Zapojenie datovych zasuviek

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Milky
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Zapojenie datovych zasuviek

Príspevok od používateľa Milky »

Nazdar. Mam problem so zapojenim sietovych (nie elektrickych) zasuviek. Vsetko potrebne k tomu mam, cize Crone nozik a na koncovky klieste. Je to zapojene takto - Switch, kabel, zasuvka, kabel, PC. Na zaciatku kabla, ktory ide od Switchu som dal standardne farebne zapojenie na koncovku, cize - BO, O, BM, Z, BZ, M, BH, H. Na zasuvke je to takto (aspon tak je to napisane v navode) - BM, M, BO, O, BZ, Z, BH, H. Kabel, ktory ide zo zasuvky je priamy. Ked sa pozriem na Switch a na kontrolku portu, na ktory je zapojena zasuvka tak svieti, ale na compe mi pise, ze je odpojeny sietovy kabel.

Tak, kde je problem do p..e. Uz ma to pekne stve. Dik za vsetky rady.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Zapojenie datovych zasuviek

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Milky napísal:som dal standardne farebne zapojenie na koncovku, cize - BO, O, BM, Z, BZ, M, BH,
Nedal si až-také štandardné. Pretože si dal BM miesto BZ, atď ... :)
Milky
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Fikus-kukis, bez urazky, ale v takomto farebnom poradi som uz zapojil niekolko kablov a vsetky fungovali. V podstate je to uplne jedno v akom poradi ich zapojis na zaciatku, dolezite je to, aby farby boli usporiadane rovnako aj na druhom konci, samozrejme ak chceme vytvorit priamy kabel. Ak chceme krizeny staci len prehodit dve kabliky navzajom. Neboj sa nerobim to prvy krat, takze ziadne posmesky poprosim.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Tu nejde o mňa. Podstata je v tom, že ak Ty v konečnom dôsledku NEDODRŽÍŠ normu na jednom konci, môžeš sa darmo snažiť zapájať zásuvku podľa priloženého návodu (ktorý je správny a vychádza z toho, že sa norma dodržuje) na konci druhom, pretože sa ti páry prekrížia a príjem sieťovej karty je na neživom páre.

Mohol si obrovské množstvo funkčných káblov porobiť, ale tipujem že toto je Tvoja prvá zásuvka a práve tu padla kosa na kameň (lebo dôvod vyššie) :) .

http://www.hojko.com/download.php?id=27357
Spodného obrázku sa drž a bude dobre.

A daj pre istotu foto tej zásuvky.
Milky
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

OK. Idem na to. Bohuzial nemam foto tej zasuvky, nechce sa mi teraz fotak vyberat, ani sa hrabat po nete. Ak vydrzis 10 minut, tak ti dam vediet ci to funguje.

//autoeditácia príspevku ( 27 Aug 2008, 1:46 )
VOPA LALALALALA. FUNGUJE TO!!!!! Diky kamo. Mas to u mna. Karma + samozrejme.
Napísať odpoveď