POMOC! Harddisk

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
majka0408
Medium Expert
Medium Expert

POMOC! Harddisk

Príspevok od používateľa majka0408 »

caffte kupila som si novy 250gb harddisk a napojila ho na maticnu dosku kde mam napojenu aj 320gb hdd a ked som si ich napojila mam tam 2sloty a teraz som zapla pc a sa mi nezobrazuje ten 250gb HDD neviete prosim ako ho mam sfunkcnit ? dakujem
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

ked zapnes pc ti to ukaze na tej uvodnej obrazovke?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

treba si ho sformatovat... od vyroby nema vytvorene particie..
cize.. pouzijes program partition magic.. a na tom HDD vytvoris novu particiu
cize das Create alebo Vytvorit
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

nazov temy je vystizny, tak sa priadam....

existuje nejaky alternativny sposob ako zvacsit(resp. zvacsit jednu a druhu zmensit) velkost particie bez toho aby som formatoval disk ?

konkretny priklad, mam 640GB HDD, pouzitelnych 600GB, a mam dve particie, C:\ ma velkost 10GB a D:\ velkost 590GB, na C mam XP a na D VISTU... hry instalujem cez XP na D(disk kde je vista, takze takto problem neni), lenze docasne subory hier(pod "primarnym" OS - ked su nainstalovane cez XP, tak potrebuju aj na C nejake miesto naviac) sa nahromadili, a uz mi napr splinter cell double agent nejde spustit koli nedostatku miesta vobec, Sims 2 vypisuje varovne hlasky, ze mozem mat problem pocas hrania, atd...

Tak by som chcel pridat 20GB k C: a teda aj odobrat 20GB z D:

da sa to ? napr cez partition magic ? alebo nejako inak ako formatom ?

za POMOC(nie spam) dik a K+ ista
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

ano. ide to cez partition magic. Najprv tych 20gb vyberis z D-cka a potom to "prilepis" k C-cku. Je to dost jednoduche a myslim ze sa to tu uz aj riesilo, tak skus pohladat
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

Skolacik napísal:ano. ide to cez partition magic. Najprv tych 20gb vyberis z D-cka a potom to "prilepis" k C-cku. Je to dost jednoduche a myslim ze sa to tu uz aj riesilo, tak skus pohladat
nevedel by si trochu priblizit kde asi sa to riesilo, kedze tema sa moze volat hociako.. ?

je sanca ze stratim nejake data ? aj ked mam volnych 345GB a chcem odtial preniest tych 20GB(na C mam iba 1,5GB volnych) tak aby som o nic neprisiel

a posledna vec, kedze zapis na platnu hdd sa robi pomocou sosovky, tak nebude to vydavat vseliake zvuky(popr. nejake ine nechceme javy) pri pouzivani tohto preneseneho miesta, ked zmenim ulozenie na platni v HDD ?
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Re: POMOC! Harddisk

Príspevok od používateľa pegasusss »

majka0408 napísal:caffte kupila som si novy 250gb harddisk a napojila ho na maticnu dosku kde mam napojenu aj 320gb hdd a ked som si ich napojila mam tam 2sloty a teraz som zapla pc a sa mi nezobrazuje ten 250gb HDD neviete prosim ako ho mam sfunkcnit ? dakujem
chyba nemoze byt asi v jumpery ze :?: ale inaksie ,, nemoze to byt v tom sa mi zda ze FSB alebo nieco podobne ze ,,,,, alebo potom este ten HDD je ata alebo sata alebo sata 2 ? a dosku mas aku ? :?:
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

http://www.hojko.com/ako-preniest-paema ... t=preniest

o ziadne data prist nemozes. A ani ziadne ine zvuky som nepocitoval..cize nema problema :P
Matros
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Matros »

Cavte. Ja mam takyto problem mam 320 gb disk...asi rok... Minule som zapol comp a isiel strasne zabrzdene. Vsetko nacitavalo pomaly. Tak som spustil total commander ze pozrem ci nieco nieje s diskom a stlacim D a vyhodi mi jednotka nenajdena... Ale pritom tam je D-cko ako disk...Neviem ci to je nejaka mechanicka chyba alebo co... Nerad by som prisiel o vsetky data co na nom mam :( . Tak sa na vas obraciam ci neviete co by s nim mohlo byt... Dal som ho skontrolovat aj nodkou aj AdAware-om ci na nom niesu nejakre virusy ale normlane ho preskocilo a napisalo jednotka nenajdena... Vdaka
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

Matros napísal:Cavte. Ja mam takyto problem mam 320 gb disk...asi rok... Minule som zapol comp a isiel strasne zabrzdene. Vsetko nacitavalo pomaly. Tak som spustil total commander ze pozrem ci nieco nieje s diskom a stlacim D a vyhodi mi jednotka nenajdena... Ale pritom tam je D-cko ako disk...Neviem ci to je nejaka mechanicka chyba alebo co... Nerad by som prisiel o vsetky data co na nom mam :( . Tak sa na vas obraciam ci neviete co by s nim mohlo byt... Dal som ho skontrolovat aj nodkou aj AdAware-om ci na nom niesu nejakre virusy ale normlane ho preskocilo a napisalo jednotka nenajdena... Vdaka
Pozri v PC skrini ci mas vsetko popripajane ako ma byt :wink:
Matros
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Matros »

to mam ... som to skusal vytiahnut aj znovu zapojit.... a nic... hovorim len tak raz zapnem a zrazu nic... a predtym to vsetko slapalo v pohode.... a teraz nic... no neviem uz stracam nadej ze to nejako zachranim...
Napísať odpoveď