21. august 1968
-
Sagittarius
Guru
21. august 1968
Čo si myslíte o okupácii Československa sovietskymi vojskami, o Pražskej jari a o normalizácii?
myslim si, ze je chybou skutocnost, ze "pozivatelia" si stale beztrestne ziju...
nedokazem pochopit Cechov, ktori na okupaciu a "docastny pobyt spriatelenych vojsk" nadavali a teraz podpisali dohodu o pobyte americkych vojakov na ich uzemi
okupaciu 68 by som urcite nespajal s Gruzinskom, kedze v 68 slo o politicke ciele - zachovanie socializmu. ak by som mal prirovnat tak uz k USA, ktore okupuju pod zamienkou "slobody a demokracie"...
nedokazem pochopit Cechov, ktori na okupaciu a "docastny pobyt spriatelenych vojsk" nadavali a teraz podpisali dohodu o pobyte americkych vojakov na ich uzemi
okupaciu 68 by som urcite nespajal s Gruzinskom, kedze v 68 slo o politicke ciele - zachovanie socializmu. ak by som mal prirovnat tak uz k USA, ktore okupuju pod zamienkou "slobody a demokracie"...
mne je to jasne, len som upozronoval an to, ze aj tunajsi useri sa prirovnavaju 68 ku Osetsku, co je ptakovinakrija napísal:jackb, porovnavat gruzinsko s CSSR ´68 nemozme, lebo ceskoslovenska armada nenapochodovala na uzemie podkarpatskej rusi, ani sme jej uzemie neostrelovali delostrelectvom, tankami, katusami-GRAD. toto mohol porovnat iba vypatlany gruzinec etc, ktori ani nevedia o co v skutocnosti islo v ´68.
-
HardiKrishna
Light Star
-
Sagittarius
Guru
http://www.sme.sk/c/4036273/solyom-vyja ... -cssr.html
Berte to ako fakt o ospravedlnení a nie súhlas s názormi Solyóma na Rusko-Gruzínsky konflikt, síce porovnávať sa to určite dá, avšak nie zrovnávať...
Berte to ako fakt o ospravedlnení a nie súhlas s názormi Solyóma na Rusko-Gruzínsky konflikt, síce porovnávať sa to určite dá, avšak nie zrovnávať...
no neviem co komu vadi: zatvaranie ludi zodpovednych za smrt stoviek a zmrzacanie mozno aj tisicok ludi? ale nacistov by ste v Juznej Amerike hladali aj dnes - pokritci
snad moje = medzi Radarom a okupaciou?
alebo snad jedna z pravd o Gruzinsku?
ked som hrdina ze sa nepodpisem tak aspon napisem za co posielam
snad moje = medzi Radarom a okupaciou?
alebo snad jedna z pravd o Gruzinsku?
ked som hrdina ze sa nepodpisem tak aspon napisem za co posielam
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Osobne som sklamany z nizkeho pokrytia tohoto vyrocia na Slovensku. Zhodou okolnosti som bol vcera v Prahe, a tam toho bolo plno - billboardy, vystavy, pametne akcie atd. U nas nikde nic. Akoby sme sa snazili povedat "my nic, to len na Prahu isli". Ale ludia umierali aj u nas - len tu v dedine boli zastreleni dvaja ludia.
-
MakeFake
Spammer
Kód: Vybrať všetko
1968: Sovětský generál a 21. srpen
22. srpna 2008
V sobotním vydání přinesla Mladá fronta Dnes komentovaný přepis monologu sovětského generála ve výslužbě, devětaosmdesátiletého Pavla Kosenka, který zaznamenal redaktor České televize Josef Pazderka. Tento generál v noci dne 21. srpna 1968 na rozkaz Leonida Brežněva ze 17. srpna s 35. motostřeleckou divizí obsazoval centrum Prahy. Ti vojáci, na které se starší Pražané pamatují, byli tedy jeho podřízení a mají na svědomí většinu ze 108 lidí, kteří u nás při okupaci Československa padli.-
krija
VIP
v prvom rade si myslim, ze madari sa aj maju za co ospravedlnovat, a ani netusim, ci to vobec staci. bol to prave janos kadar, ktory nabadal brezneva v osobnom rozhovore v drazdanoch niekedy v marci 1968 aby nejakych vojakov poslal do CSSR:
„Škoda, že nemáme v Československu nejaké sovietske jednotky ako v Maďarsku. Určitou aktivitou by mohli pozitívne ovplyvniť vnútropolitickú situáciu.“
neskor, pri inej prilezitosti, sa k tomu vratil:
"Keď to nepôjde ináč, bude tam treba nejaké vojská umiestniť."
zdroj: Pražská jar a medzinárodná kríza v roku 1968
v knihe sa pise aj o tom, ze breznev z prvoti s vojenskou intervenciou vahal. definitivne sa rozhodol az 17.8. teda viac ako 4 mesiace po zahajeni pripravy operacie dunaj (12.4.1968).
neverejne znamy je aj fakt havlovej dehonestacie celeho diania okolo prazskeho jara a to hned v roku 1968. uz vtedy vyrukoval s tou dnes dobre znamou teoriou liberalnej demokracie a navratu k nej. dnes vsetci mozme vidiet kam to vedie. same rozpravky a lzi.
na druhej strane to s cim prisiel dubcek, kundera,...bola tzv. nova sloboda! nezavisla na komunizme, nezavisla na kapitalizme
nieco, co v tom case nemal nik. zial len do 21.8.
V pozadí je přesvědčení rostoucího počtu lidí, že skutečná svoboda je jen těžko realizovatelná v prostředí takové demokracie, jež je zcela v moci peněz a skupinových zájmů. Ideje Pražského jara o „třetích cestách“ a „svobodě dosud nepoznané“...
„Škoda, že nemáme v Československu nejaké sovietske jednotky ako v Maďarsku. Určitou aktivitou by mohli pozitívne ovplyvniť vnútropolitickú situáciu.“
neskor, pri inej prilezitosti, sa k tomu vratil:
"Keď to nepôjde ináč, bude tam treba nejaké vojská umiestniť."
zdroj: Pražská jar a medzinárodná kríza v roku 1968
v knihe sa pise aj o tom, ze breznev z prvoti s vojenskou intervenciou vahal. definitivne sa rozhodol az 17.8. teda viac ako 4 mesiace po zahajeni pripravy operacie dunaj (12.4.1968).
neverejne znamy je aj fakt havlovej dehonestacie celeho diania okolo prazskeho jara a to hned v roku 1968. uz vtedy vyrukoval s tou dnes dobre znamou teoriou liberalnej demokracie a navratu k nej. dnes vsetci mozme vidiet kam to vedie. same rozpravky a lzi.
na druhej strane to s cim prisiel dubcek, kundera,...bola tzv. nova sloboda! nezavisla na komunizme, nezavisla na kapitalizme
V pozadí je přesvědčení rostoucího počtu lidí, že skutečná svoboda je jen těžko realizovatelná v prostředí takové demokracie, jež je zcela v moci peněz a skupinových zájmů. Ideje Pražského jara o „třetích cestách“ a „svobodě dosud nepoznané“...