Post-koloniálna Biela Afrika

Diskusie na politické témy...
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa taurus666 »

VonBurzum napísal:Ale kmene ako Zulu a Xhosa tam žijú odjakživa, Biela Južná Afrika bola vytvorená na ich území takže imigrantmi by som ich nenazval. Ale je jasné že bez belosi postavili J.A., sranda je ze v 1904 tvorili 21.58% populácie. A to bolo po Burských vojnách.
ale kmene Zulu a Xhosa vraj prisli tiez niekde zo severnejsich casti Afriky,asi vtedy,ked uz Buri pomaly kolonizovali,povodni obyvatelia boli asi len krovaci.
VonBurzum
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa VonBurzum »

taurus666 napísal:ale kmene Zulu a Xhosa vraj prisli tiez niekde zo severnejsich casti Afriky,asi vtedy,ked uz Buri pomaly kolonizovali,povodni obyvatelia boli asi len krovaci.
Zaujímavé to som si nikdy nekukal, podľa wikipédie tam Zulu prišli v 9. storočí a Xhosa pred príchodom Holanďanov.
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

VonBurzum napísal:Zaujímavé to som si nikdy nekukal, podľa wikipédie tam Zulu prišli v 9. storočí a Xhosa pred príchodom Holanďanov.
moze byt,ze tam boli uz aj pred prichodom Holandanov,ale zase nie moc dlhu dobu.
The Xhosa are part of the southern Nguni migration which slowly moved south from the region around the Great Lakes. Xhosa peoples were well established by the time of the Dutch arrival in the mid-1600s.
VonBurzum
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa VonBurzum »

taurus666 napísal:moze byt,ze tam boli uz aj pred prichodom Holandanov,ale zase nie moc dlhu dobu.
The Xhosa are part of the southern Nguni migration which slowly moved south from the region around the Great Lakes. Xhosa peoples were well established by the time of the Dutch arrival in the mid-1600s.
Ale tak či tak Afričania by ti povedali že Afrika patrí Afričanom, či tam prišli v 9. či 18. storočí na tom moc nezáleží lebo vtedy itak neexistovali hranice ako dnes takže sa to ani tak brať moc nedá.

Na youtube som našiel celkom zaujímavý dokument o "Afrikaaner Army".

Ich plán
Boer army established
- Chaoes created 4000 men mobilised
- Eletricity cut in Bloemfontein and Gauteng, Traitors eliminated, Radio Stations taken over,
Army and Police bases taken over, Jailed rightwingers freed
- All Black and Indians driven out to KZN (KwaZulu-Natal), KZN bombed
- Boer republic declared
Bloemfontein je vo Free State takže to asi chceli spraviť tam. Bolo by celkom zaujímavé keby sa im to podarilo, aj keď to je dosť nerealistické (Free state - White 8.8%, Black 88.0% ). Zbraní mali dosť ale pochybujem že by to centrálna vláda nechala tak.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa -AA- »

VonBurzum napísal:Ale tak či tak Afričania by ti povedali že Afrika patrí Afričanom, či tam prišli v 9. či 18. storočí na tom moc nezáleží lebo vtedy itak neexistovali hranice ako dnes takže sa to ani tak brať moc nedá.
To co by povedali je nepodstatne. Ako bolo spomenute, mozno sa tam nachadzali nejaki krovaci atp. ale islo o rozsiahle uzemia, z vacsej casti neosidlene.

Inak nedavno bol Googlom vymazany velmi popularny blog podavajuci informacie o situacii v Juznej Afrike, South Africa Sucks. Politicka korektnost zrejme zasiahla.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Sklamaný doktor hovorí: „Južná Afrika: Choď do pekla“

Som doktor zo Severnej Európy. Hlavný chirurg, pracujúci vo verejnom sektore Južnej Afriky. Som ním posledných 5 rokov. Nechcem hovoriť o veciach mimo môjho oboru takže sa budem venovať výlučne lekárskemu úpadku Južnej Afriky. Väčšina návštevníkov J. Afriky, ktorí okúsia sektor verejnej starostlivosti o zdravie tak urobia návštevou nemocnice alebo kliniky v alebo poblíž veľkých miest. Pohľad, ktorý sa im naskytne je nemocnica či klinika, ktorá síce funguje, ale nie podľa Západných štandardov.

Predtým, ako som sem prišiel, som veril, že Južná Afrika z pred roku 1994 mala veľmi dobrý systém lekárskej starostlivosti pre bielu populáciu, avšak nič pre čiernu. Čoskoro som objavil, že tomu tak nebolo. Kalvínistickí bieli vládcovia J. Afriky vybudovali prepracovanú sieť verejných nemocníc, dosahujúcich najvzdialenejšie civilizácie tejto veľkej krajiny. Hovoríme tu o 5-600 lôžkových nemocniciach ďaleko v dedinských oblastiach.

Pred rokom 94 boli dobre vybavení po stránke ľudskej aj technickej a vykonávali sa tu komplikované zákroky. Viem to. Bol som v týchto nemocniciach a hovoril s ľuďmi, ktorí tu pracovali. Prešiel som si staré zložky pacientov a chirurgické štatistiky. Toto boli nemocnice, ktoré sa starali o čiernu populáciu.

Táto spleť nemocníc musela pokrývať viac-menej 100 % Juhoafrickej populácie, vrátane bývalého Bantustanu alebo černošských teritórií. Viem aj to, že rovnaká situácia platila pre školstvo. ANC viedla niekoľko kampaní ako napr. “Voľby pred vzdelaním“ a “Urobiť krajinu neovládateľnú“. Sčasti aj preto bola väčšina vidieckych škôl spálená.

Ak sa zamyslíme nad tradične veľmi násilnou africkou kultúrou tu dole, človek dokonale porozumie, prečo nemocnice postavené vládou Apartheidu nepostihol rovnaký osud. Toto nám zanechalo okno do minulosti, dokážeme jasne vidieť, že vláda Apartheidu sa nestarala len o svoju bielu populáciu, ale v skutočnosti niesla aj veľkú zodpovednosť za čiernu, napriek tomu, že to určite muselo byť obrovským výdavkom.

Späť k návšteve Juhoafrických nemocníc.... Keď sa tak deje, návštevníkovi je ukázaná jedna z mála nemocníc, kde nie je rozbitých príliš veľa okien, kde nebolo vandalmi zničené všetko vybavenie a nebola odstavená všetka dodávka elektrickej energie. Teraz, choďte mimo týchto nemocníc, choďte do bývalých vidieckych nemocníc a čo nájdete? Zistíte, že nemocnice postavené pre čiernu populáciu čiernou ANC vládou sú degradované a zanechané bez financovania. Nájdete nemocnice bez doktorov. Nemocnice bez elektrickej energie. Žiadne rentgenové vybavenie. Žiadny nábytok. Vlastne, staré vidiecke nemocnice nájdete obývané nezvanými nájomníkmi.

Je pre mňa obrovským paradoxom, že čierna vláda má očividne nulový súcit so svojou vlastnou populáciou, a to až do takej miery ako im to dokáže prejsť a nikto to nemôže vidieť, alebo neuvidí. Čierna populácia sa nestala zázračne po roku 1994 zdravšou, aby tieto nemocnice už nebolo viac treba. Naopak, čierna populácia strašne potrebuje tieto nemocnice, všetko čo však nájdu sú nemocnice duchov. Mnohé z tých ktoré som navštívil, je už nemožné opraviť.

Teraz opúšťam Južnú Afriku. Zaplatil som svoju daň a navždy som Afrikou poznačený v podobe čistého priestrelu 9 mm guľkou v hornej časti mojej pravej nohy. Vyslúžil som si ho tým, že môj lupič nebol so mnou spokojný keď som mu podával svoj asi 10 ročný mobil Nokia 6110 a nejaké drobné mince.

Žiadna peňaženka, žiadne prstene a len amalgámové plomby... A potom, čo za doktora je to? Moje posledné slová Južnej Afrike boli: Choď do pekla!

http://www.europskenarody.info/Sklamany ... ovori.html

//autoeditácia príspevku ( 09 Aug 2008, 12:20 )
Po stopách neprivilegované menšiny
MajsterN
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa MajsterN »

Keby niet belochov tak by v J. A. ešte lovili gazely s oštepmi. Černosi si myslia že biely ľudia ich vykorisťujú z časti je to aj pravda lebo Europa Amerika a ostatné krajiny svojimi dotaciami ničia Africké krajiny. Tieto miliardy dokonca až biliony dolarov ktore tam prudia nemajú žiadny zmysel. Samozrejme kupi sa jedlo nakupia sa vakciny zachrani sa niekolko černoškov avšak chudoba je tam dalej. Chyba je v tom že zapadniari posielaju do afriky potraviny zadarmo tým padom sa africké polnohospodarstvo nemôže postaviť na nohy lebo nedokaže konkurovať niečomu čo je za nulovu cenu. Takto je to vo všetkych sektoroch a afrika sa spolieha iba na pomoc západu. Afrika ma obrovské množstvo nerastnych surovín avšak nevie to využiť lebo stale tam bojuju nejake fanatické kmene o vladu. Kym to nechytia do rúk "biely" tak tam bude navždy chudoba.
taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

MajsterN napísal:Keby niet belochov tak by v J. A. ešte lovili gazely s oštepmi. Černosi si myslia že biely ľudia ich vykorisťujú z časti je to aj pravda lebo Europa Amerika a ostatné krajiny svojimi dotaciami ničia Africké krajiny. Tieto miliardy dokonca až biliony dolarov ktore tam prudia nemajú žiadny zmysel. Samozrejme kupi sa jedlo nakupia sa vakciny zachrani sa niekolko černoškov avšak chudoba je tam dalej. Chyba je v tom že zapadniari posielaju do afriky potraviny zadarmo tým padom sa africké polnohospodarstvo nemôže postaviť na nohy lebo nedokaže konkurovať niečomu čo je za nulovu cenu. Takto je to vo všetkych sektoroch a afrika sa spolieha iba na pomoc západu. Afrika ma obrovské množstvo nerastnych surovín avšak nevie to využiť lebo stale tam bojuju nejake fanatické kmene o vladu. Kym to nechytia do rúk "biely" tak tam bude navždy chudoba.
to ani nie,ze sa zachrani niekolko cernoskov,ale vdaka tym vsetkym zapadnym vakcinam,liekom,potravinam tam obyvatelstvo rastie nieze kvadratickou rovnicou,ale exponencialnou.vid priklad Habesa-Etiopie.za kratku dobu z 30 mil na 70 mil a ktovie kde to skonci
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Čierna afrika sa chce velice osamostatňovať, vedú občianske vojny, a keď sa im to nakoniec podarí, zistia, že nemajú čo do huby, vyše 100 000% inflaciu, AIDS a neunosnu kriminalitu.

Prosim, nech sa páči.
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Juznej Afrike sa dari len preto lebo tam ziju belosi a Zidia.... keby odidu tak cernosi by sa mali ako v ostatnych africkych republikach...
HardiKrishna
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa HardiKrishna »

MakeFake napísal:Juznej Afrike sa dari len preto lebo tam ziju belosi a Zidia.... keby odidu tak cernosi by sa mali ako v ostatnych africkych republikach...
Aby si nevravel ze rezolutne odmietam vsetko co si napisal , tak suhlasim s tym , ze na zaklade kolonialnej nadvlady sa tam veci pohli smerom k civilizacii , tazko povedat co by sa dialo v sucasnoti ak by tam ta nedvlada nebola.. avsak , kazdy narod sa vyvija.. a skor ci neskor ako historia ukazala a ukazuje dodnes, je samostatnost , svojbytnost a nezavislost to pocom vacsina narodov tuzi, az na niektore vynimky ktore chcu vlastni vsetku podu pod nohami
kali520
Darca
Darca

-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Jeden z mnoha hroznych pripadov zo zivota v znegroziovanej krajine.

//autoeditácia príspevku ( 02 Aug 2009, 15:38 )
Za vlády bílých bylo lépe, křičí černí Jihoafričané

Ve středu demonstranti v Johannesburgu házeli kameny na auta a zablokovali dálnici poblíž města. Protesty propukly také v dalších městech.
...
Sociální příspěvky se v zemi vyplácely naposledy před 15 lety, kdy vládla bílá menšina. Mnozí z demonstrantů to v ulicích připomínají a křičí, že se chtějí mít jako za vlády bílých.
> http://tn.nova.cz/zpravy/zahranici/za-v ... icane.html :roll:
kali520
Darca
Darca

Re: Post-koloniálna Biela Afrika

V JAR je viac vrážd za 2 mesiace ako počas 30 ročnej vojny v Severnom Írsku

Tento článok bol napísaný Juhoafrickým utečencom žijúcim v Londýne. Namiesto poklonkovania vláde JAR (Juhoafrická republika) s umiestnením world cup, svetové médiá by mali odsúdiť vládu a požadovať okamžitú akciu k ukončeniu genocídy. V číslach tabuľky pôvodného článku je kompletne zdokumentovaný fakt, že viac ľudí je v JAR zavraždených za 2 mesiace ako za 30 rokov vojnového konfliktu v Írsku. V JAR, kde počet násilných úmrtí civilistov je podobný tomu v Iraku.

Pravdou je, že najdôležitejšie ľudské práva zo všetkých, právo nebyť znásilnená, zavraždený, zbitý, okradnutý alebo ohrozovaný boli oveľa viac ochraňované počas režimu apartheidu ako pod novou vládou čiernych.

Kde sú novinové články, komentáre, mediálne odsúdenie zla?
V 30 ročnej vojne v Írsku zomrelo 3000 ľudí. V JAR podľa vládnych štatistík, medzi 1. aprílom a 30. septembrom 2007 (posledné zverejnené údaje) bolo 8925 vrážd – 49 denne. To znamená, že v „normálnych“ 2 mesiacoch mierového súžitia v JAR zomrie viac ľudí ako zomrelo za 30 rokov vojny v Írsku.
(http://www.saps.gov.za/statistics/repor ... 062007.pdf a http://www.saps.gov.za/statistics/repor ... murder.pdf) Zaujímavosťou je, že tieto dátumy nezahŕňajú december a Veľkonočné obdobie, keďže tieto obdobia sú v JAR známe vysokým počtom vrážd.

Držme sa však oficiálnych čísel a porovnajme:
Írsko posledných 30 rokov
Keď vynásobíme počet „mierových“ vrážd v JAR počtom 30 rokov, dostaneme hlúpe číslo: 535 500. Za 2 mesiace v JAR zomrie viac ľudí ako za 30 rokov v Írsku (žeby sa Íri potrebovali učiť ako bojovať??? Asi ťažko)
Izraelsko-Libanonská vojna v júli 2006
V tomto konflikte bolo zabitých „nad 1000“ ľudí za 34 dní. Za tú dobu bolo v JAR 1763 zavraždených – v mierových časoch.
Izraelská invázia do Gazy v decembri 2008
1434 zabitých za 17 dní celej invázie. V tom čase zavraždených 831 ľudí.
Iracká vojna: marec 2003 – súčasnosť
91 059 až 99 431 mŕtvych civilistov. V porovnaní k JAR v mierových časoch, v rovnakom čase (72 mesiacov) 107 570 nevinných obyvateľov JAR zavraždených.
Afganistan: október 2001 – súčasnosť
Je ťažko sa dopátrať k presným čislam, odhady však hovoria od 7760 do 18 000 obetí. Za rovnakú dobu 7 rokov: 152 062 Juhoafričanov.
Vietnam 1959 – 1975
Porovnajme čas, nie obdobie. 58 000 Američanov mŕtvych, civilné straty neznáme (relevantný odhad je vyše milión – pozn. prekl.). Ak by to bolo okolo 200 000, JAR „vyhráva“ opäť s 285 600 vraždami za 16 rokov.
Srí Lanka občianska vojna – od 23. júla 1983
70 000. v JAR to je 455 175 za 25 rokov.

Z hore uvedeného vyplýva, že JAR počas mierovej „demokracie“ je oveľa nebezpečnejšie miesto ako počas občianskej vojny apartheidu. A svet navrhuje poslať svojich cenných hráčov na World Cup. Šialenstvo. Hoci som biely, žalujem za všetkých Juhoafričanov – čierni sú pravdepodobne 75% väčšina v populácii a sú obeťami násilia disproporčne viac ako biele obyvateľstvo. Pointa je v tom, že čierni aj bieli trpia podstatne viac od pádu starej Juhoafrickej vlády.

The Media Covers Up Mass Murder in Black Ruled South Africa!
http://www.davidduke.com/general/17807_ ... more-17807

//autoeditácia príspevku (26 Máj 2010, 20:58)

Genocida o ktorej sa nehovori
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

K prilezitosti smrti Mandelu, si je dobre znovu ukazat a pripomenut co priniesla cernosska vlada do tejto zeme.

Vo videu nizsie Mandela spolu s zidom Ronnie Kasrilsom, spieva o zabijani Belochov.

Vedla Mandelu zid Joe Slovo.
Vedla Mandelu zid Joe Slovo.
90-people-a-day-murdered-in-sa6.jpg
90-people-a-day-murdered-in-sa6.jpg (44.02 KiB) 929 zobrazení
WHITES-MURDERED-IN-SA-MONTAGE.jpg
south-african-genocide.jpg
tumblr_mq4bj5MF5J1s71jowo1_500.jpg
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

na sme sa pod tymto clankom rozvinula zaujimava diskusia :

http://www.sme.sk/c/7029955/zomrel-nels ... ident.html

kym ludia pisali v style R.I.P. ,bola to velka osobnost, druhy Ghandi,velky clovek, cest jeho pamiatke atd.klasicke komenty, bolo vsetko v poriadku, opozicne nazory sa cenzurovali samozrejme, ked zacalo pribudat prispevkov ako to naozaj s tou JAR teraz je a ze sme velebia teroristov - okamzite zrusili diskusiu mehehe, debili
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Diskusie na SME budú moderované - boľševizmus a cenzúra v praxi - už som im to tam napísal. http://novinky.blog.sme.sk/c/344018/SME ... paign=blog
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Nieco od bezvyznamnych klaunov z tejto krajiny.

Z topky.sk,

Úmrtie veľkého človeka komentoval aj minister zahraničných vecí Slovenska Miroslav Lajčák. „Nelsona Mandelu som si vážil ako uznávanú osobnosť, ako človeka, ktorý v živote nielen veľa vytrpel, ale ešte viac dokázal. Bol vodcom svojho národa v pravom slova zmysle v boji za slobodu a v záujme porazenia apartheidu bol ochotný trpieť vo väzení 27 rokov. Vyjadrujem týmto moju úprimnú a hlbokú sústrasť pozostalým ako aj celému juhoafrickému ľudu a vláde JAR," dodal so zármutkom.

„Vaša Excelencia, s hlbokým pohnutím a smútkom som prijal správu o úmrtí bývalého prezidenta Juhoafrickej republiky Nelsona Rolihlahla Mandelu. Spolu s ním odchádza jedna epocha v moderných dejinách Juhoafrickej republiky i afrického kontinentu. V pamäti celého ľudstva Nelson Rolihlahla Mandela zostane ako rešpektovaná osobnosť a prirodzený vodca s mimoriadnou osobnou odvahou, ktorý neľutoval žiadnej obete na ceste odporu proti nedemokratickým praktikám vo svojej krajine. Vždy si budeme ceniť jeho mimoriadny vklad pri presadzovaní politiky národného uzmierenia v Juhoafrickej republike a pri zabezpečení stability a prosperity pre ľud svojej krajiny. Poznali sme ho tiež ako zástancu spolupráce a priateľských vzťahov medzi Slovenskou republikou a Juhoafrickou republikou. Vaša Excelencia, prijmite, prosím, moju hlbokú sústrasť nad úmrtím Nelsona Rolihlahla Mandelu. Všetci sa skláňame v úcte nad jeho pamiatkou,“ povedal Gašparovič.

:aasmile19:

(beo.sk) Nelson Mandela: čo ste o ňom nevedeli
(euportal.parlamentnilisty.cz) Nelson Mandela – komunista, terorista a lhář zodpovědný za vraždy a mučení, který vyzýval k vraždění bělochů
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Inak ten beloch, čo tam stojí vedľa Mandelu a spieva to, to je zaujímavý fenomén. Ako z jeho strany, tak zo strany tých čiernych Afričanov. Ale je to celé komplexnejšie, gúgl vychrlil toto.

Kód: Vybrať všetko

It does in fact mean "white people".

Black South Africans used to and some still call "white South Africans" boer. It's a word derived from the Afrikaans word for farmer. They used this because mainly all farms historically belonged to "white South Africans". For that reason it is meant to be offensive as it indirectly means "somebody who is uncultured and lives off the land". Indeed someone who doesn't know anything about city life.

"Ama" is the Xhosa prefix that means "a lot of"
"bhulu" is the Xhosa word for "boer"

The Xhosa people have a difficult time pronouncing "R", because the Xhosa pronounce this letter as the "ch" in Reich. They therefore substituted the "r" at the end of "boer" with the letter ''L". Koreans are also known to do this for the sake of easier pronunciation. Lastly the "oe" sound is in fact "oo" as in moo or goo. The Xhosa people substituted this sound with the letter "u".

So a direct translation should really be "boers", the plural for "boer"

Definition of "boer": (NOUN: A Dutch colonist or descendant of a Dutch colonist in South Africa. ETYMOLOGY: Afrikaans, from Dutch, farmer, from Middle Dutch gheboer, peasant; see bheu- in Indo-European roots)

And that's the story of "amabhulu". Some may find it offensive and some may translate it as negative. 
Myslím si, že triezvy uvažujúci jedinec (ja to nebudem, ja nerozumiem ani slovenskému písanému textu), aj v zmysle širšieho kontextu, si názor urobí sám - a zrejme nebude korešpondovať s tým, ktorý tu prezentuje AA.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Hughito - kup si letenku do JAR a preskumaj teren, ale len jednosmerku, spiatocnu ti mozno nebude treba - mas to tak 50 na 50..

podla nasho senilneho prezidenta a spol. treba si ctit predstavitela krajiny kde sa ukladne zacali vrazdit belosi a prezentovane to bolo ako vyhra "cernosskych prav" .... teraz nebudu mat co do ust, lebo zabili a vyhnali namyslenych bielych farmarov, podobne ako v Zimbabwe ...

// "Diskusie na SME budú moderované - boľševizmus a cenzúra v praxi"

pisalo to tam vela ludi, kazdy iny ako pozitivny nazor na Mandelu a situaciu v JAR cenzurovali ... nakoniec celu diskusiu zrusili ... a budu diskusie moderovat, hm ... zistuju ze tak jednoducho im ta manipulacia neprejde, ze ludia nesu blbi, tak pritvrdili v bolsevickych praktikach, nechutny zapredany platok
Napísať odpoveď