komunikácia vo vzťahu

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

komunikácia vo vzťahu

Príspevok od používateľa Stoporko »

Čo si pod tým predstavíte? Viete sa porozprávať naozaj o všetkom? Alebo je pre vás nejaká téma tabu.

Aký má pre vás význam rozhovor vo vzťahu? (kamarátskom ale i partnerskom)
21rOBO21
Star
Star

Príspevok od používateľa 21rOBO21 »

ja sa so svojou holkou dokážem porozprávat úplne o všetkom a dost dlho,ved sám brat my nadáva že očom sa mám snou tak dlho rozprávat

komunikácia vo vztahu je veelmy doležitá
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Stoporko napísal:Čo si pod tým predstavíte? Viete sa porozprávať naozaj o všetkom? Alebo je pre vás nejaká téma tabu.

Aký má pre vás význam rozhovor vo vzťahu? (kamarátskom ale i partnerskom)
Budem písať z pozície teoretika, nakoľko môj posledný vzťah bol práve komunikačné fiasko...
Komunikácia vo vzťahu má byť základným pilierom. Pokiaľ viazne, tak medzi partnermi narastá priepasť a cez ňu napätie ústiace do konfliktov z neporozumenia / dezinformácie. Partneri by sa mali snažiť o drvivej väčšine týkajúcej sa ich vzťahu poradiť - kormidlovať ho spolu a z osobného života existujúceho vrámci vzťahu extrahovať pre partnera informácie, ktoré by mohli viesť ku konfliktu. D tém pod hlavičkou tabu sa zvyknú vo vzťahu zahŕňať najmä veci zo vzťahov predchádzajúcich, resp. veci diskreditujúce. Pokiaľ sa ich podarí udržať nevypovedané časom pominú a stanú sa neškodnými. Nepríjemné však zvyknú bývať situácie keď sa na scéne objaví ľudovo povedané "bonzák". Vtedy nasleduje veľa veľa vysvetľovania a práve vtedy sú preverené komunikačné schopnosti partnerov.
Inak v normálnej komunikácii vo funkčnom vzťahu by nemali byť žiadne* témy uzavreté, či obchádzané. Vo funkčnom vzťahu predpokladáme, že by nemalo skoro nikdy dôjsť ku vyčerpaniu tém, nakoľko život ako taký stále prináša niečo nové.

* po zohľadnení subjektívneho kritéria normality

//thx
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Myslim ze JIN to napisal najlepsie ako mohol :) a celkom sa mu to podarilo. Skusim to aj ja. myslim ze komunikacia je jedna s najdolezitejsich veci vo vztahu, ked viazne komunikacia...je to v tahu. Kazdy vztah skor ci neskor stretnu problemi, ktore treba riesit. Pokial 2ja ludia vedia spolu komunikovat na istej urovni, myslim ze vacsina "normalnych" problemov sa da hravo vyriesit, bez toho aby dochadzalo k dakych krajnym rieseniam. A myslim ze toto je jeden akutny problem dnesnych "vztahov" Komunikacia. Pride problem, take jeho prve riesenie je rozchod bez toho aby sa to nejak hlbsie prebralo respektive nie je snaha o jeho riesenie. Nabada sa mi otazka. Na co take vztahy? Myslim ze to pada na zlom vybere partnera. Ja osobne vidim ze su ludia s ktorymi sa viem porozpravat, mam si s nimi co povedat a s niektorymi viem prebrat osobne veci. Naopak su ludia s ktorymi sice prehodim par slov, no proste to nie je ono. A nie je to tym ze by proste boli "zlí" alebo nieco podobne, no proste ...je to dané. Preto myslim ze v tych zaciatocnych fazach by sa malo na toto troska davat pozor ;).

////omluvam sa za pravopisne a stylisticke chyby. Som prave dosiel domov :D
mehmed
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mehmed »

no jo ľudia, pridám len svoju bezvýznamnú skúsenosť, ja som sa rozišiel s mojou milou preto, lebo sme sa už nevedeli rozprávať.

Veru nie, "telesná láska" vzťah nezachráni... :smt018
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

ved tvoje dievca ma byt tvoj najlepsi kamarat len v krajsom tele :)
s kamosom predsa kecas o vsetkom, mozno trochu vulgarnejsie ale gro ostava :)
jacko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jacko »

chodim dlho uz s mojou laskou a poviem vam ze keby sme sa spolu nerozpravali o vsetkom neviem ci by to vydrzalo je pre mna nielen partnerkou ale aj najlepsiou priatelkou ....
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

mehmed napísal:Veru nie, "telesná láska" vzťah nezachráni... :smt018
No hej, ale bez nej to tiez prilis neklape :) Osobne sa s priatelkou dokazem porozpravat uplne o hocicom. Nenapada mi, ze by bolo pre nas nieco tabu. Skor mi niekedy vadi, ze je prilis ukecana. Na druhej strane, keby povedala ku vsetkemu len par slov, sotva by to fungovalo. A ono ... najlepsie si pokecame prave pri tej "telesnej laske" :D
veronique
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa veronique »

toto je jeden z dovodov preco sa nepozerat na tu fyzicku stranku partnera aj ked ta je tiez celkom dolezita...
jin,uplne s tebou suhlasim.
Grosay
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grosay »

My spolu komunikujeme o hocicom. Keby si nemame co povedat, tak je zle. A ak nahodou na chvilu zastane rec, tak ju niecim rozosmejem alebo ona mna. Pokial ideme po vonku alebo soferujem auto, tak keca hlavne ona :) Ale aj ja mavam take ukecane chvile. Ziadna tema pre nas nie je tabu. Jedine, co nemam rad, je komunikacia s nou cez telefon alebo po nete. Proste mam omnoho radsej priamu komunikaciu.
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Grosay napísal: Jedine, co nemam rad, je komunikacia s nou cez telefon alebo po nete. Proste mam omnoho radsej priamu komunikaciu.
to je sila zvyku , ja teraz nemam ineho vyhnutia ...
Inak ja som dost ukecany , ona zvacsa tiez , i ked niekedy z nej cosi dostat je celkom na porazku :)
Gabcsu
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Gabcsu »

Ja sa so svojím chalanom viem porozpravať o všetkom neexituje tema kôli ktorej by som sa hanbila a nedokazala sa s ním o tom rozpravať.Predsa v partnerskom vzťahu by sme mali k sebe byť urpimný a vedieť sa porozpravať otvorene o všetkom.(môj názor) :)
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Gabcsu napísal:Ja sa so svojím chalanom viem porozpravať o všetkom neexituje tema kôli ktorej by som sa hanbila a nedokazala sa s ním o tom rozpravať.Predsa v partnerskom vzťahu by sme mali k sebe byť urpimný a vedieť sa porozpravať otvorene o všetkom.(môj názor) :)
Ak je pravda co vravis, tak bud vdacna ze je to tak. ;)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

existuje podla vas otazka ktoru by ste od svojej polovicky/poloviciaka nechceli pocut?

u mna je to Co by si urobil po mojej smrti
dadikaPD
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa dadikaPD »

jasne ja sa viem s nim porozpravat ako sa hovori aj o hovne...a ved tak by to malo byt nemali by mat pred sebou dvaja ludia kroty sa maju radi nejake zabrany co sa tyka rozhovoru...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Grosay napísal: Jedine, co nemam rad, je komunikacia s nou cez telefon alebo po nete. Proste mam omnoho radsej priamu komunikaciu.
Taktiez to nemam rad, este po nete cez IM je to ok, avsak telefonovanie nemam rad (vybavujem telefonaty rychlo a vseobecne nemam ich rad). Vecer mame take dlhe rozhovory, lebo ma volny pausal, ale robim to len kvoli nej (vie o tom), inak mi to casto ide na nervy. Zvyknu to byt aj "rozhovory" ked su medzitym aj minutove pauzy. Uz hovorila, ze vola len kvoli tomu, aby volala alebo len sa jej nechce spat alebo nemoze zaspat, tak drzim telefon ako puk a pocuvam sumenie v sluchatku.

Inak ma vie vytocit, ked mi klame o tom co si mysli a vymysla nezmysly, len aby nepovedala pravu. Viem to velmi rychlo zistit (bud nevie klamat alebo mam pozorovaci talent) a taketo klamstvo ma vytaca.

Som tiez toho nazoru, ze temy by sa mali dat prebrat akekolvek bez toho, aby sa druhy nejak urazal, pripadne si povedat, ze to a to je neprijemne a nechce sa o tom druhy zhovarat. Pokecat sa vsak malo dat o vsetkom bez rozdielu.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Makovnik napísal:Som tiez toho nazoru, ze temy by sa mali dat prebrat akekolvek bez toho, aby sa druhy nejak urazal, pripadne si povedat, ze to a to je neprijemne a nechce sa o tom druhy zhovarat. Pokecat sa vsak malo dat o vsetkom bez rozdielu.
no ale to by si musel chodit s chlapom
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Presne to vravim aj ja, ale chlapa nechcem :P
Napísať odpoveď