VPN spojenie a internet

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
filko
Medium Expert
Medium Expert

VPN spojenie a internet

Príspevok od používateľa filko »

Potreboval by som poradit ci sa da nejako (napr. cez nejakeho vpn klienta) po pripojeni na VPN pouzivat internetove pripojenie ktore mam ked niesom pripojeny na VPN? Totizto ide o to, ze ak sa pripojim na firemnu VPN (pripojenie mam cez Sietove nastavenie vo Windowse), tak mam internetove spojenie, ale uz vystupujem pod IP z VPN servera a tiez rychlost pripojenia na internet firma obmedzuje takze by som to rad nejako obisiel.

Takze to co by som chcel dosiahnut je pripojit sa na VPN a vyuziat firemny intranet ale internet chcem mat ten povodny vlastny domaci. Je to mozne? Snad pripojenie cez nejakeo VPN klienta by to umoznovalo. Poznate nejakeho?
igynko
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa igynko »

Osobne celkom preferujem OpenVPN - http://openvpn.net/ . Je tam vsetka potrebna dokumentacia ako na to. Pouzivam uz nejaky ten rocik a spokojnost...
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

No to je prave ta idea a podstata VPNky, zabezpecenie pristupu k internym zdrojom bez ohrozenia zavlecenia nejakeho malwaru dovnutra firmy. Ako ono sa to da oyebabrat pomocou 2 sietoviek, prislusneho routingu, ale chces to naozaj riskovat?
Napísať odpoveď