DSL opakovane padanie linky

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Tukan
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Tukan »

callop napísal:dsl ako sposob pripojenia von (do internetu) a wifi ako sposob napojenia kompu vnutri v budove. (miesto tahania kablov) :wink:
Ale to by este potrebovalo namontovat aj do baraku wifi centralu nie? Alebo nieco podobne, aby som odkial mat prijimat signal v budove. Netusim, len mi to logicky napadlo
callop
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa callop »

sak na to je ten wifi router :D

dsl wifi router sluzi ako "prijemca internetoveho signalu" z DSL linky cez kable. v sebe ho spracuje a dalej rozvadza cez wifi po dome. takze ty ked si kupis wifi router a wifi kartu do pocitaca tak normalne si zapojis ten wifi router s kablom z DSL linky a smerom do kompu nemusis tahat ziadne kable.
Tukan
Amateur
Amateur

No .. uz som sa rozculil a podal som si pisomnu reklamaciu o navratenie zaplateneho poplatku za jul a bezodkladnu napravu ... uvidime co to vyda, tym co sa mi pokusali poradit/pomoct dakujem
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Tento istý problém som mal aj ja. Tiež plug/unplug zvuk vo Wine a internet niekedy nešiel celé dni, inokedy iba padol a znova naskočil. Ale samo od seba to prestalo. Teraz mi to dlhú dobu vôbec nerobilo, a včera sa mi to zasa stalo raz stalo ale iba na pár sekúnd..

edit: práve sa mi to stalo znova :roll: Ach už to vidim ako to bude robiť celé dni..
majooo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa majooo »

Presne ten isty problem som mal aj ja. Vymenil som ten modem za router a problem zmizol....
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Ak mate tie stare modemy T-com by ich Vam mal po vasom naliehani vymenit za nove ethernetove.
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

Tiež sa mi to stavalo s AD2622, kúpil som router Asus WL600g a odvtedy bez problémov.
Tukan
Amateur
Amateur

MakeFake napísal:Ak mate tie stare modemy T-com by ich Vam mal po vasom naliehani vymenit za nove ethernetove.
Jak vymenit ? Vsak to by som si musel kupit nove. Tento modem co mam som kupoval este na prvu zmluvu co su skoro 3 roky dozadu. Ako ja uz som nad tym rozmyslal ... len mam 2 problemy ... jeden je, ze potrebujem dynamicku IP adresu a pri routeri by som mal staticku + nikto mi nezaruci, ze ked kupim router, ze mi to prestane robit zlobu
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Netrep somariny.

To je jedno ci mas router alebo modem, ak mas DSL budes mat stale dynamicku ip.

Ked mas router, zmenu ip docielis bud jeho resetovanim alebo cez webowe rozhranie das DSL rozpojit a spojit. :)

T-com ti musi vymenit za novy modem. Mozes to dat ako reklamaciu ,ze tcom ti dalo zle zariadenie ,ktore nezvlada dnesnu linku.

A ked tak tak novy DSL2 router s 4 ethernet portami + WIFI stoji 2500 -SK.

Odporucam SMC 7904WBRB2 :)

-----
Stare modemy na USB su zname ,ze nezvladaju DSL2, nezvladaju vacsi profil linky a rychlosti, su nespolahlive.

Novy ethernet modem od T-comu to vyriesi alebo kupa routra.
Napísať odpoveď