PHYSX
-
jarmen
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
PHYSX
HOJTE MAM win VISTA 64 BIT chcem vyskusat novu fyziku a chcem sa spytat ak vysiel novy ovladac na graf kartu geforce177.83 ci mi ho win stiahne automaticky alebo to mam spravit manualne..mam kartu GF 8800 GTS BFG a cchem spytat co vsetko musim stiahnut aby mi to fungovalo?
-
XtremeQTXX
Expert
Re: PHYSX
na 8800 mozes na physX zabudnutjarmen napísal:HOJTE MAM win VISTA 64 BIT chcem vyskusat novu fyziku a chcem sa spytat ak vysiel novy ovladac na graf kartu geforce177.83 ci mi ho win stiahne automaticky alebo to mam spravit manualne..mam kartu GF 8800 GTS BFG a cchem spytat co vsetko musim stiahnut aby mi to fungovalo?
Kód: Vybrať všetko
http://www.nvidia.com/object/physx_8.06.12_whql.htm-
jarmen
Light Expert
Re: PHYSX
no ale tuto pisu na tiscali ze to podporuje 8800 GTS>> Podporovanými grafickými kartami, na nichž PhysX funguje, jsou:XtremeQTXX napísal:na 8800 mozes na physX zabudnuttreba ti 280 alebo 2 GPU ale ked to xces viskusat tu su drivery :
Kód: Vybrať všetko
http://www.nvidia.com/object/physx_8.06.12_whql.htm
GeForce GTX 280, GeForce GTX 260, GeForce 9800 GX2, GeForce 9800 GTX+, GeForce 9800 GTX, GeForce 9800 GT, GeForce 9600 GT, GeForce 9600 GSO, GeForce 9500 GT, GeForce 9500 GS, GeForce 9400 GT, GeForce 9300 GS, GeForce 9300 GE, GeForce 8800 Ultra, GeForce 8800 GTX, GeForce 8800 GTS 512, GeForce 8800 GTS, GeForce 8800 GT, GeForce 8800 GS, GeForce 8600 GTS, GeForce 8600 GT, GeForce 8600 GS, GeForce 8500 GT, GeForce 8400 SE, GeForce 8400 GS, GeForce 8400, GeForce 8300 GS, GeForce 8300, GeForce 8200, GeForce 8100 / nForce 720a, GeForce 8100 / nForce 720a takze nefiem ,kde si to zistiL
-
XtremeQTXX
Expert
ano ale 8800 ti nestihne pocitat physX aj hru naraz je to podporovane ale to je presne na tie 2 GPU napr 8600 + 8800 by ti uz islo (physX by si dal na 8600 pocitat a hru na 8800)
tu mas dalsie drivery : http://www.nvidia.com/content/forcewith ... wnload.asp s timi to mozes vyskusat aj na 8800
tu mas dalsie drivery : http://www.nvidia.com/content/forcewith ... wnload.asp s timi to mozes vyskusat aj na 8800
-
jarmen
Light Expert
ahh takze si musim kupit dalsiu kartu mose to byt aj napr ta ista? dva krat 8800 GTS BFG 512 a pak sli a ono to pofrci?XtremeQTXX napísal:ano ale 8800 ti nestihne pocitat physX aj hru naraz je to podporovane ale to je presne na tie 2 GPU napr 8600 + 8800 by ti uz islo (physX by si dal na 8600 pocitat a hru na 8800)
-
XtremeQTXX
Expert
staci ti hocijaka z 8 a vissej rady s min 512 MB pamatou ,, ale mozes to viskusat aj na tej tovjej len to bude brutalne sekatjarmen napísal:ahh takze si musim kupit dalsiu kartu mose to byt aj napr ta ista? dva krat 8800 GTS BFG 512 a pak sli a ono to pofrci?
//najlepsie je si kupit physX kartu to je omnoho lepsie ako physX na GPU : http://www.itnews.sk/buxus_dev/generate ... e_id=55159
-
jarmen
Light Expert
no uz to ide a neseka to vobec:DXtremeQTXX napísal:staci ti hocijaka z 8 a vissej rady s min 512 MB pamatou ,, ale mozes to viskusat aj na tej tovjej len to bude brutalne sekat
//najlepsie je si kupit physX kartu to je omnoho lepsie ako physX na GPU : http://www.itnews.sk/buxus_dev/generate ... e_id=55159
//autoeditácia príspevku ( 19 Aug 2008, 20:13 )
skusam tech demo a ide to super ked vypnem hardware tak to seka strasne ale ked to zapnem tak to fici plynule bez seku
//autoeditácia príspevku ( 19 Aug 2008, 20:26 )
na nainstaloval som si hru a ked mam zpanute physx tak ta hra bezi tak super vsetko naplne bez seku vysoke fps ked to vypnem tak to laguje jak svina takze kludne staci jedna KARTA!!!
jarmen.. len o akú hru sa jedná? Predpokladám, že nejaké to demo od nvidie.. že? Otázne je, či tak bude na týchto kartách PhysX šľapať aj v normálnych hrách.. (ako majiteľ 8800GT v to tajne dúfam)
Btw.. v ktorých hrách sa dá PhysX využiť? (okrem demohier z nvidie)
No dačo som našiel: http://en.wikipedia.org/wiki/PhysX#Title_support
Btw.. v ktorých hrách sa dá PhysX využiť? (okrem demohier z nvidie)
No dačo som našiel: http://en.wikipedia.org/wiki/PhysX#Title_support
no nwm, mna tie dema nejak nedokazu uspokojit, predsalen nepatrim k hracom, co hravaju 3DMark a podobne somariny. A ta hra Warmonger? Super ze to zvlada grafiku aj fyziku sucasne, avsak uvedomme si, ze ta hra je po grafickej stranke par rokov dozadu, takze ano, ide to sucasne na jednej karte.
To s tvrdenim ze na physx je treba 512MB VGA kartu je samozrejme blbost, ale na to som si tu uz zvykol. Postaci bezna 8600GT, ktora sama osebe poda podstatne vyssi vykon ako PhysX karta od Ageia (vraj). PhysX nepracuje s rozmernymi texturami, takze velke mnozstvo pamate mu je tak na dve veci.
To s tvrdenim ze na physx je treba 512MB VGA kartu je samozrejme blbost, ale na to som si tu uz zvykol. Postaci bezna 8600GT, ktora sama osebe poda podstatne vyssi vykon ako PhysX karta od Ageia (vraj). PhysX nepracuje s rozmernymi texturami, takze velke mnozstvo pamate mu je tak na dve veci.
-
XtremeQTXX
Expert
Vyajdrenie PR manazera spolocnosti NVIDIA pre Europu:XtremeQTXX napísal:physX karty od ageia maju 128 MB pamat a pracuju omnoho lepsie ako akakolvek GPU emulacie (pozri ten link co som tu dal)
"Rozdíl je v tom, že karta Agei byla v podstatě na úrovni GeForce 3 a byla daleko méně výkonná než dnešní karty a hlavně ji měl jen nepatrný zlomek lidí"
http://www.games.tiscali.cz/interviews/ ... /index.asp
-
xXPAINKILLERXx
Star
Cozeby nestihlo!! Ja som tak mal spusteny UT 3 s nvidia PhysX packom map mal som zapnutu fyziiku a detaily som mal na strednych!!!! Povodne som ich mal hodene na plnych! Mam kartu GIGABYTE nVidia GeForce 8800GT 512 MB a staci a stihalo vsetko!XtremeQTXX napísal:ano ale 8800 ti nestihne pocitat physX aj hru naraz je to podporovane ale to je presne na tie 2 GPU napr 8600 + 8800 by ti uz islo (physX by si dal na 8600 pocitat a hru na 8800)
Nemas pravdu v tomto!! Okrem toho dokaze to pocitat aj Havok a nie len Ageiu physX. Je to efektivnejsie. Preco si myslis ze sa prestali vyrabat samostatne fyziky? Uz sa nevyrabaju vobec, na sklade este v alza.sk maju ale to uz je len dopredaj.XtremeQTXX napísal:physX karty od ageia maju 128 MB pamat a pracuju omnoho lepsie ako akakolvek GPU emulacie (pozri ten link co som tu dal)
-
XtremeQTXX
Expert
uvidime pri novich hrach ci ti pojdu tak dobre ako UT3 lebo physX kvalitne zatazuje GPUxXPAINKILLERXx napísal:Cozeby nestihlo!! Ja som tak mal spusteny UT 3 s nvidia PhysX packom map mal som zapnutu fyziiku a detaily som mal na strednych!!!! Povodne som ich mal hodene na plnych! Mam kartu GIGABYTE nVidia GeForce 8800GT 512 MB a staci a stihalo vsetko!
pozri si HW naroky na UT3 optimalne 7800 GPU
ked budu optimalne 9800GX2 tak potom budes rad ze vobec spustis tu hru a ne to este tam drbat physX
prestali sa vyrabat preto lebo firmu co vyrabale tie karty kupil nvidia
tie karty na pi** ja sa ich nezastavam
Tu sa kona nejake stretnutie "ekspertov"? Jedna perla za druhou. Len pre info - nvidia nevie a zrejme svojim PhysX ani nebude vediet akcelerovat Havok, nakolko ten ma pod svojimi kridlami Intel, ktoremu NVIDIA odkupenim PhysX, chce priamo konkurovat - uz to vidim ako si nechaju od intelu licencovat Havok. Havok by mali v buducnosti zvladat karty ATi. Mali by... ak im Havok Intel licencuje, co predpokladam ze ano, inak by ATi siahli po konkurencnom PhysX a tym by bol Intel odpiskany. Len ma tak trochu sere situacia ktora tym vznika - zase suboj dvoch "formatov" a hranie sa na lepsieho. Na jednej strane - posunie to vyvoj a konkurencieschopnost jednotlivych rieseni, na strane druhej to zbytocne komplikuje vyvoj hier a tiez to len bude miast zakaznikov. Ale co tam po nich vsakze, ti su len na konci toho celeho...
KoCi: v tom rozhovore, co som linkoval vyssie sa tvrdi, ze nvidia ma na trhu 70% a zmluvy s vydavatelmi AA titulov, z ktorych 12 ma vyjst na buduci rok, to je myslim dost dobra vyhoda oproti Havoku, navyse PhysX simuluje aj tok kvapalin a mam pocit, ze toto Havok nezvlada (nerucim za to). Ja osobne vidim Havok iba ako medzistupen medzi hrami "bez" fyziky a hrami s PhysX, lebo to, co tam opisoval ten PR manazer, je velmi zaujimave:
"Animace postavy by nebyla počítaná dopředu, ale naprosto realisticky v souladu s interakcí s prostředím, déšť by padal podle směru větru a jednotlivé kapky by stékaly postavám po tváři, jejich oblečení by bylo promočené, stejně tak i vlasy, které by visely zplihlé po stranách. Pod mostem by burácela řeka a hladina by se vlnila vlivem větru a tisíce dešťových kapek, které by na ni dopadaly. Přijde vám to nadsazené? Možná vás překvapím, ale teď mluvím o reálné hře, která je ve vývoji a relativně brzy bude vydána."
"Animace postavy by nebyla počítaná dopředu, ale naprosto realisticky v souladu s interakcí s prostředím, déšť by padal podle směru větru a jednotlivé kapky by stékaly postavám po tváři, jejich oblečení by bylo promočené, stejně tak i vlasy, které by visely zplihlé po stranách. Pod mostem by burácela řeka a hladina by se vlnila vlivem větru a tisíce dešťových kapek, které by na ni dopadaly. Přijde vám to nadsazené? Možná vás překvapím, ale teď mluvím o reálné hře, která je ve vývoji a relativně brzy bude vydána."
Gothar: ano ten clanok som cital, ale zase nemozem oddane a slepo hltat vsetko co povie nejaky PR Manager. Isteze PhysX je na vyssej urovni, aj ma potencial, avsak Havok netreba podcenovat - je uz medzi vyvojarmi dlho, je rozsireny a navyse je v rukach intelu - ktory ked chce, tak peniazmi nesetri a vie do vyvoja investovat obrovske prostriedky. Ale nejak si nestazujem, zrovna bezim na kombe Intel+NVIDIA, takze kludne nech obaja robia premakanu fyziku, mna to len a len potesi 
Ja osobne tej krasnej predstave o odlietajucich a stekajucich kvapkach a pod, uverim az ked to uvidim na vlastne oci na priemernej, pripadne nadpriemerne vykonnej zostave a v hratelnom FPS.
Ja osobne tej krasnej predstave o odlietajucich a stekajucich kvapkach a pod, uverim az ked to uvidim na vlastne oci na priemernej, pripadne nadpriemerne vykonnej zostave a v hratelnom FPS.
Jasne, ja mu tiez uplne neverim, ale nieco na tom bude...no stale musis pocitat s tym, ze oni beru ako ideal kombinaciu narpiklad 9800 GTX+8600 GT na fyziku, cize tu musime trochu zmenit svoj pohlad na situaciu, lebo ak bude fyziku pocitat iny procesor, tak sa naroky na graficke karty az tak dramaticky nezvysia a teda aj fps bude prijatelne. Problemom bude akurat zohant tu druhu kartu na pocitanie fyziky
Na druhej strane ak si niekto kupil maticnu dosku s dvoma PCI-E slotmi, tak pri upgrade na lepsiu graficku sa nemusi starat o to, co spravit so starou a moze si vychutnavat realisticku fyziku.
Takze zo svojej 8800GTX spravim sekundarneho zruta elektriny a na grafiku kupim novsiu, nenazranejsiu
To jedine ma sere na celom tom rieseni, ze tak ako som sa doteraz branil dvom grafikam, tak budem musiet toto riesenie spristupnit pre svoje neutichajuce chutky po vykonnom PC...
//Aj 8800GTX to zvlada, ale tym ze musi ratat aj aj, tak je to na ukor FPS. A cim narocnejsia hra na grafiku, tym viac sa pokles vykonu odrazi na nizsom FPS, lebo fyziku proste grafika nevynecha, ak ju ma akcelerovat, tak ju musi vypocitat komplet, tam nestaci nieco ako znizenie poctu snimkov za sekundu. Preto je vhodnejsie mat primarnu grafiku (je jedno aku, hlavne so slusnym vykonom) na grafiku a sekundarnu od NVIDIA (G80 a vyssie) aj ked s nizsim vykonom, ale postacujucim na ratanie fyziky bez zatazenia karty obsluhujucej graficke vypocty
//Aj 8800GTX to zvlada, ale tym ze musi ratat aj aj, tak je to na ukor FPS. A cim narocnejsia hra na grafiku, tym viac sa pokles vykonu odrazi na nizsom FPS, lebo fyziku proste grafika nevynecha, ak ju ma akcelerovat, tak ju musi vypocitat komplet, tam nestaci nieco ako znizenie poctu snimkov za sekundu. Preto je vhodnejsie mat primarnu grafiku (je jedno aku, hlavne so slusnym vykonom) na grafiku a sekundarnu od NVIDIA (G80 a vyssie) aj ked s nizsim vykonom, ale postacujucim na ratanie fyziky bez zatazenia karty obsluhujucej graficke vypocty
-
XtremeQTXX
Expert