Dalsi slovensky herec zomrel - Michal Docolomansky

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Martin44
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Ludia odchádzajú, ľudia prichádzajú...
Nepoznal som ho osobne, príde mi to ako by zomrel Peter Fekete z Hornej Šebestovej...
nič proti nemu, ale bolesť v srdci necítim...
A kto áno, tak je farizej...

každý si je strojcom svojho osudu... on vedel, že ak fajčí 60 cigariet denne tak sa nemože dožiť 90....
UjoNecro
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa UjoNecro »

Zbohom buď, lipová lyžka,
žitia môjho verná družka
na zbojníckom poli.
Zbohom buď, kotlík medený
nad pahrebou vyúdený,
zbohom, hrudka soli.

Čo som sa po horách nachodil,
čo som sa pištolí nanosil,
kto to vie, kto to vie,
kto to vie, kto povie?
Čo som sa naspieval po grúni,
čo som sa navyhrážal Viedni,
čo naspieval v Dąbrówe,
čo naspieval v Dąbrówe...

Čo som sa s frajerkou naschádzal
čo zlatých dukátov nastrácal
kto to vie, kto to vie,
kto to vie, kto povie?
Čo som sa povestí naslýchal,
čo tuhej pálenky napíjal,
čo naspieval v Dąbrówe,
čo naspieval v Dąbrówe...

žiaľ keď sa on nestaral o svoj život tak by sme sa prehnane nemali ani my, bude ho škoda aspoň sa viac už nestihne degradovať pomocou rôznych letákov :?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

toto leto je akesi krute k hercom, rasev, vilma, docko. hmm. cest pamiatke
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

zelovoc napísal:toto leto je akesi krute k hercom, rasev, vilma, docko. hmm. cest pamiatke
To je tym, ze sa zacinaju menit generacie, ale aj medzi mladsimi mame dobrych hercov, len sa este nestihli ukazat. Staci si pozriet napriklad Mesto tienov a tam ich zopar je, sice asi nedosiahnu take uspechy ako Docolomansky, ale aspon sa nemusime bat, ze v slovenskych filmoch nebude mat kto hrat.
Prirovnal by som to k tomu, ze v priebehu 2-3 rokov nam prestali v reprezentacii hrat najlepsi hokejisti, takisto to asi teraz bude s tymito dobre znamymi hercami. (Ladislav Chudik na tom tiez nie je najlepsie)
Fortune
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fortune »

velka skoda, zbohom bud Michal :smt115
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

GothaR napísal:To je tym, ze sa zacinaju menit generacie
to nie je tym, naozaj tento rok poodchadzalo kopu umelcov :( ludia umieraju stale, ale teraz to vyzera, ze umieraju jeden za druhym. ci u nas alebo vo svete, doteraz odisiel raz za cas niekto a nie v priebehu mesiaca 5 ludi, cize to vyzera tak, ze nasa scena prichadza o to najcennejsie z nicoho nic
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Čo bude s majetkom?

Jeho bývala manželka Marta, ktorá roky pracovala v SND, sa dokonca nedávno v médiách vyjadrila, že v týchto dňoch prežíva posledné chvíle. A ako sa zdá, ženská intuícia sa bohužiaľ nemýlila. Herec údajne odkázal nehnuteľnosti v hodnote niekoľkých miliónov korún svojmu priateľovi Alexandrovi Godovi a svoje deti vydedil. Práve spomínaný priateľ by mal zdediť Dočolomanského luxusný byt v centre Bratislavy, ako aj chatu v Studienke. Alexander Godo je 42-ročný televízny technik a s hercom sa zoznámili pred niekoľkými rokmi. Hercov syn Michal Dočolomanský ml. aj spolu so sestrou Martou však tieto informácie popreli.

Tento článok bol na bleskovkach... len toľko...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

povedali o jeho odchode:
Juraj Kukura:
Mišo Dočolomanský pre mňa znamenal strašne veľa, bol mojím prvým dotykom s herectvom a to vo ilme Tri gaštanové kone. Práve na Orave mi ukázal, čo má herec robiť, a ako vnímať túto prácu.
Elo Romančík:
Veľmi som naňho v posledných dňoch myslel a dúfal, že sa z toho dostane. Boli sme nielen kolegovia, ale aj kamaráti. Niekoľkokrát som sa mu pokúšal zavolať, ale nebral to. Mal som pocit, že sa v poslednom čase akoby izoloval, aby druhých neobťažoval. Muselo to byť preňho ťažké aj psychicky.
Marek Ťapák:
Je to smutné. Spomínam si naňho, keď som ešte ako gymnazista brigádoval na Kolibe u otca, ktorý vtedy nakrúcal Stratenú dolinu. Zažil som ho ako herca na pľaci - ja som robil osvetľovača. Bol to nesmierne vitálny človek, plný humoru.
Eva Džodlová, riaditeľka Detského domova Slon, Šarišské Michaľany, s deťmi a pracovníkmi:
S veľkým smútkom sme prijali správu, že zomrel veľký priateľ našich detí pán Michal Dočolomanský, ktorý bol v úzkom kontakte s naším detským domovom viac ako 15 rokov. Vďačíme mu za spoločne prežité krásne chvíle, ktoré ostanú v našich srdciach po celý život.
Ladislav Chudík:
Aj keď bol medzi nami generačný rozdiel, postupne sme sa veľmi zblížili. Veľa sme sa zhovárali a tešili sa zo vzájomných stretnutí. Mali sme sa vo veľkej úcte. Vzhľadom na moje pokročilé štádium staroby a rôzne choroby si myslím, že je to akoby žreb. Ja som kúpil dobrý žreb a on mal veľmi ťažký žreb, veľmi náročný, ktorý sa takto vyvrbil a všetko urýchlil v poslednom štádiu. Je mi to nesmierne ľúto.
Peter Dvorský:
Bol to človek, kapacita po všetkých stránkach, všestranný umelec. Spomínam si na neho ako na veľmi priateľského a sympatického kolegu. Žoviálny človek, ktorý vedel vniesť dobrú náladu do spoločnosti. Naposledy som ho videl asi pred polrokom. Nedal znať, že bojuje so zákernou chorobou. Bol usmiaty. Zakrýval to, ako trpel.
Kamila Magálová:
„Bol to úžasný človek, partner a kamarát. Keby to mohol byť manžel, tak aj to by som brala. Bol talentovaný človek, herec. Mohol ešte dlho žiť medzi nami. Taký je život. Tí, ktorých máme radi, skoro odchádzajú.“
Jozef Vajda:
„Je to veľmi ťažké. Ťažko sa mi o tom hovorí. Dozvedel som sa to pred chvíľkou. Je to veľká strata pre celé divadlo na Slovensku. Bol to skvelý človek.“
Ján Króner:
„Budem na neho spomínať ako na super človeka a kamaráta. Bol to vzácny a perfektný človek, naozaj. Dozvedel som sa to rovno v divadle, keď to oznámili.“
Karol Csino:
„Párkrát sme spolu spolupracovali. Mal som ho veľmi rád. Je to veľká strata a je mi to veľmi ľúto.“
Maroš Kramár:
„Je to smutné, lebo som si ho veľmi vážil. Mal som ho veľmi rád. Je to veľká strata a bude mi veľmi chýbať. Všetky chvíle, ktoré som s ním prežil, boli príjemné, či skúšobné obdobia, či predstavenia. Bol to veľký človek.“
Stano Dančiak:
„Nebol som jeho spolužiakom, chodil som o ročník nižšie, ale kamarátili sme sa. Miško bol mimoriadne talentovaný herec, ktorý bol obľúbený u divákov. Vytváral nezabudnuteľné postavy. Obdivoval som jeho herectvo a vážil som si jeho pracovitosť. Nevzdával sa žiadnej príležitosti – mal ich hodne a vedel ich využiť, ani menšie úlohy ho neodradili. On proste s každou rolou vyhral, len tú svoju životnú teraz prehral. Viac však k tomu nepoviem, musí mi to ešte dôjsť – nie je to maličkosť, keď niekto takýto odíde."
Juraj Slezáček:
„Nerátal som, že to príde tak skoro. Zatiaľ k spomienkam na neho nedošlo. No dúfam, že prídu vo chvíľach, keď vojdem do šatne a už tam
nebude. Prežili sme spolu štyridsať rokov. Chodili sme spolu na vysokú školu, bývali sme na jednom internáte, spolu sme nastúpili divadla. Vždy som mu závidel, že bol veľký fešák. Keď oznámil, že už nevládze hrávať, prosil ostatných, aby jeho predstavenia neboli zrušené. Budem na neho vždy v dobrom spomínať. Odišiel mi spolužiak, kolega a priateľ..."
Marián Labuda:
„Miško bol jeden z prvých hercov, ktorý ma uviedol do slávnej plejády slovenských hercov. Vedel skvele napodobňovať pánov Gregora, Zachara a Pántika. Ja som ako poslucháč prvého ročníka na vysokej škole s otvorenými ústami obdivoval túto schopnosť. Bol to skvelý herec. Nepochybne je veľkou stratou.“
Napísať odpoveď