Vyrezanie 1 min. z videa v H.264

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vyrezanie 1 min. z videa v H.264

Príspevok od používateľa Mateq »

Zdravím, neviete mi poradiť, ako by som mohol vytvoriť kratučké video (zhruba 1min) z časti videa, ktoré je v kodeku H.264?

Ak mám video v .avi, tak som to robil cez prehrávač ALShow, ktorý dokáže z videa uložiť označený úsek. Tento formát mi však ani neotvorí. Podobne som dopadol keď som to skúšal otvoriť vo VirtualDub, Nero Vision, či v Pinnacle.
Prílohy
kodek.JPG
miso03
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa miso03 »

Otvor si to video v MKVMerge GUI (MKVToolnix) a v zalozke Global zaskrtni Enable Splitting a nastav ..after this duration na 60s (rozdeli ti to na 60s resp 1minutove casti). Dufam ze je to to co si myslel :)
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Zdá sa že to funguje... nie je to presné (potrebujem 43sec, a ono to tvrdosijne robi 47, ale s tym sa dá žiť. Ďakujem ti. :oops:

Ešte by som z toho .mkv potreboval spraviť avi, ale to si už vygooglim nejaý converter.
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

Mateq napísal:Zdá sa že to funguje... nie je to presné (potrebujem 43sec, a ono to tvrdosijne robi 47, ale s tym sa dá žiť. Ďakujem ti. :oops:

Ešte by som z toho .mkv potreboval spraviť avi, ale to si už vygooglim nejaý converter.
stiahni si Any Video Converter freeware http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia ... [oz]=2.5.5 :)
kibut
Novice
Novice

Príspevok od používateľa kibut »

Nevie niekto, kao previest bezny format (napr. .avi) do formatu .qcif, alebo .yuv ???
miso03
Light Professional
Light Professional

kibut napísal:Nevie niekto, kao previest bezny format (napr. .avi) do formatu .qcif, alebo .yuv ???
http://tinyurl.com/68qzrp
kibut
Novice
Novice

skusam, ale link nefunguje :(
miso03
Light Professional
Light Professional

Nechapem ako co tam chces konvertovat, kedze avi je kontajner (video+audio) a yuv je len spracovanie farieb (nieco ako RGB)..
Tiez nechapem co to ma spolocne s temou "Vyrezanie 1 min. z videa v H.264" :)
kibut
Novice
Novice

miso03 napísal:Nechapem ako co tam chces konvertovat, kedze avi je kontajner (video+audio) a yuv je len spracovanie farieb (nieco ako RGB)..
Tiez nechapem co to ma spolocne s temou "Vyrezanie 1 min. z videa v H.264" :)
Proste chcem ziskat vlastne video sekvencie, take, ako su napr. tu: http://trace.eas.asu.edu/yuv/index.html

Ale ked nechapes, tak neries...
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

kibut napísal:Proste chcem ziskat vlastne video sekvencie, take, ako su napr. tu: http://trace.eas.asu.edu/yuv/index.html

Ale ked nechapes, tak neries...
po prve: yuv je len typ farebneho priestoru a pouziva sa len v analogovom prenose...v digitalnom sa pouziva jeho ekvivalent YCbCr, ked chces mat video v tomto formate tak si to nastavis vo vlastnostiach kodera
po druhe: qcif je len normalizovana velkost videa a to presne 176 × 144 pixelov... tu si tiez nastavis vo vlastnostiach kodera

cize v programe v kt. robis video si nastavis kodek, ktorym to budes kodovat a nastavis mu velkost 176x144 a farebny priestor YCbCr
kibut
Novice
Novice

kupo napísal:po prve: yuv je len typ farebneho priestoru a pouziva sa len v analogovom prenose...v digitalnom sa pouziva jeho ekvivalent YCbCr, ked chces mat video v tomto formate tak si to nastavis vo vlastnostiach kodera
po druhe: qcif je len normalizovana velkost videa a to presne 176 × 144 pixelov... tu si tiez nastavis vo vlastnostiach kodera

cize v programe v kt. robis video si nastavis kodek, ktorym to budes kodovat a nastavis mu velkost 176x144 a farebny priestor YCbCr
To je vsetko fajn, ale ja sa nepytam, co je to YUV a QCIF, ale ako by som mohol taky subor ziskat z klasickeho video suboru (napr. .avi; .mov).
Nie som si isty ze tak, ako popisujes, ziskam subor s priponou .yuv Keby si si na tej stranke klikol na tie videa, uvidel by si ze su to .yuv :wink:
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

kibut napísal:To je vsetko fajn, ale ja sa nepytam, co je to YUV a QCIF, ale ako by som mohol taky subor ziskat z klasickeho video suboru (napr. .avi; .mov).
Nie som si isty ze tak, ako popisujes, ziskam subor s priponou .yuv Keby si si na tej stranke klikol na tie videa, uvidel by si ze su to .yuv :wink:
ak to chces len prekonvertovat tak staci pouzit googla a najdes toto: http://sunrayimage.com/avi_to_yuv.html
kibut
Novice
Novice

kupo napísal:ak to chces len prekonvertovat tak staci pouzit googla a najdes toto: http://sunrayimage.com/avi_to_yuv.html
Dik, googla som samozrejme skusal, aj som toto nasiel, aj to nefachci. :cry:
Napísať odpoveď