reklamacia notebooku
-
manager666
Star
reklamacia notebooku
Zdravim vas.
3krat som poslal svoj notebook MSI do servisu...teraz mi prisiel a je na nom chyba zasa,t.j. 4-stvrta. A technik z podpory tej firmy,co som od nich ten notebook kupil na splatky mi napisal davnejsie, ze po 3-ch rovnakych chybach alebo po 4-coh roznych chybach mam narok na novy notebook.
Volal som do tej firmy a tam mi povedali,ale ze ten notebook ma teraz uz len polovicnu hodnotu,cize asi by som mal narok len na taky notebook s polovicnou cenou(27 000 / 2 = 13,5)...Co je podla mna smiesne.
Nemam narok na novy notebook v tej istej cenovej kategorii,ako som ho kupil pred necelym rokom ?
P.s ta firma ho ma este stale na stranke a da sa objednat na objednavku...
Vdaka za kazdy postreh...
p.s2 ospravedlnujem sa,ak som zle zaradil temu...
//t0m4s3 - presunute do Ostatne (PC)
3krat som poslal svoj notebook MSI do servisu...teraz mi prisiel a je na nom chyba zasa,t.j. 4-stvrta. A technik z podpory tej firmy,co som od nich ten notebook kupil na splatky mi napisal davnejsie, ze po 3-ch rovnakych chybach alebo po 4-coh roznych chybach mam narok na novy notebook.
Volal som do tej firmy a tam mi povedali,ale ze ten notebook ma teraz uz len polovicnu hodnotu,cize asi by som mal narok len na taky notebook s polovicnou cenou(27 000 / 2 = 13,5)...Co je podla mna smiesne.
Nemam narok na novy notebook v tej istej cenovej kategorii,ako som ho kupil pred necelym rokom ?
P.s ta firma ho ma este stale na stranke a da sa objednat na objednavku...
Vdaka za kazdy postreh...
p.s2 ospravedlnujem sa,ak som zle zaradil temu...
//t0m4s3 - presunute do Ostatne (PC)
-
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
urcite mas narok na novy ziadnu sthavku ceny,napis na spotrebitelske hnutie
http://www.pravaspotrebitela.sk/
http://www.pravaspotrebitela.sk/
-
manager666
Star
-
manager666
Star
hm...ked ale pozri sem...toto je moj notebook a ta firma:
http://www.shark.sk/default.aspx?conten ... d_id;11540
cize mam narok na iny novy notebook v cene 27 000 ?
http://www.shark.sk/default.aspx?conten ... d_id;11540
cize mam narok na iny novy notebook v cene 27 000 ?
-
Stenky
Professional
ak sa nevyraba tak daju adekvatnu nahradu.hojko napísal:Stenky: Ked ho kupil za 30 a dnes sa predava za 15, tak ma predsa narok na novy za 30, nie??? Kde si dospel k tomu, ze ma narok na tovar v aktualnej cene (a co ak sa uz nepredava?), hmm???
kamarat raz dodrbal HDD asi po roku. siel reklamovat a nemali uz taky isty typ tak mu ponukli alternativu s rovnakymi parametrami.
a nedaju ti znova kus za 30 tisic lebo 2 rocna zaruka je prilis dlha a technologicky pokrok prilis rychly. po roku to ma 1/2 hodnotu. tak si predstav ze ti po roku odide napriklad doska. mas narok na 2 nove take iste notebooky??? ajked sa ti pokazil len jeden?
-
Kibo
Hardcore addict
ty co melies Stenky? si sa zle zobudil? preco dva NTBky? bud ti vratia peniaze v hodnote za ktoru si tovar kupil, alebo ti daju NTB v pribliznej hodnote za aku si ho zakupil ak uz tvoj nie je v predaji, respektive nastupny model
neviem o inej alternative, "amortizaciu" nerataju v tomto pripade
aj ked sme reklamovali dosku s brachom, 2x nam dali novy kus, zakazdym sa posralo to iste (zeby blba seria?) a nakoniec nam vratili peniaze v plnej vyske.
aj ked som kupil domace kino, po case sa pototo, tak som ho nalozil do krabice a dali mi novy kus, neodratali cenu za to, ze to bolo pouzite...
-
Stenky
Professional
dobre teda pozeram zarucne podmienky na HEJ.SK
teda ak si ma clovek vybrat ci ti daju obdobny alebo vratia plnu kupnu cenu, bol by clovek sprosty kedby nebral vratenie kupnej ceny. potom si moze kupit tu istu vec co by mu normalne reklamacne dali a este usetri a zacne mu plynut nova 24 mesacna zarucna doba....
ale kedze zarucne podmienky ma kazdy predajca troska ine moze sa to lisit. moj kamarat mava smolu ze s vecami chodi po servisoch a reklamuje u predajcov pravidelne. vacsinou to konci vratenim aktualnej ceny, alebo vymenou za kus ktory sa da len obmedzene povazovat za adekvatnu nahradu.
ja som reklamoval hodne veci, vacsinou uspesne.
jeden jediny raz som si kupil tenisky ktore mali hned po kupe z polovice odparany jazyk. ked som to reklamoval, povedali mi v obchode ze take iste uz nemaju. ze si mam zobrat ine za taku istu cenu resp drahsie a doplatit.
o vrateni penazi nechceli ani pocut. asi po 15 minutach nadavania mi nakoniec vratili hotovost.
predajcovia velmi neradi vracaju cash. mozes na nich talcit, mozes volat SOI. ak ide o par korun kazdy sa na to radsej vykasle.
dalsia vec je ze elektronika je tovar ktory straca velmi rychlo hodnotu. neviem co straca hodnotu rychlejsie, snad len pouzity WC papier. pri tej sa tazko vyjednava. tam moc na vyber nedostanes. budu sa ta snazit odbyt s nahradou aby na tom neprerobili.
Kód: Vybrať všetko
8.15.Predávajúci si vyhradzuje právo nahradiť vadný tovar za iný za obdobný s porovnateľnými technickými parametrami.Kód: Vybrať všetko
8.17.Predávajúci je povinný vybaviť reklamáciu a ukončiť reklamačné konanie jedným z nasledujúcich spôsobov:
a)odovzdaním opraveného tovaru,
b)výmenou tovaru,
c)vrátením kúpnej ceny tovaru,
d)vyplatením primeranej zľavy z ceny tovaru,
e)písomnou výzvou na prevzatie predávajúcim určeného plnenia,
f)odôvodneným zamietnutím reklamácie tovaru.ale kedze zarucne podmienky ma kazdy predajca troska ine moze sa to lisit. moj kamarat mava smolu ze s vecami chodi po servisoch a reklamuje u predajcov pravidelne. vacsinou to konci vratenim aktualnej ceny, alebo vymenou za kus ktory sa da len obmedzene povazovat za adekvatnu nahradu.
ja som reklamoval hodne veci, vacsinou uspesne.
jeden jediny raz som si kupil tenisky ktore mali hned po kupe z polovice odparany jazyk. ked som to reklamoval, povedali mi v obchode ze take iste uz nemaju. ze si mam zobrat ine za taku istu cenu resp drahsie a doplatit.
o vrateni penazi nechceli ani pocut. asi po 15 minutach nadavania mi nakoniec vratili hotovost.
predajcovia velmi neradi vracaju cash. mozes na nich talcit, mozes volat SOI. ak ide o par korun kazdy sa na to radsej vykasle.
dalsia vec je ze elektronika je tovar ktory straca velmi rychlo hodnotu. neviem co straca hodnotu rychlejsie, snad len pouzity WC papier. pri tej sa tazko vyjednava. tam moc na vyber nedostanes. budu sa ta snazit odbyt s nahradou aby na tom neprerobili.
-
manager666
Star
Tak ti vratia tu sumu, ktoru si zaplatil.manager666 napísal:To vratenie penazi by bolo najlepsie...ale ako,ked ho mam na splatky ? Dnes som volal a nevysvetlil mi to technik...stale mlel o vrateni penazi...ale da sa to,ked to mam na splatky ? Ak ano,tak ako...
btw k tej vymene - normalne sa to praktizuje tak, ze ak sa tovar pokazi a neda sa opravit a nie je to tretia reklamacia, tak zakaznikovi daju tovar s podobnymi parametrami bez ohladu na cenu.
Ak je vsak tovar reklamovany tretikrat(alebo stvrty?), tak si zakaznik moze pytat spat peniaze a tam nezalezi na tom, ako dlho tovar pouzival.
Cize ruky prec od MSI, treba zobrat peniaze a kupit nieco normalne.
teba pohrozit slovenskou obchodnou inspekciou, povedat ze poznas svoje prava a ked s tym maju problem ukaz im telefon s cislom na obchodnu inspekciu. Toho sa kazdy obchodnik bo inspekcia sa nesere a dava vysoke pokuty kazdy den bez ohladu na to ci sa jedna o Microsoft alebo o obchod v baraku. Najlepsie ja zavolat na tu inspekciu a informovat sa ako to je pri plateni na splatky PODLA NICH, lebo to je smerodajne...
a kedze to mas na splatky doporucujem ti alternativu ze si od nich vezmes iny notebook v KUPNEJ CENE a splatky normalne doplatis.
hovorim ak s tym bude problem nenechaj si skakat po hlave.
btw v alze som reklamoval dve veci a nestihli mi ich vyreklamovat do 30dni. Vratili mi plnu sumu penazi aj ked to boli rok a pol stare veci. A to bola PRVA reklamacia. Spomenul som inspekciu a hned to bolo.
a kedze to mas na splatky doporucujem ti alternativu ze si od nich vezmes iny notebook v KUPNEJ CENE a splatky normalne doplatis.
hovorim ak s tym bude problem nenechaj si skakat po hlave.
btw v alze som reklamoval dve veci a nestihli mi ich vyreklamovat do 30dni. Vratili mi plnu sumu penazi aj ked to boli rok a pol stare veci. A to bola PRVA reklamacia. Spomenul som inspekciu a hned to bolo.
-
hojko
Site Admin
Stenky: Zakon o ochrane spotrebitela c. 372/1990 Zb. v zneni neskorsich predpisov (250/2007 Z.z.) - § 2 Vymedzenie niektorých pojmov - m) vybavením reklamácie ukončenie reklamačného konania odovzdaním opraveného výrobku, výmenou výrobku, vrátením kúpnej ceny výrobku, vyplatením primeranej zľavy z ceny výrobku, písomná výzva na prevzatie plnenia alebo jej odôvodnené zamietnutie - tolko citacia zo zakona. Mas tam jasne napisane co sa rozumie pod pojmom vybavenie reklamacie. Aby si sa neohanal spojenia primerana zlava z ceny vyrobku, tak pod tymto sa rozumie, ze ide o ine neodstranitelne vady, ktore nebrania pri uzivani vyrobku, ide napriklad o chladnicku, ktora je plne funkcna, avsak ma poskriabane dvierka, ktore vsak nijak nebrania pouzivaniu, ide len o esteticku chybu. Dufam, ze nabuduce nebudes trepat o veciach o ktorych nie si uplne presvedceny.
-
moosha
Darca
Toska OT, mozte to vymazat ak chcete.
Ak by som mal uplne stary NB (co mam), s ciernobielym displejom, asi 10-12", FDD, mozem vam dat aj blizsiu specifikaciu ak sa dostanem na miesto kde je, totizto je funkcny, kludne si pozrem udaje, je tam kalendar a podobne veci. S dozivotnou zarukou (co nemam) a od vyrobcu, ktory este existuje (co neviem) a chcel ho vyreklamovat ze nieco nejde a stalo by sa to 3-4 krat, tak by mi vyplatili ten neskutocny cash ktory stal vtedy alebo ako?
Ak by som mal uplne stary NB (co mam), s ciernobielym displejom, asi 10-12", FDD, mozem vam dat aj blizsiu specifikaciu ak sa dostanem na miesto kde je, totizto je funkcny, kludne si pozrem udaje, je tam kalendar a podobne veci. S dozivotnou zarukou (co nemam) a od vyrobcu, ktory este existuje (co neviem) a chcel ho vyreklamovat ze nieco nejde a stalo by sa to 3-4 krat, tak by mi vyplatili ten neskutocny cash ktory stal vtedy alebo ako?