Neviete niekto o nejakej web php fotogalerii. V ktora by zvladla aj fotky s rozlisenim 3872x2592 o velkosti v priemere 5MB. Vsetkly co som nasiel bud takyto obrazok nechceli prijat alebo nedokazali vytvorit nahlad.
To nebude ani tak problém tej galérie, ale skôr to bude obmedzenie servera. Keď vytváraš náhľad s tak veľkého obrázka vyžaduje to dosť veľa pamäte a máloktorý server je nastavený tak, aby to zvládol (tak veľký obrázok môže bez problémov potrebovať aj 100MB ram).
chrono napísal:To nebude ani tak problém tej galérie, ale skôr to bude obmedzenie servera. Keď vytváraš náhľad s tak veľkého obrázka vyžaduje to dosť veľa pamäte a máloktorý server je nastavený tak, aby to zvládol (tak veľký obrázok môže bez problémov potrebovať aj 100MB ram).
Jaj, hmmm.
A teraz myslis tak velkeho v rozliseni alebo vo velkosti suboru?
Pretoze som skusal aj obrazky ktore mali len cca 700 KB ale to iste rozlisenie.
Keď sa ten obrázok spracováva, tak sa musí v pamäti rozbaliť a tam už je veľkosť závislá hlavne od rozlíšenia toho obrázka (a nie od pôvodnej veľkosti súboru).
chrono napísal:Keď sa ten obrázok spracováva, tak sa musí v pamäti rozbaliť a tam už je veľkosť závislá hlavne od rozlíšenia toho obrázka (a nie od pôvodnej veľkosti súboru).
Takze nemam sancu ukladat fotky v takomto rozliseni!?
Jedine asi, ze by som potom cez FTP prepisal tu fotku, po vytvoreni nahladu....
Fotky v takom rozlíšení ukladať môžeš, ale je otázne, či bez zmeny nastavenia serveru s nimi budeš môcť nejako pracovať (okrem klasického zobrazenia v prehliadači).
chrono napísal:Fotky v takom rozlíšení ukladať môžeš, ale je otázne, či bez zmeny nastavenia serveru s nimi budeš môcť nejako pracovať (okrem klasického zobrazenia v prehliadači).
Jasne, ja som to myslel tak, ze budu bez nahladov.
Diik za info aspon viem na com som ...
//autoeditácia príspevku ( 25 Aug 2008, 17:14 )
Ale ak niekto pozna dobru Web PHP Galeriu.
Tak nech to sem napise....