Zdielanie súborov

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Marcos Corvin
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Zdielanie súborov

Príspevok od používateľa Marcos Corvin »

Ahojte ľudia,
potreboval by som poradiť... potrebujem prepojiť cez sieťový kábel dva počítače... jeden z nich je napojený na net... potrebujem, z toho čo je pripojený na net zdielať pár súborov... ako to mám všetko nastaviť??? Poraďte mi prosím vás...

Vopred všetkym ďakujem...
dusik16
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa dusik16 »

v prvom rade musíš mať sieťový kábel správneho zapojenia(krížený, priamy). Ak ho máš je tu ďalšia otázka ako je pripojený počítač k inetu ak pomocou USB alebo dátovej karty (notebook) tak ich jednoducho spoj kríženým sieťovým káblom a potom postupuj v nastaveniach (napíšem nakoniec). Ak je ten počítač pripojený k inetu prostredníctvom sieťovej karty potrebuješ buď switch, router( s tým som ešte nerobil) alebo ďalšiu sieťovku do PC. V prípade že dáš do PC spojíš tie počítače tak ako v prvom prípade a ak použiješ switch tak tam treba dať priamy sieťový kábel (v tomto prípade je zložitejšie nastavenie IP adries - treba to konzultovať s tvojím poskytovatelom inetu). Sieť sa nastavuje (predpokladám že kde anstaviť IP adresy vieš) Štart - ovládacie panely - Sprievodca inštaláciu siete. Ak máš na jednom PC vistu a na druhom XP tak tam je to veľmi zložité spojazdniť (neviem či sa to vôbec dá).
T1n0
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa T1n0 »

dusik16 napísal:Ak máš na jednom PC vistu a na druhom XP tak tam je to veľmi zložité spojazdniť (neviem či sa to vôbec dá).
nn vôbec to nieje zložité ;) trvá to len o pár minút viac :)
job13bb
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa job13bb »

T1n0 napísal:nn vôbec to nieje zložité ;) trvá to len o pár minút viac :)
Prosim tak ak vies ako spojazdnit siet medzi vistou a XP tak by si my mohol napista navod....alebo ak vies nejaku stranku kde je to rozpisane tak posli tú. :)
Inak... Marcos Corvin srry ze som pouzil tvoju temu ale nechcel som zbytocne zakladat novu. :)
Marcos Corvin
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marcos Corvin »

dusik16 napísal:v prvom rade musíš mať sieťový kábel správneho zapojenia(krížený, priamy). Ak ho máš je tu ďalšia otázka ako je pripojený počítač k inetu ak pomocou USB alebo dátovej karty (notebook) tak ich jednoducho spoj kríženým sieťovým káblom a potom postupuj v nastaveniach (napíšem nakoniec). Ak je ten počítač pripojený k inetu prostredníctvom sieťovej karty potrebuješ buď switch, router( s tým som ešte nerobil) alebo ďalšiu sieťovku do PC. V prípade že dáš do PC spojíš tie počítače tak ako v prvom prípade a ak použiješ switch tak tam treba dať priamy sieťový kábel (v tomto prípade je zložitejšie nastavenie IP adries - treba to konzultovať s tvojím poskytovatelom inetu). Sieť sa nastavuje (predpokladám že kde anstaviť IP adresy vieš) Štart - ovládacie panely - Sprievodca inštaláciu siete. Ak máš na jednom PC vistu a na druhom XP tak tam je to veľmi zložité spojazdniť (neviem či sa to vôbec dá).
Ľudia, ďakujem za Vaše rady... ale už som to spravil... len problém bol viete v čom... Na notebook-u bol systém XP a na normálnom compe stará dobrá 98-čka... ale podarilo sa mi to...

//autoeditácia príspevku ( 30 Aug 2008, 11:02 )
job13bb napísal:Prosim tak ak vies ako spojazdnit siet medzi vistou a XP tak by si my mohol napista navod....alebo ak vies nejaku stranku kde je to rozpisane tak posli tú. :)
Inak... Marcos Corvin srry ze som pouzil tvoju temu ale nechcel som zbytocne zakladat novu. :)
V pohode...
slipknot1506
Light Star
Light Star

Re: Zdielanie súborov

Príspevok od používateľa slipknot1506 »

Nazdar mám taký problém že pri spojení 2 PC LAN káblom: Notebook win7 64 a hocičo ostatné (WIN7 64,32 notebooky aj XP Desktop PC) po nastavení IP adries,Rozšíreného zdielania sa mi počítače aj zobrazia ale ja sa ne ostatné PC dostanem ale oni väčšinou len po zdielané zložky v mojom PC ..tam zložku Users vedia otvoriť a ostatné zložky čo zdielam z C:\ alebo z Program Files napíše Nemáte dostatočné oprávnenia, kontaktujte správcu. Ale je možné že mi treba nastaviť na mojom Notebooku s pristupom na HDD lebo napriklad aj ked si chcem vytvoriť priečinok v Program Files tak mi tam vyhadzuje to okno povoliť a všeličo iné aj ked som admin :sly:
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

na win7 klikni na zložku pravím, vyber položku zdieľať s-> špecifikovať->(otvorí sa okno)tam vyber everyone (každý) a daj pridať, zbrazí sa to dole v okne a daj len čítať a ulož

v prílohe ilustračné foto, ale po holandsky
Prílohy
Naamloios.jpg
slipknot1506
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa slipknot1506 »

To by som aj mal ale ked chcem zdielať taký priečinok pri ktorom je možnosť len "Rozšírené zdielanie" ?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

v podstate to isté len to inak vyzerá
musíš dopísať Everyone aj s veľkým E
prikladám screen ako sa to robí s program files

zasa delen met preklikni hore tab na uzivateľov pridaj Everyone potom na everyone klikni a daj fajku k čítať
Prílohy
Naamloios.png
Napísať odpoveď