zlucenie HDD...
zlucenie HDD...
cafte chcel by som sa vas opytat ako sa daju zlucit 2 HDD-cka?mam C a D a chcel by som urobit iba C...neviete mi poradit?
-
Michaelo105
Light Professional
-
Michaelo105
Light Professional
-
hornblower
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
-
cORP.
Addict
presne tak bud spravis obraz jedneho disku na oba hdd kvoli zalohe dat alebo zlucis oba hdd do jednej particie tj jedneho virtualneho disku so spolocnou kapacitou, ak instalujes win xp priprav si disketu podla dosky ktoru mas nahraj tam z cd raid ovladace a pri instalacii stlac tusim f6 potom ju tam vloz a daj next instalacia pokracuje dalej uz s ovladacom raid si nastavis pri bootovani v menu raid, ak instalujes vistu postup neviem ale myslim ze raid ovladace uz by mali byt v instalacii ak nie tak to pojde nejako podobnehojko napísal:Šu-Do: A co tak RAID 0 (stripped)???
-
rastikbart
Medium Star
Re: zlucenie HDD...
mam podobnu otazku. mam 1 disk rozdeleny na C a D. chcem ho zlucit. je to mozne urobit tak aby ostali data na C aj D zachovane? akym programom?
-
Michaelo
Hardcore addict
Data z D zalohovat, odstranit D a rozsirit C.
Program: Partition magic.
No stale je tam sanca, ze sa nieco pokasle a nepojde ti windows (ale malo by stacit instalacne CD na opravu).
Program: Partition magic.
No stale je tam sanca, ze sa nieco pokasle a nepojde ti windows (ale malo by stacit instalacne CD na opravu).
-
bashnator
Light Star
Mozes skusit Partition magic, ale preco by si to robil vlastne ?
-
Michaelo
Hardcore addict
Ja som to tiez spravil. Aj ked ja som si C prehodil na SSD a rozsiril Dcko. Neni dovod rozdelovat HDD ked ich mam 6 
-
rastikbart
Medium Star
je to stary disk z notasa ktory pojde ku telke a neviem ci to ta telka nacita a ako ked su tam dve particiebashnator napísal:Mozes skusit Partition magic, ale preco by si to robil vlastne ?
nieco ine ako partition magic?, vygooglil som (pretaktovanie.sk) ze na win 7 nefunguje dobre kedze od cias xp-cka nebol aktualizovany.
ide mi hlavne o to ci sa to da zlucit bez nejakych zaloh a formatovania. lebo inak si to mozem urobit aj v spravcovy diskov
-
Michaelo
Hardcore addict
Partition magic pouzivam na WIN7 bez problemov.
Ak nechces partition magic tak pouzi Spravu diskov.
No tak ci tak, musis zalohovat data z D.
Ak nechces partition magic tak pouzi Spravu diskov.
No tak ci tak, musis zalohovat data z D.
-
Sarger
Guru wannabe
Pri inštalácii systému som zle rozdelil disk a následne som mal málo miesta na C. Keď som odobral z D a následne to chcel vložiť cez EASEUS Partition Master 10.0, ale tak to nešlo a ostali mi 3 particie (viď prilohu particia č. 4).
Je možné nejak rozšíriť C s nainštalovaným W7 64bit o tu voľnú particiu??
Je možné nejak rozšíriť C s nainštalovaným W7 64bit o tu voľnú particiu??
Tomu ja hovorím bordel s partíciami na disku.najlepšie spravíš ,ak komplet zrušíš celý disk a potom rozdelíš na partície a ešte raz nainštaluješ OS.Tri primárne partície to je načo dobré.
-
Sarger
Guru wannabe
Jednotka je predinštalovaný FreeDOS, dvojka windows a 4 particiu som odelil z 3 keď som sa snažil zväčšiť partíciu s windowsom.
Ak sa to chceš nechať tak a iba upraviť ,tak si sprav boot CD tohoto programu.Kľudne ho môžeš aj nainštalovať do OS a potom priamo z programu spraviť to boot CD.Upravovať C je ale lepšie,najbezpečnejšie a najrýchlejšie cez boot CD.Z prostredia windows môžeš s tým programom spraviť to ,že upraviš veľkosť partície č.3 -zmenšíš ju o hodnotu o akú chceš zväčšiť C napr. o 50GB a zmenšíš ju tak,že tých 50GB ostane pred tou partíciou.Za 2 partíciou a pred 3 partíciou ostane prázdne miesto tých 50GB.Tak najskôr sprav toto.
http://www.partitionwizard.com/partitio ... le-cd.html
Môžeš to robiť aj cez ten program čo máš ,ak máš aj boot CD.
Samozrejme pri takej činnosti sa môžu stratiť dáta z partície 3 ,ak to zblbne ,čo by nemalo.
http://www.partitionwizard.com/partitio ... le-cd.html
Môžeš to robiť aj cez ten program čo máš ,ak máš aj boot CD.
Samozrejme pri takej činnosti sa môžu stratiť dáta z partície 3 ,ak to zblbne ,čo by nemalo.