Notebooky - displeje

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
thomik
Amateur
Amateur

Notebooky - displeje

Príspevok od používateľa thomik »

nemáte niekto skúsenosti s kvalitou monitorov v notebookoch? či sú vhodné na spracovanie grafiky? teda dobrý obraz, real farby, viem že to závisí od kalibrácie, ale tak všeobecne, rozhodujem sa pre hp (dv5 - 1060 resp. TOSHIBA A300D - 15c )

značky ako apple, ktoré majú špičkové dispjele, sú cenovej kategórie :)
ST1
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

tak ja mozem odporucit jeden notas od Asusu ktory som kupoval kamosovi a ma fakt kvalitny displej http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=11728788
ma indikator svetlosti v miestnosti alebo hocikde kde si a podla toho sa meni svetlost obrazu ked si v tme tak menej svieti ako ked si na slnku a pod...a ma rychle tlacidla na paneli na mnoho veci ohladom menenia zatazenia notasu a menenia displeja...takze nieco pre teba ak take nieco hladas a aj kvalitovo velmi perfektne spracovany displej ma a aj dizajn je nadherny + taska k nemu je velmi pekna a super a mysku si kup inu nejaku laserovku osobne som mu doporucil MX400 od logitechu, lebo na sklade nebola MX518, ale to som cel aby mal na hry no mozno si potrpis na kvalitu mysky...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Tak pokial mi je zname profesionalna grafika sa nerobi na notebooku a uz vobec nie na LCD ale tak povedzme ze sa da ale aj na to su specialne LCD - resp. s inymi parametrami ako na bezne poouzitie..
Ak ti ide o upravu fotiek v PC, myslim ze je to takmer sum fuk aky monitor mas.

//LCD nezobrazuje uplne real farby.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

kup si novy DeLL Latitude D830 ak mozes, ktory ma jeden z najkvalitnejsich obrazoviek mam 15,4" a mam rozlisenie 1650:1050 a mozem nastavit aj Full HD ale naco ved potom neni vidiet ikonky ake su malicke :lol: len jednu nevyhodu to ma samotny DeLL je drahy jak hovado ja by som DeLL nikdy nekupil dokym by som nemal 53% zlavu na NB cez znamosti. :?
thomik
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa thomik »

Dell neprichadza do uvahy, cenu nan som nenašiel, ale bude asi pekelne drahý..
Asusy tiež nechcem, ževraj nič moc značka a kvalita takisto.. keď už profi ntb na fotky tak by som bral to apple alebo novinku od Lenova, myslím že je to U700, pre fotografov má to tablet a kalibračnu sondu...

Co sa týka farieb, tak stačí nahrať ICC profil fotolabu a vidím to na displeji tak ako by to malo vyjsť z tlačiarne v labe, takže to nie je problém.. ide mi o núdzové riešenie, čo sa týka intráku, doma to pripojím na stolný monitor..
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

thomik napísal:Dell neprichadza do uvahy, cenu nan som nenašiel, ale bude asi pekelne drahý..
Asusy tiež nechcem, ževraj nič moc značka a kvalita takisto.. keď už profi ntb na fotky tak by som bral to apple alebo novinku od Lenova, myslím že je to U700, pre fotografov má to tablet a kalibračnu sondu...

Co sa týka farieb, tak stačí nahrať ICC profil fotolabu a vidím to na displeji tak ako by to malo vyjsť z tlačiarne v labe, takže to nie je problém.. ide mi o núdzové riešenie, čo sa týka intráku, doma to pripojím na stolný monitor..
Tak pokial je ok notas od apple, tak dell a ich ceny urcite nie su ani zdaleka tak brutalne :wink: BTW: Dell aj s cenami v SK U dellu ide o kvalitu a taktiez moznost si postavit vlastnu variantu daneho modelu. Pokial mas niekoho napr. v UK, tak stadial ta to je lacnejsie o dost po prepocte, teda aspon co som par mesiacov dozadu pozeral. Ved si to mozes aj sam pozriet, prepocitat.
Napísať odpoveď