predtym sa ma vzdy spyta ako ho chcem spustit (nudzovy rezim, ms-dos, bezne) a je jedno na co kliknem, stale sa restartuje. No a teraz este dalsi problem. Ked som skusal preinstal win tak nie a nie nabootovat instal CD. Stale sa ma spyta akym rezimom chcem spustit PC. V biose som skusal uz snad vsetky moznosti, no vysledok ziaden. Skusal som tiez aj vybrat baterku z PC, no problem ostava :?. Za kazdy napad vopred dakujem.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Reli.C.. a čo konkrétne "všetko" si v biose menil? Akú máš základnú dosku? Na niektorých novších doskách stačí počas postu stlačiť F8 a následne dá na výber, z ktorého zariadenia sa má bootovať..
Reli.C
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

brm: no napr. first boot som nastavil na cd-rom ostatne ma disable a stale to iste, potom vsetko (first, second a third) na cd-rom a stale to iste, proste vsetky mozne kombinacie a vzdy to iste. Doska nie je novsia. Ma nieco okolo 7 rokov (typ nepoznam sry) a cez F8 som skusal takisto. Vysledok: reset :?.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

A pri first boote si vybral správnu optickú mechaniku? Nemáš ich dnu viac? Médium je isto bootovateľné?
Reli.C
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

brm: no v PC mam 2 mechaniky, ale jednu mam vypojenu, takze s tym by problem nemal byt. cca pred mesiacom som instaloval win (+formatoval hdd) a vsetko islo ako po masle. No a co sa tyka CD, tak som vyskusal uz 3. CD a pri vsetkych ten isty problem :?.

//autoeditácia príspevku ( 04 Apr 2009, 16:11 )
inac neviem ci to nejak pomoze (asi skor nie), ale tesne predtym ako sa mi resetuje PC, tak na par stotin sa objavi modra obrazovka s bielym pismom cca na pol strany. Ale co na nej pise tak to by nestihol precitat ani terminator :?

//autoeditácia príspevku ( 17 Apr 2009, 14:12 )
problém vyriešený: odpálená matičná doska + HDD (80 Gb, all v pi**)
E_mental
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

restart pc

Príspevok od používateľa E_mental »

mam taky isty problem ako Reli.C... Skusal som sj memtest ale zakazdym sa znova spusta windows a ptm sa restartuje pc.... mechaniku som nabootoval na 100% dobre.. to iste mi robi aj ked chcem preinstalovat xp....

vzdy sa mi zobrazi modra obrazovka asi na 1 sekundu takze sa neda precitat co je tam napisane...
Napísať odpoveď