Rusko vs. Gruzínsko

Diskusie na politické témy...

Ktora z krajin nesie vacsiu zodpovednost za sucasny konflikt?

Gruzinsko
69
50%
Rusko
44
32%
Neviem sa jednoznacne vyjadrit
25
18%

Celkom hlasov: 138

Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Sabo bol si niekedy v Rusku? :lol: :respect:
Vodu kaze a vino pije. K Tvojim "osobnym nazorom" sa nevyjadrujem, nieje mozne aby bol naozaj niekto taky slepy takze to berem ako prijemne pobavenie :D

Hlavne ze si Slovak ktory neznasa ostatnych Slovanov, nadrziava Albancom, USA a Zidom. 10 bludistakov mas odomna :)
krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Nekrátené CNN interview s Vladimírom Putinom btw Mathew Chance zo seba tiez urobil totalku :D .
HardiKrishna
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa HardiKrishna »

MakeFake napísal:Vy pouzivate dvojity meter na zlociny USA a na Ruska.
Rusko= vsetko dobre, maju pravdu ok (hlavne ,ze mi Tomasito maze topici o Cecensku, ale vseliake spochybnovanie genocid tak to je ok)
USA= vsetko zle, prehnite, vsetcia klamu

Keby zijete v USA by ste zistili ,ze 60% toho co je v topicu o USA je bludov a klamstiev.
NEviem ci si si vsimol , ale toto forum sa snazi byt objektivne a v mnohych temach je prave opoziciou tomu co je prezentovane mediami a snazime sa vymanit z tych bludov, ktorymi nas krmi tlac TV a spol. .Nevravim, ze sme pravdu nasli, ale aspon ju hladame a nebastime xujoviny.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

"Dúfajme, že nebude druhá studená vojna," konštatoval. "Trápi ma, že veľa ľudí tu nechce ten radar, to sa ma zmocňuje beznádej. Nie sme schopní poskytnúť tak ničotnú a elementárnu pomoc spojencovi."
teda, ze je na tom uz tak zle, to som netusil. a to nam v novorocnom prejave (1990) slubil, ze uz do ziadneho paktu nevstupime (svojim sposobom neklamal- ceskoslovensko uz do ziadneho vstupit nestihlo).
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

krija napísal:Nekrátené CNN interview s Vladimírom Putinom btw Mathew Chance zo seba tiez urobil totalku :D .
ukazalo sa, ze aj ked je Mathew zurnalista o.i. v geografii je duty, ale hlavne to, ze Putin je pan retorik. 8)
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no comment :?
Gruzínsko použilo kazetové bomby v J. Osetsku

01.09.2008 16:28 - ŽENEVA
Organizácia na ochranu ľudských práv Human Rights Watch v pondelok uviedla, že Gruzínsko priznalo použitie kazetových bômb počas svojho vojenského zásahu s cieľom opätovne získať kontrolu nad separatistickým regiónom Južné Osetsko.
Human Rights Watch informovala, že dostala oficiálny list od gruzínskeho ministerstva obrany, ktoré priznalo, že použilo kazetovú muníciu M85 neďaleko Rokského tunela, ktorý spája Južné Osetsko s Ruskom. M85 je rovnakou zbraňou, akú v roku 2006 použil Izrael v konflikte s libanonskou militantnou organizáciou Hizballáh.

Bonnie Docherty z Human Rights Watch novinárom v Ženeve povedal, že počas konfliktu s Gruzínskom nepochybne použilo kazetovú muníciu aj Rusko, a to na viacerých miestach. Rusko to však popiera.

Kazetové bomby, ktoré sa zhadzujú z lietadiel, alebo sa odpaľujú delostrelectvom, explodujú vo vzduchu a rozptyľujú menšie bomby. Tie však často nevybuchnú a potom účinkujú ako míny.

V máji tohto roku bola v Írsku prijatá medzinárodná dohoda zakazujúca kazetové bomby, ku ktorej sa pripojilo 111 krajín. Rusko a Gruzínsko však dokument nepodpísali.
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa braino.swk »

no comment :?

HRW: Rusko útočí na Gruzínsko neľudskými kazetovými bombami

Tbilisi 15. augusta (TASR) - Rusko počas vojenského zásahu v Gruzínsku používa kazetové bomby, ktoré vyše 100 štátov vrátane členov NATO zakázali v máji podpísaním Dublinskej konvencie. Oznámila to dnes americká mimovládna organizácia Human Rights Watch (HRW).

HRW v správe uviedla, že disponuje videozáznamom a fotografiami, ktoré dokumentujú použitie tohto typu zbraní počas leteckých útokov na gruzínske mestá Gori a Ruisi v utorok.

"Kazetové bomby sú nerozvážnym zabijakom. Väčšina štátov ich použitie postavila mimo zákon," povedal vojenský analytik HRW Marc Garlasco.

Podľa tejto organizácie so sídlom v New Yorku použilo Rusko kazetové bomby typu RBK-250, z ktorých každá obsahuje 30 menších bômb. Tie sa po vystrelení rozptýlia vo vzduchu a môžu zasiahnuť rozsiahle územie. Značná časť z nich však nevybuchne a vytvoria tak akési mínové polia, ktoré sú dlhodobým nebezpečenstvom pre civilné obyvateľstvo. Obeťami sa často stávajú deti.

Pracovníci HRW v Gruzínsku vyspovedali zdravotnícky personál aj zranených z prebiehajúceho vojenského konfliktu. Tí potvrdili, že kazetové bomby spôsobujú početné zranenia.

Zákaz súčasných typov kazetových bômb schválilo 30. mája na konferencii v írskom Dubline 107 štátov. Dohodu však nepodpísali veľmoci ako Rusko, Čína či Spojené štáty.

Kazetové bomby použili napríklad v konfliktoch v Iraku, Afganistane, Vietname, na Balkáne či v južnom Libanone.

Zdroj: DPA
http://www.sme.sk/c/4023385/hrw-rusko-u ... mbami.html

okrem toho ako si SAM napisal dohodu nepodpisalo ani RUSKO. :roll:
Tomasito
VIP
VIP

braino.swk napísal:no comment :?

HRW: Rusko útočí na Gruzínsko neľudskými kazetovými bombami
Preco ten zbytocny spam? V clanku, ktory uviedol krija sa predsa jasne pise...
Bonnie Docherty z Human Rights Watch novinárom v Ženeve povedal, že počas konfliktu s Gruzínskom nepochybne použilo kazetovú muníciu aj Rusko, a to na viacerých miestach. Rusko to však popiera.
Ked uz si vsak uviedol ten clanok, je zaujimave, ze v pripade Gruzinska sa uz zrazu neinformuje o neludskych kazetovych bombach (btw. pozna niekto ludske bomby?). Snaha ucelovo posobit na elementarne ludske pudy je niekedy absurdna :roll:
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

nebol to spam, ale doplnenie chybajucih informácií aby nebola jedna zo strán znevýhodnená čo do priestoru ktory sa im tu venuje. A tiež som sa nemohol pozerat na to ako tu doočíbijúco glorifikujete Rusko.
Tomasito
VIP
VIP

Pokial ide o podstatu, myslim, ze krijov clanok zo SME Rusov nijak nesetril (vid citat vyssie), nehovoriac o tom, ze ten tebou uvedeny clanok tu uz bol uvedeny. Ak si vsak pocitoval potrebu tuto podstatu podciarknut v samostatnom clanku, ktory tu naviac uz raz bol citovany, dufam, ze tvojej potrebe bolo ucinene za dost.

BTW. ked uz tu branis Gruzincov: Aky nazor mas na to, ze Gruzinci, ktori obvinovali Rusov z pouzitia kazetovych bomb, sami tieto bomby pouzivali, a to dokonca na uzemi, ktore povazuju za svoje?
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

braino.swk: Niežeby som súhlasil s ruskou politikou alebo niektorými názormi na tento konflikt (ale ani s gruzínskou)... ale v tom článku, čo sem dal krija sa píše o ruských kazetových bombách, aj v tom čase, keď išla informácia o ruských kazetových bombách sa to v tejto téme riešilo...
krija napísal:Bonnie Docherty z Human Rights Watch novinárom v Ženeve povedal, že počas konfliktu s Gruzínskom nepochybne použilo kazetovú muníciu aj Rusko, a to na viacerých miestach. Rusko to však popiera.
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Tomasito
Gruzincov vobec nemam v umysle branit, ani toho blazna na ich cele.
Len som povazoval za svoju povinnost doplnit informacie, uz som spokojny.

//
ja som tu nedal clanok od Gruzincov, ale od organizacie Human Rights Watch, teda od tej istej ako je kirjov clanok.

A vobec, nemam v plane obhajovat vojnove zlociny kt. sa dopustili Gruzinci na civilnom obyvatelstve.

Ale ty zas vidis svet ciernobielo, ak nesuhlasim s postojom Ruska logicky sa musim pchat do zadnej casti tela americanom a gruzincom. A tak to nieje. Mne chyba alternativa, tretia cesta ktorou by mohla byt spojena a silna Europa, ale ta je uplne bezzuba a nedokaze sa dohodnut na elementárnych dokumentoch jej fungovania.

Tot vse.
eof
Tomasito
VIP
VIP

braino.swk napísal:Len som povazoval za svoju povinnost doplnit informacie, uz som spokojny.
Doplnit informacie? http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=950784#950784 - je to presne ten isty clanok, v tej istej teme.

//autoeditácia príspevku ( 01 Sep 2008, 18:34 )
braino.swk napísal:Gruzincov vobec nemam v umysle branit, ani toho blazna na ich cele. Len som povazoval za svoju povinnost doplnit informacie, uz som spokojny.
Nemas v umysle branit Gruzincov? Z coho potom vyplyvala ta tvoja "povinnost"?

Chapem, ze odpovedat na otazku, ktoru som sa ta vyssie pytal, pre teba nemusi byt jednoduche, ale aspon sa nevyhovaraj.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

mozno skor ku vtipom, ale aj sem sa to hodi
Prílohy
georgikomix.jpg
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

braino.swk napísal:okrem toho ako si SAM napisal dohodu nepodpisalo ani RUSKO. :roll:
aj ja sam uvediem, ze tuto dohodu nepodpisali ani USA a Izrael (ktory je len tak mimochodom vyrobcom a pravdepodobne aj dodavatelom spominanych m85-tiek do gruzinska)!!!
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ja mozem dodat ze Gruzinska armada pouzivala napr aj:
nemecke utocne pusky H&K G36
americke maskace MARPAT
americke utocne pusky M4
ale aj slovensku samohybnu hufnicu Shkh ZUZANU.

Kazdy stat ma pravo nakupovat zbrane kde chce a preto tvrdit, ze USA a Izrael podporuju vojensky Gruzinsko mi pride trosku scestne.
To sme ich vlastne podporovali aj my, dokonca hufnicou kt. patri medzi najlepsie na svete.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Ak vezmeme do uvahy zahranicnu politku Izraela a USA to scestne urcite neni.
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:Ak vezmeme do uvahy zahranicnu politku Izraela a USA to scestne urcite neni.
no mne by scestne prislo keby Gruzinci nakupili zbrane v Rusku a potom s nimi zautocili na ruskych vojakov...
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

ja by som napriklad rad videl dokazy, ako napriklad ten dokument, kde Gruzinci priznavaju, ze kazetove bomby pouzili, ako aj spominane video, ktore vraj vlastni HRW, na ktorom vidno, ze Rusi pouzivaju tiez tieto bomby. To mi napriklad dost chyba.
Myslim, ze to video by mohli a aj by ho velmi radi zverejnili, keby ho mali. Kazdy predsa rad hazde spinu na Rusov. Otazne je teda, preco im to tak dlho trva? :)
Napísať odpoveď