AMD + ATI

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Arachno
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

AMD + ATI

Príspevok od používateľa Arachno »

Chcem si kupit novu graficku kartu a aj procesor a na internete som natrafil na jeden starsi clanok o tom ze AMD kupilo ATI. Teda chcel by som vediet ci je v dnesnej dobe lepsie skombinovat AMD + ATI a Intel + nVidia alebo sa to moze kombinovat aj ako AMD + nVidia a Intel + ATI. Ja len ci medzi nimi neni nejaka nekompatibilita.

Clanok:
http://www.svethardware.cz/art_doc-029C ... 1C3D7.html
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

nekompatibilita nehrozi takze mozes viac menej kombinovat ako chces...napis blizsie co by si potreboval mozno pomozeme ;)
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

jednoznačne je AMD + ATi a Intel + Nvidia :wink:
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

Flinstone napísal:jednoznačne je AMD + ATi a Intel + Nvidia :wink:
troska musim oponovat...je to uplne jedno is myslim dalsia vec teraz sa viacej oplati si kupit od intelu procak a od ati GK...naj kombinacia...+ ked vysli nove chipsety a nove zakladne dosky za super ceny a s vela vylepseniami...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Flinstone.. ako si na to prišiel? :)

Ak by som bral podľa toho, kto sa s kým má ako rád, tak mne to vychádza AMD+ATI a Intel+ATI.. ;) (napr. SLI ešte stále nerozbeháte na doske s Intel chipsetom)

Každopádne je to úplne jedno.. dávaj si len pozor, aby si mal kompatibilné veci s doskou.. tj. socket pri procesore (AM2/LGA775), ramky (DDR/DDR2/DDR3), grafický port (AGP/PCI-E), disky (PATA/SATA).. a ešte aby bol procesor podporovaný chipsetom dosky.. (tu ide asi hlavne o Intel)
zaggi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa zaggi »

jednoznacna kombinacia by som povedal ze je momentalne intel core2quad + ati radeon 4850 abo 4870 :)
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Podľa mňa kombinovať grafickú kartu AMD s inými komponentami ako AMD je čistá prasačina. No ale nech si každý kupuje, čo chce. Mať ale "jednoliatu" platformu je výhoda, minimálne v kompatibilite, kde nejaké problémy sú zrazené na minimum.

Btw, Intelácke procáky sú lepšie, to nie že nie. Lenže sú aj drahé ako prasa a ich chipsety sú prasatá samé o sebe, rovnako ako nVidiacke.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

To Spyx: Mno problemi s chipsetmi som si uz davno nikde nevsimol...ak si kupis dneska chipset P43/P45 a hodis tam hocktoru GK + procak od intelu tak pofrci a ceny su dost super. Dneska ti na hry a na vsetko staci uplne najslabsi procak C2D E7200 nijako sa nelisi od E8200 iba zato ze ma 2krat taku velku cache...ale pri hrach to nic neznamena co som kukal testy a pod...jedine ak robis v Cade abo tak...a mas za par sk taky PC ze si to mozes napojit ako xbox/ps3 a hrat hry vo full HD pomaly...
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

ST1 napísal: Dneska ti na hry a na vsetko staci uplne najslabsi procak C2D E7200 nijako sa nelisi od E8200 iba zato ze ma 2krat taku velku cache...ale pri hrach to nic neznamena co som kukal testy a pod...jedine ak robis v Cade abo tak
sranda ze ja som videl testy kde prave kvoli tej malej cache ten procesor nebol na hry doporucovany :)
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

skusim este pohladat nejaky test na nete no nezda sa mi to...lebo ked som pozeral tie testy tak velmi nezaostavala pri hrach oproti E8200 o par fps a ked ju taktli tak podava ale v benchmarkoch lepsie vysledky ako E8200

napriklad: toto neni az take hrozne zaostavanie a za tu cenu sa to oplati...+ neni OC takze by vytlacil ovela viacej ten procak
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... html#sect0
http://www.digital-daily.com/cpu/cpu_in ... index2.htm
brm
Darca
Darca

Tiež som to niekde čítal, že zníženu cache na E7200 v hrách cítiť. Ale podľa mňa sa to prejaví iba na defaultných frekvenciách, čo asi nikto E7200ku na defaulte nemá, keďže je veľmi dobre taktovateľná.. a práve týmto stratu malej cache hravo doženie..
http://www.extrahardware.cz/core-2-duo- ... i-wolfdale
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

podla toho naco chces komp ... ak na hry tak jednoznacne intel + Nvidia lebo na AMD cku ti niektore hry ako napr juiced nepojdu
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

mozno tak jedine v Bedrocku nie :roll:
brm
Darca
Darca

Flinstone napísal:na AMD cku ti niektore hry ako napr juiced nepojdu
Podeľ sa s nami o bližšie informácie.. ;)
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Flinstone napísal:podla toho naco chces komp ... ak na hry tak jednoznacne intel + Nvidia lebo na AMD cku ti niektore hry ako napr juiced nepojdu
Tj blbost...mne idu pri hre juiced 2 mam pocit bol taky problem ze ak si mal zvukovku realtek na zakladnej doske tak ti sekal ci co...
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

bol som u kamarata a potreboval nejaky ... boze jak sa to vola program nato aby tu hru spustil na amdcku ... a aj tak mu blbla ... je to zo skusenosti nie ze som to pocul ... :roll:
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

Flinstone napísal:bol som u kamarata a potreboval nejaky ... boze jak sa to vola program nato aby tu hru spustil na amdcku ... a aj tak mu blbla ... je to zo skusenosti nie ze som to pocul ... :roll:
ty co si fajcil ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Flinstone: Co to bola za hra, co ma za dosku, grafiku, procak a aky operacny system???
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Spyx napísal:Podľa mňa kombinovať grafickú kartu AMD s inými komponentami ako AMD je čistá prasačina. No ale nech si každý kupuje, čo chce. Mať ale "jednoliatu" platformu je výhoda, minimálne v kompatibilite, kde nejaké problémy sú zrazené na minimum.

Btw, Intelácke procáky sú lepšie, to nie že nie. Lenže sú aj drahé ako prasa a ich chipsety sú prasatá samé o sebe, rovnako ako nVidiacke.
Tolko kravin pohromade som uz dlho necital. (ak nepocitam Sheepove prispevky)
1) Nic ako lepsia/horsia kompatibilita medzi produktami AMD/ATi/nVidia/Intel neexistuje
2) Intel procesory "drahe ako prasa". Mozno top modely, zbytok je co sa tyka pomeru cena/vykon vyrovnanym superom AMD
3) Intel chipsety uz dlhodobo patria medzi to najlepsie na trhu

poznamka pod ciarou: som viac fanusikom AMD ako Intelu
zaggi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa zaggi »

t0m4s3 napísal:poznamka pod ciarou: som viac fanusikom AMD ako Intelu
ja tiez, nikdy som nemal intel procak pravdu povedat (okrem celerona560 vela rokov dozadu), ale za sucasnej situacie nic okrem core2quad by som nechcel ... ale mozno sa AMD podari odpalit konkurenciu tak ako to spravila ATI s vydanim 48xx kariet :)
Napísať odpoveď