Edimax AR-7084gB - pomoc

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
rg
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Edimax AR-7084gB - pomoc

Príspevok od používateľa rg »

Zdravim,potreboval by som poradit ohladne nastavenia tohoto routera.

http://www.edimax.data.sk/produkty/6309/popis.aspx

Dsl som nastavil a pripojil bez problemov. Kontrolka svieti a aj v t-come potvrdili,ze som pripojeny. Problem je v tom,ze sa nemozem pripojit na net. Mam 2 pc s xp a 1 s vistou. Na viste islo vsetko hned na prvy raz. Pripojil som sa k wifi sieti a po chvili aj na net bez problemov a na prvy raz. Na dalsich dvoch pc s xp to nemozem rozchodit. Wifi siet vidim,ale ked sa k nej pripojim,net nefunguje. Dokonca sa mi poslednych parkrat stalo,ze ked pc napise "nacitava sa sietova adresa",tak sa router v tej chvili restartuje,co sa mi zda podozrive. Sprava sa to na obidvoch pc s xp rovnako.

Dik za akekolvek rady,popripade aj za nejake vlastne skusenosti s tymto zariadenim...
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

V prvom rade by som skusil nejaky novsi FW do edimaxu. A hadam to nebude az take hrozne... ale skus si na tych 2 PC nastavit IP napevno. Ale skor to vidim na upgrade FW, ktory by podla mna mal pomoct.
rg
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

To bolo prve,co ma napadlo,ale je v nom najnovsi firmware.

http://www.edimax.com/en/support_detail ... &pl2_id=48

A ked nastavim ip napevno,tak sa pripojim,ale net aj tak nejde...
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

...a ze tam mas SP3? :)
btw ak das IP, masku, branu, DNS napevnu, tak internet musi ist (vyskusj si ping na www.sme.sk, ak ten prejde, chybu budes mat niekde v PC...)
rg
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

STomko napísal:...a ze tam mas SP3? :)
btw ak das IP, masku, branu, DNS napevnu, tak internet musi ist (vyskusj si ping na www.sme.sk, ak ten prejde, chybu budes mat niekde v PC...)
Ano,mam sp3. Skusim to este nastavit napevno,ale dnes uz nie,lebo je to hodene v kute... Mi to islo na nervy a musel som ist na net,tak mam zase zapojeny usb modem. Je mi viacmenej jasne,ze chyba bude niekde v pc,lebo tie pc su uz dost rozbite,no nechce sa mi ich preinstalovavat kvoli mnozstvu softu,co tam mam.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

gugl vyhodil toto

Kód: Vybrať všetko

http://www.google.sk/search?hl=sk&q=edimax+dhcp+problem&btnG=H%C4%BEada%C5%A5+v+Google&meta=
a pozri si hned prvy odkaz. Jednoducho to nefunguje (asi len v kombinacii s SP3). Inac to ze ti neide net je zas dalsi problem.
Ako vravim, skontroluj IP, masku, branu, DNS...
rg
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Dik,pozrel som... Uvidim,co sa s tym da robit. Cez vikend sa s tym budem hrat. Ak nic nevyriesim,tak frcim do obchodu. Majitel je kamos,tak dufam,ze to nejako vyriesime....

//autoeditácia príspevku ( 29 Aug 2008, 22:32 )
Tak mi to nedalo,znovu som to zapojil a vyzera to byt vyriesene. Dal som tam ten "najnovsi" firmware a napriek tomu,ze ma navlas rovnake ciselne oznacenie ako ten,ktory bol v tom routeri,tak to pomohlo. Funguje aj DHCP. Zatial...

Dik za pomoc.
Napísať odpoveď