AutoCAD automaticke pocitanie

Informácie o software, ankety...
nejakymarko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

AutoCAD automaticke pocitanie

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Zdravim. Nema autocad nejaku moznost, ktoru ked zadam, tak spocita vsetky presne nadefinovane bloky v objekte? Alebo sa neda take nieco "vyrobit"?
Lebo v robote nad tym rozmyslame s kolegom, ze by nam to sakramensky ulahcilo robotu.
Neviete o niecom?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

čo chápeš tým spočítaním blokov? zrátať dlžky strán? alebo ich zrátať geometricky a vytvoriť nový objekt? K prvému ti pomôže kalkulačka, k druhému asi len trpezlivosť :) O ničom takom neviem, aspoň vo verzi 2000 nič také nebolo (to bol posledný s ktorým som robil, odvtedy som autocad nevidel)
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

blok je subor nejakych utvarov (zvycajne) a ja potrebujem aby mi vedel spocitat kolkok ich je.

Priklad:
Mas nakresleny nejaky objekt je tam po milu rit ciar a niekde tam si pouzil blok..napriklad v nakrese nejakej super velkej el. schemy. A ty potrebujes zistit napriklad pocet rezistorov, ktore su v nakrese obnacene trebars obdlznikov a v nom su este 2kruhy. subor tychto dvoch kruhov a obdlznika by bol jeden blok nazvany trebars R01. V nakrese by bolo tych rezistorov isty pocet. A keby si vybral tu moznos ktoru hladam tak by si ju zvolil, vybral by si blok R01 a v nejakom okne alebo kde to je jedno, by ti vyskocilo, ze V nákrese sa nachádza blok R01 154krát.

nieco v tomto zmysle. Nedalo by sa to nejak nakodit? :?

//autoeditácia príspevku ( 31 Jul 2008, 9:22 )
Okej takze uz som na to ako na to :D
taky malicky navodik ak by niekto potreboval
Prílohy
Do prikazu napiseme _qselect
Do prikazu napiseme _qselect
Výsledok
Výsledok
1. Vyberieme usek v ktorom sa maju spocitavat bloky<br />2. Musimevybrat bloky a názov
1. Vyberieme usek v ktorom sa maju spocitavat bloky
2. Musimevybrat bloky a názov
Jussi
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: AutoCAD automaticke pocitanie

Príspevok od používateľa Jussi »

Skolacik napísal:Zdravim. Nema autocad nejaku moznost, ktoru ked zadam, tak spocita vsetky presne nadefinovane bloky v objekte? Alebo sa neda take nieco "vyrobit"?
Lebo v robote nad tym rozmyslame s kolegom, ze by nam to sakramensky ulahcilo robotu.
Neviete o niecom?
ty si strojar???
Napísať odpoveď