Večný smoliar
Večný smoliar
Ahojte. Hovorí sa že všetko zlé je na niečo dobré... Teraz mám 21 rokov ale na základe posledných 9 rokov môjho života si môžem dovoliť nesúhlasiť s týmto tvrdením. Keď sa u mňa začala puberta, začali sa mi vyhadzovať vyrážky, čo je v takom veku úplne normálne. Až na to, že mne sa vyhádzal celý chrbát a hrudník. A neboli to normálne vyrážky ako poznáte. Boli to hnisavé pľuzgiere ktoré neuveriteľne boleli. Chodieval som ku kožnému ktorý mi predpísal všetko od tabletiek cez mastičky až po potery kyselinovými roztokmi a tekutým dusíkom, ale nič z toho nepomáhalo. Boli dni keď som nemohol na chrbát dať ruksak a keď ma niekto buchol po chrbte, až mi zaslzili oči. Ako by toho nebolo dosť, každý deň som si užíval posmech od spolužiakov. Najväčší problém bolo prezliekanie na telocviku. Viete ako vie výsmech spolužiakov ublížiť. Ďalšia rana prišla na konci 9. ročníka. Vybil som si predný zub keď som spadol z bicykla. Zubár povedal že musím počkať až do veku 20 rokov kedy sa vývoj kostí zastaví. Celé 4 roky na gymnáziu som chodil teda štrbavý. V druhom, alebo treťom ročníku som stretol dievča, ktoré by naozaj stálo za to. Skúsil som teda o jej srdce zabojovať. Raz keď som sa s ňou rozprával usmial som sa a keď zbadala že som štrbavý, dostala taký výraz na ktorý len tak ľahko nezabudnem... Po chvíli civenia na moje ústa povedala že musí ísť a odišla... Cítil som sa ako keby mi zapichla niečo ostré rovno do hrudníka. Po strednej škole sa mi vyrážky už nevyhadzovali v takom množstve, ale celý chrbát a hrudník mám nepekne zjazvený a s tým sa už nedá urobiť nič. Teraz chodím na výšku a študujem matematiku. Dávnejšie si ku mne cestou na internát v autobuse prisadlo naozaj pekné dievča a pustila sa so mnou do reči. Chcela aby som jej vysvetlil niečo v matematike, ale ako som neskôr zistil, matematiku vedela dobre takže dôvod prečo si prisadla bol iný. Začala vo mne stúpať nádej že sa stal zázrak a niekto si ma konečne všimol. Aj to tak vyzeralo. Keď som sa s ňou rozprával zaujímala sa o to čo rád robím aké mám záľuby a podobne. Uvedomil som si že sa mi páči. Ale asi o 3 dni na to som spravil opäť tú istú chybu. Keď sme boli na lavičke tvárami oproti sebe povedala niečo zábavné a rozosmiala ma. No opäť som zbadal ten známy výraz tváre a vedel som že je koniec letu. Po chvíľke vytiahla mobil a stále niečo stláčala. Potom povedala že ju čaká priateľ a musí ísť za ním. Vedel som od jej kamarátky že priateľa na 100% nemala, tak pravý dôvod bol inde. Slušne sa rozlúčila a od vtedy sa mi neprihovorila... Od svojich siedmych rokov hrám na akordeóne a okrem klasických súťaží som neskôr začal doprevádzať aj nadané deti zo základných škôl na speváckych súťažiach v ľudových piesňach. Tie si ma veľmi obľúbili. Pri nacvičovaní sme si užili kopec zábavy a smiechu. Im nevadil môj štrbavý chrup. K môjmu úsmevu nemali dokonca ani jedinú poznámku či otázku. Deti sa už raz pozerajú na svet a na ľudí inak ako dospelí. Škoda že si túto vlastnosť nevieme zachovať. Pred týždňom som bol opäť u zubára aby som sa prekliatia konečne zbavil. Povedal mi že sa mi nejak posunuli korene susedných zubov a že musím nosiť strojček 1,5-2 roky a že potom sa uvidí. Že po toľkých rokoch čo mi zub chýbal mi ďalšie dva roky hádam vadiť nebudú. Do toho sestrička povedala že veď som pohľadný, že baby sa na mňa určite lepia tak nie je problém. Ťažko opísať čo som pri jej slovách cítil. V tej ordinácii vo mne dolámali nádej že sa budem môcť opäť usmievať. O chvíľu sa začne nový školský rok a zas sa nič nezmení... vôbec nič... Ak ste mali výdrž dočítať sa až sem, viete že po svete chodia aj ľudia ako ja i keď viem že sa stávajú aj horšie veci. Prečo to tu vlastne píšem? Dusím to všetko v sebe ako paru v tlakovom hrnci a ten tlak, tú tiaž potrebujem aspoň trocha uvoľniť.
-
Miley Cyrus
Light Star
Večný smoliar
to je v pohode,musis mat riadnu smolu take nieco zazit,az mi vyskocila slza z oka ked som to sital.s tymto uz nic nezrobis co bolo bolo,ved nie kazdy ma pekny a bezproblemovi zivot,ked mas smolu v zivote mozes byt vynimocny v inych veciach napriklad ten klavir alebo harvany ci co mozno budes niekedy slavny harvanista musis brat zivot aj z tej lepsej stranky.
nic v zlom, urcite je neprijemne zazit taketo veci ako pises, ale...hm... ako by som to slusne... co my s tym mame robit? bohuzial my ti s tym nepomozeme. z vlastnych skusenosti ti moze mnoho ludi tu pritomnych povedat, ze zdoverit sa neznamym osobam nie je najstastnejsi napad. urcite mas nejake kamaratky, nevrav ze nie. a k tomu lekarovi: on nie je tvoj pan, ze budes robit co on chce. proste tam prid, ze chces zub, ver tomu, ze ak nie on, urcite nejaky iny ti ho urobi. neexistuje, ze ked ho chces, tak ti ho nespravi. 
-
triple
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
aj tak nechápem toho jeblého zubára čo ti povedal že musíš čakať do 20-tky..
kktina ved ti tam mohli dať nejakú korunku či čo.. frend si vybil zub a do doby kým mu nespravia porcelánový či keramický či jaká tak mu dal takú kktinu ako keby protézu kde bol len ten jeden zúbok..
zažaluj toho zubára čo ti to povedal.. doje*** ti celý chrup
nejaká tvoja foto by neuškodila
kktina ved ti tam mohli dať nejakú korunku či čo.. frend si vybil zub a do doby kým mu nespravia porcelánový či keramický či jaká tak mu dal takú kktinu ako keby protézu kde bol len ten jeden zúbok..
-
Miley Cyrus
Light Star
Večný smoliar
k tomu chrupu chlapci maju pravdu dobry pi*ov*** si vyrazis zub a do dvatsiatky tam mat dieru musi sa to nejako dat zrobit.
povedz svojmu zubarovi na rozum alebo navstiv ineho a popytaj sa ako to naozaj s tvojim zubom a piatimic rokmi hanby a posmechu je.
povedz svojmu zubarovi na rozum alebo navstiv ineho a popytaj sa ako to naozaj s tvojim zubom a piatimic rokmi hanby a posmechu je.
-
mirak2
Hardcore addict
hodit to cele na zubara sa neda, ale dristnut taku blbost ze pockaj do dvadsiatky...hadam ten debil cakal ze sa zuby nebudu posuvat? moja mama je zubny technik a tak co to o tychto veciach viem...ja osobne mam 18r. a nosim fix strojcek na zuboch pol roka a este minimalne pol roka budem, ako nie je to nic prijemne a pritazlive ale niektorym babam sa to podla ich vlastnych slov dokonca paci (a ze my mame divne uchylky
)....na tvojom mieste pokial to nie je vidno na prvy pohlad ze mas zuby krive hore dolu doprava dolava, tak si strojcek nedavaj..
co sa jaziev tyka, k tomu si mozes podla moznosti vymysliet hocijaku (vtipnu) historku, ja mam zjazvene komplet nohy (kolena, pistaly, stehna), lakte obidva, chrbat, bok, a da sa o tom dristat pomerne vela
PS: odkial si?
co sa jaziev tyka, k tomu si mozes podla moznosti vymysliet hocijaku (vtipnu) historku, ja mam zjazvene komplet nohy (kolena, pistaly, stehna), lakte obidva, chrbat, bok, a da sa o tom dristat pomerne vela
PS: odkial si?
brácho nezdávaj sa život není rajská záhrada,toje asi na každých školách čo si písal,ja tiež nejsom žiadny krásavec ale aspon nato nemýslím,takže bud sám sebou a to že tie 2 baby od teba odišli neznamená že niesi sympatický/pohladný,nezábúdaj nato že najväčšia krása je vo vnútri!!!!!!
Tie baby boli asi namyslené k*rvy ktorým ide len o krásu,také by som ani neoplul!!a musíš verit že všetko bude dobré!! gud lack
Tie baby boli asi namyslené k*rvy ktorým ide len o krásu,také by som ani neoplul!!a musíš verit že všetko bude dobré!! gud lack
Kdesi som počul, že sa zuby posúvajú celý život. Rozprával si sa o tom so svojími známymi? Skús sa popýtať na dobrého zubára (súkromníka, nie je to pravidlo, ale zvyknú sa o klietov lepšie starať). Hneď zajtra by som sa šiel poinformovať, objednať, nechať si spraviť prehliadku v čo najkratšom čase.
Také veci, že strojčeky a kraviny - ja som mal nosiť strojček, mali mi rezať do ďasná kôli nejakým uzdičkám. Podobne aj polka ľudí, čo chodila k tej školskej zubarke.
Niekedy problémy nie su až také veľké, ako sa zdajú.
Také veci, že strojčeky a kraviny - ja som mal nosiť strojček, mali mi rezať do ďasná kôli nejakým uzdičkám. Podobne aj polka ľudí, čo chodila k tej školskej zubarke.
Niekedy problémy nie su až také veľké, ako sa zdajú.
ahoj tripletriple napísal:aj tak nechápem toho jeblého zubára čo ti povedal že musíš čakať do 20-tky..
inak takých zubarov je viac, ono fkt ti každý pomaly povie,že kedže sa stale vyvýjaš, s korunkami a mostikmi musiš počkať do 20 , ked vyvoj už ustáva...
suhlas , ale skor vyskusaj ustav lekarskej kozmetiky, tam su lepši odbornici..na jazvy po akne je moznost pouzit laser...relativne dlho sa to hoji, ale vysledok je casto krat velmi dobry Smile...ale tazko radit takto...urcite s tym skoc na kozne a pomozu ti Smile
inač ako laserom to neodstraniš, ja som tiež mal tie hnisave pluzgiere na dhrbte a hrudniku , prve riadky autorovho textu mi pripadali akoby som ich pisal ja sam ...
za napravu zubov vysolis asi velky keš, ale hlavne zmen zubara, najlepšie niekoho mladeho, aj ked s minimalnou praxou...
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Jooj niesi sám čo má takého kvalitného zubára
Tiež sa mi zub rozpadol a tak mi ho vytrhli..A ešte poveali že jasné spraviť sa to dá..a dodnes tam mám dieru
Nezávidím,ale život je sviňa vec..Ja som si zvykol..Keď dievčať vadí to že máš dieru v zuboch(ktorá sa dá časom isto spraviť) a netrápi ju popritom že si super atď, tak to dievča proste nestojí zato..
-
Miley Cyrus
Light Star
Večný smoliar
Večný smoliar
??? staci ked napise jeden ...ades napísal:staci ked jednu vec napisu 2-3 nie?
...to robis zle ze vsetko hadzes na zuby, akne. mal som kamarata ktory nemal predny zub asi pol roka a vystiedal minimalne 2 partnerky, takze o zuby tu asi nepojde. ja sam poznam uz spominane "hnisave pluzgiere" velmi dobre a par rokov som s nimi mal dost velky problem, elixiry od koznej nepomahali a zmena prisla az vtedy ked som prestal pi*ov*** a vyhodil svoj pesimizmus z hlavy.
zeny sa predsa nebudu trhat kvoli cloveku, ktory je sam zo sebou nespokojny a ked sa omylom usmeje, sklana dole hlavu zo smutnym vyrazom v ociach.
su ludia ktori sa ucia len na vlastnych chybach a su taki co sa ucia na cudzich a aj na vlastnych chybach. takze bud skoncis ako uplakany stary mladenec alebo so sebou zacnes nieco robit, par krat sa sklames v laske a dostanes aj ine facky od zivota a potom sa len budes smiat nad tymto co si tu prave napisal.
praveze poznam len mi nedaloades napísal:no to si tu asi este kratko a nepoznas dokonale tunajsie pomeryto by bolo, keby to napisal iba jeden clovek...
k tomu zubu mne nevyrastol ocny a tiez mam kvalitnu medzeru, mam sice aj ja taku jak protezu kde je len jeden zub ale kto to ma nosit v papuli je to riadne nepohodlne a posledne som to mal v hube pred rokom a pol
. imho zuby mam krive jak chôdza notorika ale zeby som sa koli tomu neusmieval.. meriam 182 cm a vazim 58 kilo cize cista anorexia, neviem s tym nic robit mam to vrodene.. ale zeby som mal nejake problemy so zenskymi nemozem povedat.. staci si trocha verit nebat sa a kecat a vsetko je okej
. aa mm priatelku a to neje prva.. a moj chrup jej urcite nevadi
a to ze som suchy tiez ne