2012 koniec sveta?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Čo si o tom myslíte?

Verím tomu
97
13%
Neverím tomu
524
68%
Nezaujíma ma to
149
19%

Celkom hlasov: 770

ledenaster
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ledenaster »

nejake cudne to je....V roku 2001 chyba Terorist. utok na Dvojicky

Toto je zaujimave:
http://www.gjgt.sk/digitalna_studovna/n ... a,2005.doc

Ľudia sa však nezľaknú ani týchto trestov, ba naopak, ako na posmech budú vstupovať do manželstva už v štrnástich rokoch ! :shock:

:roll: :?
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Lyson2580q »

Aj keby to bola pravda co pochybujem ze je tak tomu by nikto aj tak nezabranil...Ludia co nemaju co robit tak vymyslaju taketo somariny.Keby to bola pravda co hovria tak sme mali byt mrtvi uz aj v roku 2000 aj v roku 2006 a teraz aj 2012.Rok 2012 beriem pozitivne ved sa hlavne tesim na Euro a na Olympijske hry v Londyne :D
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

sry ale z tych kecov neverim ani ň
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

Lyson2580q napísal:Aj keby to bola pravda co pochybujem ze je tak tomu by nikto aj tak nezabranil...Ludia co nemaju co robit tak vymyslaju taketo somariny.Keby to bola pravda co hovria tak sme mali byt mrtvi uz aj v roku 2000 aj v roku 2006 a teraz aj 2012.Rok 2012 beriem pozitivne ved sa hlavne tesim na Euro a na Olympijske hry v Londyne :D
2000 ??? To len stare babky haluzili :lol: a 2006 malo byt co ? :roll:
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Lyson2580q »

ledenaster napísal:2000 ??? To len stare babky haluzili :lol: a 2006 malo byt co ? :roll:
Cital som o tych rokoch niekde na nete uz neviem co presne ale ze proste mal byt koniec sveta.

//autoeditácia príspevku ( 20 Aug 2008, 14:51 )
Koniec sveta bude podla tohto clanku: Vyjadrujte k tomu svoje nazori.
Rok 2020
Posledných 5 nebývale teplých rokov zasiahlo celý svet ničivými suchami. Vyspelé krajiny všetkých kontinentov sa s tým vysporiadali. Afrika je však výnimkou a v dôsledku sérií občianskych vojen a zanedbaného hospodárstva, čierny kontinent zachvacuje hladomor spôsobený neúrodou. Po počiatočných snmeahách dzinárodných organizácií o humanitárnu pomoc sú všetky pomocné akcie zastavené v dôsledku prvej ropnej krýzy 21. storočia. Svet v Afrike kapituloval a hladomor si vyžiadal v rokoch 2020 - 2025 vyše miliardy obetí. Obrovské oblasti sú úplne vyľudnené.
Barel ropy má hodnotu 300 dolárov.

Rok 2032
Priemerná letná teplota v Austrálii je 46 stupňov celzia v tieni. Kontinent sa stáva neobývateľným a obyvateľstvo sa sťahuje do veľkých miest pri pobreží. Znova nastáva humanitárna kríza, ktorú sa však darí medzinárodným silám potlačiť.
Južnú ameriku zachvacujú požiare gigantických rozmerov, v ktorých miznú posledné štvorcové kilometre pralesov. Afrika je už dávno mŕtvy kontinent, púšte sa rozrástli o stovky kilometrov všetkými smermi.
Z dôvodu vysokých cien ropy väčšina sveta už nepoužíva osobné automobily, ceny produktov lámu historické maximá kôli vysokým nákladom na dopravu, po celom svete kolabujú elektrické siete v dôsledku nadmerného používania klimatizácí. Vyraďujú sa olejové spaľovacie elektrárne a rekonštruujú uhoľné.
Barel ropy má hodnotu 450 dolárov.

Rok 2040
Kôli nedostatku pohonných hmôt na celom svete nastáva ako to médiá nazvali "obilná kríza" keďže prídelový systém nafty pre poľnohospodárske stroje zlyhal. V ázii s tisícročnou tradíciou domáckeho pestovania zeleniny problémy zaznamenali len v mestách s vysokým počtom obyvateľstva a v krajinách tretieho sveta. OSN rezignovala na akékoľvek snahy o humanitárnu pomoc... štáty ako Bangladéš sa vyľudňujú. Západné krajiny kríza postihla tvrdšie. Jedlo je prvý raz od druhej svetovej vojny na prídel v celej Európe a Amerike.
Prvý raz od poslednej doby ľadovej má demografická krivka ľudstva klesajúcu tendenciu. Počet ľudí na planéte sa odhaduje na 5 miliárd čo je o 2 miliardy menej než v roku 2018.
Barel ropy má hodnotu 600 dolárov.

Rok 2045
Zlyháva už aj prídelový systém na potraviny a po celom svete sa zavádzajú povinné práce obyvateľstva v agrárnych okrskoch prislúchajúcich k ich mestám či dedinám. Nafta sa používa už len pri žatve.
Afrika a Austrália boli prehlásené za neobývateľné.
Barel ropy má hodnotu 800 dolárov.

Rok 2046
Rusko rieši potravinovú krízu svojráznym spôsobom a obsadzuje ukrainu. Po niekoľkých dňoch prehraného boja Ukrainci kapitulujú. OSN rozhorčene protestuje a na hraniciach s bývalou Ukrainou sa formujú oslobodzovacie vojská. Akékoľvek vojenské akcie spojencov však ukončili 3 ruské jadrové hlavice explodujúce na obežnej dráhe zeme.... účinné varovanie.
OSN kapituluje a ratifikuje nové Ruské hranice. Rusi drancujú ukrainské polia. V dôsledku nukleárnych výbuchov vo vesmíre kompletne vypadáva sieť GPS a väčšina mobilných satelitných komunikačných ale aj špionážnych družíc. Vojenské manévre OSN stáli väčšinu sveta veľkú časť ropných zásob.

Rok 2047
Pod vlivom udalostí z minulého roka sa rozpadáva OSN a prvý raz v modernej histórii sa utvára lúpežný medzikontinentálny pakt zložený z USA, EÚ, Číny a Indie. Aliancia štyroch veľmocí anektuje arabský poloostrov a jeho ropné polia. Izrael ťaží zo spojenectva zo západom a okrem neutrality získava svoj podiel ropy. Pakistan zostáva nedotknutý vďaka svojim jadrovým zbraniam.

Rok 2048
Vzniká Juhoamerická únia po vzore EÚ. Lídri nového politického útvaru otvorene vravia o nutnosti združenia kôli strachu o svoje ropné polia.
O dva mesiace neskôr USA získava z nových Arabských území dostatok ropy aby napadli Juhoamerickú úniu a porazila ju. USA sa vďaka dvom novým zdrojom čierneho zlata stáva najmocnejším štátom sveta. Rusko zostáva neutrálne, má vlastných zdrojov dosť na svojom území.
Po ovládnutí arabského poloostrova lúpežnou alianciou prestáva byť ropa obchodným artiklom. Po troch rokoch sa v Rusku, Číne, Indii, EÚ a USA ruší povinná práca na poliach, konečne je dostatok ropy pre poľnohospodárske stroje i armádu súčasne.

Rok 2049
V pakistane zavalenom miliónmi utečencov z dobitých území dochádza k občianskej vojne vedenej radikálnymi islamskými duchovnými a rádoby demokratická vláda je zvrhnutá a nahradená radikálnymi imámmi. Nová vláda neváha a vypúšťa 4 rakety s nukleárnymi hlavicami na ciele v Izraeli, ktorý odpovedá salvou svojich jadrových zbraní na Pakistan. India ako večný nepriateľ pakistanu vypúšťa svoje nukleárne zbrane a 26. 4. 2049 o 15:00 dopadá posledná. V Izraeli, Pakistane a priľahlých územiach neprežili na povrchu ani baktérie. Zničením Pakistanu sa India odrezala od transportnej trasy ropy na svoje územie ale odrezala i čínu, ktorá odpovedala salvou jadrových hlavíc na Indiu... lúpežný pakt sa rozpadá a EU spoločne s USA v odvete za indického spojenca bombardujú Čínu všetkým čo majú. Severná Kórea vypúšťa svoju jedinú funkčnú raketu na japonsko, ktoré vďaka zmätku, zničeným družiciam vo vesmíre a šoku z útoku na svoje územie ale aj z celkového vývoja milne identidfikuje raketu za Ruskú a vypúšťa svoj arzenál na čo odpovie Rusko svojim.

28. 6. 2049 03:00 ráno je zaznamenaný posledný rádiový kontakt na planéte. Do vzduchu sa zdvihli stovky ton rádioaktívneho prachu a zamorili aj územia, ktoré nezničili samotné výbuchy. Povrch planéty je absolútne neobývateľný. Populácia druhu Homo sapiens sapiens je na úrovni pár tisíc jedincov roztrúsených v horských krytoch či opustených hlbokých baniach.

Do roku 2055 sa počíta s úplným vyhynutím ľudskej rasy v dôsledku vyčerpania zásob potravín.
Nie je to moj clanok ja som ho nevymyslal je tam vela chyb a nechcelo sa mi to opravovat.Autor by si mal zopakovat gramatiku.
No ale vsetko sa aj tak uvidi :!:
profik
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa profik »

Lyson2580q napísal:...
to je dobra hlupost este ze aj28. 6. 2049 :D
tak, neviem co si mam otom mysliet :? asi pred rokom, mozno dvoma, isliel na stv dokument o Nostradamovi a jeho predpovediach, ktore boli nejakou "nahodou" presne a predpovedal vela veci. Neviem ci je to fakt jeho predpoved alebo lenm nejaky FAKE.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

K tym predpovediam: podla mna normalny, pozitivne mysliaci clovek nad takymi clankami len mavne rukou a zivot fici dalej. A vacsina ludi popri rieseni kazdodennych beznych problemov nema cas sa zaoberat tym, ci je to tentokrat naozaj pravda a menit a planovat zivot podla kazdej predpovede. Ak sa to ma niekedy stat, tak sa to proste stane a bodka. Koniec filmu. Amen :P
A tych fanatikov, co tomu naozaj veria, tych mi je fakt luto, lebo ich zivot v podstate straca zmysel. To ako keby mali nevyliecitelnu chorobu.
doher
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa doher »

SchYzo napísal:sry ale z tych kecov neverim ani ň
Ani ja, ale bol na to REQ. :)
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

profik napísal:tak, neviem co si mam otom mysliet :? asi pred rokom, mozno dvoma, isliel na stv dokument o Nostradamovi a jeho predpovediach, ktore boli nejakou "nahodou" presne a predpovedal vela veci. Neviem ci je to fakt jeho predpoved alebo lenm nejaky FAKE.
aj mne toto pripada FAKE...asi HACK :lol:
nadl
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nadl »

pryja napísal:K tym predpovediam: podla mna normalny, pozitivne mysliaci clovek nad takymi clankami len mavne rukou a zivot fici dalej. A vacsina ludi popri rieseni kazdodennych beznych problemov nema cas sa zaoberat tym, ci je to tentokrat naozaj pravda a menit a planovat zivot podla kazdej predpovede. Ak sa to ma niekedy stat, tak sa to proste stane a bodka. Koniec filmu. Amen :P
A tych fanatikov, co tomu naozaj veria, tych mi je fakt luto, lebo ich zivot v podstate straca zmysel. To ako keby mali nevyliecitelnu chorobu.
pryja chcel by som aby ti ten optimizmus vydržal. Hovorí sa že na každom šplechu pravdy trochu! Ja by som upriamil pozornosť na Juliusa Verne čo napísal tak je to skutočnosť do podrobností dúfam že s tým súhlasíš?! Ďaľší aspekt je tu či sa to niekomu lúbí alebo nelúbi je globálne oteplovanie a to by som nebral na ľahkú váhu aký dopad bude to mať na ľudstvo prognostici určite vedia. Len že su tu tie prekliaté peniaze tie dokážu popreť aj nepopirateľné. Byť optimistom podľa mňa je to sebevražda :!:
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

nadl - Uvedomujem si, ze Zem je stale vo vacsich ''srackach'', je tu vela hrozieb a netvrdim, ze zivot tu bude vecne, ale ja reagujem skor na tie opakujuce sa predpovede v mediach s presnym datumom na den a hodinu, kedy pride koniec sveta. Kolko razy sa to uz splnilo? Proste ma o tom nic a nikto nepresvedci, ze tento krat /december 2012/ uz na 100%. A aj take nieco som citala, ze este pride tretia svetova vojna-najvacsia z najvacsich potrva 27 rokov a zahynie tam stvrtina ludstva. Tiez podla Nostradama. Nebije sa to nejako s tym r.2012?
A od Verna som citala mozno 2 knihy, aj to davno a uz ani neviem ktore. Ten tiez predpovedal buducnost?
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

pryja napísal:Ten tiez predpovedal buducnost?
Cesta na Mesiac - bola
Nautilus - ponorka - keď to písal neboli žiadne
no ale napr. Cesta do stredu Zeme mu zatiaľ nevyšla a nemyslím, že to tam vyzerať ako v knihe (síce som videl iba film)

Je pravda, že som od neho nič nečítal...ale myslím si, že na jeho predpovediach je niečo, ale súčasnosti je toľko predpovedí a sci-fi filmov, atď., v ktorých toľko možností vývoja, takže budúcnosť môže byť všelijaká...
dew6
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dew6 »

sorry, no takychto hoaxov uz islo po svete prilis vela...v podstate kazdy rok niekto hlasal, ako "ten posledny"...
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

Lyson2580q napísal:....
to znie ako fallout
nadl
Medium Star
Medium Star

Časový posun!

Príspevok od používateľa nadl »

Kód: Vybrať všetko

A od Verna som citala mozno 2 knihy, aj to davno a uz ani neviem ktore. Ten tiez predpovedal buducnost?

Pryja to čo Verne napísal na tu dobu v ktorej žil bolo SciFi ale mometálne je to skutočnosť. Hovoríš o dátumoch môžem suhlasiť, len problem spočíva v tom kedy Nostradame žil ? Priradovanie časových datumov môže byť posunuté +/- . Vieš mňa osobne nestraší Nostradamove proroctvo boli aj iní vyzionári mňa irituje globálne oteplovanie všetko okolo toho čo sa deje to viem že na našej planete nemôže ľudstvo žiť do nekonečna, tak ako má atotm polčas rozpadu tak má aj naša slnečná sústava v tom nik nepresvečí. Ale nie je mi ľahostajné ako sa človek o našu planétu stará, poškodzovat je lakšie ako zveľaďovať slovom píliť si konar na ktorom sadím je úplný nezmyseľ.
Peťush
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Peťush »

tiez sa dost zaoberam tou temou-2012 a podla mojho nazoru, a nazoru aj vela inych ludi ktory sa tomu venuju uz dlhsie ziadny koniec sveta nehrozi.....aspon to nebude vyzerat tak ako si to mnohy predstavuju, ze cela planeta vybuchne a zanikne....hovori sa hlavne o tom ze sa vyrazne zmeni vyvoj spolocnosti, ze sa dnesny uponahlany svet ma upokojit a ludia si maju prehodnotit svoje materialne hodnoty......ak by sa malo stat toto bolo by to podla mna celkom pozitivne, len som zvedava ci sa to stane a akym sposobom....:)
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

neviem preco sa to este rozobera ...vsak vo vacsine tych filmov o dnesnej dobe (zeitgeist, gameover) je vysvetlene, ze to nie je konec sveta ale konec veku..
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

Peťush napísal:tiez sa dost zaoberam tou temou-2012 a podla mojho nazoru, a nazoru aj vela inych ludi ktory sa tomu venuju uz dlhsie ziadny koniec sveta nehrozi.....aspon to nebude vyzerat tak ako si to mnohy predstavuju, ze cela planeta vybuchne a zanikne....hovori sa hlavne o tom ze sa vyrazne zmeni vyvoj spolocnosti, ze sa dnesny uponahlany svet ma upokojit a ludia si maju prehodnotit svoje materialne hodnoty......ak by sa malo stat toto bolo by to podla mna celkom pozitivne, len som zvedava ci sa to stane a akym sposobom....:)
presne tak :playboy:
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

chýba mi tam možnosť "ešte neviem" :?

ale ak to s ľudstvom pôjde takto ďalej , tak nás v ozaj blízkej budúcnosti apoklaypsa naozaj čaká
Hacket
Star
Star

Príspevok od používateľa Hacket »

ešte pre par mesiacmi som napisal že je to blbosť alebo niečo take...no teraz keď už viem o mnhohych veciach viac...a čital som veľa ohľadom roku 2012 si myslim že to pride +/- rok
Napísať odpoveď