Wifi router, pc a notebook

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
16Pedro
Light Star
Light Star

Wifi router, pc a notebook

Príspevok od používateľa 16Pedro »

Zdravím chcel by soms a opýtať že keď mám wifi router napojený na pc a sestra sa vďaka nemu naojí cez wifi na net či je možne aj to aby som sa dostal z jej booku do mojho pc..napr ak by som chcel neajkú mp3. a ak je to možné poprosil by soms i aj návod...díky
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Wifi router, pc a notebook

Príspevok od používateľa cORP. »

16Pedro napísal:Zdravím chcel by soms a opýtať že keď mám wifi router napojený na pc a sestra sa vďaka nemu naojí cez wifi na net či je možne aj to aby som sa dostal z jej booku do mojho pc..napr ak by som chcel neajkú mp3. a ak je to možné poprosil by soms i aj návod...díky
je to mozne normalne cez router si zosietujes oba pc klasicky ako keby boli cez kabel pri vytvaradni siete das rovnaky nazvo siede predvolene je to workgroup zadas shcemu pri instalacii podla obrazka aky tam bude znazorneny restartujes oba pc a malo by to ficat samozrejme beriem to tak ako by ste mali onaja win xp v pripade ze ma aspon jeden z vas win vista je nastavenie obdobne no nemusi fungovat ako je uz vseobecne zname napr. zivy priklad som ja doma mam tri pc dva maju win xp a jeden hlavny vista ultimate no ani za nic sa neviem s xp sietovo dostat do visty ci uz vypnem firewall a podobne veci opacne to mozne je :roll:
16Pedro
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa 16Pedro »

INDIGOcorp. napísal:je to mozne normalne cez router si zosietujes oba pc klasicky ako keby boli cez kabel pri vytvaradni siete das rovnaky nazvo siede predvolene je to workgroup zadas shcemu pri instalacii podla obrazka aky tam bude znazorneny restartujes oba pc a malo by to ficat samozrejme beriem to tak ako by ste mali onaja win xp v pripade ze ma aspon jeden z vas win vista je nastavenie obdobne no nemusi fungovat ako je uz vseobecne zname napr. zivy priklad som ja doma mam tri pc dva maju win xp a jeden hlavny vista ultimate no ani za nic sa neviem s xp sietovo dostat do visty ci uz vypnem firewall a podobne veci opacne to mozne je :roll:
hm a keby som ťa poprosil dal by si mi nejaký návod?lebo ja som lama v pc a fakt neviem ako na to...a obaja máme windows xp...alebo ak by si vedel kde je taký návod ja by som si to pozrel díky.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

16Pedro napísal:hm a keby som ťa poprosil dal by si mi nejaký návod?lebo ja som lama v pc a fakt neviem ako na to...a obaja máme windows xp...alebo ak by si vedel kde je taký návod ja by som si to pozrel díky.
mas stastie jeden taky super navod mam na disku ulozeny ale je to len web stranka pctuning dam ti link je to asi najkomplexnejsie podane pre laika je tam viac stran tak studuj ked to cele prejdes mal by si to zvladnut nech sa dari , je tam vsetko od zlozenia sietoveho kablu az po nastavenie ked budes potrebovat zvlast aj navod pre router dodam len napis
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=0

tu mas aj dva podrobnejsie clanky zaoberajuce sa problematikou routeru tj. aj switchu
http://pctuning.tyden.cz/nastaveni_sito ... a-z_1.html

http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=96
infinite
Star
Star

Príspevok od používateľa infinite »

ja to mam nastavene tak ze v Total Commanderi alebo normalnom prehliadaci suborov staci
nastavit na adresar zdielanie (tj. kliknes pravym tlacitkom na adresar popr. disk > sharing a zaskrtnes nieco ako
share // nwm presne ako to tam je nie som mmntalne na windowse) chvilu pockas kym to zozdiela (zalezi od velkosti) a malo by to fungovat
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Fatal napísal:ja to mam nastavene tak ze v Total Commanderi alebo normalnom prehliadaci suborov staci
nastavit na adresar zdielanie (tj. kliknes pravym tlacitkom na adresar popr. disk > sharing a zaskrtnes nieco ako
share // nwm presne ako to tam je nie som mmntalne na windowse) chvilu pockas kym to zozdiela (zalezi od velkosti) a malo by to fungovat
lenze to je vec ktora ti funguje az po tom co sa nastavi a spravi siet omg :roll:
Napísať odpoveď